Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 06:36:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как да бъдат облечени гостите ни?
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как да бъдат облечени гостите ни? (Прочетена 223258 пъти)
flyin
Сватбен ГУРУ
Отг: Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #315 -:
март 02, 2012, 21:32:35 »
Цитат на: Monikamaria в март 02, 2012, 21:24:29
Аз мисля, че с този пост много добре е обяснено нещо важно за дрес-кода. Той не задължава скъпо облекло и т.н. Той ориентира за стила на събитието. На мен например много ми харесват плажните сватби. А на плажна сватба да се явиш с фрак...е точно толкова неподходящо, колкото да се явиш с анцуг в балната зала.
Съгласна съм с твоето мнение, само че не са много плажните сватби, както и тези с друга тематична обстановка
Пък ако хората знаят, че ще се жените на плажа, не виждам как ще дойдат с фрак
Е, хора всякакви де, и наистина всеки трябва да направи каквото сметне за най-правилно на най-специалния си ден.
Цитат на: Monikamaria в март 02, 2012, 21:24:29
Така че много се чудя защо в толкова много постове фраковете и смокингите са посочени, едва ли не като задължителни за сватба въобще. Няма държава, в която всички събития да се провеждат с такъв дрес-код. Така че стига сме подценявали българите и стига сме се правели на такива каквито не сме, защото когато човек набляга на нещо прекалено много, по-скоро прави впечатление за обратното. Ако тооолкова много преекспонираш темата за добрия вкус, излиза, че той за теб е нещо изключително, т.е. едва ли не ново за теб.
И да не забравяме - човек може да се изложи по много други начини, освен с облеклото си!
Лично мнение и се надявам да не звучи като провокация!
Абсолютно
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #316 -:
март 03, 2012, 15:21:08 »
Относно smart casual dress code, а в негова вариация business casual dress code: по дефиниция дънките не се приемат за подходящи, но много големи и малки компании всъщност позволяват дънките като част от този дрес код, така че това е относително за обсъждане според мен дали във вашите компании е ок да ги носите или не.
Относно носене на дънки на официални събития поне в Англия наистина не е много прието и пише, ако е възможно да се избягват. Но разбира се ако домакините на събитието го позволяват това си е конкретен случай. На този линк можете да намерите ръководство за това какви дрехи и цветове се приемат в Англия според случая.
http://www.dresscodeguide.com/
Надявам се да ви е от полза.
Ето и няколко линка за информация относно тези дрес кодове, на който му е интересно.
http://en.wikipedia.org/wiki/Business_casual
http://www.ehow.com/about_5056844_smart-casual-dressing_.html
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #317 -:
март 03, 2012, 17:48:28 »
С една дума вие спите на работното си място и за това нямате нищо по-различно от работнато си облекло или обеклото, което носите там на работното си място. Може ли човек да няма в гардероба си облекло различно от работното.
До такава степен детайлизирахте облеклото на сватбата, че човек се чуди какво да облече, ако го поканят. Важното е, че разбрахме - всяко облекло е подходящо за този празник, стига да е чисто и да имаме спретнат вид.
Във връзка с облеклото ще разкажа случка от преди много години. Снимах една афганистанска сватба , на която гостите контрастираха ярко едни от други. Живеещите в България и Европа бяха официално облечени с нормалните европейски дрехи за този случай, а тези от Афганистан - с бурките, шалварите ..... Трети бяха в тон с азиатските порядки на обличане. Всички гости и роднини бяха афганистанци, но облечени по абсолютно различен начин. Сватбата премина много весело и за мен беше удоволствие да бъда част от това събитие.
Защо разказвам тази история ? Защото хората дори в обличането си на празници се водят по много принципи включително политически ,включително религиозни както е в случая. Поставянето на ограничение в стила на облеклото би довело до политически и религиозен проблем.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #318 -:
март 03, 2012, 23:45:40 »
мисля, че тук трябва да се изчистят няколко презумции:
- дрес код не е = фрак и дълга официална рокля
- дрес код не е = скъпи нови дрехи
- никой не слага дрес код за да затрудни максимално гостите си
- дрес кодът е индикация за типът на събитието и в помощ на гостите
- нека да престанем с този балкански маниер на сърдене и детинско поведение, не приемайте покана с дрес код като обида
- никоя булка не пише дрес код - жени- ''от котюр хаус оф диор пролет-лято 2012'', но повечето тук го приемат все едно е написано така
- не ми казвайте, че мъжете/приятелите ви нямат нито един панталон, риза и вратовръзка. просто е безумно да го повярвам. също, че нямате нито една прилична рокля с нормална дължина
- на сватба с дънки не се ходи, освен ако домакините не са изявили такова желание
- съгласна съм при мулти национални, етнични, религиозни и т.н. сватби порядките и разбиранията са различни
- щом сте поканени на сватбата, значи по един или друг начин сте близки на младоженците. вместо да редите неподходящи коментари може да си отворите гардероба и да намерите нещо подходящо
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #319 -:
март 03, 2012, 23:52:23 »
И аз изказвам мнение, че дали има или няма обявен дрес код на една сватба не се ходи по дънки и спортни дрехи.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #320 -:
март 04, 2012, 00:24:29 »
Има всякакви сватби и не всички сватби са като на Уилям и Кейт (простете, че не използвам титлите!!!!). Съответно не на всяка сватба гостите (мъже, например) ще изглеждат тооооолкова ужасно, ако са сложили дънки и риза - защото има дънки, които минават за панталони, и то не защото са от 300лв., например! Мисля, че всички сме ги виждали!
«
Последна редакция: март 04, 2012, 10:10:53 от fiibi_bg
»
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #321 -:
март 04, 2012, 00:33:50 »
Цитат на: theone в март 03, 2012, 23:45:40
- не ми казвайте, че мъжете/приятелите ви нямат нито един панталон, риза и вратовръзка. просто е безумно да го повярвам. също, че нямате нито една прилична рокля с нормална дължина
Ние може би имаме, но много хора нямат... Фактите такива каквито са.
Надали някой приема нещо за обидно, просто някой хора може да са искрено затруднени.
Аз включително спонсорирам шиенето на рокля на първата ми братовчедка в момента, за да се чувства достатъчно комфортно,за да дойде, въпреки че никъде не съм упоменавала нищо за изисквания за определен тип облекло.
Активен
Mystique
Ентусиаст
«
Отговор #322 -:
март 06, 2012, 18:25:38 »
Подкрепям
Hecate
. Има хора, които имат трудности, тях никой не ги пита как ще се облекат и ще заделят пари за младото семейство, а пък ако има и бебче да ревне... Истината е, че животът стана много скъп. Покрай недостига на средства официалността се загуби като цяло. Носят се анцузи, кецове и т.н. на много места, на които преди никой не си е позволявал - 'минават' за официално облекло. Надявам се с времето всичко да се оправи, надежда има... май. Но както винаги обичам да казвам -
важното е двамата души да се обичат - да има искрени и добронамерени хора, които да им се радват и да изживеят заедно с тях празника на живота им, другото е само подробност - една насилена формалност на съвремието ни...
...ако ще и в чувал, пак искам да се омъжа за същия мъж, по същото време, на същото място. Важно е това в душите, тази тръпка, която ще усетя от подялбата на емоцията с близките.
Който няма възможност - няма, не мога да изисквам от всеки да има възможност - важното е да е там! До мен! В моят ден!
«
Последна редакция: март 06, 2012, 18:28:44 от Mystique
»
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #323 -:
март 06, 2012, 22:44:56 »
За съжаления в този форум влизат само кандидат младоженци, по-малко минали вече такива и някой друг профи. Иска ми се, когато на някой му предстои да бъде на такова събитие да се позаинтересува за нещата и да се ограмоти какви са стандартите за ходене на сватба или дори ако щете на коктейл, прием и друго светско събитие. Така ще се избегнат ситуациите да се появиш с неподходящо облекло. Защото изключвам случите, когато става въпрос за липса на пари да се облечеш подобаващо. Хора с възможности, но с липса на вкус и усет лично съм виждала как са се появявали на такива мероприятия и е дразнещо.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
Отг: Отг: Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #324 -:
март 06, 2012, 23:36:18 »
Цитат на: Mystique в март 06, 2012, 18:25:38
Носят се анцузи, кецове и т.н. на много места, на които преди никой не си е позволявал - 'минават' за официално облекло.
къде точно тези анцузи и кецове минават за официално облекло
да се появите така на сватба е неуважение не към младоженците, а към самите вас...
Активен
Mystique
Ентусиаст
«
Отговор #325 -:
март 06, 2012, 23:41:21 »
Не усети ли сарказма в думите ми? Не видя ли кавичките? Прочети пак и го схвани - не е нужно да се заяждаш с мен във всяка една тема, нека си имаме уважение
«
Последна редакция: март 06, 2012, 23:48:01 от Mystique
»
Активен
kanela
Новак
«
Отговор #326 -:
юни 03, 2012, 22:35:12 »
Здравейте и от мен! Много е готин форума и ви чета от известно време, защото и на мен ми предстой сватба и ме интересуват много неща. Но тук ще пиша по коментираната тема за облеклото-аз лично винаги съм се старала да се обличам елегантно, с рокли или панталон и блуза, а също и приятелят ми (за мъжете е по-лесно-2 костюма в гардероба оправят работата и за 10 сватби). Случвало се е и да взимам назаем тоалети, а относно дънките, веднъж ми се случи неприятната случка да ми се скъса ципа на роклята вечерта преди сватбата, в чужд град. Нямах какво да облека и ходих с дънки и блуза, а оттогава си нося резервен вариант, ако сватбата не е в моя град. За последните 3 години ходих на около 15 сватби къде ли не из България, включително и мултинационални, та се нагледах на какво ли не по отношение на дрехи. Само една от тези сватби беше с дрес код, и то напълно оправдано, но дрес кодът не означаваше дълга рокля и фрак, а елегантно облекло. Въпреки това имаше роднини по чехли (сандали с каишка), но не от невъзможност, а по-скоро от небрежност. Била съм и свидетел на маратонки, дънки и спортна блуза, и то не рядко. На въпроса ми защо не си сложи една риза ми беше казано: ти знаеш ли че това горнище струва 300лв ?? ... Аз лично няма да сложа изискване за обличане в поканите си, но ще намекна на по-близките си да са елегантно облечени, но без строги правила. Единственото, което смятам че е неуместно за сватба е черно и бяло, особено от кумовете и роднините. На една сватба кумата и булката бяха почти еднакви-дори ботушите им бяха еднакви, бели, дантелени. Диджеят постоянно ги бъзикаше-за двете булки:) Абе изцепки много, ама да не досаждам
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #327 -:
юни 03, 2012, 23:19:23 »
Напълно съм съгласна за черното и бялото *THUMBS. Между другото за последните две години бяхме на 4-5 сватби и аз също си нося резервна официална рокля, най-малкото веднъж за малко да се наложи да услужа, заради загубен по полети багаж.
Аз лично се предадох вече, доколкото разбрах на моята сватба ще има хора и по дънки, и с рокли цвят шампанско /като моята/, но както казах по-горе не съм слагала дрес код и не мога да имам очаквания. Разчитах единствено на съвестта и добрия вкус на гостите си. Уви!
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #328 -:
юни 04, 2012, 04:26:02 »
Сватбеният сезон вече е в разгара си. Темата за дрехите е много дискутирана и интересна, за съжаление все още у наше село над 50% от хората не са узрели за да осмислят въпроса " Що е то официално облекло, за какво служи и ще се обидят ли младоженците ако не сме официални" Миналата седмица имаше цяла маса на една сватба по джапанки и обикновени роклички/панталони . И в момента все още е студено, както и всеки ден вали дъжд. Наскоро имаше едно дете директно по гащи и памперс на сватбата на много интелигентни хора, а майка му с обикновена домашна рокля. Дамата беше една от най - добрите приятелки на булката, а булката известен лекар. Има хора от дума не разбират, пък сами да се сетят - пълна утопия. Ще чакам да поотмине малко време, ще залича лицата на участниците и ще ви пусна най-фрапиращата си колекция от фотоси. Няма да повярвате каква е реалността. Винаги съм съжалявал бедните възрастни хорица от село с по 100лв пенсия. На тях им е простено, но въпросните кадри който смятам да споделя един ден, не са на социално слаби хора. Така че, мили булки да знаете от мен - простотията ходи по хората!!!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #329 -:
юни 04, 2012, 08:14:16 »
То не е хубаво да се забавляваме на чужд гръб, но като си спомня конкурса за "най- хубава" абитуриентка във фейсбук, представям си какво ще излезне от сватбите
. От друга страна, нали по облеклото само посрещали, а по ума изпращали....
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...