Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 30, 2024, 22:58:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на milenuity - 17.08.2013 г.  (Прочетена 139714 пъти)

milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: юли 28, 2013, 13:20:11 »

Днес ще поръчаме алкохола от Мейк. Само още не сме разучили от къде да поръчаме безалкохолните...След 8 месеца разговори, миналата седмица за първи път ни стовариха, че трябвало безалкохолните да са в стъклени бутилки, защото не било красиво с пластмасовите  Oh my ......Това за мен е пънла глупост, защото нали точно за това имаме малки масички за алкохола и сервитьори! Ще излезе супер скъпо да купуваме стъклени бутилки, а незнам и откъде. Ако вие имате идея, моля ви да ми кажете smile. мерси
Остават 20 дни, а имаме да уредим още:

-автомобил
-украса за автомобил
-разпределение в ресторанта, съответно - схемата за пред ресторанта
-алкохол/безалкохолни/вода
-да се срещнем с попа от Манастирчето
-да се срещнем с жената от общината
-да полираме малко годежния пръстен, че съм го поиздрала отзад
-да финализираме списък с музика и да се видим с Диджей-я
-да решим за украсата на главната маса - да направим проба за слагането на плата отпред
-да решим каква точно ще е украсата на арката
-да довършим сватбената рокля
-да сложа каишки на обувки №2
-да дадем за корекция костюма на младоженеца, че се оказа, че има нужда
-да практикуваме първия танц
-да научим поне някое хоро освен право (само като гледаме ги можем, иначе, ако трябва да водим сме гола вода...)
-да направим организацията за гостите от чужбина
-да наемем микробус за екскурзии
-да поръчаме тортата (вече уговорена)
-да финализирам списък с важни телефони на фото/видео/Диджей/торта и т.н и да го дам поне на двама души - кумата и брат ми
-да финализирам и изпратя инструкциите за шаферките/шаферите (те вече имат чернова, но е без конкретни часове)
-да купим още 1-2 ризи на младоженеца
-да разуча и да си взема хапче за отлагане на цикъла, за да ги почна навреме, за да ми го отложат и да не съм bridezilla с ужасни болки точно на 17ти...
-милото да си вземе медицинското
-милото да си вземе свидетелство за семейно положение
-да намерим от къде да си наемем/купим малка бутилка с хелий за балоните за фотосесията
-да украся виното за църквата
-да купя незахаросан мед smile
...
забравям нещо....
« Последна редакция: юли 28, 2013, 13:55:28 от milenuity » Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: юли 28, 2013, 13:23:20 »

M, първо, моите съболезнования за колежката ти ...

За роклята - кофти, ама дано няма нужда от повече корекции. Моята я разширяваха и свиваха няколко пъти и то не защото аз съм се променяла, просто нещо не можеха да ме оцелят. Преди да я взема ходих 3-4 дни подред и беше още 2 см навътре, после 1 навън ...накрая ме беше страх да погледна плата около ципа. Добре, че се оказа здрав и качествен. Изнервящо е наистина, аз даже бях почнала да  казвам, че ми е писнало да я обличам тая рокля ( crazy )

А за църквата - самата венчавка не е чак толкова дълга, че да се умориш. За мен мина много бързо, а и не стоиш неподвижно през цялото време - най-напред започва в предверието, след това се минава навътре (т.е. правиш няколко крачки), след това се обикаля. Аз лично не усетих как мина времето в църквата.

Сега се сетих, че ме беше питала колко време е венчавката. Понеже нямам представа за времето, погледнах часа, в който са заснети снимките - 12.12ч е снимката, на която влизаме в църквата, 12.38ч е снимката, на която излизаме. Мисля, че за това може да не се притесняваш.

Прегръщам те силно (мечка). И ако ти се плаче - плачи си, поне ще ти олекне.

о, мила Пандичке. Благодря ти за всичко!
Радвам се, че не е толкова дълга, защото си мислех, че това да е половин вместо 1 час не прави нещата по-малко истински или духовни.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: юли 28, 2013, 13:30:04 »

- да се срещнеш със Слав  pardon
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: юли 28, 2013, 13:34:51 »

- да се срещнеш със Слав  pardon
a, правилно!!! Браво!
Активен
shantall
Сватбен ГУРУ
Публикации: 765

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: юли 28, 2013, 14:07:37 »

мила, ние за нашата кола мислехме да поръчваме украса и намерих едно магазинче на черни връх правят и доставка до адрес, за софия без такса.
за безалкохолните - скъпия същи мислеше, че ще изглежда лошо с пласмасови бутилки, но вкрайна сметка управителя ни убеди, че 1,5л е удачен вариант и няма да изглежда зле, пък и защо ресторанта ще ви задължава да са стъклени
за цикъла - консултирай се с гинеколог, за да не стане някоя беля
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #155 -: юли 28, 2013, 17:51:41 »

М съболезнования за колежката sad. да ти кажа само да не се неривираш за роклята тъкмо ще стане перфектна.  girl_wink

За църквата и аз много се притеснявах че ще ме заболат краката и ги сменях ту единия ту другия крака, максимум  ще е половин час.

Списъка въобще не ти е голям повяравай ми останали са ти доста дребни неща които ще свършиш последната седмица най-вече.

Направи си списъка за теб (гланц, мокри кърпички, ред бул blum. матиращи кърпички, игла и конец, безопасни игли, ниски обувки да са навсякъде с теб) Църквата и Ритуала и Ресторанта какво ще носиш предварително какво на самия ден. Един съвет от мен, всичките неща за носене по тези места да бъдат във вашата кола, че не искаш да ги дадеш на някой друг и после да стане нещо ( да се забават, да ги забрават и итн) Wink и да поплаквай си од време на време, не е едно на главата ти за всички трябва да мислиш  girl_wink. и като мине ще си признаеш че не е било нужно да се притесняваш но всички минахме през тези емоции!  girl_wink

Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: юли 28, 2013, 21:59:29 »

М, съболезновани за колежката ти! Много неприятна новина!

За роклята не се притеснявай, някой малки неща, които те дазнят или не се получват както ти се иска, въобще няма да се забележат на 17-ти. Когато се видиш с прическа, грим, воал и роклята, всичко ще е точно на мястото си. Щом 1,5 часа сте отбелязвали роклята, няма как да не е иделна! В такива моменти най-близките ни отнасят последиците от напреженито  pardon

Автомобил бихте могли да наемете, не е толкова скъпо. Всяка rent a car фирма има и висок клас автомобили. Има и достатъчно голям избор smile Аранжировка за нея биха могли да ти направят почти във всеки магазин за цветя. Бих ти препоръчала Elegance Garden на Симеоновско шосе - добре зареден магазин, сами си внасят част от цветята, често правят аранжировки за сватби.

Относно списъка със задачи - забравяш да разпредляш задачи на околните! Това ще те облекчи значително, а околните ще се чувстват съпричастни smile

За безалкохолните - обади се в Кока кола и попитай за координати на техен дистрибутор. Количеството не е толкова малко и бихте могли да ползвате отстъпка smile

А за плача - май е неизменно, пореви си сега, организирай всичко и всички и на 17-ще си най-спокойната и щастлива булка. Гледай да не се караш много с околните, защото животът продължава и след сватбата, а хората помнят тежките думи /казвам го с най-топли чувства  give_rose/

Целувки и прегръдки и горе главата  Good luck
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270

« Отговор #157 -: юли 28, 2013, 22:03:37 »

Milenuity, провери си ФБ. Пуснала сым ти контакти за най-невероятния превоз в София. Препоръчвам го с 2 ръце!!
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270

« Отговор #158 -: юли 28, 2013, 22:15:17 »

А за останалото, да ти кажа само за роклята нещо, което може да е от полза и на други. Аз ревах огромен рев за едно стесняван, което се наложи и ми се стори, че са го изкривили. Тогава Невена, нашата сватбена агентка, която прави етно сватби и е от години в този бизнес ми каза следното. Едно време, според бълграските традиции нарочно в булченските дрехи се е допускала грешка - нешо накриво зашито, нешо неравно, някоя объркана шевица. Вярвало се е, че това пази булката от завистници и лоши очи. Така че дори да има нещо леко кривичко - макар че сым на 100% убедена, че това го виждаш само ти - приеми го от тази гледна точка, че си е твоята лична защита.

За отношеният с близките, наистина се пообтягат, но ще видиш как в самия ден всички ще быдат толкова емоционални и развълнувани. Не си мисли че си сама, майка ти със сигурност също много изживява и се притеснява, но ако е като моята може би не го показва толкова.

Целувки и ми пиши по Скайп някой път!
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #159 -: юли 29, 2013, 16:36:01 »

За бутилките не мога да повярвам, че искат стъкло.  shok crazy Oh my ... Толкова е непрактично за всички, на нас ни казаха да носим кенчета и за нас това е перфектно - лесно се носи, лесно се изхвърля и всеки гост си има индивидуално безалкохолно - може да е добра алтернатива и за вас!  good
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: юли 29, 2013, 16:39:41 »

Незнам как да изразя колко съм ви благодарна за всички коментари и прекрасни съвети. Просто бих искала да кажа, че страшно се радвам,че се записах в този форум и срещнах всички вас smile.

Мариола - да, този списък обезателно трябва да го направя. Машка - за делегирането, написала съм си някои ангажименти за определени хора, но са за самия ден.

Хелена - мерси за контакта.
Мерси на всички ви за това, че ме успокоявате и за роклята и за какво ли още не, което е в главата ми smile.
супер сте. а аз ще продължавам да ви разказвам до къде сме я докарали...
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: юли 29, 2013, 16:40:52 »

За бутилките не мога да повярвам, че искат стъкло.  shok crazy Oh my ... Толкова е непрактично за всички, на нас ни казаха да носим кенчета и за нас това е перфектно - лесно се носи, лесно се изхвърля и всеки гост си има индивидуално безалкохолно - може да е добра алтернатива и за вас!  good
Мдааа...май ако не ги навием за пластмасови ще се опитаме с кенчета....smile мерси за подсказката!
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: юли 29, 2013, 16:42:54 »

за цикъла - консултирай се с гинеколог, за да не стане някоя беля

май ще е по-добре...само да го вместя в програмата, че дните от отпуската ми гърмят един по един
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: юли 29, 2013, 17:11:07 »

Мила, първо и аз да изкажа съболезнования за колежката ти, да почива в мир жената!
Гледам, че подготовката при теб кипи усилено! Спокойно всичко ще се нареди, имате още време! Гледам, че имаш списък със задачки, напиши си кое кога ще свършиш и така ще ти е по-спокойно. Сигурна съм, че ще свършите всичко на време и ще е перфектно!
« Последна редакция: юли 29, 2013, 17:13:47 от ratatui » Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: юли 29, 2013, 18:23:31 »

Мила, първо и аз да изкажа съболезнования за колежката ти, да почива в мир жената!
Гледам, че подготовката при теб кипи усилено! Спокойно всичко ще се нареди, имате още време! Гледам, че имаш списък със задачки, напиши си кое кога ще свършиш и така ще ти е по-спокойно. Сигурна съм, че ще свършите всичко на време и ще е перфектно!
Благодаря ти, Р. Дано е на по-добро място.

Днес с моя човек това ще правим - подробен план график на кое кога ще направим, че като мисля за всичко едновременно само се панирам и нищо не мога да свърша. Днес ми отпаднаха двама души и то такива, които бяха сигурни. Малко ме е яд, че няма да дойдат, защото момичето (не познавам половинката) е много миличка, но пък причината е най-добрата - предложил и миналата седмица и ще се женят...на 18ти август. Аз направо се шокирах - как ще организитат сватбата за 3 седмици. Но вече имат ресторанта, което ми се струваше най-трудно за толкова кратко. евала. това малко ме отрезви, че наистиа основните неща при мен са ОК и това, което остава може спокойно да се направи без драми и стрес (напомнете ми, че съм го казала това, защото, хаха, вероятно утре ще съм го забравила и пак ще съм се филмирала lol
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: