Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 00:41:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Всичко около кърменето - 3 "
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Всичко около кърменето - 3 " (Прочетена 186358 пъти)
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
Отг: " Всичко около кърменето - 3 "
«
Отговор #30 -:
май 26, 2011, 21:45:48 »
dodo23
, не съм се лишавала от никакви пловодове
Miri
, много е вероятно да е от завръщащ се цикъл, но аз имам и 2 други предположения. Около и след 3-тия месец вече лактацията се установява и е малко вероятно да са ти така препълнени и течащи вече гърдите. Друг момент е, че с помпата може и да не можеш да изцедиш всичко, което е в гърдите ти. На мен поне ми се е случвало. Имала съм моменти, когато съм изцеждала по 20-30 грама и веднага след това слагам Евелин на гърдата и тя почва да преглъща и си яде, тъй че недей се стресира от изпомпено количество. Пък за спането - не можеш да смажеш бебчо, това просто няма как да стане. Но знам, че на някои майки им е трудно да свикнат с бебе до тях и да спях спокойно. На мен лично това ми помогна да не полудея от недоспиване и ме спаси от срив. Стискам палци!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #31 -:
май 30, 2011, 17:27:13 »
Miri, на първо време се успокой. И стига се тръшка с това цедене. Аз и сега да опитам да изцедя нещо, едва ли ще успея повече от теб, а детето си хапва доволно, спокоен е след кърмене, чувам как си преглъща, значи кърма има. И гърдите ми не всеки ден се пълнят, хем кърмя сутрин, обед, вечер и през нощта, т.е. не толкова често, както преди. Имам две заместени хранения късно сутрешно и следобедно хранене. Пий си лактогонните неща, почивай, доколкото е възможно, храни се нормално, пий течности и най-вече - слагай бебчо да суче, ако трябва и денонощно. Докато той суче, кърмата няма как да спре.
carlyangel, не мога да си представя как ще минеш без помпа. Но не е задължително да купуваш на първо време. Щом можеш да вземеш от приятелка, по-добре. Аз подплънки не съм ползвала, преобличах се по сто пъти на ден, но не съм слагала в сутиена, въпреки че теча беше голям в началото. Лансинох ползвах за мазане.
«
Последна редакция: май 30, 2011, 17:48:33 от Scarlett
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #32 -:
май 30, 2011, 18:08:46 »
Скарлет
,аз просто вече не знам с тая помпа какво да правя,понеже всеки ми казва различни неща-една приятелка ми казва,че не й е трябвала,друга обратното,майка ми и тя ме съветва да изчакам,а на нея й имам доверие,понеже нали е акушерка и знае.Та и аз викам да изчакам и да видя как ще потръгне,пък ако видя много зор,ще ползвам жокер "обади се на приятел"
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #33 -:
май 30, 2011, 18:40:15 »
Аз помпата я ползвах още от деня на секциото. Важно е да се стимулират гърдите, дали на ръка, дали с помпа, но на ръка е доста изморително. Помпах и изхвърлях, защото не беше стерилна, а и предпочитах допълнително стимулиране - децата на гърда, после помпата. Но аз гонех друга цел, а именно - силна лактация, с която да осигуря достатъчно кърма за изключително кърмене на близнаци.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #34 -:
май 30, 2011, 21:38:15 »
Мири,
въпреки, че ще се изкажа след gostenka_82, на която аз лично винаги чета постовете, особено за кърменето, защото наистина ми е давала полезни съвети, не мисля, че имаш спад в лактацията!!! Ти сама си го писла...бебчо се е нахранил, заспал и толкоз...Аз
никога!!!
не съм цедила повече от 30-40 грама...веднъж трябваше да ходя на фризьор за 3 часа и реших да оставя кърма и познай...20 грама от двете гърди!!! Малката беше на 3 месеца, колкото сте и вие...Не пия никакви лактогонни средтва от 4 месеца и продължаваме да се кърмим. И изобщо не проверявам дали имам кърма. Гледам само едно...бебка да яде, спи, да е спокойна и да качва. Тя за 7-ми месец ми качи 450 грама, което е много, като се има предвид, че е почти само на кърма...Гърдите ми от 4 месец станаха меки и отпуснати, а ако тя не суче от едната гърда, да ми слезне кърмата, въобще не мога да изцедя нищо...мисля, че най-голям враг на кърменето е цеденето, за да провериш дали имаш кърма...Бебето суче в пъти по силно от помпата...Аз Раличка като дърпа и направо чувам как изцежда кърмата...Не цедяв ечер, но и тя се буди по 100 пъти заради зъбите и си подръпва вечер...Успокой се и се кърмете и не мисли, и щом сте изцокали едната гърда и сте заспали блаженно, не знам за какво ти е да гледаш какво има в другата гърда? Можеш да провериш горе -долу само ако изцеждаш, едната, докато бебчо папка от другата...тогава ти слиза кърмата и тече реално, както при бебчо...Цеденето помага само в началото...Колкото до спането....Ралица ми заспива на гърдата, легнала успоредно до мен и се събуждам след 2-3 часа и не съм мръднала...Даже се хващам, че когато не е при мен по-трудно заспивам...А сега, я слагам в креватчето и се усещам, че пак не шавам...
«
Последна редакция: май 30, 2011, 21:44:35 от m_eleva19
»
Активен
kotelinka
Любопитен
«
Отговор #35 -:
юни 06, 2011, 14:52:44 »
здравейте мамчета, моята дъщеричка вече е на 8 дена, обаче, така и не иска да суче. Като я сложа на гърда и почва да се дърпа и да се цупи. Голям зор е да захапе. Първите 2 дни нямах никаква кърма, после взех да поизцеждам по 30-40 от двете. А пък от 1-2 насам изобщо нямам, малката и 5 минути не може да се задържи на гърдите, свикна с биберона и това е, а аз гледам каквото изцеда да го добавя към млякото. Правя си лактагонен чай и пия повече течности, ама пак няма резултат
Ако може да ми кажете какво да пия или да ям, за да стимулирам лактацията.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #36 -:
юни 06, 2011, 15:05:15 »
Котелинка
, назад в темата има мнооого писано за стимулиране на лактацията
Нормално е през първите дни да нямаш кърма, а само капчици коластра. Всички сме били така. Никой не потича още с раждането. Захапването е много важно и бебето няма как да се научи без твоята помощ. Аз имах проблем със захапването, защото едното ми зърно е леко плоско, но показвах на беба как и в крайна сметка се научи. Ако не захапва достатъчно и от ареолата, проблем ще има. Нито ще успява да "дръпне", а и теб ще те заболи в един момент зърното. Ако не е захапала хубаво, вкарваш си върха на кутрето в ъгълчето на устичката, за да нарушиш вакуума, издърпваш зърното полека и пак опитвате. Докато стане. Най-добрата стимулация е сукането на бебето.
Наистина се иска доста стоицизъм и търпение, често придружени от чувство за безпомощност, но винаги има разрешение на проблема. Стискам ти палци!
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #37 -:
юни 06, 2011, 16:15:39 »
Здравейте момичета,
нямам време да прегледам темата и затова направо задавам въпроса си, за което се извинявам:
днес ми е четвърти ден след раждането; вчера ми дойде кърмата; от нощес и двете гърди са много твърди и болезнени; преди 2 часа се събудих от сън и едната гърда беше като камък- твърда и болезнена; събудих беб, който не беше сукал от 2,5 часа; хапна за 15 мин (млякото тече като лудо), засити се и заспа; слагах студени компреси (от болницата ми казаха - топъл компрес преди и студен след кърмене докато се регулира количеството); малко се успокои, но сега отново започва да ме боли.
Какво да направа? Да се цедя ли (но така няма ли да стимулирам още повече производство)???
Мерси
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #38 -:
юни 06, 2011, 16:56:18 »
Три начина има за облекчение:
1. Често сукане от бебо.
2. Топли душове на гърдата преди кърмене, плюс масаж по време на душа.
3. Цедене с помпа няма да доведе до хипер лактация, ако цедиш по 30-40 мл от гърда, колкото да усетиш облекчение. Пълното изцеждане би ти създало проблем
Ако искаш започни да пиеш Лецитин - хранителна добавка, която да предотврати подпушването на каналите. Препоръчано ми е от консултант по кърмене.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #39 -:
юни 06, 2011, 18:17:30 »
Аз те съветвам да се обърнеш към консултант по кърменето, те с това се занимават, безплатно. При нужда - посещават у дома, пак безплатно.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #40 -:
юни 07, 2011, 23:49:16 »
За облекчение - бебчо на гърда по-често. Поне на 2 - 2,5 часа, даже буди, ако спи. Както и цедене за облекчаване + топли компреси за омекване на гърдата. Но цеденето да не е до дупка, а докато тече на струйка. Почне ли на капки, спираш, така няма как да стане хиперлактация. Ще се урегулира теча, в началото просто е така.
Някой по-нагоре беше питал за проблеми със засукването, наистина е хубаво да се викне консултант, докато е време, всичко може да се нагласи на този ранен етап след раждането. Ето един сайт, консултантите по кърмене, както каза gostenka_82, работят безплатно.
http://www.podkrepazakarmene.com/
Активен
bejkite
Сватбар
«
Отговор #41 -:
юни 08, 2011, 15:48:35 »
Благодаря момичета
Правя каквото казвате и дано да се регулира количеството.
Поздрави.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #42 -:
юни 09, 2011, 07:41:54 »
Обърни се към консултант по кърменето, препълването на грдите и неправилният подход могат да се окажат проблем за успешното кърмене. Твърдите гърди са неприятни за бебето, особено при втърдяване на ореолата, силната струя може да почне да дави бебето. А също така неправилните манипулации в посока намаляне на началните количеств акърма може да доведе до проблем. Потърси помощ от хора, които разбират от тези неща. Напълно безплатно е. Напиши в гугъл Национален комитет по кърмене, ще видиш един телефон, обади се и според това къде живееш, ще те свържат с консултант, който при нужда и у вас ще дойде.
Имаш всички шансове да бъдете на изключително кърмене първите 6 месеца, а след това да се кърмите успешно, докато с бебчето желаете
Успех!!!
Активен
bejkite
Сватбар
«
Отговор #43 -:
юни 09, 2011, 09:24:23 »
Мерси, gostenka_82.
Говорих по тел с такъв консултант и ми каза същите неща като вас.
Утре ще ходя на една среща на кърмещи мами и медицинско лице, за да видим на живо какво ще кажат. Имаме и час с педиатъра утре, а на мен ще ми свалят конците от операцията и ще съберем мнения.
Благодаря още веднъж
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #44 -:
юни 09, 2011, 11:15:37 »
И аз имам проблем отново...Ралица започна да ме хапе, нали и излезнаха два зъба и да ги пробва, ама днес ми идеше да я плесна...едва се здържах. Зърното ми е на рана...Пробвах с протектор, ама не става, защото тя реве от него и не може да суче...
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Нагоре