Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 06:51:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Как да бъдат облечени гостите ни?
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как да бъдат облечени гостите ни? (Прочетена 223275 пъти)
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
Отг: Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #330 -:
юни 04, 2012, 09:34:42 »
Аз мисля, че официалното облекло може да се постигне и без особени финансови възможности.
И за мен да се явиш на официално събитие /сватба/ по дънки, чехли и т.н. е чиста проява на неуважнение към повода и хората!
Deliysky с нетърпение чакам фотосите
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #331 -:
юни 04, 2012, 09:53:17 »
Ние нямаме дрес код - в крайна сметка ако някой не знае как да се облече на сватба си е негов проблем.
Но като цяло повечето гости ще са официално облечени. Който не е ще го посочим с пръст и ще му се смеем
Една приятелка се виждаме вчера, купила си рокля за плаж, иначе много хубава рокля, ми вика - ще дойда с нея, викам - не! Сватбата ми не е плаж! Жените са лесни - кажи , че едната ще дойде с лусната фасада, всички ще стават в 5 сутринта да ходят по фризьори. Като разкарах, че кумата си е купила рокля от последната колекция на Кенвело, всики хукнаха за рокли
Мъжете са по - трудни, по не им пука, но и за тях има чалъм
Онзи ден бях на коктейл по случай откриването на едно авто шоу - всички бяхме облечени елегантно, но всички фотографи без изключение - бяха по раздърпани фанелки и стари дънки, някой даже не се бяха обръснали. Да не говорим, че се нахвърлиха върху кетъринга като избягали политзатворници. Един изпи 4 големи уискита, после какво е снимал не знам.
Бях миналият месец в ресторанта и точно течеше сватба, булката българка, младоженецът - австриец. Всички гости облечени страхотно, а фотографа приличаше на таласъм - едно че дрехите му бяха сигурно непрани една седмица, ами и косата му мазна...
Понеже Делийски говори какви гости имало, аз ще кажа, че не зависимо, че фотографи, оператори и DJ са там на
работа
, трябва да идват облечени в спортно - елегантни дрехи, изкъпани и избръснати.
Активен
Amelie
Ентусиаст
Публикации: 72
«
Отговор #332 -:
юни 07, 2012, 15:47:56 »
Като погледнах темата се сетих за едни снимки и се замислих. И да ви кажа, за мен е достатъчно младоженецът да не дойде облечен с анцуг.
http://piximus.net/fun/a-groom-who-got-married-wearing-an-adidas-tracksuit
Нали имаше и един виц по този въпрос...
«
Последна редакция: юни 07, 2012, 15:49:35 от Amelie
»
Активен
gost13
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #333 -:
юни 10, 2012, 14:42:22 »
Потресен съм от тази тема.То и от други.ноо.....
Не може да ме поканиш в кварталната пицария или кръчме, да ми тропнеш овчарска салата и пържола, ядки дето ти си ги изпекла....алкохол ( къде марков, къде от най-евтиния ) внесен от теб.Всичко това на дървена маса и пейка и да очакваш да съм в официален костщм, че и за смокинг, даже се намеква, а приятелката която принципно не харесва рокли да си купи такава специално за теб.За жълт дрес код или подобно, препоръчвам да се намалят филмите там вече, че са крайни състояния.
Тази тема, за ресторантите и кувертите и темите за "парите в плик" показват много силно раздвоение на личността на пишещите и сериозно тяхно отдалечаване от действителността.
А за броящата уискитата на фотографите....ти им наливаше ли?
Мъка мъка...
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #334 -:
юни 10, 2012, 18:26:53 »
Не мисля, че тук говорят за квартална кръчма или пицария, а за изискани ресторанти. Ако е за кварталното кафенце на никой няма да му направи впечатление как е облечен дадения човек. Преди всичко самия гост показва възпитанието си и уважението към младоженците. Разбира се, че всеки има право да избере начина и стила на обличане, но според мен е хубаво да се съобрази с мястото и повода. Не е нужно дадената приятелка да е с панталон при положение, че не носи, но поне да е съобразен със събитието
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #335 -:
юни 10, 2012, 19:32:56 »
Цитат на: gost13 в юни 10, 2012, 14:42:22
Потресен съм от тази тема.То и от други.ноо.....
Не може да ме поканиш в кварталната пицария или кръчме, да ми тропнеш овчарска салата и пържола, ядки дето ти си ги изпекла....алкохол ( къде марков, къде от най-евтиния ) внесен от теб.Всичко това на дървена маса и пейка и да очакваш да съм в официален костщм, че и за смокинг, даже се намеква, а приятелката която принципно не харесва рокли да си купи такава специално за теб.За жълт дрес код или подобно, препоръчвам да се намалят филмите там вече, че са крайни състояния.
Тази тема, за ресторантите и кувертите и темите за "парите в плик" показват много силно раздвоение на личността на пишещите и сериозно тяхно отдалечаване от действителността.
А за броящата уискитата на фотографите....ти им наливаше ли?
Мъка мъка...
аз не схванах къде пише че тук хората си правят сватбите в кръчмета?
Ако си ги правят там, което няма лошо, не съм чула да имат претенции за дрескод.
Не разбирам защо оше от първия пост подхождаш с такава агресия без да си осведомен за конкретиката.
Ако на теб ти се е случвало някой да прекали с претенциите, без да има основа за изискванията си, ние не сме криви.
А да се говори принципно, без да си наясно с избора на ресторант на някой, е просто неподходящо.
Парите в плик не са нищо срамно, в крайна сметка всички са наясно дали и колко могат да отделят. По-добре от тъп подарък по задължение. Ако не могат гостите -пак са добре дошли, никоя булка тук не би си върнала госта, ако няма пари.
Активен
gost13
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #336 -:
юни 11, 2012, 23:02:24 »
emmmmmy,
Относно кварталните пицарии и кръчмета би могла да погледнеш в тема ресторанти.Относно менюта - логично в тема менюта.
Аз статистика на бг ресторантите не водя, но ми се струва, че ресторантите в БГ, в които няма да изглеждам нелепо по смокинг и с папионка, се броят на пръстите на двете ми ръце( една ръка бонус от мен ).
Сравненията с Оскарите и Анджелина Джоли - мога да кажа само....ХАХАХАХАХА
Забравяте като че ли, че гостите са част от вашия празник.Те не са украса, те не са запълващо мнозинство, нито ходещи портфейли.Би трябвало да сте поканили най-близките си и да сте им свикнали отдавна ако имат навика да се обличат неподходящо.Оставете ги да изживеят и отпразнуват вашия ден без да се чувстват като декоративно цвете.А ако вас ви е срам или ви пречи облеклото им - то проблема е във вас, уважаеми дами.
И понеже сравнявате с чужбина....ми имаше описание от един потребител къде и как са поканени в чужбина.Айде сравнете с описанията на местните сватби.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #337 -:
юни 12, 2012, 08:51:01 »
мисля че ги знам добре и двете теми
Но бъркаш потребителите които празнуват в квартални кръчми ( което пак казвам, няма лошо ), приписваки им претенциите които са си написали други потребители със сватби в 4-5 звездни хотели или прилични ресторанти. И тъй като познавам хората тук и на живо, някои от тях, знам че претенциите им са приложими, според избора им. Облеклото на гостите не е най-важното, но естетиката все пак е важна единица, що се отнася до официално събитие.
Не знам кой те е обидил, разбирам че някой твой близък, но това че в обществото има някакви норми, не значи че те са били правилно изискани или приложени върху теб и приятелката ти. явно някой се е изхвърлил и ти си се ядосал.
За смокинг не знам къде са те карали да обличаш, може би е редно да споменеш мястото, защото така си говорим на вятъра без конкретика.
Аз лично имам претенции към най-близките си, както те имат претенции към мен да е хубава храната и прилично обслужването. Както те задават въпроси и изискват, така и аз моля да не идват по джапанки и плажно облекло. Не мисля че това ги прави хвърчащи портфейли или ходещи палячовци.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #338 -:
юни 12, 2012, 19:09:14 »
Че какво им е на овчарската салатка и пържолките?Доколкото знам живеем в БГ и в ресторантите/а и в кръчмите/ се предлага българска храна освен,ако не сме избрали някакъв ресторант от друга националност.Аз не мисля,че трябва на сватбата да се сервира едва ли не хайвер,за да бъдат гостите облечени прилично.В край на сметка никой не консумира често подобна храна и сравнението ти с оскарите е смешно.Огледай действителността.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #339 -:
юли 28, 2012, 12:40:27 »
не знам дали тук е подходящо, но да се похваля че свекито си взе супер костюмче - рокля , с плисета на долу (мисля че така се казва) и сако (хубави и подходящи за възрастта) в цвят пепел от рози
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
Re:Как да бъдат облечени гостите ни?
«
Отговор #340 -:
август 29, 2012, 04:16:02 »
тъй като дълго време бях деен участник в темата мисля, че е редно да споделя крайният резултат. дрес кодът в поканите: black tie, беше пояснено също, че като подарък за мъжете ще бъдат предварително раздадени черни папионки (наясно съм, че в бг папионки не се продават във всеки втори магазин и решихме, че това ще улесни гостите).
сватбата беше юли (разгарът на ада или поне на мен така ми се стори), всички дами бяха в дрес кодът. майките повече от прекрасни в дългите си вечерни рокли и аксесоари за коса, за бабите нямам думи - коктейлни рокли с болеро (толкова стилни баби в бг не съм виждала не само на сватби), шаферките и кумата изглеждаха уникално в еднаквите си вечерни рокли, определено всяка дама се беше постарала да изглежда страхотно...
всички мъже (с изключение на един) бяха в черни костюми, ризи с дълъг ръкав и папионки. за тези, които предположиха, че саката и папионките веднага ще се свалят и ръкавите на ризите навият мога само да кажа, че това не се случи. папионките се свалиха след 12 часа, доста след влизането в ресторанта(хехе, или по-точно някои от жените ги свалиха за да ги сложат на себе си... хехе ), ръкави никой не нави дори на закуската в 9 сутринта (когато приключи празненството)...
тези гости бяха обгрижвани от сервитьори също в зададен дрес код с дълъг ръкав и бели папионки и то перфектно
всички участващи екипи бяха на съответното ниво - от фотографският екип, водещата, координаторите и т.н. също придържащи се перфектно към дрес кодът. не мога да не изразя благодарност към агенцията за декорация/координация, които след доста часове работа под яркото слънце се преоблякоха в black tie на време за посрещането на гостите.
на въпросът: ''що е то дрес код и има ли почва у нас?'' мисля, че отговорът е ясен...
Активен
Alichka
«
Отговор #341 -:
август 29, 2012, 09:04:44 »
Преди години видях сватба, на която тъщата беше с дълга рокля с малък обръч, с хубава прическа и грим. Направи ми много силно впечатление
Когато стана дума да правим сватба, майка ми си хареса рокля от Булвеси. Съгласува се със свекърва ми, че и двете искат да са с дълги рокли, а не с костюми. Роклите и на двете са вече купени и честно да ви кажа - не мога да им се нарадвам
Никога не съм предполагала, че това ще се случи. Причината - всеки гледа да си купи дали костюм, дали рокля, които после да могат да се облекат пак. Баща ми беше почти толкова капризен, колкото мен - е вече и той си има костюм. Само свекър ми остава, но той бързо избира.
Изводът е, че е въпрос настройка. След като аз си харесах определена рокля, гледам всеки детайл да е изискан, нормално е да вкарам в този стил и родителите. За останалите гости - умишлено им показвам снимки в кой ресторант ще сме, какво ще има като украси и декорации.
Активен
ra4e1
Сватбар
Публикации: 177
«
Отговор #342 -:
октомври 07, 2012, 10:40:09 »
На собствен гръб изпитах, че да кажеш на 100 човека какъв е дрес кода е нож с 2 остриета!С най-добро чувство казан на всички да дойдат без дънки - резултата е - всички роднини обидени, телефонни разговори с разплакани лели и т.н.Ами хора, моя ли е грешката че не искам да е "пернишка сватба по анцузи"? Ще видим резултата другата събота, стискайте палци
Активен
emmmmmy
«
Отговор #343 -:
октомври 07, 2012, 11:46:27 »
Цитат на: ra4e1 в октомври 07, 2012, 10:40:09
На собствен гръб изпитах, че да кажеш на 100 човека какъв е дрес кода е нож с 2 остриета!С най-добро чувство казан на всички да дойдат без дънки - резултата е - всички роднини обидени, телефонни разговори с разплакани лели и т.н.Ами хора, моя ли е грешката че не искам да е "пернишка сватба по анцузи"? Ще видим резултата другата събота, стискайте палци
чак пък разплакани, да им се не видят и превземките
! Не се занимавай и ядосвай, дори няма да имаш време да забележиш кой как е облечен, а явно от дума не разбират. Едната ми леля , въпреки че пред мен си купи прилична рокля, после дойде с плажна рокля на цветя, от която й се виждаше бюста
... Жената е на 60 години, смятай....
Активен
Alichka
«
Отговор #344 -:
октомври 11, 2012, 13:07:15 »
Тактиката с пояснението за ресторант, че е вечерна сватба, това, че майка ми и свекърва ми си взеха дълги рокли и го раздухаха на родата, даде резултат - определено съм супер доволна от начина, по който изглеждаха гостите ми. Нямаше един човек, който да не се е барнал с хубави тоалети и с прически.
Да не говорим за кумовете - кумът ни беше на диета около месец, за да е с един страхотен костюм, а кумата ни уважи с дълга рокля, с красив кок, аксесоари...
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...