Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 04, 2025, 16:09:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември (Прочетена 150706 пъти)
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и деке
«
Отговор #165 -:
май 20, 2009, 17:18:46 »
Аз
ритниците/движенията
започнах да ги усещам мноого рано, чак майка ми не вярваше, казваше, че си въобразявам
А за килограмите
, аз за цялата бременност качих 13 кг., половината, от които останах в болницата, а останалите свалих много бързо и лесно без никакви диети и декември месец вече си влизах в старите дрехи!!!
Така, че мили момичета, спокойно!!!
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #166 -:
май 20, 2009, 20:57:22 »
Момичета, здравейте!
Отчитам се веднага след резултатите - тестът за хепатит В е положителен!
Днес ходих да се консултирам с моя лекар и той каза да не драматизирам нещата..
В момента така или иначе нищо не може да се направи, има голяма вероятност да се предаде на бебето, но при раждането му се бие ваксина уж с надеждата да не премине в хроничен хепатит В...Лоша работа, но все пак има вероятност да остане само носител на вируса, без да се разболее...
Уф, незнам какво да кажа..четох доста в нета за много майки-носителки като мен, които не са предали вируса на бебчето си...И все се надявам..
Доктора каза, че не се налага да раждам в изолатор, че раждането може да по естествен път и че мога да кърмя..Това обаче ще се види като се роди бебчето..Дано всичко друго да си му е добре и да ни остане с хепатита да се борим..
Иначе да ви кажа, че си записах час за фетална морфология в петък във Фемина при д-р Врагалева!
Нямам търпение да видя бебешока и да ми кажат как е, нормално ли се развива, да му видят органите и дали има нещо обезпокоително..
Ами това за сега от мен, ще пиша пак като имам резултати
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #167 -:
май 20, 2009, 21:18:49 »
Цитат на: Addri в май 20, 2009, 08:48:52
Искам да питам тези, които вече усещат ритничета колко често им се случва. При мен определено не е всеки ден и е само по едно-две шутчета, не повече. При вас така ли е? Пеперудките минаха към 4 месец и сега са си ясно изразени ритници като мускулни спазми ги усещам, но са много нарядко. Това трябва ли да ме притеснява? В края на 16 седмица съм.
Другият ми въпрос е по колко килограма качихте до момента? Аз вече съм 4,5 кг. + и се притеснявам, че май са множко.
Addri
, аз усещам по съшия начин "ритничетата" като мускулен спазъм, но при мен са доста чести..Аз даже по някое време се замислям дали са само ритничета или и някави други спазми
Що се отнася до килограмите, аз преди да забременея качих към 10 кг и до тук съм качила 4 и съм като ходещ хипопотам
Но за съжаление сега не е момента да си мисля за визията си..
Гадното е, че дрехите, в които успявам да се намъкна ме правят да изглеждам съвсем като лелка..Пък на мен все ми се иска да са по "свежарски" и секси..Ама така е като не се съобразявах с теглото си преди да забременея, сега си нося последиците
Така, че споко, все си мисля че после бързо ще свалим покрай грижите за малките човечета..
Целувки от мен и пиши ако има други "сладки" промени около теб!
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #168 -:
май 21, 2009, 00:25:39 »
HOty, мила, дано всичко е наред и наистина да не се предаде на бебо!!!
Аз много се ядосвам, защото изобщо не усещам ритане и вече почвам да си мисля, че или не разбирам кога ме рита или чакам егати шута, за да разбера, че е то
Нензма какво става...иначе на преглед съм чак на 29-ти и вече не издържам!!! Имам два часа за фетална-единия във Фемина, другия при Марков и незнам къде да отида, защото и двата не са в 20-21-ва г.с., т.е., във Фемина ме записаха,когато съм 19 седмица, т.е. в понеделник, а при Марков на 17 юни, когато съм стохилядна седмица и незнам кога да отида...приятелки ме съветват по-късния час, а аз се колебая...някой да еизпадал в такава ситуация?
Иначе резултатите от БХС са ми готови, но какво от това, аз не мога да ги разбера и сега и затова чак когато съм при лекарката ще чакам и вече много се дразня, нищо не се случва и аз се притеснявам постоянно-не го усещам, а времето лети супер бавно! Отделно от това с нервите хич не съм добре, Бояна беше публикувала статия за стреса по време на бременност, еми моя хич не е нисък, разни тука влечуги ми късат нервите, ама жестико, значи!!! Отделно идва сесия и така не ми се учи...аз както не съм ходила от началото на семестъра, понеже едвам бях жива първите три месеца, а и тогава си беше студеничко и лекаря ми каза да не ходя на места, където се събират много хора, да не се разболея пак! Е, да ама ние сме 350 души курс, то ако там не оживено незнам къде и не съм ходила на никакви лекции и жална ми майак в най-големите жеги, ама мене ме крепи надеждата, че като ме видят с корема на изпита, по-леко ще минава, че та са ни устни и 40 минути ако ме въртят по процесите ще симулирам гърч!!!
Това е от мне, в много странно настроение съм и затова и поста ми е малко ХАХО! Целувки на всички, мили мамета
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #169 -:
май 21, 2009, 08:04:54 »
BaBy, не се притеснявай, аз също не усещам ритници
Чудя се дали аз съм дебил, но поразпитах и си е напълно нормално. Бях на преглед на 05/05 и тогава лекаря ми каза, че ще започна да усещам най-рано след две седмици. Значи тези дни, но да видим.
Хоти, не се притеснявай, и по-страшни неща има!!!
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #170 -:
май 21, 2009, 08:43:03 »
Hoty мила недей да се притесняваш. По - добре мисли позитивно за бебко и всичко ще е наред. А до колкото за изпитите имахме една колежка нея като я видеха , че е с коремче, и то доста големичко мн. бързо я пускаха. Аз имам 4 изпита на 30.05. , но коремчето ми изобщо не личи или по скоро някой може да си помисли , че покрай Великден съм прекалила с яденето.
, така , че стискам палци да минат леко изпитите.
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #171 -:
май 21, 2009, 08:58:36 »
Hoty мила много мъчно ми стана като прочетох за проблема явно няма какво да се направи освен да се вярва и да се молим беб да не се зарази *THUMBS*Само се опитай да мислиш позитивно въпреки че не толкова лесно след такава диагноза
Бейби Валентинка в коя седмица сте?
Няма да се притеснявате за ритниците аз също много късно усетих бебчо в 21седмица и аз таак се удих защо не го усещам аз ли немога да разбера нооооооо ела сега да видиш за какво става въпрос ужас вече не искам да ме рита 8Pзащото е болезнено нооо няма начин и на него не му е много хубаво вътре сгънато на хармоника
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #172 -:
май 21, 2009, 09:13:04 »
Хоти, гледай по-позитивно на нещата. Не се настройвай никога за най-лошото. Най-малкото защото нищо не зависи от теб и с тези нерви нищо не печелиш, даже напротив - вредиш и на себе си и на бебчо. Затова слагаш розовите очила, усмивка от ухо до ухо, изпъчваш коремчето и гледаш напред
А колкото до килцата... винаги съм била доста слабичка - за ръст 171 около 55кг, но точно месец преди да забременея качих към 4 и сега с тези 4,5 стават доста осезаеми. Това, което ме драни е, че са се лепнали основно на дупето. Старите си тесни дънки ги вдигам до над колената и до там
Освен това точно около колената ми се е образувало нещо като целулит. Но се появи за има-няма 10 дни и е доста ясно изразено все едно си го отглеждам от години
За сега се опитвам да се утеша, че е по-скоро задържане на вода или нещо такова, но то си седи толкова на буци, че просто се плаша. А идват летните жеги и ми се искаше да се пусна с разни роклички до коляното. Някоя от вас има ли / имала ли е подобен проблем и дали се оправя? Засега си правя в домашни условия прословутия масаж с мед и като че ли някак си има полза, но при толкова видим проблем сигурно цяла година трябва да се мацам.
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #173 -:
май 21, 2009, 10:15:08 »
BaBy ние ходихме на фетална морфология в Фемина когато си мислех че съм 19 седмица и се оказа че по размер на бебчо съм още 17 седмица. Следващия ми час за там докторката ми каза че ще бъде 28-32 седмица което си е след доста време
Отиди си и сега на по ранната дата пак си се разбира дали всичко е наред
hoty и аз искам да ти пожелая да мислиш по позитивно и ще стискам палци всичко да е наред
И целувки и здраве на всички бъдещи мамита
«
Последна редакция: май 21, 2009, 10:16:46 от elf
»
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #174 -:
май 21, 2009, 10:40:05 »
Hoty,
вчера през деня хвърлях по едно око на темичката да видя дали ще се появиш... Да знаеш, че всички тук те мислим с добро. Дано всичко се развие по най-благоприятния за вас начин.
Цитат на: Addri в май 20, 2009, 08:48:52
Също така бих желала да се оплача/похваля от един парадокс. Миналата седмица след 3 месеца мъки успях като по чудо да се оттърва от кошмарния запек, който ми вървеше като бонус към положителния тест.....
Адри
, ако можеш да дадеш някакъв съвет как стана това чудо със спасяването от проблема, ще съм ти много благодарна.
Относно килограмите - постоянно търпя упреци, че съм с поднормено тегло. Някак си се получи, че отслабнах в първите месеци. 174 см, а едва вчера успях да мина заветните 50 кг.
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #175 -:
май 21, 2009, 10:50:23 »
Момичета винаги ще има и по зле в килограмите не ги мислете а и до колкото ви виждам по снимките сте за завиждане
Макар че съм вече в 9 месец за сега съм качила 23килограма
Не се срамувам от този факт стига човек да има воля и желание да ги свали след това
Стартирах бременноста си от 67кг в момента съм 90 и не ми пука макар че се чувствам понякога ужасно и си поплаквам
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #176 -:
май 21, 2009, 11:02:20 »
ВаВу, аз също съм с два часа за фетална морфология. Просто първо звъннах на Марков и се оказа, че има час чак след 2 месеца, но си го записах и след това при доц. Томова се оказа, че мога да отида с месец по-рано и си записах час и за там. Смятам да отида на по-ранния час и в последствие ако се наложи и на следващия. Вярно, че не е никак евтино удоволствие, но за мен ще е страхотно интересно и съм склонна да платя за това. Най-вече заради диска с видеото и снимките на бебо
cherry_tea, много е смешно, но след като 2 месеца ядох по 3 активии на ден, круши и сливи на гладно и всякакви други глупости без резултат миналата седмица съвсем по случайност си реших проблема - бяхме на китайски с мъжа ми за вечеря, а той всеки път си поръчва кисело-лютива супа. Този път реших и аз да хапна една. На гладно. От тогава проблеми нямам никакви.
Вчера сутринта се записах за женска консултация в поликлиниката до офиса ми. Просто за да има къде да ми изписват болничните и да си получавам безплатните неща, които ми се полагат като здравно осигурена (не, че са много, но пак е нещо). Иначе досега минах няколко прегледа в Майчин дом, но миналата седмица реших, че ще раждам в клиниката на Щерев и смятам от този месец да си следя бременността там. Записах си час при д-р Савова за другата седмица. Ще споделя впечатления след това.
Иначе вчера в поликлиниката поисках от доктора да ми каже пола на бебо. Според него е "дооооста убедително" момче. Все пак чакам да мине феталната морфология за да съм на 100% сигурна
«
Последна редакция: май 21, 2009, 11:15:32 от Addri
»
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #177 -:
май 21, 2009, 19:55:56 »
Момичета, благодаря на всички ви за подкрепата и милите и окуражителни думи!
аз се опитвам да мисля позитивно и да не "драматизирам" - и без това няма да си помогна, най-много да навредя на бебчето само... Утре ми е "големия ден" - фетална морфология във Фемина!
Нямам търпение и толкова силно искам утре лекарката да ми каже, че бебчето си е супер и че всико му е наред!!
Така, че ви призовавам искрено да ми стискате палци!
Защото честно казано не ми се ще да получавам утре нови тъжни новини..
Даже сега реших да се епилирам - незнам как ми дойде музата при положение, че в последно време не ми е до нищо, но сега ми е приповдигнато настроението, заради утрешния ден и си направих "вечер за мен"
Как ли ще издържа до утре - незнам!
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #178 -:
май 21, 2009, 20:07:01 »
Що се отнася до това кога да се ходи на фетална - някъде четох, че е добре поне два пъти - между 11-13 седмица, преди органогенезата да приключи (ако има малформации се предприема аборт по лекарско предписание) и към 16-20 седмица, след като органите са се развили и може да се види дали всичко е наред. А ако се налага лекарят препоръчва и още едно ходене между 23-26 седмица.
За Марков четох, че е светило във феталната морфология, така че записан вече час при него направо ще е грях да се загуби - затова задължително трябва да се отиде. Аз лично много късно се информирах по този въпрос и едва преди няколко дни си записах час, но понеже нямаше как да чакам два месеца за час при Марков си записах за първия свободен във Фемина - там и специалистите и апаратурата са много добри и на високо ниво.
Addri
, сладур такъв, направо така ме развеселяваш с постовете си!
Хич не се ядосвай за глупости! Аз също като теб се бях набрала много онзи ден - като прочетох, че съм изтървала първата възможност за феталната, щото лекаря ми не ме е информирал!
Ама той човека ми прави само изследванията по ЗК и ако не го питам нещо изрично хич не ми казва.. Добре, че тука другите момичета писаха, че са се записали и аз реших да проверя за какво става въпрос и хоп- изненадка! Веднага записах час да не взема и втората важна възможност да изпусна!
За изпитите - не се ядосвай - ще ги вземеш. Аз на работа много се нервя, но последно време гледам да броя до десет преди да повиша тон, заради бебчето
Айде целувки и много позитивни емоции на всички мами!
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #179 -:
май 21, 2009, 23:12:29 »
Мда, за феталната и аз като теб бях чела тези седмици и после моята лекарка ми изтресе да отида 20-21 седмица, а аз хем държа супер много при Марков да отида, защото тя ми каза, че там е по-добре, хем часа за фемина ми е във вторник и много искам вече да знам пола и всичко наред ли е и просто ще се побъркам!!! Колкото до самата фетална, аз после трябва ли да покажа изследването на лекарката от ЖК-то ми? Или те там всичко ти обясняват и то си е за теб? Като предполагам и резултатите от БХС тя ще ми ги разчете:)
Hoty, мила, толкова се вълнувам за твойта ФМ утре, да ни пишеш веднага, че нямам търпение!!!:)))
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...