Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 22:38:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покупки за бебето и детето - 7 част  (Прочетена 145958 пъти)

Bebe_chaka
Ентусиаст
**
Публикации: 148

« Отговор #165 -: август 25, 2009, 15:27:45 »

Момичета вие кога започнахте да пазарувате за малките пухчета? Аз искам още отсега да почна даже вече съм взела комплектче за изписването и някой дрешки. Количка и проходилка няма да взимам понеже са ми подарък от лелята, на която е кръстена малката  smile Но все ми се карат че до 8мия месец не бива да купувам нищо - било на лош късмет. А аз нямам как в деветия месец да се хукна да пазарувам всичко? Не съм шофъор. Нямам кола. Нямам и мъж, на който да разчитам да ходи с мен.. Това според мен би било лудост да оставя всичко до последния момент? Дайте ми съвет моля ви  nea
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: август 25, 2009, 16:17:43 »

Ами за мен отговорът е 'тогава когато се чувстваш готова'. На мен ми е странно когато още не знам пола, дори не го чувствам да хукна да пазарувам, ама това са си мой мисли  good И то не толкова от суеверие...ми и аз не знам, малко ми е като да си купя ботуши за зимата през лятото...но пак казвам всеки сам си преценява  good Най-малкото като попорастне вече ще се види по едро или по дребно бебче ще бъде, защото някой от мамите във форума, в момента се сещам за Сиска са с доста големи бебенца и не знам дали въобще най-малките номерца за новородени са им ставали.
Щом се чувстваш готова - пазарувай! Не мисля че има точна дата или точен месец в който да започнеш Wink
Аз си имам и други проблеми тъй че съм малко резервирана към ранното пазаруване  Wink Може би ще започна поне след седмия месец  Wink
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #167 -: август 25, 2009, 22:50:25 »

Bebe_chaka, аз мисля, че няма пречки да започнеш да пазаруваш още сега, абсолютно права си, че накрая ще ти е много трудно. Казвам го от личен опит, аз започнах покупките от по-рано, но все пак най-много напазарувахме накрая и ми беше много тежко. Бебето ни се роди 3 седмици по-рано и не бяхме готови съвсем със всичко, а след като се роди ни беше невъзможно да донапазаруваме (да поясня, че живеем в чужбина без близки, на които да разчитаме). От друга страна се наложи да сложат шина на бебето за няколко седмици и тя не можеше да си използва малките номера дрехи, така че, рискове винаги има.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: август 26, 2009, 10:05:30 »

Аз започнах да пазаря интензивно след 7-я месец  good
Но нищо не пречи като те хване манията за пазарене на бебешки нещица-да купиш нещичко, колкото да си начешеш крастата-знам какво е!   Girl_hide
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: август 26, 2009, 12:31:29 »

Аз започнах да пазаря към 6 месец и в 9 вече бяхме готови със всичко,само количката и козметика за бебето купихме след като родих. Bebe_chaka наистина си пазари,когато се чувстваш ти готова и имаш желание,не ти пречи да си набавиш дребните нещица като ножички,биберони,шишета,чорапки и т.н. а по големите към края на бременността good
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: август 26, 2009, 16:03:48 »

Мацки, снощи сглобихме кошарката и съм много доволна как се получи разпределението в спалнята ни- притеснявах се, че ще е много тясно и т.н., но добре стана!  good Ето на беба креватчето:

Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1283

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: август 26, 2009, 17:13:13 »

Феникс, много е хубаво леглото smile Със здраве да го ползвате give_rose
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: август 26, 2009, 21:41:41 »

Здравейте мами, ето че и аз снимах две-три нещица, които са ми подарени за бебчето smile Все още не мога да се "престраша" да пазарувам, но скоро и това ще стане. Чакам само да приключим с безкрайния ни ремонт и да започвам да се вихря по магазините! yahoo Качвам снимчици в галерията..
Феникс, честито за креватчето!  Bravo И нашето май ще е на същата фирма, само дето не сме избрали цвят още, но имаме време..А сега като го видях как изглежда "не на каталог" май ми харесва още повече smile Със здраве да си го ползвате!
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: август 26, 2009, 23:56:38 »

Тони, разкошна е кошарката, а с тези чаршафчета направо  Girl_hide Само да спомена, че и на мен жълтото ми е любим цвят  Wink , ама мъжът ми каза да намаля вече малко жълтото вкъщи  blum и затова нагласих кошарата в оранжево, но с жълти патета Туити smile
А нали взехте и люлка, да не се отказахте да я ползвате, направо са ми слабост тези люлки!

Fenix , много хубава кошарка - с този топъл кафяв цвят!  good  Не те ли притеснява обаче, че така няма да виждате бебето от вашето легло? И ние първоначално бяхме с такъв вариант на подреждане, но после го променихме и стаята няма да ти казвам какъв облик доби - детска, спаля и хол едновременно, ама решихме, че е по-важно да ни е удобно и да виждаме бебето.

Гледам, шишетата сте обсъждали. Аз взех две на "Д-р Браун", една приятелка, която смени доста каза, че от тях била най-доволна, най не вкарвали въздух и аз реших да я послушам, без много да му мисля. Чудя се само 2 ще са ми достатъчни ли засега, никакви други не съм купувала.
Дай Боже, да се кърмим успешно, освен за вода/чай евентуално и за дохранване примерно в краен случай, за друго ще трябват ли?
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: август 27, 2009, 07:03:46 »

Kiksi,даже 1 ще ти свърши работа,но не пречи че си си взела 2 good
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: август 27, 2009, 09:32:45 »

jasmine , благодаря ти, значи няма да избързвам да купувам други. Това означава ли, че едно шише може да се ползва комбинирано, т.е. и за вода, и за мляко или като си е за мляко, трябва само за това да се ползва? Не знам глупави въпроси ли задавам или прекалено много се втелявам, ама като не си наясно и всичко ти се струва странно.  blush

А капките как се дават - разтворени във водичка в шишето или с лъжичка? Аз взех една лъжичка за всеки случай - пластмасова, но сега като се замисля - силиконова не е ли по-добре за новородено?. Абе, само някакви странни въпроси ми изникват в главата, които после като се замисля са си чисто "втеляване".
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #176 -: август 27, 2009, 10:43:56 »

То и аз май малко тъпи въпроси ще задавам  blush и дори не знам дали са за тази тема, ама...
Интересуваме тези бебешки аксесоари - ножички, гребенчета, четки, термометри, кутии за залъгалки как ги дезинфекцирате ? И преди всяка употреба също ли? И залъгалката ми е каучукова как да я стерилизирам, защото ми казват че много бързо започват да лепнат.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: август 27, 2009, 11:05:57 »

mariana, аз лично не ги стерилизирах изобщо, само попарвах всичко с вряла вода, даже не преварена, като поотрасна Коско!!!

Да, настина каучуковите биберони много бързо (за около 2 седмици) се скапват
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: август 27, 2009, 11:31:25 »

Кикси,лично аз ползвам за вода и за чайче едно шише,а евентуално ако дохранваш или сте изцяло на АМ е хубаво отделно друго шише Yes.Капките ги давам със силиконова лъжичка,без да ги разтварям с нищо,чувала съм ,че може с кърма good.
А Марианка относно стерилизацията и аз като Булечка ги попарвам във вряла вода,а всички детски играчки пластмасови се мият с топла вода и сапун от край време.Дано да съм ви била полезна blush
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: август 27, 2009, 12:59:41 »

Радвам се, че ви харесва креватчето ни   Girl_hide Засега ще го оставя така, пък после може и друго да реша, да поразместя, въпреки че нямам много опции, стаята си е натоварена с мебели  Girl_hide

Ейй, и аз се бях засилила да купувам каучуков биберон, ама сега ме отказахте-няма всяка седмица да купувам биберони,я! А четката за коса даже нямаше да ми хрумне, че също се стерилизира  pardon А термометърът???? Ясно, че не може да го попарвам, ами как тогава?
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: