Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 00:45:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Всичко около кърменето - 3 "
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Всичко около кърменето - 3 " (Прочетена 186360 пъти)
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
Отг: " Всичко около кърменето - 3 "
«
Отговор #45 -:
юни 10, 2011, 00:29:28 »
И аз имах същия проблем преди няколко седмици, с тази разлика, че зъбчетата бяха седем и така хубаво ми пуснаха кръв, че няколко дни и кръв с кърмата си посуквахме, а мама виеше от болка. Как процедирах - просто отдръпвах зърното, казвах не и пак давах да засуче, като захапе по-дълбоко ареолата. Установих, че боли, когато е плитко захапал зърното. Иначе за раната нищо не ползвах, изтърпях си и след няколко дни мина от самосебе си. Сега вече не ме хапе. Само понякога като се унася и си стиска челюстта около върха на зърното и много боли, ама бързо слагам пръста да измъкна гърдата и така. Голямо приключение си е това кърмене, през какво ли не минава човек.
«
Последна редакция: юни 10, 2011, 00:31:35 от Scarlett
»
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
«
Отговор #46 -:
юни 10, 2011, 13:17:37 »
Здравейте!И аз да се впиша в темата..бебо е изцяло на кърма,нощното хранене го няма вече,вечер го храня към 9-9:30 и си спи спокойно чак до 5-6 часа.в началото и аз се притеснявах че не се събужда да яде нощем,но нашата докторка ми каза да не се притеснявам,той ако е гладен ще си потърси.изцеждах се в началото през ноща и сега гурдите ми са спокойни.нагодиха се към неговия режим на хранене.може да е рано за махане на нощното хранене но не го събуждам нощем.хапва си стабилно преди на заспи и нощем е спокоен.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #47 -:
юни 10, 2011, 19:48:20 »
Момичета, аз съм с едно
голямо и спешно
питане към всички, които са имали проблемът с
разранените зърна
. Ние сме все още на стадий коластра, с бебе, което суче ОЖЕСТОЧЕНО (и тук наистина не преувеличавам) и ако има начин да го прави на всеки 30 минути (а дори понякога и на по-рядко) ще е най-накрая задоволен.
С една дума, детето иска гърда иначе се дере така, че вече го познават на всичките 5 етажа, аз трябва да стимулирам лактацията, а зърната (и по принцип кожата) ми са супер нежни. Едното вече кърви, другото и то е на път, и дори и турбо мехлемите в родилния дом вече не помагат. Кърмя и стискам зъби, а със зъбите възглавници, или изобщо каквото намеря. Цял ден днес съм била под наблюдение за позициониране на бебето - не е в това проблемът. Просто детето наистина си сучи със супер сила, а майка му е с кожа цигарена хартия.
Та така стигам си до питането - тук никой не използва нишесте при такива проблеми, а знам, че в България е страшно разпространено и смятам да пробвам като последен изход с него. Някой може ли да ми каже дали е използвал този меод и как точно е процедирал? Приемам съвети всякави и много благодаря предварително на всички, които могат да помогнат!!!
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #48 -:
юни 10, 2011, 20:53:20 »
Аз съм го използвала и за два дни ми се оправиха зърната...кърмиш, приключваш, изплакваш зърната и "отупваш" с нишестето зърната. Преди следващо кърмене изплакваш и кърмиш и след това пак така. Взимаш от ъези нишестета от оито се правят кремчетата...аз винаги имам, че много ги използвам за сладкиши и моето беше даже и с вкус на шоколад
...От всички мазила това ми помогна най-много...не го оставяй като последна мярка, защото наистина помага...
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #49 -:
юни 10, 2011, 21:17:30 »
Minalina
, сменяй позата при кърмене. Пробвай футболна, после люлка и пр. Така ще оставяш дадено място да си почине от силното засмукване. Аз имах рана на едното зърно (кърмя близнаци и нямаше как даси почива гърдата въобще). Смених позата, вместо люлка - футболната и зърното зарасна, защото натискът при сукане се премести под друг ъгъл.
А, да, помпата за гърди дразни раната допълнително, да знаеш. Там няма как са щадиш съответното място.
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
«
Отговор #50 -:
юни 10, 2011, 22:45:04 »
В началото и аз имах разранени зърна и използвах GARMASTAN мехлем и съм доволна..след всяко хранене намазвах зърната и преди хранене обилно измивах със сапун и вода.вече всичко е наред.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #51 -:
юни 10, 2011, 23:49:27 »
m_eleva19, gostenka_82, sladur4eto_90, благоря ви за съветите, момичета! Ей сега ще опитам с нишестето, защото и второто зърно се разрани, а малкия като по чудо реши малко да поспи. Усещам най-накрая някакво напрeжение, дано да е добър знак! За позите- сменям непрекъснато, но ще продължавам в този дух. Може и нещо ново да измисля, от класическите. Педиатърът ме посъветва едва ли не по часовниковата стрелка да го въртя малкия, но да отговарям на исканията докато не дойде млякото. Още веднъж мерси за подкрепата, в такива моменти е много ценна!
Активен
dodo23
«
Отговор #52 -:
юни 11, 2011, 00:35:00 »
Миналина
,и аз да се изкажа ласкаво за нишестето-ефекта е неовероятно добър,аз го правих точно 2 пъти и болката мина!
Ако не знаеш за пчелния восък и той помага много-справка Ина!
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #53 -:
юни 11, 2011, 07:44:27 »
Само да попитам нишестето царевично или картофено го взимате, че тук нямам точно нишесте като в България. Благодаря!
Активен
dodo23
«
Отговор #54 -:
юни 11, 2011, 09:41:44 »
Цитат на: minalina в юни 11, 2011, 07:44:27
Само да попитам нишестето царевично или картофено го взимате, че тук нямам точно нишесте като в България. Благодаря!
Гледам на моето пише пшенично-мисля царевично би ти свършило работа.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #55 -:
юни 11, 2011, 10:41:44 »
Извинявам се, че може би се изказвам само на 'теория', но не се ли изсушават гърдите, ако постоянно се мият с вода?
На мен ми звучи логично вместо с вода, с малко кърма да се намокрят гърдите, да се поръси нишестето отгоре и да се оставят да ветреят през времето, когато бебето не суче.
Ако бебето захапе настървено и не е налапало добре ореолата, пробвай да сложиш кутрето в устичката му, да пусне и след това отново да захапе.
Успех, миналина
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #56 -:
юни 11, 2011, 11:23:28 »
Ами, моите не се изсушават, то само за зърната и ареолата говорим, пък и в началото кърмата е такъв дефицит, че точно нишестето е трудно да се изплакне с кърма...Моето нишесте е царевично, така че става и такова. Аз сега го видях. Успех...
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #57 -:
юни 15, 2011, 18:54:25 »
Момичета, да дам отчет и да ви благодаря още веднъж за съветите с нишестето
. Върши чудесна работа
. Оказа се, като заговорих за това в семейството, че и баба ми преди 50 години само така се е лекувала (била е със серзиони рани и близнаци е кърмила). Днес споделих това с жената, която ми правеше дестката консултация и тя потвърди, че нишестето създава алкална среда, затова препоръчват да се слага по малко във водата за баня на бебето. Основният проблем за разранените зърна идвал от киселинна среда на бебешката слюнка, така че било нормално нишестето да помага.
Както и да е - родих се, благодарение на този лек. Все ме е страх да не остане малко по зърната докато кърмя, затова мия много старателно с вода, а след това и с малко кърма.
Не мога да кажа, че не продължава да ме боли, особено, когато малкото сучи дълго време, но е съвсем търпимо и това променя дните и нощите ми! Детето наддава успешно, като истинско българче. Качило почти 300 грама от неделя. Отдъхнах си като ми го съобщиха.
Успех на всички с кърменето. Няма по-голямо щастие да даваш тази толкова ценна храна на детенцето си!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #58 -:
юни 17, 2011, 13:41:02 »
някой по-назад в темата беше писал за компреси със зеле. може ли по подробни "указания" какво и как точно се прави, че вече незнам какво да правя, мине не мине седмица-две и едната ми гърда се запуши, образува бучка, а тези горещи компреси в това топло време ме изтощаватт допълнително, а и ефекта е временен. И ако някой знае нещо за намаляване малко на количеството кърма, че то от там ми идва честото запушване, имам повече кърма отколкото бебка може да изяде.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #59 -:
юни 17, 2011, 14:05:20 »
Ечи
, аз също писах за зелевите компреси. Консултант по кърмене ми каза следното:
Взима се вътрешен зелев лист. Измива се много добре, след което е хубаво да се начука с бутилка, за да си пусна малко от соковете. После слагаш за малко в хладилник, да се охлади и налагаш. На зърното - не. Тъй като зелевия лист е голям, а и не трябва да попада върху зърното, накъсай го на 2-3 парчета. Добре е да ги сменяш след всяко кърмене. И процедурата се прави не повече от 24 часа, за да не стане другия гаф пък - да ти спре кърмата. При мен даде резултат
Пий и Лецитин, пак ми е препоръчан от консултанта. И масажи, и пак масажи....
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30