Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 11, 2024, 16:46:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Колко време бихте искали/е приемливо за вас да кърмите?
Не бих искала да кърмя изобщо - 3 (2.4%)
До 1-2 месеца - 5 (4.1%)
До 2-4 месеца - 9 (7.3%)
До 4-6 месеца - 16 (13%)
До 6-8 месеца - 17 (13.8%)
До 8-10 месеца - 10 (8.1%)
До 10-12 месеца - 11 (8.9%)
До годинка - годинка и малко - 17 (13.8%)
До 1,2 - 1,6 години - 4 (3.3%)
До 1,6 - 2 години - 2 (1.6%)
До 2 - 2,5 години - 0 (0%)
До 2,5 - 3 години - 0 (0%)
Над 3 години - 0 (0%)
Колкото мога по-дълго - 29 (23.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето  (Прочетена 169797 пъти)

kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: септември 18, 2008, 20:22:29 »

Мерси Диде!!!
Наталка аз заради това взех помпа за 28лв!!!Но всеки Божи ден благославям че склоних мъжа ми който беше против!!Мисля си че такова нещо трябва да има човек!!!Винаги можеш да я продадеш или подариш на някоя мама в нужда good
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: септември 18, 2008, 20:42:22 »

Мирка, ти все пак от време на време пробвай да слагаш Мони на гърдата си, да суче!!!  Momy
Една моя позната беше и тя така, но след време малката започна и от гърда да суче!!!
Успех!!! good
Активен
Isabel
Сватбар
Публикации: 297

« Отговор #182 -: септември 19, 2008, 00:17:50 »

Момичета, с помпите наистина ли се изцежда добро количество кърма? Че аз като ми потрябва на ръце се цедя, ама мъжо като ме видя веднъж и ми се скара, че няма да ми останат гърди! blush blush blush Пък май с помпата е по-щадящо, а? Вие какво мислите по въпроса? smile give_rose
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: септември 19, 2008, 12:40:59 »

Лурдес, незнам дали е по-щадящо, но определено не е болезнено и е доста по-лесно според мен. Нямаш ли някоя приятелка с помпа-да ти я даде да пробваш?
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
**
Публикации: 1723

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: септември 19, 2008, 15:49:08 »

А каква е разликата между електрическите помпи, които струват 40 лв. и тези по 200-300 лв. crazy
На мен не ми се дават толкова пари за една помпичка, но ако си заслужава..  pardon
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: септември 19, 2008, 19:02:44 »

Предполагам че помпа от 40 лв, няма да върши почти никаква работа от колкото помпата от 200.(електрически) Мой съвет е да си вземеш механична. Не мисля, че електрическата е кой знае колко по-добра.
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: септември 19, 2008, 19:29:45 »

Момичета, с помпите наистина ли се изцежда добро количество кърма? Че аз като ми потрябва на ръце се цедя, ама мъжо като ме видя веднъж и ми се скара, че няма да ми останат гърди! blush blush blush Пък май с помпата е по-щадящо, а? Вие какво мислите по въпроса? smile give_rose
напротив, мила!!! на ръка е най-щадящо, повечето помпи разраняват зърната!!! за да потича по бързо пробвай да слагаш топли кърпи на гърдите и тогава изцеждай, става по-бързо  good
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: септември 19, 2008, 19:56:44 »

аз директно над мивката с вряла вода действам/вряла колкото мога да понеса!!/Много бързо се активизира процеса Wink
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1261

Сърцето ми се раздели на две....

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: септември 23, 2008, 09:10:45 »

Гледайте Часът на мама сега говорят за кърменето  good
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #189 -: септември 23, 2008, 23:02:47 »

Аз си купих на Авент по съвет на Сиска /за което съм безкрайййййййно благодарна/ и ми свърши добра работа.Ако всичко е наред в началото е много необходима поне първите 1-2 месеца,поне при мен беше така.Страното е че ползвате топла вода, на мен майка ми /акушерка/ сто пъти се обади да не си топля гърдитя и аз слагах лед имаше голям ефект. Успех !!!!
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: септември 24, 2008, 10:50:16 »

Аз все още си я ползвам помпата,когато се налага да изляза и да пропусна кърменето на Дани се изцеждам навън,защото иначе ще ми се пръснат гърдите!От голяма полза е помпата  good
По принцип на ръка е най-щадящо,но ще дам един пример!
Това лято бяхме на сватба и откарахме там близо 6 часа,което ще рече 2 пъти ядене на Дани!Аз "умната" си забравих помпата и в един момент щях да пръсна роклята!отидох в тоалетната с идеята да се изцедя на ръка,но не можете да си представите като тръгна тая кърма.... O_Oне мога да я спра и всичко около мен /включително и роклята ми беше омазано/ стоях и чаках да изсъхна!Много неприятна ситуация!Питайте ме за следващата сватба дали си бях взела помпата Wink
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #191 -: септември 24, 2008, 22:08:24 »

Може и цеденето на ръка да е по ползотворно.Както казва Сиска и при мен първите няколко дни беше кошмар - гърдите ми ше се пръснат и нищо не излиза ни помпа помага.Тогава мъжа ми къде на маитап къде от съжаление към мене започна да ми помага да се цедя на ръка.Малко с ръце после и помпата , че като се отпищи - минат ли 3 часа и сама тръгваше.Сега всичко се орегулира ...да видим като почнем с пюретата какво ще стане.Но определено ако сте решили да кърмите купете си помпа и задължително първите часове слагаите малките съкровища на гърдите си те си знаят работата.
Активен
Isabel
Сватбар

« Отговор #192 -: септември 25, 2008, 18:07:12 »

Лурдес, незнам дали е по-щадящо, но определено не е болезнено и е доста по-лесно според мен. Нямаш ли някоя приятелка с помпа-да ти я даде да пробваш?

Диде, нямам тука такива приятелки, че съм в чужбинско pardon Но мисля да си взема и аз помпа. Скоро почвам работа cray cray cray и ще се опитам да се цедя през деня, че да не ми намалее много кърмата.

Сисе, каква е твоята помпа? smile
Активен
Picolina
Публикации: 2748

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: септември 25, 2008, 18:21:55 »

На мен лично помпата на Авент много ми помогна  good малката не искаше да захапе зърното ,че беше малко,но след позлването на помпата зърната ми станах по-изразителни ,в резултат на което вече се кърмим успешно и не даваме формула  yahoo Но пък имам сега друг проблем  незнма защо е така  huhhuh.gif вече не мога да се цедя с помпата,дали защото гърдите ми не са толкова напрегнати вече? А иначе кърма имам и то доста (да чукна на дърво)
Активен
Isabel
Сватбар

« Отговор #194 -: септември 25, 2008, 18:32:59 »

Пиколина, аз мисля, че гърдите са твърди само първите дни! После се втвърдяват само като тръгне да слиза кърмата (знаеш за какво говоря Wink. Не че са меки, но са по-малко напрегнати! Не се притеснявай, това не е проблем - кърмата ти се нормализира вече good
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: