Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 21:45:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покупки за бебето и детето - 7 част  (Прочетена 145916 пъти)

tonitta
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: август 27, 2009, 13:46:14 »

Fenix честито!Много е хубавка кошарката! *THUMBS*И аз щях да те питам така как ще гледате беба...
за шишетата-и аз за сега съм взела само 1 стъклено,с антиколик система на Нук и май ще взема и на д-р Браун,че и аз съм чувала много хубави отзиви.Биби имам 2-една на чико-каучукува и 1 на нук-силиконова,ама все са ми подаръци и тъкмо ще видя как ги понася и после ще взимам други girl_wink
Kiksi люлката още не съм я "облякла" и затова не съм я показала :girl_wink:той и скрина ще дойде скоро и така като понаредя всичко стаята ще придобие вид и ще снимам да ви покажа girl_wink
А помпата за кърма стерилизира ли се и как? =]Аз се чудя дали да си взема от сега или да чакам да родя.... crazy
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #181 -: август 27, 2009, 14:00:42 »

Тони и аз това се  чудя да взема ли помпа предварително или не  crazy А току що четох за стерилизирането, така че да разглобява се на съставните си части и се стерилизира в стерилизатор или във вряща вода. Общо взето производителя трябва да е упоменал как става това.
http://papa-bebe.com/sterilizacia.html
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: август 27, 2009, 14:59:50 »

Помпата за кърма задължително се стерилизира преди цедене, за да може съхраненото мляко после да е стерилно. Разглобява се на части, мие се с гореща вода и после в стерилизатора  smile
Според мен помапата е много полезна вещ, поне  в началото. Ако бебка не е при вас първите дни в болницата е добре с помпата да се стимулира кърмата. При мен Дари засука още първия ден и в болницата не ми трябваше помпа, но като се прибрах така се бях препълнила  shok че купувахме по спешност, защото бебка беше още малка и не можеше да изсуче всичко. Постепенно кърмата се регулира и помпата малко по малко отпада.  pardon
Аз имам две шишета на д-р Браун, но досега не съм използвала нито едно.  pardon Няма смисъл да се избързва с покупка на много шишета. Използвам само пластмасова лъжичка, с която давам една две глътки вода след кърмене. Лъжичката я мия с гореща вода. Капките за колики си имат към шишенцето капкомер и ги давам направо с капкомера.
Дари не уважава много залъгалките. Силиконовата категорично я плюе. Затова купихме каучукови. Давам й много рядко и затова ги стерилизирам с кутийката в стерилизатора веднъж на ден някъде.
За гребенчето и аспиратора, на упътването им пише, че се мият с гореща вода (не се слагат в стерилизатор).
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: август 31, 2009, 12:14:44 »

Хайде да побутна темичката и да се похвалим какво поръчахме на Хана вчера pardon
Към шапката има ръкавички и шалче smile
До 1 седмица трябва да ги получим и тогава ще има лайф  pleasantry снимки!
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/maj4eto/2.jpg.html?action=gallery
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: август 31, 2009, 12:38:48 »

много сладко майче, чакаме да го видим лайф blum , аз да питам някой има ли мнение относно този модел количка, и точно този тип кош за кола който става и за новородено http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplay0_10751_-1_87401_10001?cm_mmc=Blue%20Barracuda-_-Affiliates-_-Affiliate%20Network-_-Buy%20At .
А инъче Феникс кътчето е много хубавко, а относон това да виждаш бебо, ти си права то с времето ще си покаже как ще ви е най удобно вече като е запълнено... smile
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: август 31, 2009, 12:43:51 »

Аз и Ночко сме със такава количка, но сме с другия кош на новодородено. Иначе Маслинка има и двата, и Матрикса и нашия големия.
Да ти кажа, зависи доста от това колко голямо бебе родиш, в какъв сезон, в кой град живееш и какъв е климата.
Аз съм от Бургас, разбирай влажно и студено през зимата с много ветрове. Бебето ми беше зимно и за мен най-удачния вариант беше големият, дълбок и защитен отвсякъд екош за новородено и отделно кошница за кола на същата марка, те дойдоха комплект трите части всъщност.
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: август 31, 2009, 12:48:24 »

Ами аз по принцип съм от Пловдив, тук не са най големите ветрове , но все пак очакваме зимата да се появи нашето бебе. Като цяло какво имаш в предвид по големия, който си се води зимен ли? а този за колата който ви е такав ли  е http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplay0_10751_-1_87391_10001?cm_mmc=Blue%20Barracuda-_-Affiliates-_-Affiliate%20Network-_-Buy%20At . АЗ като цяло се чудя защото този първия Матрикс е с нива и също май става за зимен а и гледам че има нещо като покрито такова... А инъче количката като я пробвах в магазина много лека и маневрена ми се стори, в първия момент леко голяма, ама то за бебчето ще е по удобно това предполагам.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: август 31, 2009, 13:08:27 »

Въпросната количка е може би една от най-коментираните в темата за покупките, Аничка. Има по-назад и снимки и обяснения и каквото се сетиш, но ще кажа отново всичко.

Като цяло Номада е голяма и изключително комфортна за детето количка. Расте с него така да се каже и в различните етапи от възрастта отговаря на нуждите му. Стилиан в момента е почти 9кг, количката е 6,5,  с багажите да стане около 8, което прави общо бутане и управляване на почти 17-18кг. Еми не ги усещам честно казано. Нито по нанагорнища, нито по разбити улици, не ми се натоварва ни гръб, ни ръце, нищо просто.
После другото за кошовете.
Не се води зимен и летен кош, а кош за новородено и количка.
За мен той е най-удобен, още повече, че дъното му се повдига на няколко нива и когато детето вече иска де е полуседнало и да гледа - коша го позволява, а все още си  закътано в нея. Стилиан живя в него 8 месеца без да му стане некомфортно или нещо подобно. Вярно, че и той беше по-малък като килограми, но все пак коша отговаруше на всичките му нужди доста време. А и е най-големият по размери от почти всички кошове за новородено.

Матрикса от своя страна обаче е две в едно, което първо ще ви дойде по-евтино, второ няма след половин година да търсите място на обемния кош, трето има вътре допълнителни възглавнички, които се свалят и става за малко по-едро дете, и четвърто - ще си го използваш за колата минимум до година, година и половина.

Ще пусна малко фото, за да се ориентираш.
Ето снимка на количката с коша за новородено и легнало спящо дете вътре

Ето друга, която е отново на коша за новородено, но с вдигнато дъно, забележи, че детето е почти седнало , но се е закътано отвсякъде

Ето тук е монтирана кошницата за колата

И това си е вече седалката

Откъм удобство за бебето препоръчвам големият кош за новородено. Зимното бебе е по-облечено, слагаш върху дрешките космонавти, които са надути такива и обемни, отгоре одеало, или две дори..... Но пък в Пловдив наистина зимата е студена, но е ветровита - живяла съм почти 10 години там - така че може и Матрикса да ти свърши прекрасна работа.
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: август 31, 2009, 13:17:16 »

много ти  благодаря за изчерпателния пост и обяснение. Днес пак ще ходим да ги разгледаме... и ще видим, но много вероятно и ние да си я поръчаме от чужбина.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #189 -: август 31, 2009, 21:45:57 »

Ина, миналата година беше пускала сайта на един магазин за детски дрешки, имаха и магазин в София...ако се сещаш бяха по-така като за големи, май му беше поръчвала на Смито. Помня, че много им се радвахме, та ако го имаш да го пуснеш пак.
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 641

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: септември 02, 2009, 08:55:41 »

здравейте мами  new user

да се включа и аз понеже вече съм на вълна покупки за бебо smile
изчетох така доста обстойно какво сте обсъдили но за жалост не видях никъде за моето чудене за количка...
ето я:
http://www.malechkobaby.com/index.php?m=71&prodid=6118&lang=1

като ще купиме и зимен кош към нея. кошче за кола си имаме, но то е на друга марка и няма да става за тази количка.
ако някой има някакво мнение, личен опит или дори от познат моля да сподели с мен.
аз да ви споделя за Jane Nomad - една приятелка има такава, хвали ми я много, вече 7-8 месеца я ползват и за колата и зимния имаха, много е  доволна тя, здрава стабилна количка, само мене ме притесняват тези двойни гуми отпред - ако живеете в кален квартал като моя това нещо като се напълни с кал незнам как ще бутам бебо... само се чудя не че имам въобще някакъв си опит.
моята прителка живее в стара загора където е доста по чисто от тука и тя бута едва ли не само по центъра, където няма дупки, няма кал... това е от мен за сега.
ще следя редовно темичката вече  give_rose give_rose give_rose
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: септември 02, 2009, 15:59:56 »

....... моето чудене за количка...
ето я:
http://www.malechkobaby.com/index.php?m=71&prodid=6118&lang=1

Рошко, добра е количката. Ако не се лъжа има възможност за регулиране на височината на седалката и когато бебето е малко - седалката е по-вдигната, за да не се навеждаш постоянно ти, а после се пуска по-надолу и голямото дете не стои като на бар - стол.
В Бургас е пълно с такива, и се напълва все повече и повече. Добре изглеждат, добре вървят, маневрени и удобни са. Естествено - тежка количка е, но повечето триколки са такива, прецени си дали ще ти се налага да я вдигаш и тогава направи избора си. Тази е два пъти почти по-тежка от моята, а като сложиш вътре и дете и багажи - сметката нараства.

Но возилото е добро! И то много.
Активен
Roshko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 641

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: септември 03, 2009, 09:24:21 »

благодаря ти много Ина smile
това  е всъщност най леката триколка, аз я вдигах дори бременна с зимния кош, ако се сравни особенно с една от другите които бях харесала първоначало - Peg Perego GT3 Completto - таз направо е перце smile smile smile
вчера видях една страхотна промоция на Jane Matrix  - ето вижте я сами:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/3_401/products_id/8010
и тъкмо викам хайде ще е бебе конфорта и като видях тая промоция сега незнам какво да правя, а вече искам да го решавам и да взимам, че да мога да мисля и за другите неща smile
хайде ако някой има впечатления и за Jane  да ги споделя моля ви  give_rose

Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: септември 03, 2009, 13:38:06 »

Рошко цялата страничка нагоре като погледнеш все за Jane пише. Ина доста добро и пълно описание е направила. Относно другата и аз мога да ти кажа че във Враца вече все по често и по-често я срещам по улиците, което за мен означава че е добра количката. На външен вид е супер, а явно и сред мамите се носи слух че е удобна количка, щом все повече я вземат нея good
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: септември 03, 2009, 13:39:05 »

Рошко пита за триколката на Jane, а аз съм дала пълни обяснения за Jane Nomad.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: