Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 18:36:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как да бъдат облечени гостите ни?  (Прочетена 222897 пъти)

emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: януари 24, 2012, 09:36:41 »

Ана, зависи къде и как ще  празнувате ( официалността на събитието). Ако е петзвезден хотел /ресторант, няма как да не помолиш учтиво да не са по маратонки и тениски smile .
Аз съм вметнала вече че събитието е официално, на поканата на мъжете пише- костюм, на жените- костюм или рокля; както и съм решила да помоля по възможност да няма жени в черно . Това второто си е моя приумица вече, ако някой реши да не я изпълнява, ок.  kitty
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #196 -: януари 25, 2012, 01:30:33 »

Аз бих се засегнала от забраната на черна рокля. Най-хубавата ми рокля е черна и с нея си ходя по сватби, достатъчно е разголена и украсена, за да не създава "траурно" впечатление. Ако ми кажат да съм без нея, ще се изнервя на наглостта и на това, че в последния момент трябва да си търся друг тоалет. Ако булката не ми е близка, нищо чудно да реша и да не отида.

И какво като е 4-5-звезден ресторант? Нашият е 4 звезди (поне хотелът), но не мисля, че биха изгонили някого заради облекло- това все пак е нашият ден. Все едно като ходихме да говорим и да оставим капаро, сме се обличали специално, само заради броя звезди...По принцип всеки сам трябва да си го усети. 90% от хората знаят, че на сватба се ходи официално, а как точно, сами си решават. Човек може да бъде официален и без костюм.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #197 -: януари 25, 2012, 07:45:45 »

анна, за да се класифицира една рокля като официална/стилна не е нужно да е разголена и украсена, напротив. аз също не смятам, че черна рокля е най-подходящото облекло за сватба.
най-малкото което можеш да направиш, когато си поканен на сватба е да се съобразиш с желанието на младоженците. ако си от хората, които се изнервят от всичко и смятат желанията на младоженците за ''наглост'' най-добре не ходи на сватби, няма да липсваш на никого...
много ми е интересно когато хората почнат да се засягат и обиждат по този начин... наглост е, че ми налагат дрес код, наглост е, че искат пари вместо подаръци, наглост е, че няма да ми платят нощувката, наглост е, че не са предвидили любимото ми уиски, наглост е, че трябва да чакаме булката половин час повече и т.н. 
този ден е за младоженците и техните родители, за това останалите присъстващи се наричат гости.

п.с. има ресторанти в които няма да те пуснат да влезеш, ако не си облечен подходящо
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: януари 25, 2012, 09:26:52 »

И аз не харесвам черните рокли за сватба. Даже съм помолила най-близките си приятелки, братовчедки и други роднини да не идват в черно. smile
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: януари 25, 2012, 09:52:15 »

Ако ми кажат да съм без нея, ще се изнервя на наглостта и на това, че в последния момент трябва да си търся друг тоалет. Ако булката не ми е близка, нищо чудно да реша и да не отида.

И какво като е 4-5-звезден ресторант? Нашият е 4 звезди (поне хотелът), но не мисля, че биха изгонили някого заради облекло- това все пак е нашият ден.
Аз мисля че не съм казала нищо грубо към теб за да ме окачествяваш като нагла !  тук винаги съм се държала прекрасно с теб ! huhhuh.gif
Казах че ще помоля за черното!
Освен това каня само близки хора, за да мога именно спонтанно да изразявам мнение пред тях относно това как да се облечени на моята сватба. Ако толкова държат на мен , ще изпълнят едно мое женско желание.
И не че биха изгонили някой от хотела- просто в обществото си има норми, все едно на илиенци да се занесеш с абитуриентската си рокля. Може всичко, но кое е социално прието и кое наша сбъркана народопсихология - сама прецени .
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: януари 25, 2012, 10:12:35 »

И аз не харесвам черните рокли за сватба. Даже съм помолила най-близките си приятелки, братовчедки и други роднини да не идват в черно. smile
Добра идея, аз мисля също за най-близките така да направя-винаги е било красиво на снимката да са цветни, свежи цветовете. Свекито понякога носи черно, но ще вметна на милото да не е така (тя ще ме разбере)  smile
Активен
Vivid
Професор
Публикации: 396

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: януари 25, 2012, 11:40:01 »

Аз пък нямам нищо против да носят черно. То е подходящо за всякакви случаи - официално и елегантно стои, може да накара човек да изглежда по-слаб и издължен. По-скоро бих имала против ако някой се облече в бяло. Мисля, че този цвят е запазен само за булката в този ден. Но не мисля, че на някой от моите гости ще му хрумне да сложи бяла рокля, макар че съм го виждала по други сватби.
Активен
juliet
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #202 -: януари 25, 2012, 15:07:50 »

За черното и аз мислех така преди сватбата и инструктирах хората. Е, да ама майка ми винаги се е носела предимно в черно. Обиколи маса магазини за тоалети с идеята да си намери нещо в друг цвят и накрая в нищо не можа да се почувства добре. Еми за мен беше по-важно тя да се чувства себе си в тоалета си и накрая нямах абсолютно нищо против черно-сивата и рокля.
Виж за бялото съм по-категорична smile
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #203 -: януари 25, 2012, 16:00:54 »

ние седнахме на по кафенце с двете майки, показах им цветни разпечатки на рокли които бях харесала и извадила от нета, обсъдихме ги задружно коя им харесва и ще им отива, както и цветовете. и двете рокли ще бъдат в еднакъв стил, дължина и свежи цветове, координирани, така че да се допълват, да изглеждат и чувстват стилни и специални. накрая всички останахме доволни.
на близки и приятели нямам проблем да кажа какво предпочитам и повечето вече ме попитаха, дори някои дами сами изявиха желание да се координират с цвета на сватбата, без да споменавам такова нещо.
на една от сватбите, на които присъствах едната майка беше с дълга строго официална рокля, а другата с доста къса и по ежедневна... еми не изглеждаха особено добре една до друга. мисълта ми е, че това са ви/ще са ви най-близките хора и няма лошо просто да поговорите...
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: януари 25, 2012, 16:16:29 »

Аз също нямам нищо против черните рокли- много са елегантни даже. Но бих се съобразила с желанието на булката. Макар че ако видя в поканата пояснение за облеклото: първо ще ми стане смешно и второ- ще ми стане тъпо, че едва ли не не мога да преценя как да се облека за сватба  pardon
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: януари 25, 2012, 16:52:24 »

Аз също нямам нищо против черните рокли- много са елегантни даже. Но бих се съобразила с желанието на булката. Макар че ако видя в поканата пояснение за облеклото: първо ще ми стане смешно и второ- ще ми стане тъпо, че едва ли не не мога да преценя как да се облека за сватба  pardon
за съжаление не са ужасно много, интелигентните личности като теб, които да знаят и да имат правилна преценка. Пък и зависи от поколението. give_rose. Затова се налага да уведомяваме писмено всички. Защото сме виждали какво ли не по сватби, дайте сега да не се заблуждаваме и да се крием от фактите.
ние седнахме на по кафенце с двете майки, показах им цветни разпечатки на рокли които бях харесала и извадила от нета, обсъдихме ги задружно коя им харесва и ще им отива, както и цветовете.
И аз поговорих -нямам против решението им да са в екрю с лилав акцент някъде по тоалета. give_rose
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: януари 25, 2012, 16:59:34 »

Ох,emmmmmy, напълно си права,че какво ли не сме виждали на сватби. Точно вчера гледах записа на сватбата на една позната-какви чудеса видях  Girl_hide вкл. момиче с черна тениска с къс бял панталон, една по-пълна жена беше с разголено бюстие и всичко и беше отвън, младежи с чехли...абе грозна гледка  crazy . Април месц съм на сватба-да видим аз като много знам, как ще се издокарам  laugh
Активен
Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #207 -: януари 25, 2012, 17:01:59 »

Преди много години гледах едно предаване точно как да бъдат облечени гостите за сватба. Няма да забравя думите на професионалистите, които гласяха , че на сватба се ходи много стилно и почти задължително цветно облечени. Манталитета на българите бил как ли не " защо да си шия нов костюм след като няма да го обличам повече" . Светлите цветове са за предпочитане пред тъмните за такива събития. Мися, че е хубаво да се съобразим с желанието на младоженците, защото все пак това е техен празник и имат право да решат как да протече и какви цветове да преобладават. След като сме сред поканените, то значи са ни близки и лично аз бих се съобразила с тяхното желание. Харесвам черното и даже преобладава в гардероба ми. Май месец и аз съм на сватба, но смятам да си взема нова рокля различна от черно, но ако не намеря разбирасе и булката няма нищо против бих отишла с черна. Близки приятели сме и бихме се разбрали една друга - дали аз не съм намерила или дали тя не желае черни нюанси на сватбения си ден.
« Последна редакция: януари 25, 2012, 17:09:20 от Миши » Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: януари 25, 2012, 17:49:04 »

И аз съм на мнение, че нито на черното, нито на бялото им е мястото на сватбата.
НО от черно до черно има разлика - имам една приятелка, която е мания за обувки и има една прекрасна черна рокля. На 2 сватби е била с нея, но винаги с цветни обувки и същия на цвят аксесоар - колан или цвете сложено на роклята. Изглеждаше страхотно и свежо.

Аз определено съм решила като даваме поканите да споделя, че искаме официално облекло и по възможност дамите да не са в черно. Спорем мен всеки ще ме разбере.

Била съм на сватби, където имаше записано уточнение на дрескода.
Никакъв проблем не беше и въобще не съм го приела като нещо странно... но различни хора-различни идеали.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #209 -: януари 25, 2012, 18:09:38 »

Е, е, спокойно де, Явно съм звучала не както искам. Никого не съм окачествила като никакъв. Първо, дори не знам кой беше пуснал последния пост, второ говорех на за хората, а за постъпката и нямах предвид конкретен потребител, а всички, които имат пртенции относно останалите.
И аз винаги съм много толерантна, изобщо за нищо не съм имала претенции- нито дали ще са пари или подаръци, нито какво меню или пиене е подготвено, нищо. Винаги много се забавлявам по сватби и се опитвам да улесня младоженците, колкото мога. единственото, което не мисля за редно, е да навлязат в моето лично пространство като тропнат с краче и кажат "няма пък да облечеш тази рокля“. И не говоря за близки хора, разбира се, че на мама/сестра и т.н. можеш да се уточниш как си представяш облеклото, да го избирате заедно и т.н. Но да съм обикновен гост и да ми се поставят условия, за мен не е редно.

не виждам какво общо има това с другите неща,които изброихте (парите, ресторанта). Облеклото нито пречи на младоженците, нито ги улеснява, нито изобщо има някаква връзка към забавлението. И то даже се съгласих, че трябва да еофициално, всеки разумен човек го знае. Не съм "за" просто начина на оповестяване- наблягането какво да е облеклото, все едно на хората не им стига акъла сами да решат. Ами тези, на които не им, вероятно пак ще дойдат с каквото са си решили. Пък да има изискване и за цвят вече ми е прекалено. Разберете, че има хора, които имат само по 1 официален тоалет и може той да е черен. Да не гвоор за мъжете, често те имат точно такъв костюм.

Не искам да се карам на никого и се извинявам на засегнатите. Просто мислех, че ще помогна, ако чуете другата гледна точка, защото от 100 човека ваши гости поне няколко ще мислят като мен. Но вие си знаете, в крайна сметка smile
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: