Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 14:53:21

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Взимане на булката - 2 част  (Прочетена 195765 пъти)

van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: февруари 04, 2010, 14:50:10 »

Теди,  Честито, ще помагаме с каквото можем girl_wink.
Активен
Iwka
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #196 -: февруари 07, 2010, 16:49:39 »

Да се разпиша и аз smile И при нас ще има взимане на булката с духова музика. Аз първоначално изобщо не исках, но щях да се съглася само заради свекърите, защото те много държаха на това. Но в последствие като размислих, че от милото ще тръгнат 30 души роднини и най-близки приятели и у нас моите роднини също ще са към 20-тина души, реших, че ще е по-добре да можем да изиграем по едно хоро - хем да създадем настроение на гостите, хем да не се чудим с какво да забавляваме 50 човека. А и ми повлия и тази тема - някой беше написал, че не правим нищо тайно, че да излизаме тихо от вкъщи и ми стана криво като си представих как ме извеждат от нас без музика. Засега съм доволна от решението ни, дано и след сватбата да съм доволна smile
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: февруари 07, 2010, 19:20:06 »

Не знам дали е точно за тук въпроса, дано съм улучила.

Каква е последователността и традицията ПРЕДИ да се отиде да се взима булката?
Искам да кажа, кой отива у младоженеца, колко време се прекарва там и  какво се прави? И след това ли се отива при кума?

Този момент просто ми е малко неясен.
Благодаря предварително give_rose

Иначе аз искам да си имаме народна музика при взимането на булката. Просто винаги съм настръхвала, когато чуя някъде наблизо да бие тъпан и като гледам булката. А и това е една прекрасна емоция, не ми пука за комшии и т.н. Който се радва, радва се, който не - да е жив и здрав blum
Активен
Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #198 -: февруари 07, 2010, 19:35:00 »

Ами по принцип идеята е, че у младоженеца се събират най-близките му приятели и роднини, хапват, пийват, забират музиката и отиват да вземат кумовете. Там може да си разменят подаръци, букет за кумата, бутилка за кума, хапвате, пийвате и тръгвате към булката. По желание на всяко място (младоженец, кумове, булка) се друсва по едно хорце пред блока, правите хубава дандания да се разбере че сватба има yahoo, кумовете правят номера на младоженеца и проявяват капризи и докато той не ги изпълни сватбата спира, ей такива весели работи. Но колко човека ще се съберат в младоженеца зависи само от вашето  желание и разбира се възможностите на апартамента/къщата. Не е нужно цялата сватба да тръгва от там, по пътя ще се съберете Wink
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: февруари 07, 2010, 19:57:21 »

Денито, благодаря ти! Вкъщи (тоест тук, където си живеем с половинката) има предостатъчно място, но пък бихме искали само най-близки роднини и приятели да дойдат до тук, така че въпросът е решен.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: февруари 25, 2010, 08:00:45 »

Съжалявам, пак аз... blush

Можете ли да ми кажете колко по-рано се ангажират музикантите, които свирят при извеждането на булката? Ако има значение, става дума за Стара Загора.
Защото си мисля, че е рано, но пък четох в старозагорската тема, че и това са направили някои момичета smile
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: февруари 25, 2010, 08:31:09 »

Velvet, принципно месц преди сватбата е нормалнно, макар че аз предпочитам много по-рано да си запазвам нещата, които харесвам, за да съм спокойна  от една страна и за да не се налага да се примирявам от друга.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: февруари 25, 2010, 08:38:10 »

велвет, аз мисля, че ако държиш на някой по-специален оркестър е добре да го ангажираш от по-рано. когато си ангажираш ДЖ примерно, защото обикновено те препоръчват и знаят кои как изглежадат и как се представят, има някои с носии, а има и .....
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: февруари 25, 2010, 09:08:29 »

Хахахах, Руми, разбрах те, не ща от тези с...многоточието blum Мерси, другия месец ще се свържа с тях да се разберем give_rose
Активен
divaorhidea
Любопитен
*
Публикации: 40

« Отговор #204 -: март 10, 2010, 10:49:33 »

Здравейте,
при нас няма да има взимане на булката, защото живеем от близо 7 години заедно. blush
Просто аз докато се оправям, съпружето ще вземе кумувете и ще се качат горе да ме изчакат. Малко снимки и ще идем по-рано пред църквата, за да имаме време там за повече снимки. Bravo
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: март 10, 2010, 15:24:30 »

divaorhidea, щом така сте решили така го направете good
И ние в началото не искахме музиканти, но татко ми твърдо се противопостави, че не може така, една дъщеря има и много се радвам, че се съгласихме, защото това беше един много трогателен момент, единственият от цялата сватба, в който не знаех къде се намирам, ошашках се и много се развълнувах. Спомням си, че когато чух музиката и моите приятелки, които висяха по прозорците и дебнеха, се развикаха "Идват, идват", сърцето ми щеше да изскочи, просто самата мисъл, че  ще дойде моят любим и ще ме види в тази прекрасна рокля heart......... weddingday
Ох, пак се разчувствах, та мисълта ми беше, че е хубаво да има музика, внася настроение!

Активен
elica_arteks
Ентусиаст
**
Публикации: 70

« Отговор #206 -: март 18, 2010, 14:10:05 »

Здравейте, моля да ми дадете свежи идей, защото аз не искам никаква народна музика, оркестър, камо ли хоро пред блока. Това не мога да го преживея, а и нашите също. Но иаче само откупуване, слизане и снимки ми се струва много сдухано и посно. Много мой приятелки така им се развиха нещата и беше доста тъпо. Но каква идея? crazy Ужас незнам. Мислих си за силна музика от някоя кола, но пак тъпо. Помоооощ, дайте идей.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: март 18, 2010, 14:54:50 »

elica_arteks, и аз като теб не приемам тази част от сватбата nea
Това, за което се сещам е, че на годежа могат да те вземат. Т.е., когато сватовете дойдат у вас да те искат, ти и млад роднина отивате в новия ти дом. (по традиция, за да  провери как ще те приемат в новата къща)Откупване има, защото сватовете идват с дарове да те вземат. Пазарене пак има, защото трябва да убедят баща ти да те даде. Тогава се прави и захранването. Майка ти ви захранва на изпроводяк, а свекървата като ви посреща в новия дом.

В деня на сватбата може директно да се чакате пред ритуалната, на оговорено място за снимки или където се разберете. По този начин спазвате традицията и избягвате цялата лудница и ужасия около вземането на булката.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: март 18, 2010, 15:42:54 »

Здравейте, моля да ми дадете свежи идей, защото аз не искам никаква народна музика, оркестър, камо ли хоро пред блока. Това не мога да го преживея, а и нашите също. Но иаче само откупуване, слизане и снимки ми се струва много сдухано и посно. Много мой приятелки така им се развиха нещата и беше доста тъпо. Но каква идея? crazy Ужас незнам. Мислих си за силна музика от някоя кола, но пак тъпо. Помоооощ, дайте идей.
Елица и аз като теб не исках нито оркестър, нито извеждане,нито хора,нямаше и откупуване,и аз си мислех че ще е постоно,но не беше.
 всеки има различни разбирания и представи за своя ден, искам да те уверя, че беше много хубаво и много вълнуващо, за всички не само за мен,
когато мъжът ми влезе при мен и ме погледна, сякаш светът спря да се върти, бяхме само аз и той за една минута сигурно, но беше уникално, погледи, казващи толкова много.
Иначе не е имало затискане на врати и откупуване, аз бях твърдо против, получи се токова хубаво,
хора говорят, вдигат наздравици, нищо повече не е нужно, само най- близките. дори нямаше и музика, но повярвай ми не ни е липсвала.
разбира се повечето имат други разбирания и представи за своя ден, идеята ми е да го направши , както ти искаш и да не се притесяваш, ще бъде хубаво

Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: март 19, 2010, 18:09:22 »

Ние също бяхме против взимане на булката с музика и нямахме такова. Имахме откупуване на булката, но не на външната, а на вратата на моята стая. И определено не беше нито постно, нито тъпо, беше прекрасно и толкова вълнуващо, в този миг не ме интересуваше никой друг освен нас smile След откупуването, просто слезнахме долу пред блока, майка ми почерпи с бонбони хората, които бяха долу и най-хубавото беше, че никой от блока не знаеше, че ще има сватба, защото бях казала на родителите ми да не разтръбяват, а и като нямаше музика, никой не разбра, освен 2 лелки, които бяха долу и бяха видели младоженската кола, но не знаеха какво става, и те не са били долу когато милото и кумовете са дошли smile Чак когато слезнахме и ме видяха с тати, тогава разбраха какво всъщност става и дойдоха още 2 лелки от другия вход, но ние седяхме около 5 мин долу докато слезнат всички, после се качихме в колите и тръгнахме. Ако трябваше пак да го правя, щях да го направя точно по същия начин smile
Разбира се, че трябва да го направите както вие искате, та това е вашия ден, и със сигурност няма да ти е нито тъпо, нито постно, просто в този момент не мислиш за другите дали им е тъпо или не, мислиш единствено за вас и определено ще ви е много хубаво  Wink
« Последна редакция: март 19, 2010, 18:13:04 от anita81 » Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: