Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 19:28:39

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 173413 пъти)
 
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1058


Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: октомври 25, 2010, 21:57:00 »

Доста работа си свършила,Капризче.И аз последните дни се отдадох на зимнина,но пакетирах 20кг пипер за фризера,че аз много обичам пълнен и почти на всичко слагам пипер.
Някой правил ли е чили кон карне?Прави се с консервиран боб,но се чудя дали не мога да побългаря рецептата и да направя боб с кайма.Но се страхувам да не го прецакам.Ако някой е пробвал-да свирка!
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: октомври 25, 2010, 22:03:41 »

Да, Капризче - слагам го преди да пека Wink
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: октомври 26, 2010, 09:51:42 »

Питчиците са  judges
Аз днес мисля да направя(понеже гости ще имаме) едно пиле и един десерт с майонеза.
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #93 -: октомври 26, 2010, 10:17:22 »

Аз съм правила Чили кон карне. Бях много въодушевена,като го почнах, и купих специално от Карфур печен боб в доматен сос. Боба,между другото, беше много вкусен.
Обаче като краен продукт, отиде на боклука. Моята рецепта беше от Мексиканска кухня-малка,тънка книжка, на Бон Апети.Може би рецептата е била кофти.
Иначе накрая има един десерт-Фран-мексикански крем карамел-стана много вкусен.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: октомври 26, 2010, 10:24:15 »

Чили кон корн правя като запържвам лук до златисто, добавям каймата като се запържи и тя добавям една консерва варен боб в доматен сос.
Добавям сол, кимион , черен и червен пипер, малко настъргани доматки и оставям да къкри на слаб огън около 30-40 мин.
Това е
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: октомври 26, 2010, 11:58:32 »

Да ви покажа какво сътворих аз за Хелоуийн.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: октомври 26, 2010, 12:16:10 »

Това мъфини с някаква глазура ли са? Страшни са! good
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: октомври 26, 2010, 12:17:46 »

Да тук продават една дето е като пластелинче и можеш да си я оформяш както искаш и я има в най-различни цветове smile
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: октомври 26, 2010, 12:54:14 »

А как се казва ? Да взема и аз да направя нещо подобно,че тогава освен че имаме годишнина,съм и на рожден ден  smile
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: октомври 26, 2010, 13:12:57 »

modelling icing е на английцки, но на български май му викат захаро тесто, Плами да каже тя е експерта Wink
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: октомври 26, 2010, 13:20:56 »

Захарно тесто има което се прави от парено тесто и другия вариянт е фондана, поне за това се сещам само което е за моделиране иначе има различни видове глазури .
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: октомври 26, 2010, 13:35:49 »

Да това е фондан, не се сетих как се казва първоначално и много лесно се работи с него, само дето трябва да си наръсиш с пудра захар, за да не залепва по плота.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: октомври 26, 2010, 13:49:11 »

Обикновено се точи върху нишесте или поне по цеховете е така  :)Сигорно защото  им идва по евтиничко  girl_wink
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #103 -: октомври 26, 2010, 14:01:44 »

Плами пускам рецепите  тук, може да са полезни и за други момичета girl_wink
Това е нашето меню за днешния празник girl_wink
Пиле в палачинка
10 бр. Палачинки, /моите ги правих с 2 яйца, 2 суп. лъжици кисело мляко, 50 гр. пр. мляко, щипка хл. сода, брашно и вода до желаната консистенция/
Пилешко месо - сварено
1 глава лук
2 .суп. л брашно
Прясно мляко
Пикантина и черен пипер
Ако имате гъби сложете и тях girl_wink
Задушавам лука, прибавям сварено и нарязано на ситно пилешко месо и подправям със сол и Пикантина.
Отделно запържвам 2. суп. лъжици брашно в олио, след това изсипвам наведнъж при непрекъснато бъркане студено прясно мляко/150 мл./ Получава се бешамелов сос, който смесвам с лука и пилето. Навивам палачинките, подреждам ти в тавичка. Поръсвам с кашкавал и запичам отгоре girl_wink


Меден сладкиш
1 яйце
1ч.ч брашно
1ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
1/2. ч.л хлебна сода
Канела, кокосови стърготини - за поръсване
Мед - 1/4 ч.ч за намазване

Разбиваме яйцето със захарта до побеляване,  добавяме брашното и киселото мляко с хл. сода и тази смес изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка с размери 22 х28 см. След изпичането му още горещ го намазваме с мед и поръсваме с канела и кокосови стърготини girl_wink
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: октомври 26, 2010, 14:28:06 »

Мерси за рецептите Миме  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines