Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 00:47:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни-2
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни-2 (Прочетена 118796 пъти)
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни-2
«
Отговор #285 -:
април 05, 2013, 18:51:18 »
купете си специални превръзки за родилки,аз си купих от Вис виталис,в неугледни пакети бяха,но са доста големи,малко като памперс са,но бях супер спокойна в болницата,че няма да се изцапам.съветвам ви да си вземете.аз имам още един пакет,някой ако иска мога да му дам,имам и опаковка Гармастан,мазала съм се два пъти,както и чай за кърмачки.ако някой проявява интерес,ще му ги пратя.
първите два дни и аз бях с нощници от болницата,после с моите,имайте предвид,че почва да тече коластра от гърдите и се цапат нощниците, а на никой не му се слага сутиен.
лохиите продължиха около 40 дена,но силни бяхя само в началото,после екато слаб цикъл,накрая бях с ежедневни превръзки. ако с нещо друго мога да помогна съм насреща.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #286 -:
април 05, 2013, 19:16:56 »
Момичета вижте какво видях, може на някой да е от полза
http://e-chipolino.com/products/promotion/1/
Няма много намалени продукти, но пък отстъпките са доста добри
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Апр
«
Отговор #287 -:
април 05, 2013, 19:31:55 »
Леле момичета, направо ме шашнахте! Аз си мислех, че течовете са една две седмици, но 40 дни! Това е като най-големия ми кошмар. Не съм ползвала превръзки от поне 7 години, а сега съм убедена, че тампоните няма да свършат работа.
Дали и при естествено раждане, пак е толкова периода?
Miauka наистина не остана! Опитвам се да се подготвям, но всичко ми е доста неясно. Вчера бях в болницата, която мисля да раждам. Като ги гледам докторите, всички се опитват да те убедят, че сакциото е най-добрата опция. Но поне ми дадоха надежда за естествено раждане, като казаха, че главичката не е много голяма/т.е. си е нормална/ и ако не порастне много имам шанс. С тати се радваме, понеже докторката каза, че имаме дълги бедра. Е тати се радва за сега, ама после може и да му се реве!
«
Последна редакция: април 05, 2013, 19:37:25 от punk_girl123
»
Активен
malia
Ентусиаст
Публикации: 136
«
Отговор #288 -:
април 05, 2013, 19:40:12 »
punk аз имах лохии точно 12 дена като само първите 2-3 дена е силно и след това намаля значително колкото да ти нацапа бельото както се казва
така че не се притеснявай и при теб може да е кратко.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #289 -:
април 05, 2013, 20:10:39 »
Уфф дано! Някак си 40 дневен цикъл плюс постоянно хранене, повиване, капъне и още сумати неща по бебето ми се струва ужасно! Но в крайна сметка не се става лесно мама!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #290 -:
април 06, 2013, 09:23:51 »
И аз се радвам че повече мами се включиха в темичката.
sunray аз намерих една доста големичка и дългичка но не е за кърмачки а стандартна.Имам и една бабешка дето е с копчета отпред и става за кърмене.
Днес се надявам да си намеря чаршафчета и пелени дето ми харесват.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #291 -:
април 06, 2013, 11:54:42 »
пънки,при нормалното раждане лохиите са по обилни от секциото.но не се тревожи,силно е течението първите седем дена,после е много слабо,на мен след десет дена ми спря,но после след три дни пак ми текна,лекарят каза,че трябва да течелошо е ако не тече.след петнадесетия ден вече е много малко,с е едневни превфъзки може да ходиш,не е болезнено.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #292 -:
април 06, 2013, 12:47:42 »
Цитат на: roumyana в април 06, 2013, 11:54:42
пънки,при нормалното раждане лохиите са по обилни от секциото.но не се тревожи,силно е течението първите седем дена,после е много слабо
Хайде и за да се изкажа
Не знам дали това е причината, но на мен би ляха слаби (сецио), но и по-пронцип ми е слаб цикъла, за сметка на това продължава доста
Не помня колко е продължило, ама не беше 10 дена определено. Ползвах си стандартни превръзки, т.е. не специални за това. И честно казано след цялата тази галимация покрай синчето, това ми беше най-малкия проблем
Щом даже и не помня
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #293 -:
април 08, 2013, 13:55:46 »
Мерси за отговорите значи определено бебка хълца....много съм нетърпелива да дойде утре и да си видя моята малка мърмотка, че последно преди 3 седмици съм я гледала... а и си е друго на 3Д да го видиш малкото човече
За лохиите сигурно ще ми е странно...сега без цикъл си ми е толкова добре, ама няма как така, че колкото толкова и това ще мине...важните са малките човечета
Активен
punk_girl123
«
Отговор #294 -:
април 08, 2013, 14:02:49 »
Нещо голяма чест от мамите се загубиха и не пишат! А няма новини за нови форумски бебчета!
Цвети прати някой снимка на малката във фейсбук!
Аз днес съм на преглед - да видим колко сме големи и да ми направят другите изследвания преди раждането! Вече психически се готвя за този момент, но дано бебчо се задържи още няколко седмици!
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #295 -:
април 08, 2013, 17:56:35 »
АААААААА кой каза ,че мамите не пишем
Да кажа и аз за лохиите - влязох за нормално ,започнах да раждам нормално обаче се наложи да ме оперират - та лохиите ми бяха 2 месеца ,не че да Ви плаша ама понякога са по продължителни от 40 дни.Тоест може би съм изключение ,но факт е че близо 60 дена ту кървях ту слузеста течност заместваше кървенето.Не е толкова страшно спокойно момичета .Мислете за бебе в корема
punk_girl123
не се подавай на това че секциото е най добрият вариант за раждане - напротив ако има предпоставки за нормално бъди смела и влез в болницата с мисълта за нормално раждане.Съгласна съм обаче,че секциото е най добрият начин за раждане ,когато няма шанс за нормално и когато по медицински причини трябва да родиш секцио.Няма да забравя как родилките родили с нормално раждане щтъкаха на следващият ден из коридорите все едно нищо не се е случило с тялото им.Ако един ден решим да имаме второ дете ще искам пак да се опитам да родя нормално (казвам опитам защото бебо беше доста голям и заседна) ,но за жалост лекарите предполагам няма да ми позволят защото веднъж съм оперирана.
А мамчета да Ви подсетя да си вземете някакви смучещи бонбонки за родилното (ще ви бъдат нужни след като родите) особено на момичетата които са решили да раждат секцио.
«
Последна редакция: април 08, 2013, 18:05:03 от Bibsi8792
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #296 -:
април 08, 2013, 18:16:08 »
И аз съм на линия.Бебешорите са доста активни тези дни и единия усилено ме рита в ребрата.Аз още ходя на работа иначе.В събота се сдобихме с два комплекта чаршафи и чанта за количката.
Я кажете за термометрите какъв мислите да взимате-питам за този за мерене на температура на детето.Иначе ние един електронен ще взимам за стая дето мери влажност температура и е часовник.За баня няма да взимам.
Другото е за ваничките-със стойка или без,анаточина или не.Къде мислите да къпете децата-в стаята или в банята.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #297 -:
април 08, 2013, 18:42:24 »
Гучи моя съвет е да вземете корито в което няма вградена анатомична стойка.На моя Крис сменихме 3 различни анатомични стойки и нито една не му беше удобна и изпитваше страх от тях - просто не беше сигурен в нея- тоест явно имаше чувството че ще падне
Ние го къпем до ден днешен в спалнята ,струва ми се малък все още за банята а и е студенко ....но нека и другите девойки изкажат мнение по въпроса.
За електронният термометър - ние купихме на Бертоно мисля беше,но май ще купувам нов ,че нещо му нямам вяра.
За стаята имаме електронен и сме доволни от него.За водата е на Дисни ,но така и не сме го ползвали - аз съм термометъра за водата или мъжа ми
Надявам се да съм била полезна.
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310
«
Отговор #298 -:
април 08, 2013, 18:56:14 »
Гери
браво за покупките
За термометъра аз купих два, един най-обикновен като този
http://www.amazon.fr/Daffodil-HPC300-Thermom%C3%A8tre-Axillaire-Num%C3%A9rique/dp/B004GXXEUU/ref=sr_1_3?s=hpc&ie=UTF8&qid=1365439402&sr=1-3&keywords=thermometre
и един браун
http://www.amazon.fr/Braun-Welch-Allyn-BRAUNIRT4520MNLA-Thermom%C3%A8tre/dp/B0001D0LMS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1365439151&sr=8-1&keywords=Braun+Thermoscan+IRT+4520
За ваничка на този етап си я спестих. Мивката ни е достатъчно голяма и ще го къпем там в началото, после мисля директно във ваната.
Пънк
как мина прегледа?
На мен днес ми беше последния курс в болницата и официално се допломирах
Утре смятам да опаковам и куфара и вече да чакам
Купих и един непромукаем чаршаф за леглото ако случайно водите ми изтекат през нощта
Активен
punk_girl123
«
Отговор #299 -:
април 08, 2013, 19:08:55 »
При нас прегледа мина добре. Бебчо е добре, има достатъчно околоплодни води, плацентата е още първа степен. Бебчо излица все едно не е качил кила за последните две седмици, но доки каза, че това все пак е апаратура и има отклонение. Взеха ми секрети за изследване и сега чакаме.
За термометрите...този за стая ще ни бъде подарък и идея си нямам. За бебето не съм се и замисляла, че трябва. Понеже банята е скоро ремонтирана и оставихме ток за отопление и мисля да се къпем там. Ваничката мисля да не е анатомична и може би ще вземем стойка.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...