Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 00:35:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Да планираме снимките на сватбата
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Да планираме снимките на сватбата (Прочетена 172385 пъти)
jancen
Любопитен
Публикации: 39
Отг: Да планираме снимките на сватбата
«
Отговор #165 -:
ноември 16, 2007, 17:02:32 »
и аз искам да похваля моят фотограф , днес ще пусна снимките си в албума и вие да прецените за какво говоря , само ще спомена че имаме към 1300 снимки , от които почти няма такава , която да не е добра. беше с мен от сутринта във фризьорския салон и остана до края на сватбата , която продължи до малките часове . просто като видите снимките ще се убедите , в конретния случаи дори няма нужда и от видео , защото той е заснел абсолютно всички акценти на сватбата . беше до мен дори и в тоалетната , шегувам се , но имаше и такъв момент , а аз толкова свикнах със присъствието му около мен , че дори понякога забравях че ме снимат .
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #166 -:
ноември 18, 2007, 21:11:56 »
Много ми е интересно, защо са толкова много снимките. Навярно сватбата е била с над 300 гости и богата музикално артистична програма. Доста се е потрудил.
Активен
nori
Ентусиаст
Публикации: 67
«
Отговор #167 -:
ноември 18, 2007, 21:32:48 »
Цитат на: Pachoran в ноември 18, 2007, 21:11:56
Много ми е интересно, защо са толкова много снимките. Навярно сватбата е била с над 300 гости и богата музикално артистична програма. Доста се е потрудил.
аааааааа аз и разгледах снимките, щракал е на всяка крачка тоз фотограф
, ама тя булката е страшна за това ще да е май
Активен
margi
Ентусиаст
Публикации: 133
«
Отговор #168 -:
ноември 18, 2007, 21:38:28 »
Цитат на: Pachoran в ноември 18, 2007, 21:11:56
Не, Pachoran снимките са толкова много, защото сватбените моменти, които е трябвало да се увековечат в снимки са били доста може би. Извини ме, но да не би да мислиш, че на сватбата е имало 300 гости снимани един по един и от това е набъбнал албума на младоженците и се е получила цифрата 300?!?!
Активен
jancen
Любопитен
Публикации: 39
«
Отговор #169 -:
ноември 19, 2007, 10:07:06 »
фотографа ми наистина щракаше на всяка крачка , просто човека си върши работата качествено , а сватбата беше 100 човека , снимал е и гостите , но в контекста
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #170 -:
ноември 19, 2007, 23:39:04 »
Не съм много сигурна дали тук трябва да пиша за това, но искам да го споделя, защото е неприятно.
Ние не си бяхме ангажирали фотограф. Преценихме, че щом имаме оператор и много приятели с фотоапарати, няма защо да даваме още пари. И реално, наистина имаше над 10 апарата, които постоянно ни преследваха
, плюс оператора. Разбира се, нямаме художествени снимки, но имам снимки от всякакъв ъгъл
.
И сега да се оплача! В ритуалната зала, която беше тази на Младежки дом, се появи някаква жена, която почна да ни щрака с някакъв фотоапарат. Не беше говорила с никой, за нищо, просто се появи и почна да ни снима. Взе да дава наставления, кой къде да застане, на къде да се обърне....През това време ние с гостите и с нашите си фотоапарати си се снимахме, нагласяхме и т.н.
След приемането на поздравленията, тази същата госпожа дойде при мен и взе да разправя, че трябвало да й оставя капаро. Снимала била 180 пози, от които щяла да ни изкара 45 на хартия и за тази услуга и дължим 180лв.?!
Първо стана грозно, че точно в този момент дойде точно от мен да иска пари, но явно се възползва от това, че емоционално съм най-много обвързана. Казах й, че нито сме я ангажирали, нито ни е питала. Това, че тя решава на собствена воля да се набута и да изкара в този момент пари си е нейн проблем. Както беше усмихната и любезна, изведнъж тази госпожа се развика – как можело такова нещо, ние знаем ли, че тя за този фотоапарат е платила 4000 долара, заснела е 180 пози……. След като видя, че от мен пари няма да получи, взе да обикаля гостите и да търси някой да й дадял капаро?! Ужас, толкова се изложи тази жена. Незнам какво мислеше, че ще постигне с този скандал, но аз бях твърдо, че от нас и стотинка няма да получи!
Сигурно е трябвало да й кажем, че не искаме да ни снима предварително, но в такъв момент си загубил и ума и дума, камо ли да гледаш за такива неща. А и къде да подозираш такова нещо? Нормално е да плащаш за услуги, които сам си поискал!
Разказвам ви цялата история, за да внимавате за такива измислени фотографки, които се възползват от напрежението на сватбарите и гледат да се пробутат! А и какви са тия 45 снимки за 180лева?! Това са 4 лева на снимка
?!
Активен
nori
Ентусиаст
Публикации: 67
«
Отговор #171 -:
ноември 19, 2007, 23:49:26 »
без коментар
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #172 -:
ноември 20, 2007, 10:44:57 »
Не сте били нито първите, нито последните, които ще попаднат под нейните удари. В "бранша" е от над 14 години, само че през годините се е местила на едно-две места /вкл. храм "Св.Параскева", където с мъжа си имаха фотостудио/. Всичко това става със знанието и присъствието на общински и държавни служители / и свещеници/. Все пак комисионните са мн. добри. Този принцип важи за всеки, който Ви се предлага от ритуалната зала, църквата, ресторанта, ди джея и т.н. Имаш правото да предлагаш единствено, когато си със статута на сватбена агенция, но не в облика и в който съществува на днешния български пазар. Но ние сме в България и сме с българския си манталитет. Кой на кого да се сърди питам аз - клиента на изпълнителя или изпълнителя на клиента. В стремежа си да поспестите парички Вие се обръщате към случайни хора. Но случайните хора от друга страна не спят. Те знаят как да Ви вземат парите. Все пак правят това всяка седмица, 4 седмици в месеца, 12 месеца в годината.
Активен
ina_i
Новак
Публикации: 16
«
Отговор #173 -:
ноември 23, 2007, 19:44:27 »
А пък аз току - що си взех снимките от сватбата и съм много разочарована
Направо ми се доплака, наистина. Същите хора са направили много хубави снимки на хора в този форум - например видях в тази тема много хубави снимки на Малка Сладка Дидка, затова много исках да ги наема. На ако и вие сте впечатлени, имайте едно на ум, особено ако ще имате (като мен) повече снимки на изкуствена светлина. Не знам как щях да се представят на дневна светлина, ама със светкавицата нещо не ги бива. От 300 снимки харесвам около 30. Има и още толкова на които единият от двама ни изглежда ок, но другият е размазан или е мигнал.
А най-много ми харесват няколкото снимки от вкъщи, направени от приятелка с непрофесионален фотоапарат. Добре, че реших, че не ми трябва фотограф вкъщи.
Много ми е гадно
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #174 -:
ноември 23, 2007, 20:46:13 »
Ето един пример, че хората "виждат" нещата по различен начин.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #175 -:
ноември 23, 2007, 21:04:26 »
Цитат на: ina_i в ноември 23, 2007, 19:44:27
Направо ми се доплака, наистина. Същите хора са направили много хубави снимки на хора в този форум - например видях в тази тема много хубави снимки на Малка Сладка Дидка, затова много исках да ги наема. На ако и вие сте впечатлени, имайте едно на ум, особено ако ще имате (като мен) повече снимки на изкуствена светлина. Не знам как щях да се представят на дневна светлина, ама със светкавицата нещо не ги бива. От 300 снимки харесвам около 30. Има и още толкова на които единият от двама ни изглежда ок, но другият е размазан или е мигнал.
А най-много ми харесват няколкото снимки от вкъщи, направени от приятелка с непрофесионален фотоапарат. Добре, че реших, че не ми трябва фотограф вкъщи.
Много ми е гадно
Ина супер странно ми е че си останала недоволна от работата им. На повече от 10 души съм ги препоръчала и всички до един са останали много доволни и са ми благодарили за това, че съм ги насочила към тях! Може би не трябва да търсим вината само в едната страна.....
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
«
Отговор #176 -:
ноември 23, 2007, 21:53:06 »
Цитат на: ina_i в ноември 23, 2007, 19:44:27
Много ми е гадно
ina_i и ние имаме снимки на които съм мигнала(аз по принцип си мигам много
) но когато мигнех фотографката снимаше същата поза докато стане без да мигам.вашите фотографи не правиха ли така?Защото ако не са не мисля че с нещо сте виновни вие:huh: А 300снимки казваш че имате,това само от фотосесията ли са???
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #177 -:
ноември 23, 2007, 22:14:54 »
На няшия диск със сватбени снимки има 1000
повечето пози се повтарят,защото фотографката правеше една и съща снимка докато не излезе както трябва (без някой от нас да мигне) То е нормално да има снимки и с по-лошо качество както казваш и ти
ina_i
на изкуствена светлина.Естествено,че тези които са снимани навън са много по качествени от тези снимани в ресторанта например
Не мога да повярвам,че тези фотографи които са били и на сватбата на
Little_Sweet_Didka
не са се справили добре с твоите снимки.Като разглеждам нейния албум виждам много качествени снимки
Ето виж част от тези 1000 снимки какви са
IMG_5568.jpg
(72.44 KB, 600x400 - видяно 441 пъти.)
«
Последна редакция: ноември 23, 2007, 22:23:11 от сиска
»
Активен
ina_i
Новак
Публикации: 16
«
Отговор #178 -:
ноември 25, 2007, 00:26:34 »
Цитат на: Little_Sweet_Didka в ноември 23, 2007, 21:04:26
Може би не трябва да търсим вината само в едната страна.....
[/quote]Може би не трябва да търсим вината само в едната страна.....[/quote]
Да, може би аз съм си грозна, та затова не се харесвам...
Както и да е. Аз се поуспокоих и разгледах внимателно пак всички снимки - и отпечатаните и тези на диска. Наистина, има няколко страхотни снимки. А и в тези, които не са извадени има някои доста добри, тъй че положението не е толкова зле.
Първоначално бях в много лошо настроение, като видях отпечатаните, защото ми попаднаха първо тези от ресторанта - с гостите. Мога да обясня какво не ми харесва, но едва ли се интересувате чак толкова от детайлите.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
«
Отговор #179 -:
ноември 26, 2007, 13:21:26 »
Разбира се че се интересуваме. Не съм казвала че си грозна, но просто съм била на сватби на които младоженците вобще не са в настроение за снимки, или пък се снимат само защотото трябва и тогава не излизат хубави снимки. Ако е имало нещо което те е тормозело теб или съпруга ти в това време може да е излязло на снимиите...
Освен това за да излязат искрени непринудени и красиви снимки, младоженците трябва да са много спокойни и отпуснати. Често обаче все има някоя майка или леля дето се върти и създава напрежение, което се отразява по някякъв начин на сасмите младоженци и на снимките след това....
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...