Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 17:40:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Седмица със самоосъзнаващо се време 20- 26.01.2014
Страници:
1
2
[
3
]
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Седмица със самоосъзнаващо се време 20- 26.01.2014 (Прочетена 23742 пъти)
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
Re:Седмица със самоосъзнаващо се време 20- 26.01.2014
«
Отговор #30 -:
януари 25, 2014, 20:13:22 »
InLove_Girl, дам и аз трябва да се съглася, след това лято, където нямаше човек, който да не хвана някой прекрасен вирус от отвратителната вода (мен ме беше гнус да вляза в морето просто) направо не знам къде ще летуваме занапред, но ако е по българското черноморие възнамерявам да стоя отново далеч от морето.
Панда, честит ви сняг! Време си беше!
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #31 -:
януари 25, 2014, 21:33:37 »
Честит сняг и от мен! Аз умирам за сняг и преди съм го казвала, но тази година уви, много сняг не видях, едно заради странната пролтно есенна зима и второ заради дипломната ми работа, над която вися вече трти месец
... но скоро му се вижда края и искренно се надявам и нас хубаво да ни затрупа, че мама и татко ще идват на гости и ще ги водя на ски във ваканцията
. Те не карат, ама съм им намислила разни активитети, като снежни обувки, шейни и прочее.
Ние тази година ще прескочим българското черноморие, не заради лоша вода и условия, аз съвсем честно казано някак не ги усещам тези лоши условия по черномоеирето. Ние си иамем два любими по откъснати плажа близо до Варна и винаги си ходим там. Винаги е много чисто, водата е кристална, има рядко много хора, по често е почти празно. Има хубаво ресторантче на наши познато на единият плаж и там си висим на обяд и хапваме вкусна прясна рибка. Така си минава много приятно варненската ваканцийка обикновено.
Но тази година нашите приятели организираха много готина къща в Майорка и точно днес купихме вече билети и платихме къщата за август, та лятната ваканция ще е на Майорка, вместо във Варна. Малко ми е мъчно, но няма да има време да се прибираме и до БГ за съжаление лятото.
Аз разказах за децата (неродените
), валдорфците, и монтесори-тата, но за себе си пропуснах.
Мен като цяло ме оставяха да си взимам решенията сама що се отнася до училищата. Аз от малка си бях старателна и държах да вляза в елитна езикова гимназия, без някой изобщо да го е поставял като тема за разговор вкъщи, а и някак на никой не му беше това кой знае колко важно освен на мен. Майка ми е оперна певица и на нея и беше важно ние със сестра ми да свирим и пеем. Аз свирих 7 години на пиано, като от мен се очакваше да стана пианистка, а аз го мразех от дъното на душата си това пиано. Свриех само, за да не разсърдя мама, 7 години!, но в действителност не ми се отдаваше и не ми правеше ама никакво удоволствие. В 7ми клас, когато трябваше да се кандидатства за гимназията събрах смелост един ден тръшнах капака на пианото и казах на мама, че отказвам да свиря повече, че не ми доставя удоволствие и, че искам да продължа в езикова гимназия и след това да следвам в нормален университет, а не в консерватория. Майка ми мисля тогава осъзна ситуацията, подкрепи ме, и така с уроци и повече време за учене изкарах отлични оценки и влязох там, където исках да вляза. В днешно време всъщност се радвам, че съм свирила толкова години на пиано и си мисля, че е мнго яко за общата ми култура, и някой ден, когато си имаме къща, ще си купя пиано и ще започна отново да свиря, но този път за удоволтсвие
. Та така, мисля си, че родителите трябва внимателно да наблюдават децата си и да ги насочват натам, накъдето са интересите и талантите им, че понякога се създават такива ненужни омрази, като моята към пианото ми
.
«
Последна редакция: януари 25, 2014, 21:53:00 от Мрявка
»
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #32 -:
януари 26, 2014, 09:54:26 »
Цитат на: Kiwi в януари 24, 2014, 22:32:16
Свекърва
, много ми хареса това да осъзнаеш, че детето ти е различно от теб и да не се опитваш да го променяш, отива във списъка със съвети за млади майки. А като осъзнаеш, че е като теб е още по-страшно
Знаеш как да го прецакаш, ама ти е жал...
Киви
, цакането е неизбежен метод във възпитанието и започва още от първите дни на детето:да го залъжеш да не реве, да го научиш да заспива без биба или пръст, да го облечеш, макар то да се дере от рев и да не дава, да ходи на гърне, да не гледа много телевизия, да не играе на компютърни игри....
. Жал ти е, ама го правиш, уж за негово добро. Та дай да заменим "цакане" с "мотивация", че мразя да се чувствам виновна
. Няма да питаме филолози, дали думите са синоними или имат български заместител
Мрявка
, напомни ми, че има още една страна при възпитанието на детето - учителите. Много от тях съвсем искрено изтъкват даден талант на детето и настояват той да се развива /макар и в краткосрочен план, както при мен с баскетбола/, други обаче си гонят интереса, пък било и това от суета, че "аз го открих, аз го развих, аз го насочих"....Знам ли, има родители, които биха се подвели
....
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #33 -:
януари 26, 2014, 13:17:13 »
Честит първи лед!
Ние очевидно днес ще сме си вкъщи, ще се шляем по пижами тримата и цял ден ще спим и ядем (най-вече Дани
)
Поздрави от вледенена Варна!
Копие от P1020516.JPG
(73.87 KB, 621x466 - видяно 404 пъти.)
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
Всички