Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 13:51:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 118596 пъти)

svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: декември 19, 2013, 09:25:40 »

Моята проба от БХС я пращаха в Ромъния - може би конкретната лаборатория така е работила - на знам защо, но аз си я пражих точно в 13 с.. На предишната ми бременност ми пускаха всеки месец изследвания по здравна каса от записването ми на ЖК по здравна каса и винаги си ме гледаха на ехограф и ме мериха. Сега съм била само на 1 преглед откакто съм с направление, но доктора ми обясни, че се полагат само 2 ехографа и другите ще си ги плащами, иначе ми пуснаха изследвания... на часно ще си гонят финансовия интерес .
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: декември 19, 2013, 09:33:15 »

Мишел, защо да не те запишат за ЖК. Мен никой не ме е питал ходила ли съм или не. Звънни и говори с лекарката, тя може и в др ден извън дните и за ЖК да те прегледа.  При мин се е случвало.
Не знам защо теб не са уведомили, но и знам-регистратурата им е под всякаква критика. Затова си говори лично с лекарката.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #152 -: декември 19, 2013, 10:11:47 »

Е, за малко и да не ми запишат час  sad Имало свободни чак за другата година, графикът вече бил запълнен...Трябваше буквално да се скарам с момичето от регистрацията и да им обясня, че заради тяхното "отговорно" отношение не само, че никой не ме е уведомил, че няма да имам никога резултат от БХС (говорих с д-р Богданова и на практика е безмислено да повтаряме взимането на проба, заради ниския процент достоверност), ами и да ми заявяват, че късно се обаждам за час. Аз съм сигурна, че лекарката не е била уведомена, че резултат от БХС няма да имам.
 Впрочем и аз не знам вече какъв е бил точно проблема, за да не ми изследват пробата. В крайна сметка ми казаха, че измерванията от ранната фетална морфология са били отхвърлени от софтуера на Националната лаборатория. Но никой не ми го е казал, за да знам какво да правя  sad
 Не ми е ясно при предплатен скъп пакет за следене, при внимателно и мило отношение от моя страна (винаги поне 2 седмици по-рано съм записвала час и съм била отстъпчива за часове, които не са ми били удобни), как могат да постъпват така? Крайно съм разочарована! Ако не бях доволна от следящата ме лекарка и лекарката за ФМ, на момента щях да сменя клиниката.
 Честно казано обмислям амниоцентеза. Единствено ме притеснява, че имам фактори за аборт, та не знам дали да рискувам. Но не знам и колко спокойна мога да бъда, без да знам дали няма да се роди дете с генетични увреждания.
« Последна редакция: декември 19, 2013, 10:16:55 от michelle » Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: декември 19, 2013, 10:39:56 »

Мишел http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1297:nace&catid=173&Itemid=136
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: декември 19, 2013, 11:26:04 »

michelle , защо си толкова притеснена, че чак си мислиш за дете с генетични проблеми  sad Имаш ли някакви роднини с генетични аномалии ? (всъщност не си длъжна да ми отговаряш  give_rose )
За мен лично това изследване БХС по никакъв начин не може да ми повлияе , каквито и да са резултатите му. Именно за това с първата ми бременност не го направих. Това за мен е статистика и вероятности.... Много повече се доверявам на ФМ, направена при специалист .
С тази бременност си го направих , но не защото исках, а защото е включено в пакета , по който си следя бременноста .
Излишно се натоварваш , не бъди черногледа. Радвай се на новия живот в теб. Мисли позитивно , как другата година ще гушкаш едно здраво , сладко бебче  heart
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #155 -: декември 19, 2013, 11:44:45 »

Маги, много ти благодаря  give_rose  За съжаление проверих цената и нямам финансовата възможност да го направя  sad

Лени, да речем, че си имам професионално изкривяване. Не си и помислям да се сравнявам с хуманните лекари, но като лекар, макар и ветеринарен, съм наясно с рисковете. БХС изобщо не е само статистика. Да не говорим, че в моето семейство има твърде малко деца (много малко семейство), за да се направи извод за генетични аномалии. Да, има такива с проблеми, макар и единични случаи при далечни роднини. Феталната ми морфология беше чудесна, но за мен лично тя не е достатъчно показателна. Освен това след нея ми беше казано, че е само ориентировъчна, а БХС ще даде категоричния краен извод. Днес излезе, че тя пък била по-важната. Аз на какво да вярвам?
 По-скоро съм афектирана, защото винаги съм била стриктно следваща лекарските указания. Сега излиза, че докато разчитам да не мисля кое кога трябва да се следи и сама да си търся и разпитвам за изследвания и резултати, никой няма да ми каже. В крайна сметка става дума за следене на бременност, а не някакво рутинно годишно изследване.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: декември 19, 2013, 12:43:43 »

Понеже аз съм някъде към другия край, та за мен това БХС е просто излишно  pardon Също смятам за излишно и гледането всеки месец на ехограф, но това съм Аз и това са моите разсъждения и разбирания. Уважавам мнението и доводите на всички, които искат и настояват за тези изследвания  give_rose
За мен най-ужасяващото е, че евентуално ако ми кажат на това БХС, че еди си кое има шанс 1:50 , и това е рисково и детето ми евентуално ще има някаква аномалия. Но това не е 100% сигурно, може и детето на 100% да е здраво. Аз няма да махна това дете, но през всичките оставащи месеци, ще съм угрижена , притеснена , няма да мога да се насладя на най-прекрасните моменти и това всичко заради една вероятност . Ще бъда подложена на още тестове, прегледи и куп натоварващи психиката ми неща  sad  Това е МОЕ мнение  smile
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: декември 19, 2013, 13:01:11 »

Публикувана от: leni_beni_ "За мен най-ужасяващото е, че евентуално ако ми кажат на това БХС, че еди си кое има шанс 1:50 , и това е рисково и детето ми евентуално ще има някаква аномалия. Но това не е 100% сигурно, може и детето на 100% да е здраво. Аз няма да махна това дете, но през всичките оставащи месеци, ще съм угрижена , притеснена , няма да мога да се насладя на най-прекрасните моменти и това всичко заради една вероятност . Ще бъда подложена на още тестове, прегледи и куп натоварващи психиката ми неща"
Това е и моето мнение, Лени!
Мишелче, при първата ми бременност на БХС ми излезна риск от Даун 1:32. Няма да ти казвам през какъв ад преминахме с мъжа ми и накрая направих амниоцентеза. Резултат беше положителен за нас, но ако и сега ми излезе такъв висок риск категорично не бих се подложила на амниоцентеза втори път. Говорила съм с проф. Кременски и той ми каза, че БХС е на база статистически данни и бях посъветвана да си направя ФМ при добър специалист в областта.
Опитай се да не се настройваш негативно, а ако държиш може да си направиш  втория БХС, който мисля, че беше в твоите седмици горе-долу. Ти си силен човек, така че горе главата и мисли за хубавите моменти, които ти предстоят blum
« Последна редакция: декември 19, 2013, 13:02:50 от Zori83 » Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: декември 19, 2013, 13:34:04 »

БХС и за мен е просто статистика, направих го защото беше част от ФМ. За мен по важно беше и е какво ще покажат показателите които се замерват на ФМ. Щом по техните данни плода е ок и няма видима причина да се предположи, че може би ще има синдром на Даун (примерно), др си е тото на база години на майката. Имам познати с перфектно БХС и при втората ФМ се откриха проблеми и такива с лоши, които родиха живи и напълно здрави деца.
Иначе администрацията на клиниката е потресаваща. Добре, че екипа от лекари и специалисти е добър, иначе и аз до сега да съм ги сменила. Лошото е, че и не се опитват и да променят нещата, а всекидневно поне 10 души са недоволни от тях.

Мишел, защо не запишеш час за Марков за ФМ в 20г.с. Имаш време и ще успееш да се класираш за него. Така ще си по спокойна.  Ако не си над 35г и нямаш видима причина за амниоцентеза (аборти) , според мен е ненужен риск.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #159 -: декември 19, 2013, 22:26:06 »

Мишел, знам, че каквото и да ти кажем, ще бъдеш притеснена. Защо не говориш с лекарката си и не обсъдиш притесненията си с нея? Със сигурност тя ще успее да даде по-адекватни отговори.

Не знам колко успокоително ще ти се стори, но аз правих БХС (предполагам става въпрос за същото изследване, което тук наричат трипъл тест) в 15 г.с., критерият е такъв, още повече че не съм ходила и на ранна ФМ, защото няма такава практика, пращат те чак на втората, която при мен се пад в 23 г.с. Т.е. досега нямам кой знае колко много подробни изследвания.

Разбирам притеснението ти, но може би е най-добре да обсъдиш страховете си със следящия те лекар, който да ти предложи отговори и решения.
Пожелавам ти от сърце всичко да е наред и да се успокоиш бързо give_rose
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: декември 19, 2013, 22:42:07 »

Ще се включа, за да кажа, че за мен е точно обратното. БХС е ориентировъчно изследване, а ФМ дава ясна оценка. Това твърдят и лекарите, не е моя измислица.
Аз бих си направила и следващите ФМ без да се притеснявам. Каква е разликата дали рискът ти е 1:1000 или 1:10000.
А и щом си изпуснала срока, изследването така и така не е показателно.

Да се допълня. В този случай препоръчвам доц. Томова за втора ФМ. Тя оглежда много подробно и сърцето, а то е основен показател за генетични аномалии. Аз лично не харесвам Марков по ред причини, но това си е мое мнение.
« Последна редакция: декември 19, 2013, 22:50:02 от veseto_87 » Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #161 -: декември 19, 2013, 23:55:28 »

Много ви благодаря на всички, че ми отделихте толкова внимание! И се извинявам, че излишно ви товаря с глупости.
 Само да кажа, че не поставям БХС над ранната фетална морфология. И при двете изследвания има показатели, които с измерването дават представа за състоянието на бебето. Просто комбинацията от двете има по-голям процент достоверност, отколкото ако се разглежда всяко самостоятелно.
 В случая по-скоро съм разочарована, че някой е в състояние да остави пациент (още повече бременна жена) в неведение за резултатите от изследванията му. Иска ми се да кажа, че човек трябва да е спокоен, когато отива на място с повече от добра репутация и да не се тревожи за нищо. Но ето, че не е така.
 Благодаря ви много и ви пожелавам да можете да разчитате на местата, където следите бременността си  give_rose
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: декември 20, 2013, 11:01:15 »

Мишелче аз не съм правила БХС защото са близнаци и много обстойно ме гледаха на феталните поради това.Според лекарите БХС е статистика и ФМ е определящото.Не ти препоръчвам да правиш амниоцентеза освен ако на ФМ не се види нещо смущаващо.Наистина комбинацията БХС и ФМ е по добро от само ФМ.Амниото дава 100% яснота но пък крие рискове.А и какво да ти кажа винаги има вероятност за проблем дори и резултатите да са лоши както и обратното.
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: декември 21, 2013, 16:35:59 »

Мила Мишел, мисли позитивно и се опирай да не се сресираш.
Погледни и тази статия за процентите положителни БХС и реално колко процента от тези положителни наистина имат проблем:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=651

Всичко ще е наред - вярвай го!
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #164 -: януари 03, 2014, 15:10:09 »

Момичета, понеже съм на вълна какво е полезно за майката и бебето, ми попадна една таблица. Тя е за препоръчителните количества минерални вещества и витамини. Ако не сте я виждали вече, се надявам да ви е полезна.

http://www.biberonbg.com/info/vitamini.htm

В момента взимам комплекса от витамини и минерални вещества "Prenatal". Обаче се чудя, казаха ми да спирам фолиевата киселина, а в него има. Да знаете за подходящ вариант без фолиева киселина?
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: