Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 14:53:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195766 пъти)
van4ii
Професор
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #195 -:
февруари 04, 2010, 14:50:10 »
Теди, Честито, ще помагаме с каквото можем
.
Активен
Iwka
Любопитен
Публикации: 47
«
Отговор #196 -:
февруари 07, 2010, 16:49:39 »
Да се разпиша и аз
И при нас ще има взимане на булката с духова музика. Аз първоначално изобщо не исках, но щях да се съглася само заради свекърите, защото те много държаха на това. Но в последствие като размислих, че от милото ще тръгнат 30 души роднини и най-близки приятели и у нас моите роднини също ще са към 20-тина души, реших, че ще е по-добре да можем да изиграем по едно хоро - хем да създадем настроение на гостите, хем да не се чудим с какво да забавляваме 50 човека. А и ми повлия и тази тема - някой беше написал, че не правим нищо тайно, че да излизаме тихо от вкъщи и ми стана криво като си представих как ме извеждат от нас без музика. Засега съм доволна от решението ни, дано и след сватбата да съм доволна
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #197 -:
февруари 07, 2010, 19:20:06 »
Не знам дали е точно за тук въпроса, дано съм улучила.
Каква е последователността и традицията ПРЕДИ да се отиде да се взима булката?
Искам да кажа, кой отива у младоженеца, колко време се прекарва там и какво се прави? И след това ли се отива при кума?
Този момент просто ми е малко неясен.
Благодаря предварително
Иначе аз искам да си имаме народна музика при взимането на булката. Просто винаги съм настръхвала, когато чуя някъде наблизо да бие тъпан и като гледам булката. А и това е една прекрасна емоция, не ми пука за комшии и т.н. Който се радва, радва се, който не - да е жив и здрав
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #198 -:
февруари 07, 2010, 19:35:00 »
Ами по принцип идеята е, че у младоженеца се събират най-близките му приятели и роднини, хапват, пийват, забират музиката и отиват да вземат кумовете. Там може да си разменят подаръци, букет за кумата, бутилка за кума, хапвате, пийвате и тръгвате към булката. По желание на всяко място (младоженец, кумове, булка) се друсва по едно хорце пред блока, правите хубава дандания да се разбере че сватба има
, кумовете правят номера на младоженеца и проявяват капризи и докато той не ги изпълни сватбата спира, ей такива весели работи. Но колко човека ще се съберат в младоженеца зависи само от вашето желание и разбира се възможностите на апартамента/къщата. Не е нужно цялата сватба да тръгва от там, по пътя ще се съберете
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #199 -:
февруари 07, 2010, 19:57:21 »
Денито
, благодаря ти! Вкъщи (тоест тук, където си живеем с половинката) има предостатъчно място, но пък бихме искали само най-близки роднини и приятели да дойдат до тук, така че въпросът е решен.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #200 -:
февруари 25, 2010, 08:00:45 »
Съжалявам, пак аз...
Можете ли да ми кажете колко по-рано се ангажират музикантите, които свирят при извеждането на булката? Ако има значение, става дума за Стара Загора.
Защото си мисля, че е рано, но пък четох в старозагорската тема, че и това са направили някои момичета
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
«
Отговор #201 -:
февруари 25, 2010, 08:31:09 »
Velvet, принципно месц преди сватбата е нормалнно, макар че аз предпочитам много по-рано да си запазвам нещата, които харесвам, за да съм спокойна от една страна и за да не се налага да се примирявам от друга.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #202 -:
февруари 25, 2010, 08:38:10 »
велвет, аз мисля, че ако държиш на някой по-специален оркестър е добре да го ангажираш от по-рано. когато си ангажираш ДЖ примерно, защото обикновено те препоръчват и знаят кои как изглежадат и как се представят, има някои с носии, а има и .....
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #203 -:
февруари 25, 2010, 09:08:29 »
Хахахах,
Руми
, разбрах те, не ща от тези с...многоточието
Мерси, другия месец ще се свържа с тях да се разберем
Активен
divaorhidea
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #204 -:
март 10, 2010, 10:49:33 »
Здравейте,
при нас няма да има взимане на булката, защото живеем от близо 7 години заедно.
Просто аз докато се оправям, съпружето ще вземе кумувете и ще се качат горе да ме изчакат. Малко снимки и ще идем по-рано пред църквата, за да имаме време там за повече снимки.
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #205 -:
март 10, 2010, 15:24:30 »
divaorhidea, щом така сте решили така го направете
И ние в началото не искахме музиканти, но татко ми твърдо се противопостави, че не може така, една дъщеря има и много се радвам, че се съгласихме, защото това беше един много трогателен момент, единственият от цялата сватба, в който не знаех къде се намирам, ошашках се и много се развълнувах. Спомням си, че когато чух музиката и моите приятелки, които висяха по прозорците и дебнеха, се развикаха "Идват, идват", сърцето ми щеше да изскочи, просто самата мисъл, че ще дойде моят любим и ще ме види в тази прекрасна рокля
.........
Ох, пак се разчувствах, та мисълта ми беше, че е хубаво да има музика, внася настроение!
Активен
elica_arteks
Ентусиаст
«
Отговор #206 -:
март 18, 2010, 14:10:05 »
Здравейте, моля да ми дадете свежи идей, защото аз не искам никаква народна музика, оркестър, камо ли хоро пред блока. Това не мога да го преживея, а и нашите също. Но иаче само откупуване, слизане и снимки ми се струва много сдухано и посно. Много мой приятелки така им се развиха нещата и беше доста тъпо. Но каква идея?
Ужас незнам. Мислих си за силна музика от някоя кола, но пак тъпо. Помоооощ, дайте идей.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #207 -:
март 18, 2010, 14:54:50 »
elica_arteks
, и аз като теб не приемам тази част от сватбата
Това, за което се сещам е, че на годежа могат да те вземат. Т.е., когато сватовете дойдат у вас да те искат, ти и млад роднина отивате в новия ти дом.
(по традиция, за да провери как ще те приемат в новата къща)
Откупване има, защото сватовете идват с дарове да те вземат. Пазарене пак има, защото трябва да убедят баща ти да те даде. Тогава се прави и захранването. Майка ти ви захранва на изпроводяк, а свекървата като ви посреща в новия дом.
В деня на сватбата може директно да се чакате пред ритуалната, на оговорено място за снимки или където се разберете. По този начин спазвате традицията и избягвате цялата лудница и ужасия около вземането на булката.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #208 -:
март 18, 2010, 15:42:54 »
Цитат на: elica_arteks в март 18, 2010, 14:10:05
Здравейте, моля да ми дадете свежи идей, защото аз не искам никаква народна музика, оркестър, камо ли хоро пред блока. Това не мога да го преживея, а и нашите също. Но иаче само откупуване, слизане и снимки ми се струва много сдухано и посно. Много мой приятелки така им се развиха нещата и беше доста тъпо. Но каква идея?
Ужас незнам. Мислих си за силна музика от някоя кола, но пак тъпо. Помоооощ, дайте идей.
Елица и аз като теб не исках нито оркестър, нито извеждане,нито хора,нямаше и откупуване,и аз си мислех че ще е постоно,но не беше.
всеки има различни разбирания и представи за своя ден, искам да те уверя, че беше много хубаво и много вълнуващо, за всички не само за мен,
когато мъжът ми влезе при мен и ме погледна, сякаш светът спря да се върти, бяхме само аз и той за една минута сигурно, но беше уникално, погледи, казващи толкова много.
Иначе не е имало затискане на врати и откупуване, аз бях твърдо против, получи се токова хубаво,
хора говорят, вдигат наздравици, нищо повече не е нужно, само най- близките. дори нямаше и музика, но повярвай ми не ни е липсвала.
разбира се повечето имат други разбирания и представи за своя ден, идеята ми е да го направши , както ти искаш и да не се притесяваш, ще бъде хубаво
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
март 19, 2010, 18:09:22 »
Ние също бяхме против взимане на булката с музика и нямахме такова. Имахме откупуване на булката, но не на външната, а на вратата на моята стая. И определено не беше нито постно, нито тъпо, беше прекрасно и толкова вълнуващо, в този миг не ме интересуваше никой друг освен нас
След откупуването, просто слезнахме долу пред блока, майка ми почерпи с бонбони хората, които бяха долу и най-хубавото беше, че никой от блока не знаеше, че ще има сватба, защото бях казала на родителите ми да не разтръбяват, а и като нямаше музика, никой не разбра, освен 2 лелки, които бяха долу и бяха видели младоженската кола, но не знаеха какво става, и те не са били долу когато милото и кумовете са дошли
Чак когато слезнахме и ме видяха с тати, тогава разбраха какво всъщност става и дойдоха още 2 лелки от другия вход, но ние седяхме около 5 мин долу докато слезнат всички, после се качихме в колите и тръгнахме. Ако трябваше пак да го правя, щях да го направя точно по същия начин
Разбира се, че трябва да го направите както вие искате, та това е вашия ден, и със сигурност няма да ти е нито тъпо, нито постно, просто в този момент не мислиш за другите дали им е тъпо или не, мислиш единствено за вас и определено ще ви е много хубаво
«
Последна редакция: март 19, 2010, 18:13:04 от anita81
»
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]