Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 18:09:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Всичко около кърменето - 3 "
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Всичко около кърменето - 3 " (Прочетена 186460 пъти)
echy_
Сватбен ШАМАН
Отг: " Всичко около кърменето - 3 "
«
Отговор #60 -:
юни 18, 2011, 19:06:38 »
sunray, мерси много за инфото. Аз Лецитин пиех в началото, изпих една опаковка и го спрях защото незнаех колко дълго мога да го пия. На теб какво ти казаха? А намалява ли ти количеството кърма след като си слагала зелев лист нямаш наблюдения? и последно, какви масажи имаш впредвид?
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #61 -:
юни 18, 2011, 22:33:13 »
Опаковката ти от колко таблетки е? Моето беше кутийка на Walmark и са доста вътре. За схемата, която ми казаха ще ти пиша на лични утре сутрин, ако не ти е проблем, защото съм я записала в дневника си покрай кърменето
Аз не забелязах драстично намаляване на кърмата, слава Богу! Целта е да понамали притока, докато се отпуши каналчето. Ели беше позагубила малко интерес към тази гърда, но аз не спирах да й я предлагам и полека лека си възвърна предишната охота да суче и от нея. За 24 часа няма да ти спре кърмата, но за повече от това - не гарантирам. Затова бъди внимателна и следи дали бебето суче и поглъща, за да не стане твърде късно.
Масажите са за отпушването - преди кърмене: топъл душ, съчетан с масаж в посока към зърното, за да се разнесе бучката, а след кърмене: студен душ за облекчение (ако имаш нужда, аз не съм го правила). Масажирай, ако ти е възможно и по време на сукане - пак по посока на зърното.
И още нещо се сетих - позата на бебето трябва да е такава, че брадичката му да сочи към подпушената зона на гърдата. Това е така, защото долната част на устата е тази, която е активна при сукане. Просто ако брадичката не се пада там, смени позата на кърмене
Най-важното е да не спираш да слагаш бебето на гърда, за да се отпушиш. Дори и да те боли сега заради подпушеното каналче, ще мине, а и не бебока не му пречи
Утре ще ти пратя моята схема за Лецитин-а
Дано си по-добре вече все пак! И мен Елица не помня някога да ми е изцеждала гърдите, все остава, а е нахранена
«
Последна редакция: юни 18, 2011, 22:35:56 от sunray
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #62 -:
юни 18, 2011, 22:50:16 »
Мамчета едно въпросче
Когато храня Крис винаги му предлагам и другата гърда, но той не винаги иска да яде от нея. Просто зависи колко е гладен. Вие какво правите в такъв случай , изцеждате ли гърдата, откоято бебето не е яло или просто я предлагате първо нея на следващото хранене?
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #63 -:
юни 19, 2011, 09:51:04 »
Предлагам я на следващото хранене
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #64 -:
юни 19, 2011, 14:58:44 »
Мири
, и Ели винаги суче по-малко от втората гърда. Задължително я давам после като първа, да я изсуче. Засега върши работа
Активен
dodo23
«
Отговор #65 -:
юни 29, 2011, 19:57:33 »
Ето ме и мен тук с проблем-гърдите ми са адски напрегнати от няколко дни.Започна се от едната сега болят и двете.Бебока се насища от едната гърда само и рядко търси другата и това е от доста време.От около 10 дни започна да прави по-големи паузи между храненията и през деня има такава от близо 4 часа.Не съм променила нищо в ежедневието и храненето си,а млякото сякаш е твърде много.
За да облекча сега едната изцедих 70мл и тя просто омекна,а болката остава.
Дори когато бебето суче продължително вечер за приспиване,пак остава напрежение
Нямам идея какво се случва.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #66 -:
юли 01, 2011, 13:13:55 »
Аз имах подобен проблем. При мен положението беше твърди гърди , дори след като се е нахранил. След кърмене слагах топли компреси и изцеждах, а след това студени, за да облекчи.
Активен
cRy
Ентусиаст
«
Отговор #67 -:
юли 03, 2011, 11:29:35 »
Мами,имам нужда от съвет,положението е следното: нямам кой знае колко кърма,на хранене бебо изцоква от 60-100 мл. макс. на хранене /като редувам 15 минути лява,15 минути дясня гърда/ в зависимост от това колко е гладен. Засега успявам да му смогна с количеството и не дохранвам. След като се е наял гърдите ми са меки /меки са и преди да започне да яде/ и започвам с помпата да изцеждам,но успявам само няколко капки,но изцеждам няма и минута,просто не тече нищо! Въпросът ми е,след като гърдите ми са меки след хранене и не изцеждам нищо да продължавам ли след всяко ядене да цедя? и още един въпрос: как се справяте с мазилото гармастан-пише не остава следи по бельото,но това е пълна измислица,като се намажа и 30 минути да остава не изсъхва и после каквото и да облека цялата дреха се изцапва с мазило
мерси предварително за съветите
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #68 -:
юли 03, 2011, 12:17:41 »
Cry
, и по-назад в темата сме писали за стимулация на гърдите - лактогонен чай за кърмачки, повече сурови ядки и течности, по възможност повече сън... и, разбира се, бебо на гърда колкото се може по-често. Не знам дали не трябва да цедиш с помпата повече време, за една минута и при мен не пускаше нищо, ама след още няколко направо си капеше/ течеше.
Това, че гърдите ти са меки не означава нищо. Бебо как наддава? Колко време след това спи, спокоен ли е, пълни ли памперсите? И на колко месеца е, че лентичката ти не е валидна?
За Гермастан-а - не съм ползвала, защото знам, че гърдите трябва да се измият много добре преди кърмене. Бях с Лансинох, който е безвреден за бебето. Ти не слагаш ли все пак подплънки за кърмачки? Аз или съм с накрайниците на Медела, или с подплънки, затов сутиените ми са все чисти, въпреки всичко. Та, подплънките ще обират и мазното
Няма как мазен филм, оставен на въздух, да изсъхне или изветрее...
И още нещо - за да стимулираш лактацията, предлагай винаги и двете гърди, на всяко хранене
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #69 -:
юли 03, 2011, 12:39:24 »
Cry
, по принцип това, което са ме учили мен е, че кърмата се наглася според нуждите на бебето.
Изхождайки от този принцип, за мен стимулацията се прави основно от бебето и не цедя засега, точно за да не предизвикам хиперлактация.
Казвам засега, защото все ще трябва да започна, за да направя малко резерви (никога не се знае какво може да се случи), но тази мисъл не ме радва особено много. Гърдите ми се втвърдяват само, когато бебето реши да яде на повече от 2ч - 2ч30.
С ръчна помпа досега нищо не съм успявала да изкарам. Но виж с електрическа тече като вир, няма спиране...
А ти как прецени количеството кърма на хранене? Чрез пробно мерене ли?
Другото нещо, е че аз давам една гърда на хранене и само ако е гладно втората гърда. Препоръката е от ЛЛЛ и консултант по кърмене, които старателно ми обясниха (а това се вижда и с просто око като цедя), че няма начин детето да стигне до последното гъсто и хранително мляко, ако не му давам възможност ами го местя от една гърда в друга.
Но забележи, че в твоя случай 15 минути на една гърда може да са напълно достатъчни за бебо да я изсучи напълно.
Кремчето не го познавам, но и аз ползвам подплънки, които попиват Лансиноха (този крем го слагам само като излизаме, защото няма как да мия нишесте, докато сме навън).
Активен
cRy
Ентусиаст
«
Отговор #70 -:
юли 03, 2011, 14:23:49 »
Бебо е спокоен,на 3 седмици е,пълни памперсите,спи спокойно,наддава нормално! Купихме кантар и се мерим преди и след всяко хранене,направо сме
. И на мен ми казаха да давам и двете гърди на хранене /както и правя/ за да стимулирам кърма,защото при другото положение едната гърда ще почива 6 часа. Иначе пия чайове,ама резултат -не се знае! Явно ще продължавам да изцеждам по няколко капки,пък и ще пробвам повече от минутка,въпреки че си боли:( Пък за подплънкте не се бях сетила,тъй като нали нищо не изтича от мойте гърди и не ги ползвам
,но ще взема да купя:)) Това ми е проблема,като не изцеждам нищо след кърмене,да не стане някой проблем в бъдеще
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #71 -:
юли 03, 2011, 17:16:04 »
Cry
, мисля, че нямаш повод за притеснение, съдейки по написаното от теб
Относно предлагането на двете гърди - зависи и от възрастта на бебето, защото с месеците започват да сучат по-бързо. Елица сега суче по 15 минути най-много, и то от двете гърди, но наддава нормално (800-900г на месец). Така че това за достигането на хубавото, "задно" мляко след десетата минута важи за съвсем малките бебчета, които още нямат сили и правят почивки по време на сукането
Активен
dodo23
«
Отговор #72 -:
юли 03, 2011, 21:03:48 »
cRy
,за да стимулираш лактацията е по-добре да цедиш не непосредствено след като си нахранила бебето,а след около час и половина.1 час след кърменето се е възстановило около 80% от изсуканото количество мляко.
Според мен ти
нямаш нужда да стимулираш
допълнително гърдите.Щом бебето се храни нормално,кърмата ще се нагоди към нуждите му.Това,че гърдите ти не преливат и не изцеждаш,не значи,че нямаш достатъчно кърма.
Нормално е бебето да изсуква различни количества на всяко хранене,но 60-100мл за възрастта му е достатъчно.Имай предвид,че бебетата наддават скокообразно и ако днес е качило 20гр,утре може да качи 100гр.
Доколкото съм запозната Лансинох е по-добър от твоя крем.Ако са ти разранени зърната,помпата допълнително може да ти създава проблеми.Можеш да слагаш в сутиена си памучно тампомче за грим,за да се спасиш от петна.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #73 -:
юли 04, 2011, 12:15:30 »
cRy,
количеството, което изяжда бебчо, е нормално за възрастта му. Не мисля, че имаш нужда от допълнителна стимулация, щом си пълни памперсите и е спокойно. Много правилно постъпваш, че кърмиш и от двете гърди на всяко хранене. Само ме озадачава защо по 15 минути точно от гърда? На вашата възраст синът ми сучеше по 25-30 минути на едната и после още толкова минути на другата гърда, това на всяко хранене, не съм му ограничавала времето. Изчаквай само да си пусне гърдата, не я махай, защото времето е изтекло. А това, че са меки гърдите, не означава, че няма мляко в тях. За стимулиране на лактацията е хубаво за цедиш веднъж през нощта между 3 и 8 ч., както и например вечер след последното хранене преди по-дългия сън. Но ако са разранени зърната, няма нужда сега да си го причиняваш. Само усложняваш ситуацията. Успех, всичко ви е наред, спокойно.
Активен
cRy
Ентусиаст
«
Отговор #74 -:
юли 04, 2011, 18:19:28 »
Scarlett, ограничавам времето,защото малкия не пуска така да се каже,висяли сме на гърдите и по 2 часа
,и да пуска и да не пуска,той си ме използва като биба да го наречем! затовя педи и по статиите разни пише да суче по 15-20 минути на гърда,вярно че си е индивидуално,но при положение че може да си отвисим по цял ден....
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...