Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 00:17:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във ВАРНА!!!!!  (Прочетена 199592 пъти)

snezhito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 765

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: юли 04, 2008, 15:27:11 »

Роклята е от "Аз и Ти" Смолян - само е харесана, тепърва ще я шият, ресторанта е Корал на Св. Константин. Аз съм в София и организацията ми е дистанционна, така че дори за ресторанти и т.н. не мога да те упътя. Реши първо колко ще са ти гостите и после търси ресторант, защото ако ще сте голяма компания изборът е ограничен. Аз страшно харесах Палас на Св. Константин, но вече бяхме дали капарото за Корал.
Активен
vasilisa
Ентусиаст
**
Публикации: 60

« Отговор #121 -: юли 04, 2008, 15:39:44 »

Вече сме уточнили приблизителния брой на гостите ни.Трябва да сме около 80-90 човека.Мисля,че ще имаме избор на ресторанти при този брой.Поне няма да търсим голяма зала Wink
Активен
kikolina
Професор
Публикации: 381

сем.Матеви

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: юли 04, 2008, 15:53:47 »

vasilisa здравей, 5-6 месеца по рано е добре да започнеш да отмяташ нещата едно по едно,имаш време в което да набележиш ресторант и другите неща Wink,ние първо запазихме час в ритуалната,след това църквата и ресторанта на трето място и така едно по едно нещата тръгват.Приятни приготовления Ти пожелавам smile, аз лично съм обикаляла много по ресторанти,ако искаш с каквото знам ще съм полезна.За Аква не съм проверявала,аз исках на Златните да бъде ресторанта.
Активен
vasilisa
Ентусиаст
**

« Отговор #123 -: юли 04, 2008, 16:28:11 »

Здравей,Kikolina smile
Много благодаря за бързата реакция.Не бих имала нищо против и да поогледаме малко на Златните.За нас няма да е проблем,стига да ни хареса мястото като обстановка,обслужване...знаеш,обичайните неща ;)Аз съм с много натоварена работа до края на октомври и за сега този форум ми е основния източник на информация.Но така ще имам предварително набелязани точки,които да отмятам с времето.
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: юли 04, 2008, 22:17:04 »

vasilisa според мен тъй като имате време първо огледайте и си изберете ресторант, след това църква и ритуална зала. Докато в ритуалната зала по лесно може да се променя часа (стига да има избор), в църквата, това не става много лесно.
Хубаво е да си уточните как искате да протече сватбата, дали да има изнесен ритуал или не, ако има къде да бъде и т.н. Ние първо запазихме дата в ритуалната зала, но за същата дата не намерихме свободен ресторант, които да ни събере и да ни хареса. И така запазихме ресторант, и след това ходих да сменя и датата в ритуалната. Накрая запазих и църква. В момента обаче много умувам върху това, дали да нямаме изнесен ритуал, обаче много трудно ще стане с тези запазени часове.
Затова те съветвам първо премислете това, набележете си ресторанти, които ви харесват. Даже имаш време и да помислиш и за цветовете на сватбата и дали ще подхождат на избрания ресторант. Но гледайте до два месеца да сте приключили с това, защото наистина и цените постоянно скачат!
Успех!
Активен
snowdream
Новак
*
Публикации: 16

« Отговор #125 -: юли 05, 2008, 14:49:59 »

dorina79, според мен ако имате изнесен ритуал е хубаво подписването да е в делничен ден! така хем по-малко ще се разкарвате в деня на сватбата, хем и няма да е много натоварено! така както аз разбрах ти искаш ритуална, църква, изнесен и ресторант в един ден..... голямо препускане ще е ! но пък ще е весело! успех!

vasilisa, ние започнахме от март, а сватбата е декември. тогава резервирахме ресторанта, след като очертах възможно най-широкия списък! от тогава до сега са отпаднали 20-ина души, защото някои ще са в чужбина, други ще раждат (Bravo) извън варна и така......
първо си направи списък с всички, които искаш или трябва да присъстват! ресторантите могат да поберат по-малко хора, но за съжеление не са разтегливи blush! след това в зависимост дали ще имаш изнесен или не .... то е според възможностите на ресторанта (понякога няма вариант) решете кога ще са гражданското и църквата...... това е най-лесната схема! успех и на теб!

аз почти не съм напреднала .... набелязах си няколко рокли и другата седмица ще ходя да пробвам и да обсъдим варианти със стилистката. в понеделник ще ходим да запазваме час за гражданското и може да има промени в датите...... това е засега!
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: юли 05, 2008, 17:42:13 »

Момичета, дойде ми една идея като разглеждах всички теми във форума.
Хайде в тази тема всички настоящи, минали и бъдещи булки да направим подробен списък за най-добрите места за : прическа, рокля, грим, джунджурийки, покани, чаши, букет, декорация, видео, фото, торта и т.н. - въобще кой от какво и кого е доволен.
Даже може и в допълнение да казвате от кое не сте доволни, за да не се натресем и ние на някой "страхотен професионалист".
Надявам се да има какво да споделите и да обменим идейки.
Аз ако трябва да започна първа бих сложила в самото начало салон "Контеса" за сватбена рокля. Много съм доволна от отношението на персонала. Разбраха какво точно искам да представлява роклята и сега се надявам наистина да могат да ми ушият роклята, която доста отдавна "сънувам" smile
Също така добавям  агенция "Бижу" за декорация. Много са мили момичетата, не е супер скъпо а има доста интересни предложения.
За прическа бих препоръчала два салона - Милена Стил (до Стадион Спартак) и Студио Вера (до Колхозния Пазар). И от Милена, и от Вера съм много доволна. Даже все още се колебая към коя да се ориентирам в сватбения ден.
Еми, аз май засега на това съм се спряла. За другите неща имам огромни колебания.
 girl_wink kiss2
Активен
vasilisa
Ентусиаст
**

« Отговор #127 -: юли 07, 2008, 15:59:14 »

Благодаря,момичета smile
Добре,че го има този форум - спестява много тичане и излишни нерви.
Ние ще пропуснем църковния брак,или по-скоро ще го оставим за по-късно.Мислим,евентуално,да отидем до Рилския манастир и там да го направим,но в деня на сватбата ще сме само с ритуал по граждански брак.Сигурни сме,че искаме изнесен ритуал,но аз лично предпочитам да не е в ресторанта,независимо кой ще е той,а някое по-красиво място,което да остави приятни спомени и за нас,и за нашите гости.Идеи?
А колкото за "черния" и "белия" списък - идеята е чудесна! good good good
Аз съм с много добри впечатления от Бутик "Емоция",до Ритуалната зала.Бутикът не е голям,но жената,която работи там е изключително любезна и отзивчива,а и колекцията им никак не е лоша,видях много интересни модели,а може би и моята рокля danceg
Имам също така добри наблюдения и за Бутик "Алба",пак до ритуална зала - шият роклите във Варна,имат много разнообразни модели и когато сложих една от най-новите им рокли,се събраха всички около мен да ми се радват blushДори сами предложиха да се снимам с роклята,ако си нося апарат,което аз и направих girl_wink
Това е от мен засега Wink
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: юли 07, 2008, 16:07:14 »

Добре, изнесеният ритуал не е ли просто рецитал за пред гостите, реално няма юридическа стойност на гражаднски брак?
« Последна редакция: юли 07, 2008, 16:18:49 от snezhito » Активен
vasilisa
Ентусиаст
**

« Отговор #129 -: юли 07, 2008, 16:21:22 »

И аз това се опитвам да разбера.Няма да имам нищо против,ако сключа брак официално предния ден,а в дена на купона да е просто ритуал.На нас ни харесват и двете дати,а и днес чух нещо,което ме накара сериозно да се замисля за брак в петък,а не събота.Най-добрите дни за стартиране на нещо ново били петък и неделя.А семейството си е нещо много сериозно.Не че съм суеверна...  pardon
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: юли 07, 2008, 21:14:33 »

snowdream аз се чудя за изнесен ритуал вместо ритуална зала. Евентуално ако направим такъв да е на някакво по-красиво място!
snezhito изнесения ритуал може да е по одобрен от вас сценарии за пред гостите, което излиза малко по евтино от ритуалната зала, но пък си е само ваше. Може да го направят и тези от ритуалната зала, но само ако не ангажирани (и пак с книгата е малко сложно, ама съм чувала, че може да я изнесат и всичко да си е съвсем реално), но пък за тази цел направо ти режат главата от цени, към март месец ни бяха казали май над 600 лв, т.е почти тройно повече отколкото ако е в ритуалната зала.
Повечето хора сключват брак предния или там който си изберат ден, а в деня на сватбата правят ритуал за пред гостите в ресторанта. Така определено се спестява разходката на гостите.
И аз имам още малко време за умуване, ама като гледам ще остане първоначалния план: ритуална, църква и после ресторант!
Активен
kikolina
Професор
Публикации: 381

сем.Матеви

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: юли 08, 2008, 10:54:40 »

Момичета защо трябва да спестим разходката на гостите? Аз искам всичко да е истинско,това с изнесения ритуал е някак си нетрадиционно за мен. Аз искам гостите ми да присъстват на най важното "Да" за мен в този ден,и не смятам да им спестя нищо  blum -лично мое мнение естествено smile
Идеята на Stassi за коя от какво е доволна и недоволна страшно ми допада  good :
-отностно ресторантите-Недоволна съм от отношението на управителката в х-л Азалия на Дружба:питах госпожата как седи въпроса с менюто,подредбата на гости,ДЖ и общо взето за всичко по малко да ме ориентира-отговора беше :Ами масите ще видим,менюто е като за сватба то било ясно(салатка малатка пилешко),за ДЖ-я незнам ние имаме тук един който го "натрисаме" на всички и някой са доволни други не.При което аз питах "е неможе ли ние да си наемем наш човек,и с него нали да е ..."-отговора беше не и си тръгнахме с милото.Иначе ресторанта е хубав,за лятна сватба,градината гледа към морето,наоколо цветя и "птички",обаче уви.
За тези които си мислят ,че им е рано за резарвация на ресторант,повярвайте не не е рано,колкото по рано си уточните бройката на гостите и запазите ресторанта,толкова ще сте по спокойни и облагодетелствани от цените-аз запазих 6 месеца по рано моят с идеята и обещанието от управителя на Астера,че дори и до края на есента да се вдигнат цените,това няма да повлияе на куверта ни,а за 6 месеца всички знаем че цените се качват.Същото важи и за видео фото и т.н. но Те са по хитри с отговори като-ами като останат 2 месеца се обадете да капарирате smile
За торта за сега сме се насочили към тортите на Бекярова-много добри думи чувам за сладкарските и възможности-някой ако има наблюдение казвайте smile
За сега това е от мен. girl_wink
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: юли 08, 2008, 11:39:01 »

Относно ритуалната си права - ОБАЧЕ никой до сега ни ми каза какво правим с въпросния "фотограф", който се пльосва в двора и не дава на твоя фотограф да снима! Ритуална зала, добре, ама с тоя чичка отпред как ще се оправяте?
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: юли 08, 2008, 11:58:11 »

Роклята е от "Аз и Ти" Смолян - само е харесана, тепърва ще я шият, ресторанта е Корал на Св. Константин. Аз съм в София и организацията ми е дистанционна, така че дори за ресторанти и т.н. не мога да те упътя. Реши първо колко ще са ти гостите и после търси ресторант, защото ако ще сте голяма компания изборът е ограничен. Аз страшно харесах Палас на Св. Константин, но вече бяхме дали капарото за Корал.
Незнам къде си харесала рокля на Аз и ти но аз ти препоръчвам булченски салон Ванила.Отношението е страхотно и за разлика от Десислава наистина ги шият в Аз и Ти Смолян.В Десислава са изложили моделе на аз и ти обаче ги шият те като си поръчаш и не се справят така добре както Аз и Ти Смолян.
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: юли 08, 2008, 12:10:09 »

Незнам къде си харесала рокля на Аз и ти но аз ти препоръчвам булченски салон Ванила.Отношението е страхотно и за разлика от Десислава наистина ги шият в Аз и Ти Смолян.В Десислава са изложили моделе на аз и ти обаче ги шият те като си поръчаш и не се справят така добре както Аз и Ти Смолян.

Късно е вече, понеже съм я капарирала. Тази, която мерих беше много добре ушита. Мерих и още един размер от същата рокля, който не ми се стори да е различен като шев. Всичко може, но след като съм дала капаро, това ще е.
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: