Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 07, 2025, 20:11:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони част 3 !!!  (Прочетена 161454 пъти)

goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: юли 21, 2009, 20:07:29 »

Аз лично смятам, че в твоя случай няма да се вземе за база 0. Но не знам в моя понеже аз умишлено съм вземала болничните с прекъсване какво ще стане. Като се консултирах и като смятахме най-удачния вариант с шефката на ДОО, за база 0 и дума не е ставало, но знае ли човек. Така, че със сигурност ще знам като ми преведат третия болничен
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: юли 21, 2009, 21:24:11 »

Боже Боже,що за закони име,щом при наличието на закон никой не знае как е в действително,та дори и самите компетентни органи??? GROAN GROAN star.Трябва да чакаме та да видиме каква изненада ще получиме на края.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: юли 22, 2009, 08:56:37 »

така получих разяснение от две мацки които са ТРЗ та едната на Енергото, другата на друга такава голяма фирма с над 2000 човека персонал. Двете са единодушни smile Ако болничните са един първичен с продължение, то тогава се изчислява за болничен по време на бременност проблемна 6 месеца назад от деня на болничния и нататък продължава така. Болничния за бременност и майчинство е 90 %, а за общо заболяване е 80 %. Та ако е така и болничните са само продължение се приема реалния осигурителен доход. Ако има прекъсвания или нови първични болнични се преизчислява. Всеки първичен болничен се преизчислява и тогава се смята 240 лв или 260 казаха че това ще го проверят коя отдвете суми е защото докато си в болничен се води осигурителен доход минимален, но това е само ако има нови първични болнични и прекъсвания, иначе си се смята пълна осигурителна заплата 90 %. Заслужава си да имаш прекъсвания ако си осигуряван на много ниска заплата за преизчисления, иначе не. Задължително болничните трябва да са без прекъсвания за да се получат 90 % от осиг. заплата като майчинство и задължително продължения. Обърка ли се да се пусне пак първичен падат парите с които се смятат автоматично. Ох май пак го обясних объркващо
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: юли 22, 2009, 11:24:28 »

майчета искам да попитам след този болничен,който го дават от родилното,кой лекар дава следващия болничен crazy
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: юли 22, 2009, 11:40:11 »

Педиатъра на детето good
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #95 -: юли 22, 2009, 11:57:10 »

Аз да ви попитам момичета - на мен днес ми изтича 45-дневния болничен. Какво следва сега? Кой трябва да ми издаде новия болничен и за какъв период трябва да е?
Задавам си така въпроса, защото една позната ми обясни, че сега вече новия ще е от термина до датата на раждане и че съответно се издава като родя от болницата. Тъй като тя роди преди близо 2 години просто искам да разбера дали и сега е така.
Благодаря ви предварително  give_rose
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: юли 22, 2009, 12:23:37 »

така получих разяснение от две мацки които са ТРЗ та едната на Енергото, другата на друга такава голяма фирма с над 2000 човека персонал. Двете са единодушни smile Ако болничните са един първичен с продължение, то тогава се изчислява за болничен по време на бременност проблемна 6 месеца назад от деня на болничния и нататък продължава така. Болничния за бременност и майчинство е 90 %, а за общо заболяване е 80 %. Та ако е така и болничните са само продължение се приема реалния осигурителен доход. Ако има прекъсвания или нови първични болнични се преизчислява. Всеки първичен болничен се преизчислява и тогава се смята 240 лв или 260 казаха че това ще го проверят коя отдвете суми е защото докато си в болничен се води осигурителен доход минимален, но това е само ако има нови първични болнични и прекъсвания, иначе си се смята пълна осигурителна заплата 90 %. Заслужава си да имаш прекъсвания ако си осигуряван на много ниска заплата за преизчисления, иначе не. Задължително болничните трябва да са без прекъсвания за да се получат 90 % от осиг. заплата като майчинство и задължително продължения. Обърка ли се да се пусне пак първичен падат парите с които се смятат автоматично. Ох май пак го обясних объркващо

Тейсти, вярно така си го обяснила, чеее  Girl_hide  blum Само последното изречение разбрах.  blum  blush

А за болничните- 45-дневен- гинекологът, следващият- болницата, трети- педиатър- той ти изравнява ако имало разлики в дните-нали такамммм /навсякъде из Интернет го пише  blum  blum  blum/

Мамче, ти докога ще ни се мотаеш тука 2 в 1, ааа?  tease  give_rose
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: юли 22, 2009, 12:59:36 »

Ох много се извинявам. С две думи ако излезнеш в болничен но болничния да не е за временна нетрудоспособност, а за проблемна бременност накрая си получаваш 90 % от осигурителната заплата, ако първия болничен е първичен а всички останали продължения. Ако прекъсваш болничните или имаш няколко първични болнични по цял месец ти се приемат осигуровки на минимална работна заплата и на тази база се изчислява майчинството. Защото всеки първичен болничен се преизчислява на нова база и ако в тази база влиза време в което си в болничен то възнаграждението за този период на болнични се приема за минимална работна заплата. Дали е по-ясно? Wink
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: юли 27, 2009, 12:35:52 »

Вижте каква статия открих
http://www.vedomost.info/index.php?option=com_content&task=view&id=2353&Itemid=1686
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: юли 27, 2009, 13:25:43 »

Ето това ако е истина е най-добрия възможен вариант.Дано
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: юли 27, 2009, 13:53:11 »

изчетох цялото интернет пространство smile blum просто  blush
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: юли 27, 2009, 14:03:04 »

Момичета, някоя от вас може ли да ми каже как стои въпроса с прехвърлянето на майчинството, т.е. отразява ли се на размера ако не майката, а примерно бабата го получава? Намирех само, че човекът на когото го прехвърляш трябва ад е на трудов договор, но не намерих никъде дали може да се прехвърли на пенсионер. Благодаря ви предварително! give_rose
Активен
treisy7
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #102 -: юли 31, 2009, 08:33:37 »

хмм това с пенсионерка е добър въпрос, ще питам моята счетоводителка. Знам че на работеща няма проблеми ама за пенсионерка...
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: юли 31, 2009, 09:52:01 »

Аз пък това за пръв път го чувам, значи аз мога да си прехвърля майчинството на майка ми, така ли? И какъв е смисъла от това? Примерно ако е тя е на по високи осигуровки при изчисляването се вземат предвит нейните, а не мойте осигуровки? crazy
Активен
treisy7
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #104 -: юли 31, 2009, 09:57:57 »

Ами смисъла е ако ти си на висока заплата и трябва да се върнеш на работа за да не я загубиш, а тя е на ниска да ти гледа детето. Ако е на висока мисля че няма смисъл. Щото майчинство може да се прехвърля най-рано като детето е на 6 месеца.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: