Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 18:34:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Празнична февруарска седмица 11 - 17.02.2013
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
13
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Празнична февруарска седмица 11 - 17.02.2013 (Прочетена 51319 пъти)
emetoem
Сватбен ШАМАН
Re:Празнична февруарска седмица 11 - 17.02.2013
«
Отговор #90 -:
февруари 13, 2013, 13:31:45 »
Добър ден и от мен от мрачната и ветровита София
Иве
и
Езра
много стиснати палчета от нас имате всичко да мине добре
Свекърва
да ти кажа честно, ако получавах твоите подаръци не бих се оплакала изобщо
, а и все пак моята свекърва получава подаръците, от които има нужда. Казва искам ботуши, чанта и т.н, и ние и подаряваме това, така че смятам че няма от какво да се оплаче
Мише
и за теб изпращам положителна енергия, с риск да се повтора позитивните мисли, и позитивния мироглед води до позитивен изход.
Еми
тия сърчица са страхотни и вчера сладките и днес кафето
много Свети Валентински.
Лек следобед и ползотворен ден на всички
Аз днес ще намажа излизане, една приятелка дойде да ме изведе
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #91 -:
февруари 13, 2013, 13:43:11 »
casky
, не става въпрос за колет. Ясно е, че в такива случаи никой не рискува със скъпи неща.
Ако искаш да свържа размислите ти с факта подарък, мога
. Просто всеки вижда нещата по различен начин, защото сме различни. Аз може да смятам, че правя добро на някого, но той да е на друго мнение, както и обратното. Не смятам и да се обвинявам, че ми се случват неприятни неща или ми се стоварват болести, защото аз съм действала злонамерено. Приемам го като урок от живота или да кажем - съдба. Старая се да го гледам откъм веселата страна и да не се впечатлявам дълго.
Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Да, пак ще се откажа....
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #92 -:
февруари 13, 2013, 13:57:50 »
Свекърва
, аз да кажа при мен как стоят нещата- от роднините по женска линия на мъжа ми както знаете е останал само един човек- та тя винаги ми подарява практични неща, като или пита майка ми или мен. От тази гледна точка съм много доволна. Но в крайна сметка, какво ме интересува това, при положение че знам че малко или много е лицемерна ( щеше й се мъжът ми цял живот да си остане ерген, за да си стои при нея ).
Така че подаръците са прекрасни, но още по-чудесно щеше да бъде, ако са от сърце.
На мен ми се иска, защото в предишната си връзка, казвах на майката на приятеля си "Майче"- тя ме прие като свое дете и почти едно десетилетие беше до мен без и един скандал да имаме помежду си, колкото и да сме различни
. Мисля че с това аз пък съм й правила ежедневен подарък,защото собствената й дъщеря й казваше по име.
Таа подаръци много и всякакви, въпросът е колко ти лягат на сърцето и с колко любов биват положени пак там.
По повод съдбата и кармичните разплати за действията ни, може да се каже че винаги имаме избор,независимо каква ни е съдбата, но рядко го използваме за нещо позитивно спрямо себе си и/или другите. Това е защото докато не ни се случи нещо лошо, никога не започваме да съчувстваме/или да не вредим на другите по същия повод. Злото е за равновесие на доброто, как ще го използваме - като балансьор или като копие с отровен връх, зависи само от нас.
«
Последна редакция: февруари 13, 2013, 14:01:51 от emmmmmy
»
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #93 -:
февруари 13, 2013, 14:09:26 »
Цитат на: Tonina в февруари 13, 2013, 12:46:45
Миши
: Не сме се пречупили, просто само моментно превиване, преди да се изправим по-силни!!
Тонина
Искрено ме разсмя, благодаря ти
Свекърва
пак добре си 3 писма са си доста
/ шегувам се разбира се / . Ние когато трябва да купуваме подаръци за родителите му играем много нечестно, но за мен е важно да се зарадват. Винаги се вслушвам в думите й, опитвам се да разбера от какво има нужда или просто се обаждаме на баща му и той ни казва какво иска. Съответно после звъним на майка му и разбираме нуждите на баща му. Така накрая и двамата са супер щастливи и много изненадани от къде сме заели какво искат. За коледа не знаехме какво да подарим на баща му и просто го вкарах в един магазин като го помолих да ми помогне с избора на мъжки парфюм за подарък. Той избра, скришно го купих и даже не заподозря , че това е този , който той сам си хареса. За мен това беше най -важното - да са доволни от нашия избор.
Еме, Тони, Муунче
много ви благодаря за позитивните мисли. Аз също съм на това мнение, че колкото по положителни мислиш, толкова по - хубави неща ще се случат. Не съм загубила вяра в доброто и справедливостта. И знам , че горе има някой, който гледа и рано или късно ще ми отвърне със същото.
Еми
и аз така мисля.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #94 -:
февруари 13, 2013, 14:11:41 »
Само минавам да ви кажа, че изследванията ми са добре, напълно в норми
Иначе чакам мама да ми звънне, сега имам малко почивка и дойдох до нас, но после пак съм на лекции
Утре също ми е важен ден за др. новини (и да вметна НЕ съм бременна, ако това ще ме пита някой
)
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #95 -:
февруари 13, 2013, 14:11:53 »
Миши
,
любим мой поет
Руми
, е написал това:
Притесняват те и те оскърбяват?
Не превивай пред тях рамене.
Само плодни дървета се брулят.
Безплодните- Не.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #96 -:
февруари 13, 2013, 14:34:45 »
Цитат на: Миши в февруари 13, 2013, 14:09:26
. И знам , че горе има някой, който гледа и рано или късно ще ми отвърне със същото.
Миши
, така е
И аз съм убедена в това!!!
Свекърва
, при нас подаръците са колети, защото не се виждаме всеки ден и гледаме всичко да има
Иначе личния й подарък бяха нещата, които сама съм правила, но пък мога с ръка на сърцето да кажа, че бяха от сърце и супер много се радвах, че ще й дам нещо, което лично съм направила
Имаше и диск от сватбата, пропуснах. То даже всичко беше уж заради диска, ние й казахме, че ще й пращаме
По въпросната тема, снощи доста мислих, както казах. Така е, че всеки има различна гледна точка за добро, аз говоря за нещата, които ние искаме, но като са на друг не са важни. Всъщност всичко главно се въртеше за това, на което съм се нагледала в Джеф - нали така и така ви казах, че съм била там. Отидох там с такъв "розов" поглед за хората и света, никога преди това не бях виждала до къде може да стигне човешкия егоизъм....това сигурно никога няма вече да го забравя, както и да е... Явно преди това съм изкарвала наистина голям късмет с хората, с които ме е срещал живота, че не съм попадала на подобно нещо. Елементарен пример, при това всекидневен - не мога да разбера, защо когато някой има проблем и търси помощ десет "врякат" и недоволстват отзад, защото проблема му е "минимален", нали не е техния....и когато дойде техния ред изведнъж същия проблем става изключително важен, няма проблем да си говорим половин час и всички останали са длъжни да чакат. Ей това не мога да разбера
Ако щете вярвайте, ама там както са ме просълзявали, така и са ме отвръщавали. Аз, която никога не съм пропускала да поздравя възрастен човек, съм викала на такъв...това чак ме е срам да си го призная сама на себе си... Но пък и не слагам всички под общ знаменател, виждала съм и наистина много добри хора
Първия път, когато една баба ми даде от благодарност вафли увити в хартия се разплаках
И аз не съм китка, много добре си знам недостатъците, ама когато мога винаги ще помогна, като видя опашка и не ми се чака, просто ще си тръгна... Защо когато става въпрос за едни и същи неща на другия изглеждат по един начин, а на нас вече са съвсем друг...
«
Последна редакция: февруари 13, 2013, 14:40:18 от casky
»
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #97 -:
февруари 13, 2013, 15:08:15 »
Така и така няма кой да ми отговори на въпроса, да си допиша поста поне, че се зачетох надолу
Моята зам. свеки е много мила жена, подарява ни прости, но практични неща - хавлиени кърпи, пуловер, дребно, но от сърце и горе долу еднакво и за тримата. В замяна, ние с мъжа ми и сестра му винаги мислим заедно подаръка за лелята и ако вземем нещо голямо си поделяме разхода.
Ако оставим на мъжа ми да измисли обаче... закъсали сме го здраво, за всяко нещо си трябва женска намеса. В тази връзка съм споменавала и друг път,
Свекърва
, може да ти е златно момчето, ама дали е помогнало на жена си да ви измисли подаръци? Според мен поне за баща си можеше да измисли сина ти подарък. Ми тя снахата като ви вижда 2 пъти годишно, кога да ви опознае и да ви избере нещо по ваш вкус?
Не го казвам с лоши чувства, просто ми стана любопитно дали не е това и при вас, защото съм се нагледала на случаи, в които само жените мислят някакъв жест да направят на свекъра и свекървата, синовете хич не се и сещат, а после пак снахите виновни.
Цитат на: emmmmmy в февруари 13, 2013, 14:11:53
Миши
,
любим мой поет
Руми
, е написал това:
Притесняват те и те оскърбяват?
Не превивай пред тях рамене.
Само плодни дървета се брулят.
Безплодните- Не.
Em
, кой е превеждал Руми на български?
«
Последна редакция: февруари 13, 2013, 15:30:09 от kiwi
»
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #98 -:
февруари 13, 2013, 18:04:43 »
Сладурки включвам се само да ви видя как сте ...гледам сте подхванали все сериозни теми, но мен сега нещо не ми идват мъдри слова в главата.. по въпроса със свекървите, моята много си я харесвам и мога да кажа, че винаги ми прави много хубави подаръци, които винаги са консултирани с мъжа ми /предполага се, че той ми знае вкусовете и от какво имам нужда
/
Свекърва
да ти кажа тук подркрепям казаното от
Кивчо
...миналата година му казах на мъжа ми кажи ми майка ти какво харесва, от какво има нужда..аз не и познавам много добре вкусовете и той така и нищо не направи и сигурно подаръка ни не беше много удачен, но и мъжа ми не ми помогна много /примерно за моята майка винаги аз решавам подаръка и само се консултирам с него, но никога не го карам той да мисли..все пак аз я познавам най-добре/ Но да ви кажа и с годините е все по-трудно да си измисля подарък и то за най-близките ни хора.
Иначе с мойте родители съм директна....трябва ми това и това искам и мисля, че това и тях много ги улеснява..вместо да се чуда какво точно да ми вземат.
Миши
миличка всичко ще се управи сигурна съм
Инловче
да пишеш като има развитие с твоето интервю
Езра
браво за хубавите резултати
Иве
да пишеш как е минало... всички сме с теб
п.п.
Иве, Еми
снимките са много готини и някак ме настроймат на романтична вълна
Извинявам се ако съм изпуснала някои...пращам прегръдки за всички ви
п.п. напоследък сте много активни и докато ви изчета то още 20 нови коментара
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #99 -:
февруари 13, 2013, 18:29:58 »
благодаря ви за стиснатите палчета, дано и утре вс. мине по мед и масло
за сега мама се чувства добре, а тази новина мен ме кара да `фърча` от радост, милата се тревожеше доста (няма как), но сега си е отдъхнала като вижда че е добре
черпя ви
http://media.picfor.me/0011521C3/piran4e-%D0%A2%D0%9E%D0%A0%D0%A2%D0%98_large.jpg
Днес голямо харчене на пари, купувах си разни учебници, поръчах и за милото една чаша с надпис`обичам те`
Сега си готвя доматена супичка с тиквички
любимо;
Аз както Цвети мога да кажа само добри думи за свекървата, като всеки човек понякога ме е подразнило нещо, но това с всеки (дори любимия) може да се случи, но като цяло е мн. отдаден на семейството си човек, винаги ни е помагала, мислила ни е, била е до мен (като ми беше мн. трудно за майка ми), не се е месила нито за бебе-темата, нито за пари, нито ме е карала да готвя или да ми е давала акъл с нещо лошо, не ми прави някакви забележки, а ми дава подкрепа, което го оценявам
Миши, дано вс. се нареди
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #100 -:
февруари 13, 2013, 19:50:57 »
kiwi
, върнах се три страници да видя какъв ти е въпросът
/онова за превода е в края на поста/. Или си дописала?
По отношение на мъжката половина и подаръците, мога да кажа с чисто сърце, че нито синът, нито мъжът ми правят изключение. Точно тук идва и ролята на жената, да помогне, че даже и да вземе в свои ръце нещата. То хубаво че е така, защото не ми се мисли какво би станало, ако син реши да купи нещо скъпо и голямо на родителите си, без да се "консултира" с половинката си
. Виж за обратното - може, ама просто защото на мъжете им е все тая какво и за каква сума е подаръкът за тъста и тъщата.
Както казах, хората са различни, различно им е отношението към подаряването и подаръците. Преди седем години, когато бях в Лос Анжелис и споменах, че искам да купя дребни подаръци за роднините в България, реакцията на снаха ми беше "то пък те всички в България все чакат подаръци". Може за нея да не е толкова важно по принцип подаряването и съм повече от сигурна, че не е и помисляла да ни пренебрегва. Включих се в обсъждането защото и свекървите, както и всеки друг може да имат различни от вашите виждания. Пък и ми беше много интересно за едно подарено преди време цвете, дето трябваше да се полива
.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #101 -:
февруари 13, 2013, 20:07:09 »
Благодаря за подкрепата и позитивната енергия на всички ви
Днес следобед една от сестрите се обадила по телефона на мама, че тати е излязъл от операцията, всичко е минало нормално и без усложнения
Само че миличкия е бил още в пълна упойка и все още не сме се чували с него. Нямам търпение да се прибере
Милата ми майка пък вчера, като ходила сутринта към работа, се подхлъзнала на леда, стъпила на криво и си счупила кост на глезена
Голям кърък, голямо чудо... Та сега е доста притеснена и депресирана, защото трябва да стои вкъщи 3 месеца и да ходи с патерица. А татко също няма да е много физически активен. Аз я успокоих, че ще им помагаме с всичко, но тя просто е изпаднала в черна дупка, защото всичко ни се струпа наведнъж...
Езра
, много се радвам за резултатите ти и че майка ти е добре! Пожелавам й от сърце да оздравява бързо!
И мойто мъж никога не ми помага за подарък на Свекито
Мъжете не са създадени да мислят много, много, особено по темата с подаръците. Тази Коледа милото даже не се и сети, че трябва да им подарим нещо. В крайна сметка подаръците бяха символични, защото бяхме сме събрали много роднини и искахме да има за всеки по нещо. Но и аз си падам по практичните подаръци
Активен
Росита
Ентусиаст
Бургас, морето и .....
«
Отговор #102 -:
февруари 13, 2013, 20:20:18 »
Ей писателки такива, човек едва смогва да ви изчете...
Гледам си говорите за снахи, свекърви, подаръци, та да взема и аз да си кажа моето.
Аз си харесвам свекървата, не ми се меси в нищо, ако може да помогне-помага, ако ли не, поне не ми се пречка. За подаръците аз винаги питам, както и искам тя да ме пита. Аз лично нямам излишни пари, за да ги хвърлям на вятъра с подаръци за отбиване на номера. Искам каквото взема, да го ползва и обикновено взимам неща, които няма възможност да си купи сама. С майка ми постъпвам по същия начин и тя с мен така. Устройва ме идеално. А и честно казано мразя моментите на изненади, защото почти сигурно е, че ще се изненадам, но не приятно. Така до тук по темата с подаръците....
Пънки
, честита да ви е госпожицата, макар че....все си мисля, че ще излезе мъж. Абе, каквото и да е, нека е живо и здраво.
Иве
,
Езра
желая ви всичко да е наред!
Скайче
, аз като видя дреха с животински принтове и ме втриса... Обаче роклята направо ти седи като втора кожа.
Ние никъде няма да ходим утре. А ако все пак решим да излезем, то ще е за да отразим концерт на група Епизод в един рок клуб и това е.
Още 2 часа до края на смяната ми има, ама минават бързо с музиката на DIO - уникален глас...
Ако на някой му се слуша нещо по-хард, черпя с една песничка:
Dio - Rainbow in the Dark
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #103 -:
февруари 13, 2013, 20:45:43 »
хаха, росита, щях да натискам но като видях че било хард се спрях
Аз съм писала веднъж, че имам силно развито шесто чувство и съм чувтсвителна за някои неща (стига да не съм в зле състояние), днес имах това чувство за бащата на Ивето, че вс. ще е наред, напоследък още две неща ми се случиха (които предусещах); Надявам се всичко да бъде добре и само хубави новини да споделяме
Аз пък утре имам само спорт и западен език и после съм свободна, та се чудя дали все пак да не спретна нещо за мъжа
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #104 -:
февруари 13, 2013, 23:20:04 »
Иве
, много се радвам за баща ти, но това с майка ти наистина вече е в повече, горката! Има такива моменти, в които сякаш нищо не върви, но и те отминават.
За утре ние решихме да поканим сестра ми и мъжа й на гости. В началото на март той заминава на далече за 6 месеца, та решихме да се съберем. Мислех да правя суши, но поръчах
- не ми се занимава с пазаруване и плескане. Все пак от мен ще е Крем Брюле с шоколад /по рецепта на свекървата
/.
Заговорили сте за подаръци..Аз на моята нищо не съм и подарявала - с брата на милото се комбинираме за подаръка, та неговата жена се грижи
Понякога се дразня, но пък по този начин не се навирам между шамарите. Винаги, обаче, нося нещо приготвено от мен - я суфлета, я някакви деликатеси, които те не биха си позволили. От страна на свекърите винаги има плик с пари - за всички, не само за снахите.Така ние си избираме за какво да ги похарчим
Отношенията снахи-свекърви са странни, но определено има моменти, когато има търкания и дразнения. Както
Муун
каза и майките понякога прекаляват, но са ни майки и не ни прави впечатление
Прекрасна вечер на всички
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]