Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 00:53:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Да планираме снимките на сватбата
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Да планираме снимките на сватбата (Прочетена 172406 пъти)
ina_i
Новак
Публикации: 16
Отг: Да планираме снимките на сватбата
«
Отговор #180 -:
ноември 26, 2007, 19:58:06 »
Е, аз вече си признах, че малко преувеличих. Явно съм била в следсватбена депресия
и съм имала твърде високи очаквания, вероятно. Като теглих чертата имам достатъчно количество хубави снимки, какво пък не ми трябват 200 в крайна сметка.
А светкавицата според мен може да не се центрира така зверски в лицето на хората, сигурно има начин да е малко надолу/ нагоре, така че пак да е достатъчно светло, без да сме като призраци от виенското колело ... но пък аз не разбирам, може и да не съм права. Така или иначе, предлагам да приключим с тази тема
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
«
Отговор #181 -:
януари 09, 2008, 20:31:32 »
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=207914&photo=11
вижте каква интересна снимка
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #182 -:
януари 09, 2008, 23:23:08 »
супер е!
на мен много ми допада тази също
http://www.alohaislandweddings.com/ladonnaandsteve.htm
good_pose1.jpg
(88.87 KB, 300x204 - видяно 3675 пъти.)
Активен
Ivet
Ентусиаст
Публикации: 63
«
Отговор #183 -:
януари 25, 2008, 04:56:47 »
По принцип ние планирах ме снимките за деня на сватбата с фотографката тя ме насочи към гримьорка и ме посаветва за грима кое да слагам и кое не в кой момент да е погледна и ако е слънчево къде ще ходим на фотосесия и ако вали къде ще ходим .Страшно сме и благодарни имаме 1500 снимка на диск и ми се ще да ги искарам всички на хартия страхотни са особенно от фотосесията със скъпия сме като от корица на списание
!
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #184 -:
февруари 28, 2008, 22:35:00 »
Пусни някоя и друга снимка да се порадваме и ние.
Много е важен фотографа да си разбира от работата и да е професионалист.
Аз много държа да имам снимка в гръб.
Активен
Сватбена агенция Ваняя СТИЛ
Ентусиаст
www.vanya-style.com
«
Отговор #185 -:
март 04, 2008, 16:43:27 »
Цитат на: aniiii8 в февруари 28, 2008, 22:35:00
Пусни някоя и друга снимка да се порадваме и ние.
Много е важен фотографа да си разбира от работата и да е професионалист.
Аз много държа да имам снимка в гръб.
Определено фотографа и видеооператора трябва да са на високо професионално ниво, иначе рискувате да не се познаете или снимките да са като статуи, затова добре проучвайте и гладайте тяхни работи.
DSC_8804.JPG
(37.48 KB, 526x375 - видяно 394 пъти.)
«
Последна редакция: март 19, 2008, 18:53:07 от gucci
»
Активен
silviq-tamara
Сватбар
«
Отговор #186 -:
юни 16, 2008, 08:40:14 »
ние като ходихме на среща с фотографа той ни даде идеи къде да се снимаме,около църквата имало шадравани и граднка и ставали хубави снимки.много ми харесаха снимките с палмите,но тук малко трудно са за осъществяване,освен да направи монтаж - ще е много оригинално:)
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #187 -:
юни 22, 2008, 09:13:23 »
Ние планираме да обсъдим снимките с фотографа около месец преди сватбата. Добра идея е и този списък с моментите на които държим да бъдата заснети. Но определено и фотографа може най-добре да ни насочи къде стават хубави снимки на зелено и на море и затова разичитам и на него!
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #188 -:
юли 30, 2008, 15:37:04 »
Привет!
Хубаво е първата среща с фотографа да се осъществи на по-ранен етап, когато още се разпределя графикът с ангажиментите в сватбения ден. Често за снимки не се мисли в самото начало на организацията, но истината е, че за хубавите снимки е необходимо време.
В България някак си "по инерция" мнозина наемат фотограф, който да заснеме случващото се в ритуалната зала, църквата и ресторанта.
Сватбената фотография е повече от репортажна фотография. Снимките от сватбения ден ще отличават вашият албум от другите сватбени албуми с портретите на младоженците и неповторимите кадри от подготовката на булката, оставащи скрити за почти всички гости и роднини. Често видеооператора заснема младоженецът, вземането на кумовете и отиването при булката, когато тя вече е готова. Всички вълнуващи моменти с булката до този момент остават скрити. Ето защо е добре да имате в архива си подобни кадри, дори и сега да не осъзнавате важността им. След време, когато разлиствате своят албум или преглеждате диска с всички снимки, емоциите от направата на прическата, грима, поставянето на бижутата, обличането на роклята/връзването на бюстието, поставянето на бижутата, обуването на обувките... всички тези емоции отново ще се връщат в спомените ви и ще носят особена тръпка.
За хубавите портрети е необходимо време. За хубавата снимка не е достатъчно винаги само улавяне на миг от емоцията между двамата влюбени. Тяхната любов може да бъде пресъздадена по неповторим художествен начин от професионалния сватбен фотограф. Не всяка булка е манекенка, свикнала с насоченият към нея фотоапарат. За отпускането пред обектива, блясъкът в очите и правилната поза е нужен не само професионализмът на фотографа, но и отношението на модела. Фотографът ще ви помогне с позите, ще ви посъветва за разположенето на краката, положението на ръцете, наклона на главата, за да се получи позата, която той предварително е "видял" в създанието си и желае да пресъздаде чрез вас. Но му дайде време, дайте си време самите вие, защото това е за вас. И това не може да бъде повторено, а с нищо няма до оправдаете след време пропуска си да се снимате. Това са снимки за цял живот. За ресторанта може да се забавите 15минути, гостите няма да ви се сърдят. Но след време няма как да дадете живот на нещо, за което не сте дали време да бъде създадено.
В моята работа и при срещите ми с клиенти съветвам да се отдели повече време. Подходете с разбирането, че трудът на фотографа ще се оценява във времето и неговият професионализъм и умения не се измерват само в пари. Изисквайте качество, изисквайте, но и дайте време.
Сватбените фотографи в САЩ не случайно в голяма част от показаните материали в интернет пресъздават моментите от подготовката на булката, както и сватбените портрети на младоженците.
Всички останали моменти - подписването, поставянето на халките, наздравицата, ритането на менчето, чупенето на питата, рязането на сватбената торта, хвърлянето на букета и жартиера - всички тези и други ритуали задължително още присъстват във вашия архив. Но излезте, моля ви, от рамките на репортажните снимки и дайте място и на художествената фотография. В България, за разлика от САЩ, нямаме навик да се репетират ритуалите в нарочен ден преди сватбата, когато специално сте олечена в роклята, имате възможност за повторение на кадри и достатъчно време да развихрите въображението си. У нас често фотографът е поставен в положение да се намества "между другото", когато наред с всичко изброено, от него се очаква да направи на вас снимки и с гостите (а ако те са 100, 150 или 200? а аз съм снимал сватби и с 250-300 души), което си представете колко време отнема и възможно ли е всичко това да стане след ритуалната зала и/или църквата.
А вие заслужавате да имате много повече от снимки с приятели и роднини. Сватбеният албум е ваш, не е книга-"родословно" дърво на всички братовчеди и приятели. Всеки после ще иска да види в албума ви вас - вашите портрети, моменти, които те не са видяли. От сватбените си снимки направете продукт, за който всеки ще ви завижда - независимо дали това е фотокнига, луксозен албум и/или клип-презентация. Вие заслужавате най-доброто. Затова, както се казва темата - ДА ПЛАНИРАМЕ СНИМКИТЕ ЗА СВАТБАТА.
«
Последна редакция: юли 30, 2008, 15:49:49 от balevsky
»
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #189 -:
юли 31, 2008, 18:31:05 »
Момичета ,вижте в галерията съм качила списък какви снимки трябва задължително да не забравим да направим и какво да обсъдим с фотографа!
Дано да успеете да прочетете по-голямата част!
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #190 -:
юли 31, 2008, 19:06:35 »
ameliaa,
Това, което си прекопирала от списанието, наистина е много полезно и подлежи на обсъждане при срещата с фотографа. Мисля, че професионалният сватбен фотограф задължително ги пресъздава всички тези моменти от деня на младоженците.
Ще си позволя отново да акцентирам върху портретите, които са най-важните.
В България през последните години като че ли хората отхвърлиха обичая да слагат портретни снимки в рамка на стената, а дори вече и рамките по работните ни бюра за заменени със снимки на десктопа на личният и/или служебният компютър.
Погледнете във времето! След години, когато разлистите страниците на албума, когато вашите деца поискат да видят сватбените ви снимки - тогава снимката на десктопа ще е друга, всички ние ще имаме други телефони, в които ще имаме нови, актуални снимки... и само сватбеният албум ще ни връща и разкрива споменът от неповторимия ден! Какво ще покажем, какво ще видят в него? Снимките на нашите приятели на сватбата, които нашите деца едва ли ще познават; снимките с всички гости, заснети набързо на изхода на ритаулната зала... Хей, създайте албум, който ще впечатлява и след 20 години!
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #191 -:
август 04, 2008, 18:02:56 »
Здравейте, ще съм много благодарна ако някой има наблюдения върху работата на фотографа Любомир Яшов и сподели мнение.
Благодаря
Активен
elisa
Регистриран
«
Отговор #192 -:
септември 04, 2008, 09:39:29 »
искам да ви попитам,ако някой има наблюдения от работата на фото нуши моля да сподели.уговорих си среща с нея през уикенда и искам да бъда подготвена.много искам да имам качествени снимки и видео от сватбата,както и фотокнига на младоженците с интересни колажи.ако някой може да ме посъветва нещо във връзка с това.
Активен
silvanka
Ентусиаст
Ние-това е повече от аз и ти!
«
Отговор #193 -:
декември 05, 2008, 21:38:21 »
Аз както страдам от мания да контролирам всичко, като нищо ще хвана фотографа и ще го изкомандвам какво да снима, но задължително ще искам да има някоя забавна фотосесия. Иначе наскоро гледах албума на една колежка и фотографа беше ужасен, беше снимал почти само гостите (с цел да им вземе парите естествено), булката нямаше нито една снимка сама, имаше само няколко снимки на двамата младоженци и много нескопосани фотографии на младоженеца, абе пълна скръб
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423
www.album.bg/kate_to
«
Отговор #194 -:
декември 09, 2008, 15:45:49 »
Според мен в графика за деня на сватбата трябва непременно да се отдели време и за снимки.Не оставяйте фотосесията за между другото!
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...