Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 18, 2024, 09:11:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 26   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как протече раждането?  (Прочетена 219450 пъти)

KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #270 -: март 13, 2009, 10:24:22 »

goldi, не мисля, че става въпрос за психологичен стрес. Това по-скоро са хормони, които мобилизират организма и му подсказват, че нещо се случва. Това, че бебетата са неподготвени за излизане при планово секцио, го знам от лекари. Не знам точно кои хормони имат такъв ефект при раждането, но най-известния стрес-хормон е адреналина.

Нищо не мога да кажа и за това дали има последствия за бебето в бъдеще. Може и да са правени проучвания, но на мен не ми е известно.  
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: март 13, 2009, 10:25:45 »

При всички случаи, ако има медицински показания за секцио,  /и под това разбирам те да са потвърдени от поне трима независими един от друг лекари/ няма какво да се направи. Може би единственото е, датата да бъде насрочена максимално близо до термина. До колкото се сещам, белите дробове се развиват до последно в утробата на майката и е важно да им се даде повече време. А за кг-мите божа работа. Аз родих 9 дена преди термин и два дена преди това ми казаха,че бебето е около 3100. Еми аз го родих 2550. Къде ми отидоха грамчетата, питам аз. Ехографските изчисления понякога лъжат, къде трепнала ръка на доктора, къде бебето.....
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: март 13, 2009, 10:55:46 »

Цитат
А има ли някакво изследване направено, точно за този стрес на планово извадените бебета...
Има да.

1.Организъм по време на раждане
« Последна редакция: март 13, 2009, 11:34:55 от сиска » Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #273 -: март 13, 2009, 11:29:32 »

Иска ми се да видя източниците на статията. От далече се усеща евтиния журналистически език и липсата на каквата и да е медицинска аргументация.
Понятия като
Цитат
не му се дава шанс да покаже на майка си, че е готово да излезе на бял свят

в медицината няма.

Хубаво са изредили един куп последвия за бебето, ама са пропуснали да цитират източниците. А мен като 4 години в университета са ме учили как се четат и критично анализират научни статии в областта на медицината, искам да ви кажа, че резултатите могат да се манипулират по хиляди начини и накрая да получиш това, което ти трябва. Като се има предвид и колко необективна е въпросната статия, абсолютно съм склонна да вярвам, че внимателно са си подбрали информацията. 

Аз съм абсолютен привърженик на естественото раждане, ама на такива евтини статийки изобщо не объщам внимание.
Активен
borislavaa
Любопитен
*
Публикации: 42

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: март 13, 2009, 11:37:02 »

за мен това си е чисто и просто мнение на човек,който е против секциото - плановото по желание. Не мисля че тук трябва да се защитава изказано мнение. И аз съм против секциото , освен ако не се наложи по медицински причини. Когато тръгна да раждам мисля че няма да си променя мнението. Окситоцина също смятам че трябва да не се слага на всяка жена, защото доктора бързал да си ходи и да се предизвика по бързо раждане,освен в случая когато прецени лекаря че е необходимо да се сложи.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: март 13, 2009, 13:31:54 »

Планово секцио се прави възможно нй-близо до термина. Никой лекар не може да е сигурен,че щом определи дата 2 седмици по-рано,дребчо няма да тръгне и преди това *THUMBS*Именно за да е максимално узряло и "готово"се прави по този начин,което не е гаранция,разбира се.
Монче нямаше никакви признаци,че ще излиза.Тоновете не бяха добри последната седмица,но иначе нищо друго.Оказа се,че е преносена дори *THUMBS*макар,че не роди мн едра.В случая с кг моя лекр каз "не повече от 3100.Еми 2900 са си близо до предположението
« Последна редакция: март 13, 2009, 13:34:11 от kleo_20 » Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: март 18, 2009, 07:37:04 »

Една от мооте приятелки е акушер -гинеколог и е израждала много , много бебета. Тя е категорично против секциото, освен ако не се налага, или майката има проблем, който може да се усложни по време на нормално раждане. Тя казва следното "Ако някоя майка може да ми гарантира, че ще има само едно , най-много две деца, няма проблем да и се направи секцио". Това , което тя обясни  е, че всеки път при всяко секцио и следващо забременяване, плацентата нарства  и има опасност от срастване с коремната кухина или други важни органи. При опит за почистване в такива случаи , майката може да получи кръвоизлив , тъй като плацентата кърви много. Поради тази причина тя е против секциото по избор.
Активен
bandidi
Професор
Публикации: 424

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: март 20, 2009, 13:37:56 »

Момичета, изчетах всчко от самото начало. Толкова се развълнувах, че на няколко пъти си поплаках. Отсега ме обзема страх как ще минат нещата при мен.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: март 20, 2009, 15:08:55 »

danceg Присъствах на раждане, видях най-после всичко, без клипчета по нета, без разкази от видяли. Беше първото раждане на което присъствах, жената роди нормално момченце 4200гр  pleasantry
Уникално е! Наистина като магия, гледаш я жената с коремче, няколко напъна и бебо е на бял свят. Не знам, наистина нямам думи просто. Болките на жената започнаха след като доктора й спука мехура, тогава се почнаха адските болки за няма и 10мин. , после почнаха напъните и 5мин по-късно вече бебо беше роден  danceg Ох не знам, малко хора разбират емоцията ми но наистина това е най-великото нещо ...... след 15мин. викове се разплака от щастие и ние с нея blush  Велико е, наистина нямам думи.
Гледах и клизма и наистина е едно от най-безобидните неща, въпреки че си представях нещо доста по "омазано", но видях че не е  нито болезнено, нито страшно  good
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: март 20, 2009, 15:17:29 »

Герганче, браво на теб. Като те прочете обче някой, който е раждал 12 часа примерно с болки, малко ще му стане тъпо от изречението "тогава се почнаха адските болки за няма и 10мин. , после почнаха напъните и 5мин по-късно вече бебо беше роден  ".

Я кажи сега жената беше ли се съгласила да има обучаващи се при нея? Как кръсти детето и колко см беше на тези готини килограми? Сигурно емоцията сега няма да те пусне няколко дни, много готино, че вече не е само на книга това, което си видяла, нали...
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: март 20, 2009, 15:22:00 »

леле,Гери,ми то да му се прииска на човек да ражда  blum Ех,да знам че и моето раждане ще е така... Girl_hide  но както е казала Инчето-то може и с дни да се протака blush  Но наистина си изживяла нещо страхотно...дано и нашия бъдещ татко така да разказва после  blum
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: март 20, 2009, 15:26:09 »

Ами не са я питали жената дали ни иска , ама днес ходихме да я видим и тя каза че даже не ни е видяла  blum
Бебко е 52см, Никола се казва  good И наистина е толкова различно от написаното по книга  pleasantry Толкова е различно да усетиш всичко което излъчва жената в този момент.

Мислиш ли че това, което казах би обидило няого? Ако е така се извинявам, не съм искала така да прозвучи  good Същия ден по късно е раждала и друга мацка с 4-5 часа болки, тъй че просто имахме късмет първото раждане което видяхме да е доста леко  good

п.с. Между другото бяхме само двечки, не сме били цялата група, днес на една девойка с  -мо раждане влязхода всички осем човека, ама на мен не ми се влизаше, че ми стана гадно как се набутаха като овце всичките  nea
*осмо раждане незнам защо немога да се върна и да го допиша, даже правописна грешка ако имам трябва да изтрия всичко докато стигна до това което искам да поправя blush
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 747

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: март 20, 2009, 15:35:55 »

На моето раждане също имаше студенти - две момичета и едно момче. Раждахме в две съседни зали аз и още едно момиче. Тя роди момиче и чух студентите да си говорят за ражданията на "момичето" и "момчето". Никои не ме е питал дали искам или не - беше понеделник, но и аз не съм се и възпротивила. В този момент и не съм и  мислила за тях, а за детето и нашата бъдеща среща..... *INLOVE*А нали трябва да се предава този занаят, само с теория не става. Даже си мисля, че на тях им е било по-тежко, защото гледаха раждането, което аз всъщност не виждах, а и по-добре, защото от кръв ми прилошава.
Браво на Гери. Пожелавам ти още много такъв опит да натрупаш. Личи си, че си доволна от това, с което се занимаваш. good
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #283 -: март 20, 2009, 15:46:43 »

Герганчето, за коя болница говориш? Майчин дом?
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: март 20, 2009, 15:54:53 »

Герганчето, за коя болница говориш? Майчин дом?

Във Враца  good
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 26   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: