Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 11, 2024, 15:04:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Колко време бихте искали/е приемливо за вас да кърмите?
Не бих искала да кърмя изобщо - 3 (2.4%)
До 1-2 месеца - 5 (4.1%)
До 2-4 месеца - 9 (7.3%)
До 4-6 месеца - 16 (13%)
До 6-8 месеца - 17 (13.8%)
До 8-10 месеца - 10 (8.1%)
До 10-12 месеца - 11 (8.9%)
До годинка - годинка и малко - 17 (13.8%)
До 1,2 - 1,6 години - 4 (3.3%)
До 1,6 - 2 години - 2 (1.6%)
До 2 - 2,5 години - 0 (0%)
До 2,5 - 3 години - 0 (0%)
Над 3 години - 0 (0%)
Колкото мога по-дълго - 29 (23.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето  (Прочетена 169787 пъти)

zuzanka
Сватбар
Публикации: 260

Имам си една принцеска .......

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: декември 06, 2008, 12:05:41 »

Юле аз го имах същия проблем - едната ми гърда постоянно се запушваше и вдигах температура до 40 градуса почти  Оправи ме една жена - начина е следния  - в един леген си наливаш топла вода не гореща а приятно топла взимаш един сапун навеждаш се над легена наплискваш си гърдата с вода и се натъркваш със сапуна  След това започваш да си обливаш гърдата с водата и си правиш масаж на гърдата все едно я галиш без да натискаш а галиш да ти е приятно  После пак натъркваш със сапуна и повтаряш процедурата  Като изситне водата си доливаш топла и така правиш около пововин час  След това е много важно да дадеш на детенце да суче от тази гърда дори по-продължително време от обикновенно  Аз така се оправих   Дано съм успяла да ти обясня както трябва и дано се оправиш защото е доста неприятно знам го от опит
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1261

Сърцето ми се раздели на две....

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: декември 06, 2008, 13:44:13 »

Юле незнам какво да те посъветвам,защото и аз имах подобен проблем не точно запушване на каналите защото си ми течеше доста кърма ами може би само един и ми се образува бучка,опитах всичко възможно компреси ,топли душове масажи ,но така и не се оправи,после ходих и на нагревки 10 тина дена защото повече непозволяват на кърмачки да ги облъчват но и там нестанаха нещата и до момента си ми седи бучката така наболяваме от време на време ,,педито каза че за момента я оставяме така защото неможела да ме прати на мамолог докато кърмя и там да ме видят.Така че вече 3 месеца си ми седи бучката ,но и си кърмя ..пък за напред ще видим дано нямам проблеми с тая бучка като отлагаме във времето оправянето и,уж докторката каза че и от активното сучене можело да се оправи,но явно при нас нестава ,а аз доста активно си кърмя Габи и до момента имаме само едно хранене изместено на обед и през ноща непропуска.Така че за мен това е много относително до организъм е на едни с масажи се оправя ,на други с друго нещо ...абе ДАНО СЕ ОПРАВИШ БЪРЗО  успех
Активен
Юлия
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

сем. Николови

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: декември 06, 2008, 14:27:16 »

Още нямам ефект. Правих си нещо модобно zuzanka  само, че под душа. Сега няма кой да седи при малката обаче. Правих компреси. Обадих се на педиатърката, каза ми 3 хомеопатични и сега ги взимам.  sad Моля се да се оправи. Иначе бучките са няколко,  като възелчета са не всички канали са запушени, но тези нещът да се отпушат.
Свекърва ми каза, че нейни познати имали такива бучки (но не колкото моите) и доста години след като са кърмили.
Активен
zuzanka
Сватбар
Публикации: 260

Имам си една принцеска .......

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: декември 06, 2008, 21:47:46 »

Юле на мен също ми останаха две бучки аз също ходих на нагревки но те не ми помогнаха  Сега чакам да спра да кърмя за да отида на мамолог и да видим какво е положението  Идеята на този масаж за който ти казах е да се масажираш със сапунена вода защото сапуна отпуска и кара каналите да се отпушат  Като го правиш под душа май го няма ефекта на сапунената вода  Но от един път не става  Аз лично го правех преди всяко кърмене в продължение на няколко дни за да даде ефект и да се отпушат каналите  Освен това ми надупчиха дупето от инжекции с окситоцин за същото нещо но без особен ефект  УСПЕХ  Дано се оправиш
Активен
Юлия
Баш Майстор
**

сем. Николови

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: декември 06, 2008, 22:29:46 »

А на какъв лекар трябва да отида? Все още няма ефект  cray
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1261

Сърцето ми се раздели на две....

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: декември 06, 2008, 22:38:40 »

Юле ,спокойно не се шашкай толкова  smile ,аз мисля че при личния доктор трябва да идеш.
Активен
Юлия
Баш Майстор
**

сем. Николови

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: декември 07, 2008, 14:07:07 »

Момичета успях  yahoo в 6ч сутринта се оправиха нещата. Не остана нито една бучка. Голям зор беше. Много ме боли сега дето цедих почти постоянно. Ама ще се оправя. Започнах да я дохранвам, защото явно не и стига само от мен. Но нищо важното е да е сита. Сега как спинка доволно. Дано да е все така спокойничка  smile
Активен
pbizart
Ентусиаст
**
Публикации: 53

http://kadesdete.bg/bg/contest/pagenum:2 Прегръдка

« Отговор #232 -: декември 07, 2008, 15:28:02 »

ЍОпитай чай н хип, на мене ми помогна.

Момичета помощ. Запушиха ми се каналите на едната гърда  cray
Слагам топли компреси, но не тръгва. Само капки.  cray Стоят си бучките. Болят ме и ме е страх да не се възпалят cray cray cray

mirindadimi  най-добре се консултирай с хомеопат. Аз ги взимах по 5 топченца под езика (без да се пипат).
Не е добре да пробваш сама, може да предозираш и да им обратен ефект или да се запушиш.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: декември 07, 2008, 17:41:17 »

Момичета успях  yahoo в 6ч сутринта се оправиха нещата. Не остана нито една бучка. Голям зор беше. Много ме боли сега дето цедих почти постоянно. Ама ще се оправя. Започнах да я дохранвам, защото явно не и стига само от мен. Но нищо важното е да е сита. Сега как спинка доволно. Дано да е все така спокойничка  smile

Bravo Юле, много се радвам, че вече всичко е наред!!! good
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: декември 14, 2008, 11:47:09 »

Аз понеже пиша и в един друг форум за мами и там има една тема за дълго кърмещите мами, та исках да ви споделя ето това:

Цитат
Здравейте мами,
Исках само да споделя с вас, че моето сладко момиченце навърши преди няколко дни 5 годинки и....че още суче.
Някои от вас ме познават, повечето не, но това е без значение. Просто исках да споделя и да ви пожелая и на вас дълго кърмене, може би не чак толкова колкото при нас, но толкова, че и на двете страни да ви е приятно.

Приятна вечер...

Направо се изумих Oh my ... shok Oh my ... shok
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: декември 14, 2008, 16:34:27 »

Цитат
Здравейте мами,
Исках само да споделя с вас, че моето сладко момиченце навърши преди няколко дни 5 годинки и....че още суче.
Някои от вас ме познават, повечето не, но това е без значение. Просто исках да споделя и да ви пожелая и на вас дълго кърмене, може би не чак толкова колкото при нас, но толкова, че и на двете страни да ви е приятно.

Приятна вечер...
Без да ме разбирате погрешно - аз също съм привърженик на по-дълго кърмене, когато това е възможно, разбира се - ама това ми се струва меко казано ненормално   crazy Ми то по тая логика, ако майката има кърма хайде детето да суче до 18 год. възраст  crazy crazy crazy
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: декември 14, 2008, 17:00:39 »

Без да ме разбирате погрешно - аз също съм привърженик на по-дълго кърмене, когато това е възможно, разбира се - ама това ми се струва меко казано ненормално   crazy Ми то по тая логика, ако майката има кърма хайде детето да суче до 18 год. възраст  crazy crazy crazy

Съгласна съм!!! good
До 3 години го приемем за нормално кърменео, но после... crazy
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: декември 14, 2008, 18:54:04 »

Е, това нещо не го разбирам и не мисля, че е редно!  crazy nea
Дори до 3 години е много според мен! Започне ли детето да разбира и говори и да може да си поиска цица винаги може да станат сконфузни ситуации! Лично за мен май до 1,5 маааксимум 2 г. може да се кърми детето, но след това вече ми става малко ....незнам каква дума да използвам  pardon
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: декември 14, 2008, 19:04:04 »

Ами, разни хора, разни идеали, но и според мен 5 години Oh my ... си е мнооого!!! И наистина мисля, че "кърмата" в случая е заместител на водата, като течност...
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: декември 14, 2008, 23:37:28 »

Дори и за мен това е неприемливо nea но щом майката така е решила....
Ние вече 8 месеца и половина се кърмим,не мога точно да изброя колко млечни хранения имаме за 24 часа,понеже нощно време Дани е ..неудържим blum Нямам на идея до каква възраст искам да го кърмя =]Докато бях бременна исках поне 6 месеца!Да изкараме зимата,пък на пролет ще видим blum
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: