Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 13:14:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
25
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014 (Прочетена 160799 пъти)
jasminne
Професор
Публикации: 425
Re:Нашите слънчеви деца -родени 07-12.2014
«
Отговор #285 -:
март 16, 2015, 23:45:34 »
Vivi хемоглобин 120 не е ли добре ? сега като бях на изследвания моя беше 120 и пишеше в норма,но май на всички лаборатории са различни нормите,имам такъв спомен от различните лаборатории
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #286 -:
март 17, 2015, 09:22:56 »
Виви, сега ме хвъряш пак в размисъл...Защо не би давала Малтофер? Аз го почнах + месни пюрета (пуешко).
Вчера пък на профилактичния при нефролог се оказа, че Ния има разширено бъбречно легенче и задържа малко урина. Било физиологично в границите на нормалното. Можело да се израсне с възрастта. Но по принцип не било хубаво, защото все пак задържането на урина може да доведе до инфекции.
На въпроса ми кога да отидем за проследяване - когато и ако педито прецени. Е кой е специалиста все пак..
Та от вчера чета за това разширение в нета и ако прочета и за Малтофера сигурно лошо ще ми стане.
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #287 -:
март 17, 2015, 09:56:49 »
Noir щом доктора е изписал не се притеснявай. Имам една позната която така като и изпишат нещо все това не дава,онова не дава че така усложни детето и накрая антибиотици.На мнение съм щом се налага нещо да се пие по добре отколкото да усложним ситуацията.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #288 -:
март 17, 2015, 10:30:11 »
Моето мнение е, че е в норма и не бих давала допълнително лекарства. При нас в квартала има детска клиника и т.к тя ми е най-удобна като местоположение, там му пускам изследванията и ето реф.ст/ст при
деца
. На др места дават реф.ст/ст за възрастни, която е доста по-различна от тази за деца и лекарите масово не се замислят и съобразява.
imagehosting
Кръв се взема от пръста, поне моят син нищо не разбра. А за урината, поне при момчетата има едни удобни колектори пликчета, продават се в аптеката и струва стотинки. За момичета също има.
Цитат на: scilla в март 13, 2015, 10:10:03
Mrs.™
, а след като го изхвърли с какво го замени?
А и също, защо са забранени?
П.П. Намерих тази статия:
http://healthychild.org/easy-steps/find-safe-foam-mats-for-toddlers-to-play-on
Замених ги с килим.
«
Последна редакция: март 17, 2015, 10:31:50 от Mrs.™
»
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #289 -:
март 17, 2015, 10:42:19 »
Noir, не бих давала първо, защото ще запече страхотно детето и не знам как ще го оправя после, моята и без това е запечена. Второ тя е малка и не съм убедена, че организма може да го усвои тоя малтофер. Трето, самата аз не бих пила Малтофер, защо да тъпча нея с някакви химии? За мен истината е в храната, по време на бремеността се убедих в това, а и хемоглобина на Ния не е чак толкова нисък. Нищо няма да стане кой знае какво с Малтофера, както казах най-много да се запече.
Не се притеснявай, щом го даваш, давай си го, не виждам нищо лошо, просто аз имам наблюдения и не мисля, че лекарствата винаги оправят проблема (ако при вас изобщо може да се нарече проблем). За задържането на урина при нас казаха, че бъбречетата до първата година не са добре развити и това също е нормално. Не се филмирай излишно, в България малко попрекаляват понякога с лекарствата и изследванията, за това съм се научила някои неща да ми минават покрай ушите и да не се притеснявам прекалено, иначе може да се побъркаш.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #290 -:
март 17, 2015, 10:49:21 »
Цитат на: Mrs.™ в март 12, 2015, 22:49:29
Sunray, не харесвам пъзелите, първо защото се пързалях няколко пъти, докато просто преминавах. Отделно сина ми макар и на 6 мес,веднага разбра как се разглобяват и ги ядеше. Четох няколко статии, че са вредни и са забранени в редица държави, затова директно заминаха в кофата. Основното беше, че може да се подхлъзне и да падне лошо, нещо което се е случвало на познати деца. Но разбира се това е моето мнение.
Хм, ами не знам, но нашият пъзел по никакъв начин няма как да се плъзга. Но той обрамчва стаята, където няма килим, до самата стена, тоест има граници и не мърда. А самият пъзел е толкова релефен, че почистването му е кофти дори.
Естествено, всичко е според ситуацията вкъщи
Ели никога не се е подхлъзвала и не го е гризала
За имунитет - на толкова малки деца не бих давала нищо. Аз лично на Ели почнах да давам на 2 г и половина, покрай яслата. При това за кратко. Сега обаче като ходи на градина си й давам някои неща, с нужните паузи, разбира се. И само през преходните или критичните сезони/ периоди. Сутрин давам домашен сироп от бъз, а следобед давах Киндер Фит. Сега давам вместо последното Имунобор. Но са за по-големи дечица.
Много ми се искаше да можех с храната да й осигурявам нужните витамини и вещества, но уви...времената, в които живеем не го позволяват. Няма хранителен продукт, който да е чист и натурален. Плодове ли, зеленчуци ли, млечни и меса ли...В комбинация с в пъти по-мръсния въздух, който дишаме става сложно. Едно време за нас е било друго - чисто, естествено и здравословно.
Извинявам се за включването в темичката ви!
Активен
Mrs.™
«
Отговор #291 -:
март 17, 2015, 10:51:09 »
Бебче от групата на сина ми пи желязо, но едва когато спадна до 60. Детето се роди няколко месеца оо-рано, уточнявам, за да не решите, че от 90 ще падне на 60. Детето беше предразположено, ако мога така да се изразя.
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #292 -:
март 17, 2015, 21:37:48 »
Момичета, благодаря за включването
За бъбрека и нефролога каза, че засега всичко е нормално. Аз за свое успокоение след годинката ще я заведа пак на ехограф, дори и педито да не сметне за нужно.
За хемоглобина отчитам като моя грешка, че не питах за референтните стойности, че не поисках повторно изследване - ама толкова се шашнах в момента, че всичко забравих.
Дано не се запече от Малтофера, засега няма проблем - редовна е.
Ния от скоро прави нещастни опити да пълзи, ама толкова я мързи, че като се подупи 2-3 пъти и полягва да си почине
Аз й слагам пред нея чорапче, че това е на мода у нас в момента и тя се мъчи и пуфти. Криво-ляво го докопва с края на пръстите.
Иначе никак не харесва да лежи по корем - като се преобърне и почва да рева. Аз я връщам обратно по гръб и тя веднага се преобръща и пак почва да реве.
Въобще не е лесно да станеш човек
Активен
jasminne
Професор
«
Отговор #293 -:
март 17, 2015, 22:40:03 »
Noir наистина не било лесно да станеш човек
ние сме същите надига дупе ,полягва ,пищи,върти се и като я взема на ръце е най-щастлива
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #294 -:
март 18, 2015, 11:09:10 »
Темичката се напълнила с въороси/проблеми до болка ми познати...
Ние нали бяхме с нисъл хемоглобин от горе-долу 30-40 ден до към нова година. Ходихме по хематолози и къде ли не. Казаха ни да пие Малтофер по 12 капки на ден. Аз бях направо ужасена. Стори ми се супер много! Но нямаше как, защото с хемоглобин 77-94 и желязо под нормата нямях много алтернатива. Та, Даниел пи Малтофер около 3 месеца и повече. Не беше запечен. Запече се чак като пробвах да го захраня в 5 месец по препоръка на педито - и то никога не бях замествала цяло ядене, а само някакви лъжички.
Като ни вкараха в болница след като имахме много висока Т за няколко ди след ваксина и се оказа, че сме с инфекция на пикочните пътища, нашата хематоложка ни каза веднага да спрем Малтофера, защото инфекциите се "хранят" с желязо и само ще я подклаждаме ако продължаваме. Въпреки, че спряхме, Даниел си беше с ОК хемоглобин - не падна (неговият си държи 103-110 и според хематоложката е ок, макар и леко нисък). Та, искам да каажа, че ако е много нисък HgB, давайте, но ако е над 100 аз не бих давала.
За разширените легенчета, Ноар, Дани е с хидронефроза и мегауретер в ляво. И ние сме с разширено легенче поради задържане на урина. Моят съвет е да пускате урина всеки месец или поне на два месеца да се уверите, че всичо е наред. Ние нямаше и да разберем, че неяденето на Дани се е дължало на тлееща инфекция ако не беше вдигнал Т след ваксината и инфекцията не се беше отприщила.
При нас е по-усложнено, но все пак, бъбреците не регенерират, за това съветвам да сте по-бдителни
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #295 -:
март 18, 2015, 11:13:30 »
Фийбс, доволна ли си от
Шуслеровите соли? Аз обмислям да почна да взимам и да давам на Даниел комбинациите за имунитет, растеж и тн.
Преди време бях на тази лекция и много ми бе;е харесала, особено допълнителната инфо и размишления, но реално си е с рекламна цел и не знам дали действат тоя соли.
https://www.youtube.com/watch?v=ye5MNkrbs5E
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #296 -:
март 18, 2015, 11:34:24 »
Честно да ви кажа аз преди годинка не бих давала нищо кой знае какво за имунната система .Просто ограничете контактите ,те не са им и нужни кой знае колко на бебчовците.Вие вземайте за имунната система и също се пазете.Моя мъж беше пощурял от предпазване ,чистеше си целият офис с дезинфектант.
Истината е ,че бебетата ,когато ние умишлено започнем да социализираме след годинка започват повече да се разболяват ,което съвпада и с бурното зъбоникнене.Растежа на зъбите съвсем убива имуниетата ,който пък до втората годинка съвсем никакъв го няма ,защото той тогава тепърва започва да се формира.Така ,че аз лично бих ви препоръчала за засилване на имунната система след годинка ехинацея ,клеева тинктура ,сребърна водичка,повече течности като чайчета лайка ,мащерка и т.н.Редовно каляване ,разходки ,гимнастики вкъщи сутрин на проветрена стая и поддържане на нормална Т в стаята.Веднъж в годината планина и моренце,може и да съчетаете с минерална вода.
Аз лични не съм доволна от шуслеровите соли.Инфлуцида е много по -добър.Лично мнение.
Преди годинка съм давала Дентокинд /за зъбките ,но той съдържа бела дона и трябва да се внимава/ и Имунокинд.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #297 -:
март 18, 2015, 12:31:17 »
И Йоан и Михаил бяха с такива стойности, даже малко по-ниски 92 и 93. Михаил пи Малтофер и нямаше ефект. Почти нищо не се усвоява от организма. Ако я кърмиш това е най-доброто. Въпреки че има малко количество желязо в кърмата, то се усвоява почни изцяло. Разбира се и храната е много важна. За съпоставка на контролните на годинка стойностите на Йоан бяха много по-добри, въпреки че поради АБКМ е захранен много по-късно.
Активен
Alichka
«
Отговор #298 -:
март 18, 2015, 13:15:09 »
Фийби, подтикна ме да напиша нещо, което ми прави впечатление. Българинът по начало го е страх най-вече да не се мине и да не настине! Децата редовно ги навличат и претоплят от най-ранна възраст. Като ги видя с найлоните в количките и лошо ми става. Няма как да си диша мръсния въздух и да има полза от разходката навън. Каляването си е нещо много важно и изисква постоянство.
Отделно - в яслите често боледуват, защото са облечени добре, а вътре е ужасна жега. Не знам как живеят на тия температури вътре. Те са деца - тичат, скачат, потят се, няма кой да ги преоблича по 10 пъти на ден. Не е нормално в родилно отделение новородените да са при температура 22-24 градуса, а вкъщи или в яслите да е над тези стойности при вече по-големи деца.
Пример: вчера беше около 15 градуса. Малката беше естествено (за мен) без шапка. Имаше хора, които правеха забележки (на мен и на свекърва ми)
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #299 -:
март 18, 2015, 13:24:31 »
Али ,абсолютно съм съгласна ,моя син както и той казва редовно ходи ;Гол и бос ,хахахах.В яслата пък страшно съм доволна ,защото докато спинкат им се проверява стаята за игра ,докато играят се проветрява стаята за спане.Масово ги гледам децата опаковани наистина и остави това ,ами като стане нула градуса и никой не излиза навън .Ние често сме били самички навън само двамата с Явко и никакво друго дете.Искам да кажа ,че откакто е навършил 30 дни /а той е недоносен/,а това се случи Декември месец ,няма ден в който да не сме излизали ,включително макар и за 10 мин на минус 10 градуса и мога да се похваля ,че много рядко боледува ,да не казвам че тези редовни калици и сополи ги няма въобще.
И за да не съм
ще ви напиша ,че от двумесечен правим въздушни бани ,точно както го описах ,а от три месечен го къпя в банята .Никакви мушами ,никакво мъкнене на корита и т.н.
Каляването е изключително важно.Да не казвам ,че претоплянето само по себе си влия отрицателно на много органи!
Шапката някак си ме струва много необходим аксесоар ,особено ако има вятър ,дори и да е топличко.Нооо затова си има шапки и шапки.Явор сутрин го водим на ясла със зимна шапка ,а следобед го вземам с бейзболна шапка.Въобще според температурите навън и шапките.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...