Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 22:02:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни! (Прочетена 116667 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Re:Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
«
Отговор #180 -:
януари 30, 2013, 15:04:41 »
Аз искам да се върна на работа след майчинството във същата фирма и затова искам да съм коректна с работодателите ,а и те винаги са били коректни спрямо мен и не са ми правили проблеми.Затова отначало седнахме и се разбрахме кой какво очаква.
Пънк аз пазя диета но тя не е 90 дневната.Диетата която спазвам не вреди на бебетата и е съгласувана с лекар.Просто аз имам хранителен режим и не ям сладко,хляб,полуфабрикати,снаксове, чипсове и други подобни.Е случва се понякога да хапвам ,но е рядко.Иначе гледам да се храня разнобразно и качествено-тоест на обяд месо и салата ,млечни храни-сирене,кашкавал и мляко,вечер много плодове ,задължително фреш от грейпфрут всеки ден.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #181 -:
януари 30, 2013, 17:56:53 »
Лелее Гери е не ти ли е неприятно да спазваш тази диета и то точно докато си бременна, аз много такива неща ям, чипсове ,сладко и т.н., ама ми се яде, е вярно не че не ям всеки ден и постоянно , но не се и ограничавам.
При мен бебето дойде точно на време, нали бях по заместване и така се случиха нещата, че колежката се върна на работа и аз излязох болничен, та общо взето нещата се наредиха добре, само дето няма да мога да се върна след това на работа на същото място, а трябва да търся нова
, но...да минат тези две години (или една) и тогава ще го мисля.
АКо някой се интересува в новата клиника Надежда имат ден на отворените врати на 04.02 от 14:30 и от 15:00, аз ще ходя записах се
и за Тина Киркова записват за февруари, датите са за 1-вия, 2-рия и 4-тия вторник на месеца, аз се записах за 05.02.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #182 -:
януари 30, 2013, 19:05:48 »
Ами не е много приятно особено като си бременна ,но е важно за здравето на мен и бебетата.А и ям добре за тях-тоест полезни за тях храни.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #183 -:
януари 30, 2013, 21:36:05 »
Гери когато си в непрекъснат болничен първия се изчислява на база на заплатата от предния месец, но следващите се изчисляват за същата сума, а не всеки за предходния, ако ме разбра. Взима се за база последния отработен месец, това е само ако болничния е непрекъснат, ако е прекъснат тогава се смята на база на месеца в който последно е работено и там сумите стават доста по-малки. Дано ме разбра какво имам предвид. Специално съм говорила със счетоводителите ни и сме чели какво пише в кодекса.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #184 -:
януари 30, 2013, 22:16:18 »
Аз ви чета, макар и да не съм към вашата група и исках да питам болничния от джипито или от гинекологът се определя, ако кажеш че искаш и че те натоварва работата има ли възможност да ти го откажат? Мен парите не ме засягат, защ. определено няма да мога да съм на работа един ден когато съм бременна, защ. работата ни е мн. стресова, стои се права дълго време и има доста болни...
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #185 -:
януари 30, 2013, 23:17:37 »
не знам дали имат право да ти го откажат лекарите...принципно го издава гинеколога първия, а после другите лекарска комисия. Но все си мисля че са разбрани и ако поискаш дават, знам ли?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #186 -:
януари 31, 2013, 08:58:19 »
_Ezra_ болничиния се дава или от джипито или от гинеколога.По принцип не отказват болничен на бременна жена,но си зависи и от хората.
Josephine няма да споря-всеки си има мнение,а аз просто спя до главен счетоводител.
cveta_d86 хубаво е писмено да ги уведомиш ,че нещата не рядко се променят.Ами ако ще се чувстваш по добре вкъщи при тази ситуация почивай вкъщи или по разходки.
Който иска снимка да ми пише един мейл на ЛС и ще му пратя.
Аз след малко отивам на ЖК и съм гладна и жадна заради изследванията.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #187 -:
януари 31, 2013, 09:03:49 »
Гери
незнам при вас как е..ама аз примерно през деня не съм толкова гладна ама сутрин съм като освирепяла и като трябва да давам кръв само чакам да мина и да захапя нещо
Иначе за болничните и аз си мисля, че на бременна жена няма кой да откаже
Гледам и за хапване си говорите.. аз да си призная си хапвам каквото ми се прияде и осебенно тука от последния месец умирам за сладко и доста прекалявам и разбирасе после на кантара се виждат последиците та съм решила сега малко да огранича сладко и малко по-разтоварващо да го давам, че нещо кг-тата взеха да напрадева доста изведнъж и аз самата не се чуствам добре вече, а до появата на бебчо има още доста време.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #188 -:
януари 31, 2013, 09:08:24 »
Ами и аз съм гладна сутрин особено като се има предвид че последното ми хранеен е преди 20 ч вечер и е основно салати и плодове.Лошото е че след вземането на кръв трябва да си изпия хапчетата след които не се яде още 30 мин минимум.Ама ще издържим няма начин.
Иначе мисля че качването не е само от намина на хранене защото от петия месец нататък почват да растат повечеко на грамчета бебетата.Хубаво е да ограничиш сладкото за сметка например на месо и млечни.Но най важното е да се чувстваш добре и бебетата да си растат дори и като си угаждаш със сладичко.Все пак аз пазя диета заради здравословни проблеми, а не защото ме е страх да кача кг.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #189 -:
януари 31, 2013, 09:20:21 »
Добро утро! Гери дано всичко да е наред с изследванията.
А за болничните....аз до колкото съм информирана се изчисляват на база осигурителен доход за предходните 18 месеца, а когато е за майчинство 2 години назад. За това не е болка за умирачка, ако няколко месеца дохода е малко по-нисък.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #190 -:
януари 31, 2013, 09:22:27 »
На мен не че ми се получава де..но си знам, че от някои неща само аз си дебелея, а пък те не дават нищо полезно на бебчо..та затова казах малко по разтоварващо и ще се концентрирам върху неща, които са полезни за бебчо..поне за малко де..то е ясно, че като ми се прияде нещо няма как да не си хапна
Ох да ви кажа нямам търпение да дойде 07.02 когато съм на втора ФМ и да видим как се развива бебчо, а също и пола да разберем вече
А да ви питам бъдещи мамчета вие мислили ли сте за имена или е раничко още
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #191 -:
януари 31, 2013, 09:30:28 »
О при нас имаме проблем с избора. Женски харесваме много, но за момче за сега сме се спрели на едно, което и двамата харесваме. Ще видим в последствие като вече пола се определи 100% сигуронст. Ако случайно е момиче, лесно ще изберем. Ако потвърдят, че е мъж ще му мислим още.
Но при нас проблема е, че аз искам да е кръстено на себе си. И за да ги няма тия "на баба буквичката" или "на дядо буквичката" избягвам имена започващи с буквите на родителите, което допълнително ограничава избора.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #192 -:
януари 31, 2013, 09:44:31 »
Ние сме готови с името.На нас на ФМ ни казаха,че ще си имаме момиченце и мислим да го кръстим Юлия.
Активен
malia
Ентусиаст
Публикации: 136
«
Отговор #193 -:
януари 31, 2013, 11:18:01 »
И ние сме готови с името от доста време аз си харесах едно за момче и две за момиче.Мъжа ми ги хареса много и така си остана без спорове единия да иска едно другия друго. Аз също искам да си е на себе си без буквите на родителите, но сега ме бъзикат постоянно че съм си го кръстила на себе си
но не е така просто това име ми харесва. Нашият мъник ще се казва Мартин пък аз съм Мария
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #194 -:
януари 31, 2013, 11:48:23 »
Връщам се от изследвания и всичко засега е ок.Кръвна захар 5,идеално ПКК,чиста урина,идеални тонове на бебетата,нито кг качен от 13,01 до 31,01.Даже казаха че няма да ми правят и натоварване с глюкоза при тези идеални резултати.Чакам си само ТСХ да видя как е.
Имената ние ги избрахме.Имаме и резервни за момичета.
ra_di много хубаво име сте избрали.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетно празнични бебчета Април,Май,Юни!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден