Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 18:32:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни! (Прочетена 115937 пъти)
Lady_sunflower
Професор
Публикации: 308
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
«
Отговор #375 -:
февруари 17, 2013, 19:12:20 »
Аз също съм чела, че сушен и мариновани риби (както и меса), които не са минали термична обработка, никак не са препоръчителни. Същото се отнася и за сирената синьо, бри и др. , които не са узрели добре.
Реших да намеря повече инфо и ето тук мисля, че има изчерпателна и полезна информация
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=773&Itemid=37
. Разбира се звучи доста страшно, но не се поддавайте. Аз поне всеки път като прочета такава статия и първите 5 мин. започвам да се притеснявам
Пънки, и на мен ще ми е интересно да споделиш каква е розовата вода, от аптеките ли я взимаш, колко мазна е (питам защото аз преди съм си взимала за косата и беше като вода
, а си представям, че за кожата трябва да си е мазничко). Сподели моля те и колко струва. Благодаря предварително.
За стриите наистина си зависи от типа кожа. Всеки организъм си е индивидуален, както и всяка бременност си е индивидуална, но това не означава, че не трябва да полагаме мнооого грижи
. Знам че е много полезно да се пие много вода, да се яде грейпфрут (както прави gucci) и да се третират добре
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #376 -:
февруари 17, 2013, 19:15:34 »
Това за рибата не го знаех и ще го запомня, аз не обичам кой знае колко, маринована съвсем, така че и не ми се е налагало да питам. А за мазането бях на мнение, че каквото зависи от мен ще го направя, другото Божа работа. Не знам кое от двете е помогнало
Всеки сам си решава
П.П.
Пънки
и мен ме интересува каква розова вода ползваш, ако може да споделиш
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #377 -:
февруари 17, 2013, 19:30:27 »
Цитат на: ina_lemon в февруари 17, 2013, 19:00:40
Гери, и аз избягвах маринованите риби, а и аз като тебе - морско чедо, толкова ги обичам ....
Също и миди ми бяха споменали , че не е ок ..... Въпреки , че са варени за салата или панирани ..... имаше нещо и за тях. Освен това са тежка храна и дъра бъра.
Но за маринованите и пушени и веяни рибоци напълно те разбирам, толкова да са вкусни. Но пък да си хапнеш една да мине мерака , не вярвам да се появи проблем. Мислиш ли?
Инка то е ясно ,че без хич няма да стане.Все някой път ще се хапва.А за мидите те ще се появят накрая така че и от тях ще се пробва-още повече чу тука ги вадят пресни пресни сутрин рибарите и директно от тях взимам и ги варя и заливам с дресинг.Обожавам маринована,пушена, веятна риба и всякакви морски дарове-калмари,октоподи и всичко останало.
Сирена нали много обичам и им хванах цаката-на сосче със сметана.Обработват се термично и няма проблем.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #378 -:
февруари 17, 2013, 23:42:27 »
Гучи , браво за добрите новни! Аз честно казано не знаех , че маринованата риба не е термично обработена. Наистина суроват риба (под форма на суши) , морските дарове не се препоръчват заради листериоза. Тук препоръчват риба 2 пъти седмично, заради евентуалното съдържание на живак. Сирената , ако са направени от пастьоризирано мляко , могат да се консумират. Аз с първата бременност бях много стриктна, но с тази през първия триместър набивах суши, защото само от това не ми се гадеше и ми даваше поне малко енергия.
За стриите се мажех с едни масла по рецепта на ellie_bellie с първата брменност, съвсем религиозно от самото начало. Така и не ми се появиха, въпреки че имам по бедрата , от едно напълняване през 2006г. Сега да съм се мазала 3-4 пъти , но не са се появили. Обикновенно си е и до структура на кожата. Но с мазилата поне ако една жена е предразположена може да намали количеството.
Lady_sunflower беше споменала за витамини с омега 3. Омега 3 е страшно полезна за развитието на бебето , както и за майката. Бях чела ,че дози от 3-5 гр. дневно по време и след бременността намалява вероятността от следродилна депресия. Ако знаех това с първата ми бременност , нямаше да премина през този ад, ама нали се учим , докато сме живи
. Тъй като вс епак морските продукти са ни ограничени е хубаво да се взима като хранителна добавака, защото тялото ни не произвежда омега 3, а трябва да си го набавяме чрез храна.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #379 -:
февруари 18, 2013, 08:26:26 »
Добро утро!
Да споделя за розовата вода. Не мен свекърите ми я дадоха, не се продава по магазините. Мазничка е, но не е като олио. Понеже свекър ми прави някаква поддръжка на машините за производство на розово масло, това което се прави в България от роза етерна за износ. И след употреба изплакват машините, а това което остава си е всъщност разредено розово масло. То не се продава, но си има своите качества.
Да ви кажа относно яденето на сулови меса, независимо риба или друго, аз лично не го спазвам. Риба сурова не ям, защото не ми е вкусна дори и маринована, но си ям всякакви салами и подобни сухи меса.
Снощи мъжа ме гледа едно озадачено и вика "А бе, сигурно ли е, че корема ти не може да се пукне? Толкова надут изглежда." Мен като ме напуши един смях!
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #380 -:
февруари 18, 2013, 09:04:40 »
Здравейте сладурки...аз тия дни го бях отдала на релакс и затова не бях толкова активна. Гледам говорите за витамините за бременни..аз първо започнах с прегнакеър, сега пия пренатал и понеже ми свършват мисля да си взема за разнообразие пак прегнакеър
Иначе и за мазилата все с различни...първо бях с едно много обикновенно - бейбимама, после с едно билково и сега съм с мама дона на чико..пък и то като свърши мустела мисля да пробвам. Иначе много си зависи от кожата..аз преди нищо ни усещах ама тука от една седмица ме насърбява доста кожата и се надявам да не нацепя..ама то каквото и да правя ако кожата не е еластична така или иначе ще получа стрии
п.п.
Еми, Пънки
много са ви сладки пупите, които сте показали в една друга тема
Пънки това с мъжа ти ме разсмя..моя само гледа снимки на бременни жени ама примерно 8-9 м. и ми обеснява, че мен не си ме представя с толкова голям корем и аз му казвам споко - ще си ме представиш
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #381 -:
февруари 18, 2013, 09:11:29 »
Искам и аз да видя коремчетата ви.
Активен
punk_girl123
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Апр
«
Отговор #382 -:
февруари 18, 2013, 09:25:35 »
Гери има снимки в миналата седмична тема. Аз мога и тук да кача, но ако искаш хвърли един поглед там, че ще си изпишем темата, а още никой няма да е родил
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #383 -:
февруари 18, 2013, 12:20:43 »
И аз това исках да кажа, но Мири ме е изпреварила.
Сирена може да ядете стига да са направени от пастьоризирано мляко, но забравете за синьото такова, то е напълно забранено.
Харингата е сурова маринована риба, деликатес е при нас и тук е позволена за бременни, даже казват че като си бременна най се услажда, но естествено трябва да е прясна и да сте сигурни в произхода и.
В никакъв случай не консумирайте вакумирани риби, така най лесно се разпространява салмонелата.
за даровете не съм чела, защото не ям, но предполагам същото важи и за тях.
Тук даже препоръчват да се яде риба поне 2 пъти в седмица, това благоприятства за развиването на мозъка при бебето. Естествено внимавайте с какви риби, колкото повече живеят, толкова повече живак и там вредни неща попиват от океана, морето и така нататък.
В крайна сметка хапвайте си всичко с мярка и едно на ум.
Аз от толкова четения и притеснения, бях спряла всичко, алкохол абсолютно всякакъв и под всякаква форма, цигари, не се лакирвах, не се гримирвах, не се боядисвах, за храните абсолютно стриктна, ходим винаги от един рибарски магазин, рибата там е винаги прясна. Единственото ми прегрешение беше че ядох веднъж карпачо, но беше в реномиран ресторант и много го обичам, еее това после не ми попречи да се самообвинявам и притеснявам да не се разболея...
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #384 -:
февруари 18, 2013, 19:42:02 »
Привет мами, как сте?
Този уикенд голямо ходене падна за мен, два дена петите ме болят чак, а за кръст и т.н да не говорим, но поне накупихме разни работи и почваме да се готвим за бебо
Дрешките поне вече изпрах, изгладих и подредих, другата седмица ще оправим и креватчето :)Купих си разни принадлежности за болницата и...сега остава якото подреждане , всичко да си дойде по местата, за да има максимално място за нас с малкия
Снощи така рита и се хвърля това, човече че така ме уплаши, цяла нощ...сърцебиене, че всеки момент ще родя....явно почва да ме гони параноята...та чак не лекар отидох днес, нищо че утре съм на ЖК...
шматка, но всичко е наред. Увеличиха ми пак Магнезия, че много се стяга моята пупа за съжаление, още не се е обърнал бебо, все още е разположен седалищно
Относно витамините не пия никакви витамини, изследванията са ми добри и не се е налагало и до сега. Пия все още фолиева киселина, казаха ми да си изпия кутийката тя пък стигна почти до края на бременността (2-рата ми кутийка).Утре ще ми взимат секрет и ще ми дадат направление за кръв и урина, че ЖК е на обяд.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #385 -:
февруари 18, 2013, 20:00:13 »
Видях ви големи сте сладурки.Така се радвам ,че темата е активна и пишете редовно.При мен днес сякаш единия правеше опит да се завърти което не беше приятно и в съчетание с ядовете на работа ми беше кофти ден докато не се прибрах у дома.
Ние си взехме една люлка за бебетата от продавалника и с нетърпение чакам утре да пристигне и да си я видя.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #386 -:
февруари 18, 2013, 22:05:23 »
Ей Гери честито
да я покажеш като я вземеш
Активен
punk_girl123
«
Отговор #387 -:
февруари 19, 2013, 10:05:52 »
Мерси Гери! А ти кога ще покажеш някой твоя снимка?
Може и снимка на люлката да покажеш. Щях да те питам с количката какво стана? Нали я поръчахте или аз се бъркам? В Пловдив има толкова колички за близнаци и все като видя някоя се сещам за теб
Аз не съм се похвалила, но и ние си харсахме количка, на Бертони - Уинър оранж. И двамата с тати сме фенове на оранжаво и много търсехме точно такъв цвят.
Еме то явно тревожността си е присъщана при браменните, но важното е, че всичко е наред. Да споделиш как е минала консултацията.
А за хапването...аз още в началото реших, че няма да се притеснявам и водя от разни ограничения. И до сега си хапвам като ми се прияде нещо. Даже вчера и днес ядох тирамису, със сурави яйца.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #388 -:
февруари 19, 2013, 10:44:46 »
Пънки скоро ще ви се покажа-нека се оформи хубаво коремчето.Иначе довечера ще кача снимки на люлката и количката да ги видите.Количката дойде -сега търсим само втори кош за новородено.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #389 -:
февруари 19, 2013, 10:46:20 »
Емииии
развам се, че прри вас всичко е наред...още малко и ще си гледате вашият мъж
след прегледа пиши как е минало
Гери
и аз мисля, че нашата бебона е много въртелива и наистина ми е много неприятно понякога като реши д асе върти /поне аз това мисля, че прави/ Иначе на ядовете в работата им тегли една м...на и си се радвай на двете съкровища, които растът вътре в теб
Честитооо за люлката
Пънки
браво за тирамисуто..сигурна съм, че е било пракрасно. Ако вземете количката да я покажеш..ние май сме се ориентирали към Чиполиното
Да ви се оплача напоследък апетита ми е станал троен...направо по цял ден само дъвчем нещо..в началото изобщо не ми се ядеше, а сега съм като обезумяла акула
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден