Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 01:22:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За и против секциото.  (Прочетена 193998 пъти)

kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: юни 25, 2009, 08:22:14 »

Сиска,напълно съм съгласна с теб.Но от друга страна щом самите лекари дават този избор на майките,те защо да не се възпозват щом могат.Аз също съм за естественото раждане,въпреки,че знам какво е и едното и другото-просто така протече първото ми раждане.Не упреквам икой за направения избор,това е право на всеки.Аз второто вероятно също ще се наложи да го раждам с операция,но не бих искала.Виж упойката я подкрепям с двете ръце
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: юни 25, 2009, 09:11:56 »

Момичета аз съм съгласна с мнението на всяка от вас, но всеки сам си преценява как да роди и не мисля че това е от значение за това , че уж ако родиш нормално имаш по силна връзка с бебето. Всяка майка носейки бебето си 9 месеца има силна връзка с него- няма начин просто. Аз също за сега ще райдам секцио и то по моя преценка , не по медицински причини, е верно че на болка не тарпя и се сковавам и ме е страх да не се скова ако раждам нормално , но някакси при мен не съществуваше дилема от началото така си бях решила.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: юни 25, 2009, 10:34:55 »

Роди,миличка,щом ти ще си по-спокойна така и щом можеш да избираш разбира се,че ще избереш най-подходящия за теб начин.Аз също подкрепям всяко решение.А за това,че ако родиш секцио ще обичаш по-малко детето си-това за мен не подлежи на обсъждане и е глупост.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #273 -: юни 25, 2009, 10:44:04 »

И аз ще се изкажа... Както mariana е казала, процента на секциото в скандинавските страни найстина е много нисък, макар да излизат доклади, че и там се увеличава. В Швеция обаче, никой не те пита как искаш да раждаш, просто нямаш избор, ако всичко си наред. Освен медицинските причини има само още една, за да родиш с цезарово сечение и то е травмично предишно раждане или огромен страх от раждането. Тогава обаче отиваш на терапия при психолог, който се предполага, че може да ти помогне да преодолееш страха си и накрая се изказва дали можеш или не можеш да се справиш с раждането. Стратегията при жени със страх от раждането е да родят "планувано", което означава, че се насрочва дата (точно акто при плануваното цезарово сечение) и раждането се предизвиква (съвсем не само с окситоцин). Целия родилен процес емитира максимално естествения. Много от жените със страх от раждането приемат този вариант по-лесно, защото целия процес се усеща по-лесно контролируем (само да кажа, че най-честата причина за страха от раждане се дължи на страх да не загубиш контрол над себе си и над това, което се случва).

След като прочетох една книга за родилната болка, освен че си промених мнението за упойките, също осъзнах какво означава да те е страх. Мисля, че хората трябва да се отнасят с уважение към страха на майките, който може да бъде сериозна причина за избора на секцио. За съжаление, такава помощ, каквато описах по-горе, в България не може да се получи, но за това пък е много лесно да избереш секцио...и проблема е решен.

Ако трябва да бъда честна, макар и да знам, че тук където живея друга алтернатива за раждане за мен няма, и аз съм имала моменти, в които съм се замисляла дали ще се справя с едно естествено раждане и дали не е по-добре да се прибера в България и да си поръчам едно секцио. Момичета, разковничето за мен беше информацията. Освен, че тук те заливат с такава, дори по телевизията вървят нещо от типа на риалити филми за ежедневието на акушерките в една болница и т.н. Изгледах толкова много истински раждания и цезарови сечения! (не чак толкова много), че всички съмнения ми се изпариха. Всъщност много повече ме е страх от рязането, отколкото от нормалното раждане (не знам, може и системата тук да си е свършила работата, да са ме облъчили, каквато е била и целта и да са ме убедили в това, което е трябвало). Сега само се надявам да не се наложи да ме режат по спешност като тръгна да раждам.

« Последна редакция: юни 25, 2009, 12:01:22 от KlaraFina » Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: юни 25, 2009, 10:46:32 »

Аз като абсолютен лаик в тази тема и без да вземам страна или изказвам мнение, искам само да попитам нещо. Има ли в България и къде т.нар. водно раждане? И какво е вашето мнение за него?
« Последна редакция: юни 25, 2009, 11:56:55 от plamik » Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #275 -: юни 25, 2009, 11:00:14 »

Аз като абсолютен лаик в тази тема и без да вземам страна ил изказвам мнение, искам само да попитам нещо. Има ли в България и къде т.нар. водно раждане? И какво е вашето мнение за него?

Plamik, ще предположа, че ще се сблъскаш с различни мнения по въпроса с водното раждане. В някой страни (като Германия, мисля) е доста разпространено и на почит. В Швеция е било много популятно през 70-те години, но сега абсолютно не се препоръчва, защото по някакъв начин се нарушавал електролитния баланс на новороденото... не съм много запозната, това ни го казаха на един от курсове, на които ходихме.

За съжаление не знам къде в България има такова и какво се мисли по въпроса.
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298

« Отговор #276 -: юни 25, 2009, 11:12:09 »

и аз като сиска мисля, че много се отдалечаваме от природата. разбира се, че ако има проблем, майката ще роди секцио. ако роди по естествен начин, ще се възстанови по-бързо, за да може да създаде контакт с детето си още в първите мигове след раждането. относно в по-горе създалия се спор, не виждам какво "неестествено" има в естественото раждане.
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: юни 25, 2009, 11:16:12 »

Цитат
Всъщност много повече ме е страх от рязането, отколкото от нормалното раждане
Аз имах същите мисли докато бях бременна.Ужасно много ме беше страх от евентуална операция,не исках и да си го помисля!За мен операцията беше страшното нещо и по-точно следоперативния период.Добре,че нещата при мен се стекоха точно както ги исках,убедена съм,че положителната ми нагласа към раждането и спокойствоето ми са изиграли важна роля.

Пламик,не съм чувала в Бг да се практикува водно раждане,а как ми се иска тук във Варна да го има този вариант.Най-малкото е много по-удодбно за родилката...позата която заема клекнала,не е като да си легнала по гръб на магарето...ей това също е "гадното" тук,че не ти дават право на избор каква поза да заемеш,не се съобразяват с това как най-малко те боли,как ти е удобно.Би било хуабво да вземем пример от някои други страни и тяхното отношение към раждането като цяло.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: юни 25, 2009, 11:45:52 »

Има водно раждане. В две болници в София имат басейни и екипи. Има и майки, родили по този начин бебетата си.
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: юни 25, 2009, 12:29:40 »

В Пловдив също има водно раждане. good
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #280 -: юни 25, 2009, 12:54:37 »

Почти съм сигурна, че в София има водно раждане в бившата Тина Киркова, сега Света София.
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: юни 25, 2009, 18:15:31 »

Ха така!Кажете ми сега ,че и във Варна има и познайте кой ще роди второто си дете живот и здраве в басейн smile Сериозно-трябва да се позаинтересувам huhhuh.gif
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: юни 25, 2009, 18:18:23 »

Ми да, душа, поразпитай тук там.... Току виж наистина има, нищо чудно. То това дори вече не е толкова атрактивно, в смисъл стряскащо .... Колко му е , търси и разпитвай. Ако няма - действай , за да има до година-две , мдаааа.....
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: юни 25, 2009, 20:08:16 »

Почти съм сигурна, че в София има водно раждане в бившата Тина Киркова, сега Света София.
Да има  good Миналата година бях там на отворени врати и има 100 % smile
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: юни 26, 2009, 13:34:20 »

В Тина Киркова има водно раждане само при д-р Григорова обаче.За жалост се налага запазване на ден и час за раждането,защото "докторката"не е винаги на разположение :girl_impossible:Това знам лично аз.Една позната записа уж при нея водно раждане,ама накрая пак на магарето си роди момичето *db*Ми какво е това раждне питам аз *crazy*До разкритие беше в басейна,после на магарето.Не зная дали това е практиката,но може само там да е така good
 :offtopic:бащата също присъствал
И още нещо ми се върти,че ако стоиш в къщи до последния момент може и таткото да изроди бебето :PЗнае ли човек
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: