Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 20:32:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 24   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как разпределяте задълженията в къщи след като се съберете:)  (Прочетена 187922 пъти)

dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: юни 17, 2010, 18:50:38 »

Моят съпруг е много отзивчив винаги,когато поискам помощ.Но мен ме дразни,че не се сеща сам.
Днес докато се потях над печката му подадох сварените яйца и го попитах дали ще ги обели.Освен,че ги обели,ги наряза и довърши готвенето.
От двама ни той глади по-добре,сменя спалното бельо сякаш курс е карал за това.
Боклука и прането са моя работа.
За основното почистване на дома винаги избира прахосмукачката и стирката,като на мен остава почистването на кухнята и банята.
В момента само той работи и се старая да поемам повечето задължения по домакинството.
Активен
Maria_I
Ентусиаст
**
Публикации: 62

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: юли 29, 2010, 20:45:25 »

В къщи задълженията са горе-долу по-равно - в нас също той чисти с прахосмукачката и стирката, аз чистя кухнята и банята, за гладенето - всеки сам се глади сутрин за работа, за готвенето се редуваме или готвим заедно... Не мога да се оплача, но си мисля, че така е справедливо - все пак и двамата работим, дори аз малко повече от него и не е редно задълженията да падат на плещите на един от нас.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: юли 29, 2010, 21:20:08 »

След почти четири години брак моето мъжле продължава да ми е пръв помощник.Е,сам рядко се сеща за нещо извънредно ,но аз не се сърдя за това.Напоследък се е научил да мие прозорци много добре ,от което аз съм много щастлива зашото ми отпадна още едно ужасно задължение  blum
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: юли 30, 2010, 13:24:12 »

И при нас миенето на прозорци е негово задължение. Само че по някое време останах неприятно изненадана, че прозорецът лъснат, дограмата на подвижната част също, но рамката на прозореца – непипната.  laugh Мъжка му работа, би могло да се каже, но всъщност моят мъж е направо съкровище по отношение на домакинството. Няма хък-мък, и съдове мие, и се глади, когато се налага, прахосмукачка почти само той пуска, пералня, простиране...
Ние сме на принципа – който хване пръв. Ако той се прибере пръв, той ще измие съдовете и ще почне да прави нещо за ядене, ако съм аз – обратното. Е, аз обикновено се прибирам след него, та за готвенето в повечето случаи ме чака, но въпреки това се хващаме двамата и за нула време сме готови.
Пералнята също е работа и на двамата, при чистенето – аз трия прах и мия банята и подовете, той пуска прахосмукачка и изхвърля боклука.
За гладенето – аз обикновено се хващам в неделя да изгладя дрехи за цялата седмица, ако пък не или той е решил да облече нещо друго, си го глади сам.

Като цяло, съм страшно благодарна на свекърва ми, че го е научила на къщна работа, още докато живеехме поотделно (дори преди да тръгнем изобщо), в неговата квартира/общежитие винаги е било доста спретнато и чисто за студентска бърлога на ерген.  Wink
Аз разбира се, също натискам периодично, понеже мъжете имат странното свойство да се отпускат с течение на времето, когато има кой да се грижи за тях... Wink
Активен
raqraq
Ентусиаст
**
Публикации: 54

« Отговор #259 -: август 05, 2010, 13:52:44 »

Аз нямам проблем с разпределянето на задълженията, а с моята педантичност. Искам всичко да е идеално подредено и почистено във всеки един момент. Работя над себе си в тази насока. От помощ не се нуждая, защото в общия случай нямам само мои задължения  Girl_hide но с удоволствие аз бих му помагала  Wink Почистваме и разместваме заедно, всеки сам се грижи за собствените си дрехи и части от гардеробите, масата слагаме и вдигаме заедно, той по- често приготвя храната и има грижа за приборите. Оправянето на леглото- заедно, понякога аз. Пазаруваме заедно, много рядко по отделно. Баните- той, но тъй като имам много забелажки се налага да се включвам. Моя съвет е не се впускайте да правите нищо, които не искате да правите цял живот good
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 880

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: август 23, 2010, 12:05:24 »

Нямам проблем със зъдълженията защото и мъжът ми ми помага в тях , нещата са долу горе балансирани , единственото което за сега върша само аз е гладенето ,той е тотално скаран с него , но пък той си върши неща в които аз не взимам участие ,така че пак се получава баланс.Въпреки че не живеем от много време заедно ни беше много лесно да свикнем един с друг в съвместно съжителство може би ,защото живота ни преди това не беше много по различен .
Активен
katya26
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #261 -: август 24, 2010, 14:09:11 »

В момента не работя и гледам аз да върша повечето неща в къщи, слава богу мъжът ми не е от тези дето стоя с вдигнати пред ТВ крака и нищо да не вършат. Преди няколко дни имахме гости и когато на другия ден трябваше да излезем сутринта за да се видим с приятели той изми всички съдове от вечерта и по-подреди кухнята докато аз се гримирах и приготвях Bravo. Никога не ми е отказвал домакинска помощ с думите, че е женска работа.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: август 24, 2010, 14:42:20 »

Супер katya26 и аз като теб съм без работа в момента , но въпреки това помоща на мъжа ми винаги е добре дошла .Дай Боже всеки му такива мъже  smile
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: октомври 11, 2010, 11:10:23 »

хайде и аз да се топна в тази темичка  girl_wink
сега като съм вкъщи с малката, а  мъжа ми на работа все гледам да свърша повечето неща, но все не ми се получава   angry
мъжа ми много помага, но дразнещето е че повечето пъти не се сеща сам, ми все трябва да му казвам- никога не отказва,но все трябва да подсещам  shok
другия проблем е, че като цяло съм идеалистка в домакинската работа и той никога не може да върши нещата като мен, но сега с бебето преглъщам и не правя забележки, защото всяка помощ е добре дошла  girl_wink
Активен
mimoza11114
Новак
*
Публикации: 17

« Отговор #264 -: октомври 11, 2010, 23:31:01 »

Според мен приказката "тате носи мама меси" вече не се разказва. За да има спокойствие между двама души трябва да подхождат с разбириране един към деруг, а не да робуват на задължения. Това е начина за хармония. heart
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #265 -: октомври 12, 2010, 11:40:15 »

Симона, като написа "тате носи мама меси" се сетих, че като ние бяхме малки със сестра ми и майка ми наричаше нашето семейство - прислужничката, шофьора и двете принцеси.  girl_impossible pleasantry
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #266 -: октомври 26, 2010, 20:30:08 »

Да се ключа и аз по темата - за щастие моят мъж много ми помага и в чистенето, и в готвенето, още нямаме деца, но съм сигурна, че и с тях ще ми помага smile Тъй като на мен най-омразната ми домакинска работа е миенето на чинии, той често я върши вместо мен, не мога да кажа с удоволствие, но поне не се оплаква smile При нас няма разпределяне на мъжка и женска работа - всеки прави това, което иска и успяваме да постигнем някакъв баланс в домакинските задължения  good
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #267 -: ноември 16, 2010, 19:15:17 »

И при нас е така  good Основното почистване в събота се прави от двамата и всеки знае своите задължения. Така за няма и час и половина сме готови и после релаксираме.  :)Хубавото е, че се допълваме - аз мразя да мия чинии, той няма против. Аз обичам да готвя, но мразя да режа продуктите, а той обожава и винаги ме моли той да ги нареже danceg  Пазаруваме заедно основно, а и за щастие нямаме проблеми с разхвърлени чорапи и т.н. Много си ми е подреден (пу-пу)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: ноември 24, 2010, 10:57:09 »

Моя и той е много подреден , помага ми но е много скаран с гладенето  angry, ама то идеално няма  smile.Въпреки това си се разбираме защото аз докато гладя и ако имам друга работа ще я свърши той , така че пак се компенсирват нещата.
Активен
aneliarankova
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #269 -: ноември 24, 2010, 14:24:18 »

На мен не ми се наложи да разпределям задължения, защото ние живеехме заедно доста преди сватбата и нещата са вече улегнали и уравновесени.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 24   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: