Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

март 04, 2025, 13:41:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември  (Прочетена 150666 пъти)

˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: май 20, 2009, 17:18:46 »

Аз ритниците/движенията започнах да ги усещам мноого рано, чак майка ми не вярваше, казваше, че си въобразявам smile

А за килограмите, аз за цялата бременност качих 13 кг., половината, от които останах в болницата, а останалите свалих много бързо и лесно без никакви диети и декември месец вече си влизах в старите дрехи!!! good

Така, че мили момичета, спокойно!!! good
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: май 20, 2009, 20:57:22 »

Момичета, здравейте!
Отчитам се веднага след резултатите - тестът за хепатит В е положителен! cray cray cray Днес ходих да се консултирам с моя лекар и той каза да не драматизирам нещата.. sad В момента така или иначе нищо не може да се направи, има голяма вероятност да се предаде на бебето, но при раждането му се бие ваксина уж с надеждата да не премине в хроничен хепатит В...Лоша работа, но все пак има вероятност да остане само носител на вируса, без да се разболее... cray Уф, незнам какво да кажа..четох доста в нета за много майки-носителки като мен, които не са предали вируса на бебчето си...И все се надявам..  Girl_hide Доктора каза, че не се налага да раждам в изолатор, че раждането може да по естествен път и че мога да кърмя..Това обаче ще се види като се роди бебчето..Дано всичко друго да си му е добре и да ни остане с хепатита да се борим..
Иначе да ви кажа, че си записах час за фетална морфология в петък във Фемина при д-р Врагалева!  yahoo Нямам търпение да видя бебешока и да ми кажат как е, нормално ли се развива, да му видят органите и дали има нещо обезпокоително..
Ами това за сега от мен, ще пиша пак като имам резултати smile
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: май 20, 2009, 21:18:49 »

Искам да питам тези, които вече усещат ритничета колко често им се случва. При мен определено не е всеки ден и е само по едно-две шутчета, не повече. При вас така ли е? Пеперудките минаха към 4 месец и сега са си ясно изразени ритници като мускулни спазми ги усещам, но са много нарядко. Това трябва ли да ме притеснява? В края на 16 седмица съм.
   Другият ми въпрос е по колко килограма качихте до момента? Аз вече съм 4,5 кг. + и се притеснявам, че май са множко.

Addri, аз усещам по съшия начин "ритничетата" като мускулен спазъм, но при мен са доста чести..Аз даже по някое време се замислям дали са само ритничета или и някави други спазми smile
Що се отнася до килограмите, аз преди да забременея качих към 10 кг и до тук съм качила 4 и съм като ходещ хипопотам pardon Но за съжаление сега не е момента да си мисля за визията си.. pardon Гадното е, че дрехите, в които успявам да се намъкна ме правят да изглеждам съвсем като лелка..Пък на мен все ми се иска да са по "свежарски" и секси..Ама така е като не се съобразявах с теглото си преди да забременея, сега си нося последиците pardon pardon pardon
Така, че споко, все си мисля че после бързо ще свалим покрай грижите за малките човечета.. Wink
Целувки от мен и пиши ако има други "сладки" промени около теб! Wink
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: май 21, 2009, 00:25:39 »

HOty, мила, дано всичко е наред и наистина да не се предаде на бебо!!! good
Аз много се ядосвам, защото изобщо не усещам ритане и вече почвам да си мисля, че или не разбирам кога ме рита или чакам егати шута, за да разбера, че е то shok sarcastic Нензма какво става...иначе на преглед съм чак на 29-ти и вече не издържам!!! Имам два часа за фетална-единия във Фемина, другия при Марков и незнам къде да отида, защото и двата не са в 20-21-ва г.с., т.е., във Фемина ме записаха,когато съм 19 седмица, т.е. в понеделник, а при Марков на 17 юни, когато съм стохилядна седмица и незнам кога да отида...приятелки ме съветват по-късния час, а аз се колебая...някой да  еизпадал в такава ситуация?
Иначе резултатите от БХС са ми готови, но какво от това, аз не мога да ги разбера и сега и затова чак когато съм при лекарката ще чакам и вече много се дразня, нищо не се случва и аз се притеснявам постоянно-не го усещам, а времето лети супер бавно! Отделно от това с нервите хич не съм добре, Бояна беше публикувала статия за стреса по време на бременност, еми моя хич не е нисък, разни тука влечуги ми късат нервите, ама жестико, значи!!! Отделно идва сесия и така не ми се учи...аз както не съм ходила от началото на семестъра, понеже едвам бях жива първите три месеца, а и тогава си беше студеничко и лекаря ми каза да не ходя на места, където се събират много хора, да не се разболея пак! Е, да ама ние сме 350 души курс, то ако там не оживено незнам къде и не съм ходила на никакви лекции и жална ми майак в най-големите жеги, ама мене ме крепи надеждата, че като ме видят с корема на изпита, по-леко  ще минава, че та са ни устни и 40 минути ако ме въртят по процесите ще симулирам гърч!!! banana ROFL sarcastic
Това е от мне, в много странно настроение съм и затова и поста ми е малко ХАХО! Целувки на всички, мили мамета blum girl_in_love kiss kiss2
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 901

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: май 21, 2009, 08:04:54 »

BaBy, не се притеснявай, аз също не усещам ритници  Girl_hide Чудя се дали аз съм дебил, но поразпитах и си е напълно нормално. Бях на преглед на 05/05 и тогава лекаря ми каза, че ще започна да усещам най-рано след две седмици. Значи тези дни, но да видим.

Хоти, не се притеснявай, и по-страшни неща има!!!
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 630

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: май 21, 2009, 08:43:03 »

Hoty мила недей да се притесняваш. По - добре мисли позитивно за бебко и всичко ще е наред. А до колкото за изпитите имахме една колежка нея като я видеха , че е с коремче, и то доста големичко мн. бързо я пускаха. Аз имам 4 изпита на 30.05. , но коремчето ми изобщо не  личи или по скоро някой може да си помисли , че покрай Великден съм прекалила с яденето. smile , така , че стискам палци да минат леко изпитите. good
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: май 21, 2009, 08:58:36 »

Hoty мила много мъчно ми стана като прочетох за проблема явно няма какво да се направи освен да се вярва и да се молим беб да не се зарази  *THUMBS*Само се опитай да мислиш позитивно въпреки че не  толкова лесно след такава диагноза  good good

Бейби Валентинка в коя седмица сте?
Няма да се притеснявате за ритниците аз също много късно усетих бебчо в 21седмица и аз таак се удих защо не го усещам аз ли немога да разбера  нооооооо ела сега да видиш за какво става въпрос ужас вече не искам да ме рита 8Pзащото е болезнено нооо няма начин и на него не му е много хубаво вътре сгънато на хармоника smile
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: май 21, 2009, 09:13:04 »

Хоти, гледай по-позитивно на нещата. Не се настройвай никога за най-лошото. Най-малкото защото нищо не зависи от теб и с тези нерви нищо не печелиш, даже напротив - вредиш и на себе си и на бебчо. Затова слагаш розовите очила, усмивка от ухо до ухо, изпъчваш коремчето и гледаш напред  give_rose

А колкото до килцата... винаги съм била доста слабичка - за ръст 171 около 55кг, но точно месец преди да забременея качих към 4 и сега с тези 4,5 стават доста осезаеми. Това, което ме драни е, че са се лепнали основно на дупето. Старите си тесни дънки ги вдигам до над колената и до там  angry Освен това точно около колената ми се е образувало нещо като целулит. Но се появи за има-няма 10 дни и е доста ясно изразено все едно си го отглеждам от години  shok  За сега се опитвам да се утеша, че е по-скоро задържане на вода или нещо такова, но то си седи толкова на буци, че просто се плаша. А идват летните жеги и ми се искаше да се пусна с разни роклички до коляното. Някоя от вас има ли / имала ли е подобен проблем и дали се оправя? Засега си правя в домашни условия прословутия масаж с мед и като че ли някак си има полза, но при толкова видим проблем сигурно цяла година трябва да се мацам.
Активен
elf
Ентусиаст
**
Публикации: 138

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: май 21, 2009, 10:15:08 »

BaBy ние ходихме на фетална морфология в Фемина когато си мислех че съм 19 седмица и се оказа че по размер на бебчо съм още 17 седмица. Следващия ми час за там докторката ми каза че ще бъде 28-32 седмица което си е след доста време smile Отиди си и сега на по ранната дата пак си се разбира дали всичко е наред smile

hoty и аз искам да ти пожелая да мислиш по позитивно и ще стискам палци всичко да е наред

И целувки и здраве на всички бъдещи мамита  give_rose
« Последна редакция: май 21, 2009, 10:16:46 от elf » Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #174 -: май 21, 2009, 10:40:05 »

Hoty, вчера през деня хвърлях по едно око на темичката да видя дали ще се появиш... Да знаеш, че всички тук те мислим с добро. Дано всичко се развие по най-благоприятния за вас начин.  good

Също така бих желала да се оплача/похваля от един парадокс. Миналата седмица след 3 месеца мъки успях като по чудо да се оттърва от кошмарния запек, който ми вървеше като бонус към положителния тест.....
Адри, ако можеш да дадеш някакъв съвет как стана това чудо със спасяването от проблема, ще съм ти много благодарна.

Относно килограмите - постоянно търпя упреци, че съм с поднормено тегло. Някак си се получи, че отслабнах в първите месеци. 174 см, а едва вчера успях да мина заветните 50 кг.
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: май 21, 2009, 10:50:23 »

Момичета винаги ще има и по зле в килограмите не ги мислете а и до колкото ви виждам по снимките сте за завиждане
Макар че съм вече в 9 месец за сега съм качила 23килограма  blush
Не се срамувам от този факт стига човек да има воля и желание да ги свали след това
Стартирах бременноста си от 67кг в момента съм 90 и не ми пука макар че се чувствам понякога ужасно и си поплаквам
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: май 21, 2009, 11:02:20 »

ВаВу, аз също съм с два часа за фетална морфология. Просто първо звъннах на Марков и се оказа, че има час чак след 2 месеца, но си го записах и след това при доц. Томова се оказа, че мога да отида с месец по-рано и си записах час и за там. Смятам да отида на по-ранния час и в последствие ако се наложи и на следващия. Вярно, че не е никак евтино удоволствие, но за мен ще е страхотно интересно и съм склонна да платя за това. Най-вече заради диска с видеото и снимките на бебо smile

cherry_tea, много е смешно, но след като 2 месеца ядох по 3 активии на ден, круши и сливи на гладно и всякакви други глупости без резултат миналата седмица съвсем по случайност си реших проблема - бяхме на китайски с мъжа ми за вечеря, а той всеки път си поръчва кисело-лютива супа. Този път реших и аз да хапна една. На гладно. От тогава проблеми нямам никакви.

Вчера сутринта се записах за женска консултация в поликлиниката до офиса ми. Просто за да има къде да ми изписват болничните и да си получавам безплатните неща, които ми се полагат като здравно осигурена (не, че са много, но пак е нещо). Иначе досега минах няколко прегледа в Майчин дом, но миналата седмица реших, че ще раждам в клиниката на Щерев и смятам от този месец да си следя бременността там. Записах си час при д-р Савова за другата седмица. Ще споделя впечатления след това.
 Иначе вчера в поликлиниката поисках от доктора да ми каже пола на бебо. Според него е "дооооста убедително" момче. Все пак чакам да мине феталната морфология за да съм на 100% сигурна smile
« Последна редакция: май 21, 2009, 11:15:32 от Addri » Активен
hoty
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: май 21, 2009, 19:55:56 »

Момичета, благодаря на всички ви за подкрепата и милите и окуражителни думи!  give_rose аз се опитвам да мисля позитивно и да не "драматизирам" - и без това няма да си помогна, най-много да навредя на бебчето само... Утре ми е "големия ден" - фетална морфология във Фемина! yahoo Нямам търпение и толкова силно искам утре лекарката да ми каже, че бебчето си е супер и че всико му е наред!! good
Така, че ви призовавам искрено да ми стискате палци!  Wink Защото честно казано не ми се ще да получавам утре нови тъжни новини..
Даже сега реших да се епилирам - незнам как ми дойде музата при положение, че в последно време не ми е до нищо, но сега ми е приповдигнато настроението, заради утрешния ден и си направих "вечер за мен"  Wink blum
Как ли ще издържа до утре - незнам! yahoo blum
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: май 21, 2009, 20:07:01 »

Що се отнася до това кога да се ходи на фетална - някъде четох, че е добре поне два пъти - между 11-13 седмица, преди органогенезата да приключи (ако има малформации се предприема аборт по лекарско предписание) и към 16-20 седмица, след като органите са се развили и може да се види дали всичко е наред. А ако се налага лекарят препоръчва и още едно ходене между 23-26 седмица.
За Марков четох, че е светило във феталната морфология, така че записан вече час при него направо ще е грях да се загуби - затова задължително трябва да се отиде. Аз лично много късно се информирах по този въпрос и едва преди няколко дни си записах час, но понеже нямаше как да чакам два месеца за час при Марков си записах за първия свободен във Фемина - там и специалистите и апаратурата са много добри и на високо ниво.
Addri, сладур такъв, направо така ме развеселяваш с постовете си!  yahoo Хич не се ядосвай за глупости! Аз също като теб се бях набрала много онзи ден - като прочетох, че съм изтървала първата възможност за феталната, щото лекаря ми не ме е информирал!  pardon Ама той човека ми прави само изследванията по ЗК и ако не го питам нещо изрично хич не ми казва.. Добре, че тука другите момичета писаха, че са се записали и аз реших да проверя за какво става въпрос и хоп- изненадка! Веднага записах час да не взема и втората важна възможност да изпусна! pardon
За изпитите - не се ядосвай - ще ги вземеш. Аз на работа много се нервя, но последно време гледам да броя до десет преди да повиша тон, заради бебчето smile
Айде целувки и много позитивни емоции на всички мами! danceg heart
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: май 21, 2009, 23:12:29 »

Мда, за феталната и аз като теб бях чела тези седмици и после моята лекарка ми изтресе да отида 20-21 седмица, а аз хем държа супер много при Марков да отида, защото тя ми каза, че там е по-добре, хем часа за фемина ми е във вторник и много искам вече да знам пола и всичко наред ли е и просто ще се побъркам!!! Колкото до самата фетална, аз после трябва ли да покажа изследването на лекарката от ЖК-то ми? Или те там всичко ти обясняват и то си е за теб? Като предполагам и резултатите от БХС тя ще ми ги разчете:)
Hoty, мила, толкова се вълнувам за твойта ФМ утре, да ни пишеш веднага, че нямам търпение!!!:)))
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: