Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 14:29:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни (Прочетена 118603 пъти)
lunno momiche
Баш Майстор
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
«
Отговор #135 -:
декември 16, 2013, 10:16:42 »
svetla_ety
, благодаря ти!
И на мен ми се хапват точно тестени изделия.
Аз съм на моменти - през някои дни си хапвам , през други гледам да ги избягвам.
«
Последна редакция: декември 16, 2013, 10:19:57 от lunno momiche
»
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #136 -:
декември 16, 2013, 12:47:13 »
lunno momiche , честито момченце
И аз с предната бременност много наблягах на тестото. Много ми се ядеше и не се ограничавах. Сега не ям много , ама всичко ми се лепи
Намирам разлика в бременността с момче и с момиче
Активен
Mrs.™
«
Отговор #137 -:
декември 17, 2013, 19:26:40 »
Да си призная не ям много здравословно, но и почти нищо не ми се яде. Днес в кафето ми забравиха палачинките, накрая си тръгнах и така и не ги дочаках. Но пъкмного се забавлявам когато някой се притеснява, че ако ми сподели какво му се яде/е ял и на мен ще ми се прияде. Никакъв шанс. Може би само с много твърда и суха луканка може да ме подразнят много лекичко.
Вчера бях на ЖК и телеца все така върви малко по-голям и е около 340-350гр. Почнах и да го усещам. Сега нямам търпение другата седмица да го огледаме хубаво и продължително на ФМ. Изследванията за сега са ок, хемоглобина ми е мъничко под нормата и ще наблегна на храни които го вдигат, ако не от др месец ще пия хапчета
Активен
leni_beni_
«
Отговор #138 -:
декември 18, 2013, 11:08:42 »
Mrs.™ , и аз ще пия хапчета за желязото
Предния път нямах такива проблеми, но сега хемоглобина ми е паднал на 101 .
Аз се старая да се храня здравословно, но със сигурност се храня разнообразно. Всичко каквото ми се прияде , си го хапвам. Като цяло не ям много.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #139 -:
декември 18, 2013, 11:29:24 »
Предния път и аз пих желязо в последни месец обаче. Сестрата на доктора тогава ми даде рецепта за приготвяне на черен дроб (свински) , който бил много полезен - киснете го една нощ в прясно мляко да му паднат отровите и после на скара/тиган го печете - на мен много ми харева
. Друго полезно е тахана. Взех си соров и се бърка 2:1 с мед и всеки ден се яде по лъжичка или повече - много е вкусно - като халва
Днес звънях на моя доктор за резултатите от БХС и той ме успокои, че резултатите са добри
Чакам след празниците следващия преглед пак да видим бебко. Предния път бяхме цялото семейство и бебето размахваше ръчички и Миши още се подсеща как бебето и махало и го гали от време на време и му казва да не плаче за кака
Активен
Mrs.™
«
Отговор #140 -:
декември 18, 2013, 11:43:09 »
Благодаря за идеята за черния дроб и тахана, ще ги включа веднага в менюто.
Хемоглобина ми е 120 при норма 125-150 (нормата малко на изуст я пиша), мин.месец беше 125. Не е много ниска, но явно ще пада и мога да се пробвам да я поддържам с храни. Пък др месец ще видим как ще е.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #141 -:
декември 18, 2013, 11:59:34 »
Mrs.™
червеното цвекло също е много полезно за хемоглобина,особено сока му много го вдига.Само,че имай предвид,че оцветява урината,да не се стреснеш
Активен
leni_beni_
«
Отговор #142 -:
декември 18, 2013, 14:29:13 »
И аз почвам ударно цвекло, тахан и дроб. Ще се пробвам първо така, че не искам да пия лекарства. И предвид, че съм с проблеми с щитовидната жлеза и съм на тироксинова терапия, в листовката на желязото пише, че се подтиска усвояването на тироксина. Емииии, на достатъчно висока доза съм, че да ми я увеличават и нея
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #143 -:
декември 18, 2013, 14:32:02 »
Вземете си сьщо спирулина (водорасло, намира се по био магазините и аптеките), на прах или на таблетки. Тя е супер богата на желязо и тук я дават на бременните, за да се избегнат хапчетата.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #144 -:
декември 18, 2013, 15:48:39 »
Лени, консултирай се с ендокринолог за приема или спазвай поне 3-4 часа между тироксина и желязото.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #145 -:
декември 18, 2013, 20:42:09 »
Извинявам се за въпроса си, понеже виждам, че има наистина сериозни неща за обсъждане. Много ми се иска да се обърна за съвет как е редно според вас да се постъпи в следната ситуация.
Както знаете, бях споменала, че все още нямам резултат от изследванията за БХС. В събота от регистрацията на клиниката ми казаха, че пробата изобщо не е започвана да се изследва (1 седмица след взимането й). Проблемът е, че наближават празници, а без тези резултати не мога да отида на преглед за ЖК. Такава ни беше уговорката със следящата ме лекарка. Притеснявам се, че както вървят нещата, ще отида на преглед чак другата година. Не знам дали не се тревожа излишно, но нямам вече ни най-малка идея какво да правя.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #146 -:
декември 19, 2013, 08:11:13 »
Най-добре говори с лекарката и й обясни, че имаш само прегледа от Богданова. Моето БХС беше ок, но на прегледа обърна повече внимание на документите от ФМ. Също така ако към датата на прегледа си 16г.с.0ден или повече задължително иди защото държи в тази седмица да погледне дължината на шийката.
«
Последна редакция: декември 19, 2013, 08:13:36 от Mrs.™
»
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #147 -:
декември 19, 2013, 08:28:01 »
Момичета, колко често ви пращат на кръвни изследвания? Мен ме пратиха при установяване на бременността и сега пак в средата на 5тия месец (кръвна картина, ЦМВ,ХИВ и серум желязо).
Между другото, пак да кажа - внимавайте в червеното цвекло, има ужасно голямо съдържание на захар.
Аз бях във вторник на лекар, но пак не иска да се покаже човечето, видяхме му лицето поне
Записах си и час за ФМ, да видим вече там дали ще ни кажат.
Иначе за хемоглобина се надавям да ми е добре, витамините, които пия, са с много високо съдържание на желязо.
Мишел, кога ти е часът за ЖК? 26 и 28ми нали са работни дни, би трябвало да ти обработят пробата дотогава.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #148 -:
декември 19, 2013, 09:06:31 »
Изследвания на кръвта ми правиха в 13г.с, сега в 19г.с.пак+токсоплазмоза, рубеола и цитомегаловирус. Но те ми влизат в пакета по ЖК. Според който ще ми изследват кръвта още 3 пъти. Предполагам в 6/7/8 месец.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #149 -:
декември 19, 2013, 09:14:20 »
Нямам час за женска консултация и няма и да ми запишат, докато не стане ясно положението с БХС. Впрочем отчасти излезе какво се е случило - от Националната генетична лаборатория са отказали да изследват пробата (била съм преминала с няколко дни ранния скрининг). Веднага са уведомили клиниката, но по някаква причина ето повече от 10 дни по-късно и на третото обаждане (включително и до лабораторията) от моя страна, трябваше лично да разбера какво става. Никой не е намерил за нужно да ме уведоми какво става, за да знам как да действам. Откровено казано съм много неприятно изненадана
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...