Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 12:01:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни! (Прочетена 115900 пъти)
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
«
Отговор #360 -:
февруари 16, 2013, 00:12:09 »
момичета много полезна информация е това което сте написали с усвояването....
Я да ви питам коя какви витамини пие? Аз за момента съм на сиропчето Хип Натал, но се чудя дали да минавам на други примерно Прегнакеър +?
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #361 -:
февруари 16, 2013, 10:54:39 »
Аз пия Пренатал.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Апр
«
Отговор #362 -:
февруари 16, 2013, 15:49:39 »
На мен доки ми предписа прегнанткеър от 4-ти месец и сега даже ще почвам прегнанткеър с омега 3 /бил полезен за кърмата
/
Отделно от 6ти месец си пия магнерот и сега ми включиха и желязо от няколко дни.
Но за интервала на приемане никой нищо не ми е казал. Поне доки не е. Та си ги пия едно към гьотере, но сега като съм си в къщи се опитам да ги взимам по разделно. Лошото е, че пия мляко вместо вода т.е. на ден поне по литър /не заради бременността ми просто много обичам/ и ми малко трудно да издебна кога не съм пила, че да взема желязото.
«
Последна редакция: февруари 16, 2013, 15:55:45 от punk_girl123
»
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310
«
Отговор #363 -:
февруари 16, 2013, 15:56:03 »
При мен магнезии и желязо, като желязото го пия всеки втори ден и сменям два типа хапчета, че ми разбъркват корема.
Между другото кофеина също възпрепятства усвояването на желязо, така че ако като мен пиете едно кафе сутрин по добре да приемате желязото по късно през деня.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #364 -:
февруари 16, 2013, 16:15:56 »
Приема на желязо трябва да е след или 2 чса преди приема на калций или кофеин.Витамин С помага за под оброто усвояване на желязото от организма,така че ако след като се изпиете желязото изядете един плод или изпиете фреш е още по-добре.Имам страхотна рецепта за нисък хемоглобин - сусамов тахан с орехи.Продава се във всички големи магазини - по две лъжички три пъти на ден е достаъчно и няма да имате нужда от таблетки желязо.По време на бременността пробвах какви ли не яденета и лекарства ,но сусамовият тахан се отрази най-добре на хемоглобина ми,който всъщност беше паднал до 105
Активен
Lady_sunflower
Професор
Публикации: 308
«
Отговор #365 -:
февруари 16, 2013, 17:36:28 »
Момичета, аз най- накрая намерих време и наваксвам с четенето на темичката. Ние сме се засилили да взимаме по- голямо жилище и е голяма лудница около нас. Вече сме си харесали нов дом. Трябва да се справим и с покупката, и със настаняването до появата на бебеока
На всичкото отгоре се разболях (не е много зле положението , но ми е доста дискомфортно). Доки каза да не пия нищо друго освен много течности, мед, чай, лимони, портокали, евентуално гаргара с вода и сода за гърлото. Тя дори е против хомеопатичните. Дано нашето малко човече не усеща нищо от моята лека суха кашлица. Но стига толкова за мен
Честито на мамите с дъщерички. Толкова красиви и кокетни неща има за момичета. Показали сте страхотни полезни линкове с дрехи и аксесоари. Много полезно е за нас, които сме с по-късен термин, да сме тук във вашата тема.
Josephine, аз пия Прегнакеър + омега. До края на 3ти месец пиех само фолиева, след това я спрях и веднага започнах с Прегнакеър + омега, която съдържа и фолиева. Избрах + омега, тъй като сега през бременността не хапвам много риба. Витамините Прегнакеър + омега ми ги препоръчаха 2 различни гинеколожки. Мин. седмица след преглед ми изписаха и Магнерот - 3 по 1 на ден. Сега само се старая да има няколко часа промеждутък между пиенето на Прегнакеър + омега и Магнерота. Да си призная магнерота не го пия редовно и се моля да не е много фатално. Прегнакеър + омега струваше 34 или 38 лв и стига за 30 дни. Аз сега съм в дилема с какво да си мажа коремчето, талията и бедрата. Дали да купувам козметика за бременни или да се мажа с мас или със зехтин. Досега се мажех с обикновен крем за тяло, с който се мажех и преди бременността, а от 2-3 седмици ползвам масло против стрии на Икаров, но мирише доста на билки (но не приятни билки като мента и липа, а на странни билки
. На мен самата не ми пречи докато се мажа, но пижамките ми се вмирисват и не кефи така
Активен
malia
Ентусиаст
Публикации: 136
«
Отговор #366 -:
февруари 16, 2013, 18:11:39 »
Aз не съм пила никакви витамини,защото доки каза че като изследванията са ми добре пък и не съм повръщала и мога да си хапвам всичко нямало смисъл.Пиех фолиева киселина до 7 месец някъде и от 4 месец пия магнерот 3x1 и сега ми е последна седмица и го спирам че вече ми писна да го пия и много често пия 2x1
Дано да няма проблем. А за мазането аз се мажа от 6 месец някъде с масажното олио на bubhen за майки. Мажа се само вечер и до сега нямам никакви стрии но не знам дали е от олиото или от кожата.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #367 -:
февруари 17, 2013, 12:53:52 »
Аз ползвам масажно олио на Hipp Mama и крем против стрии за бременни на Sanosan.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #368 -:
февруари 17, 2013, 14:18:17 »
Аз пия Магнезиев Диаспорал 300-по едно саше,фолиева киселина Неофолик мета,Допегит за кръвното,но шпа по две три на ден.Витамини не пия-но ям страшно много плодове и задържително по 1 грейпфрут на ден.Мажа се от първия месец с един доста мазен крем като консистенция /но не е за бременни/ и засега нямам стрии надявам се докрая да успея да запазя вида на кожата си.
Момичета аз много обичам маринована риба-херинга ,сьомга-смятате ли че мога да хапвам.В момента не ми се яде печена или пържена риба а само маринована и се чудя защото иначе не хапвам рибка.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #369 -:
февруари 17, 2013, 16:21:11 »
Сега ви прочетох, че сте подхванали темата със стрии. Аз се мазах с Икаров, в началото почнах с Матерн, но ми излизаше доста солено (но се мазах от самото начало!). Една позната се е мазала с глицерин и каза, че е доста добър ефекта. Много важно е да не спирате след като родите, защото при свиване на кожата също може да се появят
Аз се опазих, дано и с второто живот и здраве постигна същия ефект
И е много важно да не пропускате места
Относно витамини съм пила само магнезии (само това са ми изписвали), някъде бях споменала, че педиатъра в последствие каза, че от витамини после много трудно се затваря фонтанелата (беше се очудил, че на малкия доста бързо се затваря и ме попита), не знам до колко е така...
Гучи
относно риба защо да не можеш...аз нищо не съм чувала против
Също ядях много плодове и сега между другото малкия много обича. Някой казват, че има връзка. Не знам до колко е от това или от случайността
«
Последна редакция: февруари 17, 2013, 16:25:06 от casky
»
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #370 -:
февруари 17, 2013, 16:46:24 »
Гери и аз мисля, че няма проблем да ядеш рибка. Даже мисля, че е препоръчително.
Аз също ям много плодове, но въпреки всичко си пия и витмини, понеже съм сигурна, че с храната не мога да си набавя всичко. Четох доста по темата и накрай излезе, че за да се задоволяват ежедневните нужди трябва да ограбя банка, за да мога да си го позволя. Друг е въпроса, че не винаги ти се яде нещо здравословно.
За сриите.....аз от началото се мажех от дъжд на вятър с едно мазно хипоарлергенна кремче. Сега като нарастна шкембето и почна да си насърбява, та се мажа с розова вода. Бях доста скептична към нея, но от както почнах не ме сърби кожата и не ми опъва. Но доколкото съм чела, от стриите спасения няма, ако кожата ти е предразположена към тях. Ако ще и с крем за стрии за 1000 лв да се мажеш, пак ще си излезнат. Тази мисъл си ме успокоява. Пък и майка ми една стрия няма пък с нищо не се е мазала.
Да ви попитам, вие забелязвате ли някаква промяна в окосмението си? Аз чак днес се вгледах в краката си и установих, че за месец и половина имам 5 косъма на кръст. Не че преди съм била космата, но не бяха толкова малко!
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310
«
Отговор #371 -:
февруари 17, 2013, 17:00:18 »
За мазането първите месеци ползвах традиционния си лосион за тяло, а в последствие си купих от аптеката Lierac против стрии, който е за бременни. Засега съм доволна, а и консистенцията е като гел.
Гери
на мен ми казаха да избягвам маринованата риба, тъй както има минимална вероятност да е заразена с листерия. Мен това, което ме учуди тук, е че ми дадоха списък с морски дарове и видове риба, които да не консумирам, като скумрия например, на което ужасно много се учудих.
Аз лично го спазвам, но имам близка приятелка, която смяташе, че е прекалено и въобще не спазваше дадените и указания.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #372 -:
февруари 17, 2013, 17:12:50 »
Гучи не може да се яде сурова риба ,опасно е , и на мен много ми се ядеше,но не смеех,само преминала топлинна обработка.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #373 -:
февруари 17, 2013, 18:36:35 »
И аз така съм чела за маринованата риба и явно ще я пропусна и ще се насиля с пържена или печена.
Dinna скумрията и рибата тон има олово в тях.В някой други риби също и е хубаво да се избягват.Морските дарове предизвикват контракции доколкото са ми казвали-аз мога и без тях засега ама лятото незнам как ще удържа фронта с мидите.
За стриите и аз мисля ,че и да се мажеш ако ще се появяват ще се появят с каквто се мажеш.Но пък ще направя опит да се предпазя максимално и ще се мажа макар и не с кремове за бременни.Мен кожата още не ме сърби.Пънки я кажи каква розова вода ползваш.Пънки при мен е обратното с окосмяването-направо съм като ужас.Засега се справям ,но все още се сгъвам и събирам.После ще се ходи на кола маска .
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #374 -:
февруари 17, 2013, 19:00:40 »
Гери, и аз избягвах маринованите риби, а и аз като тебе - морско чедо, толкова ги обичам ....
Също и миди ми бяха споменали , че не е ок ..... Въпреки , че са варени за салата или панирани ..... имаше нещо и за тях. Освен това са тежка храна и дъра бъра.
Но за маринованите и пушени и веяни рибоци напълно те разбирам, толкова да са вкусни. Но пък да си хапнеш една да мине мерака , не вярвам да се появи проблем. Мислиш ли?
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден