Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 13:50:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 7  (Прочетена 203362 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: април 14, 2013, 01:25:48 »

Фийби, и другите са ти писали, пък и вие сте си почти на 6 месеца. Най-малкото реален риск за здравето на детето не би трябвало да има...
Ние карахме поне до 6-ти месец, но не сме имали и проблеми нито със събирането в самия кош, нито с нервничене - просто смъквах докрай сенника и тя пак виждаше доста.

Пък и щом говориш за леко навдигане на коша, а не чак седнало положение - мисля, че няма да е проблем. Важното е да не товариш кръстчето и гръбчето много. А и да не ти се свлича детето вътре. Виждала съм абсурдно изглеждащи дечица - в летен кош, ама то още малко, не може да се държи само и се свлякло като....и аз не знам, но не изглеждаше да му е удобно на детето  blum
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: април 14, 2013, 11:28:39 »

Фийби,щом се изправя и иска да гледа,тогава пробвай с другия кош,аз досега все му бях плътно спус ала покривалото и той си спеше на разходките,от скоро му махам една част и оставам на мрежа и Ники така се разглежда,че не иска да спи.то аз онзиден за първи път го извадих от количката и той милия се шашна,после като се прибрахме толкова се зарадва.
аз искамда питам две неща: първо с какво завивате през нощта,мислих да купя чувалче,но стана много топло и се отказах.сега ники спи при нас,спалнята е топла 22 градуса без да отоплявам,ние спим по чаршафи, а него го завивам с вълненото одеало,но не знам мога ли по чаршаф инего да завивам,още повече той е с боди и цяло боди отгоре, а ние сме голи.
втория въпрос е за морето,кога е хубаво да се ходи,въобще мога ли да го водя на плаж,той е много беличък и с чувствителна кожа,има ли смисъл да ходим на море.Обмислям вариант да вземе и свекърва ми да го гледа,но се чудя,моля споделете опит.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #407 -: април 14, 2013, 11:40:05 »

В лятна количка го слагах след 6м. Питай педиатъра, те контролират тези неща girl_wink
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #408 -: април 14, 2013, 15:48:48 »

втория въпрос е за морето,кога е хубаво да се ходи,въобще мога ли да го водя на плаж,той е много беличък и с чувствителна кожа,има ли смисъл да ходим на море.Обмислям вариант да вземе и свекърва ми да го гледа,но се чудя,моля споделете опит.
Съжалявам, че пиша втори пост след мой..но съм го пропуснала.
Аз не съм го водила на плаж докато не стана на 2г и половина - а сме от Варна. Първата година съм го водила под 3 пъти след 17 часа, с тениска без да влиза във водата, колкото да си поиграе на пясъка. Аз лично съм много против бебе на плаж, понеже самата аз имам проблеми с кожата от слънце и плаж...а и съм гледала предавания на темата, в които говореха даже над 3-4 годишна възраст.

На две и половина ходихме след 16ч. и чак миналата - на три и половина е бил на плажа по обед. Винаги го мажа с над 30-ти фактор защитен крем, никога без шапка и задължително с бански (желателно е поне два да не стои с мокри). Особено за момчетата е много лошо да са без, защото може да влезе пясък и става страшно...
« Последна редакция: април 14, 2013, 15:52:23 от casky » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #409 -: април 14, 2013, 16:42:57 »

Аз пьк обратното - Марта я водя на плажа откакто е на 4.5 месеца. Мьжа е морско чедо и свекьрвата така е правила.

В началото даже без крем, но цялата покрита с тьнки бели дрехи, задьлжително сльнчеви очила и шапка. Идеално от 7.30 до 10ч макс. Следобяд намирам, че е твьрде горещо. И постоянно под чадьра (с изключение на 30ина мин разходка по ивицата веднага след отиването).
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #410 -: април 14, 2013, 16:49:13 »

А във водата вкарваш ли я? А и до колкото помня не сте в БГ. В предаването, което бях гледала като аргумент използваха факта, че последните години планктона доста се е намалил в следствие на замърсената вода...
Иначе толкова рано съм съгласна, че слънцето не е опасно good Но аз съм виждала (и то не веднъж) бебе на обяд на плаж shok А даже и под чадър слънцето хваща. Моя е оставал два три пъти на обед, под чадър и с тениска, завит с чаршаф...поне го научих да спи и на плажа blum
« Последна редакция: април 14, 2013, 16:51:36 от casky » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #411 -: април 14, 2013, 16:55:20 »

Става вьпрос за адриатическо море. Пьрвата година ако си спомням добре само краченцата и топвахме за няколко секунди. В един момент имахме и надуваемо басейнче, в което я слагахме под чадьра за 10ина мин. (с питейна вода).

Следващото лято беше на 1,5г. с крем и шапка и играеше в морската вода най-вече крачетата (до под дупето макс) и да хвьрля пяськ вьтре от рьба. Пак в ранните часове, защото ние и без друго така си ходим на плаж по принцип. Никога не е изгаряла, дори не се е зачервявала.

Мога да проверя по снимките конкретните месеци, но в общи линии е това.
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #412 -: април 14, 2013, 16:59:07 »

Да, това е много важно да се уточни. С питейна вода става, тогава ако е и рано няма проблем. Просто водата е много мръсна и доста кожни алергии са се увеличили последните години good Иначе слънцето е ясно, но там може да се лавира времево...
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #413 -: април 15, 2013, 12:57:04 »

чудно ми е  за морската вода, заради солта ли?
Простете ако въпроса ми е тъпичък, но след 20 дни заминаваме и ми е чудно сега като чета.

Аз и братми още от бебета сме били във водата и то в БГ и не само крачетата са ни били топвани. Миналият ден бяхме на басейн и малката прекара страхотно, за това не мислех да я ограничавам с къпането, естествено след обяд няма да сме на плажа или басейна.
Избрах хотел с градина, та тогава ще се разхождаме под палмички.
При вечер, може да се топнем пак, шапки госпожицата не обича и ги сваля веднага, какво да направя?
За кремче ми казаха да ползвам фактор 30, че е по добро и да се маже по често
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #414 -: април 15, 2013, 13:04:37 »

Не е заради солта, а защото водата вече е много мръсна. Нали това и написах - последните години има много кожни проблеми, включително и от водата...а детската кожа е още по-нежна и чувствителна. Сега ако ще и топвате само крачетата не вярвам да има кой знае какъв проблем, ама ако ще е потапяте цялата...аз лично не бих.

А за шапката - без шапка не те съветвам да я държиш на слънце. Потърси някакъв модел, който по-трудно ще маха.

Крема го мажа почти постоянно и не го размазвам хубаво (това говоря лятото на силно слънце, не знам сега къде ще ходите). Но го оставям да белее и през половин час мажа пак. Моят син също е много бял. А ако е наистина много силно вече слънцето му слагам тънка тениска.
« Последна редакция: април 15, 2013, 13:07:33 от casky » Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: април 15, 2013, 14:35:36 »

fibi, шапка с връзки
roumyana, заведох бебето на ненавършени 2 месеца, в коша на количката, под чадъра, намазана и с дрехи, сутрин до 10,30. Тази година  няма да мога да я вържа под чадър и в количка, но със сигурност отиваме и пак в нормални часове, мазани и с дрехи. Тези дни слънцето беше силничко, извеждах детенце с шапка и намазано и пак има тен на лицето и ръчичките. Дано няма проблем по-нататък, дано не те подведа да си препечеш детето, но не искам да отглеждам моето под похлупак и  съм склонна да правя такива неща.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #416 -: април 18, 2013, 09:58:46 »

Каски, аз разбрах това за планктона, но това предаване което си гледала Мащабно ли е? или само за нашето Черноморие, защото в Бг не е тайна къде отиват отточните води от хотелите и там аз не бих си пуснала детето във водата, а за в басейн, дори не бих и мислила аз да влезна, миналата година засмуканото дете, така че има по страшни неща.

Купихме шапчица с връзки както ти и ангелче препоръчахте, чудя се да взема още една, резерва че госпожицата както си хвърля нещата, ще се улисаме и няма да видим.
тя види ли връзка и се почва дърпане, та няма да са в голяма помощ, ще я сваля дори по бързо, ама така като видя че ръкомаха ще знам какво следва.

И ние като ангелче бяхме в Австрия на басейн, момата беше на 2 месеца и топнахме крачетата в детският басейн, на 3 месеца в Гърция, там една вълна я понамокри до гърдичките, не сме я държа ли във водата.

Не мисля да я ограничавам, но и няма да я оставя да се засинее във водата.

Ние пак сме в онези ужасни периоди на растежи, Изабел не иска да заспи до 01:00 през ноща и това пищене по цял ден е най ужасно, Тон го болят ушите вече, а мен ме подлудяват.
Някой знае ли как се усмиряват зверчета
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #417 -: април 18, 2013, 10:13:35 »

Някой знае ли как се усмиряват зверчета

Мисля, че ако някой има отговор на тоя вьпрос, ще му дадат Нобелова Награда  pardon

Ако случайно разбереш и мен ме интересува  good

И да се оплача: мислех си, че тоя период е най-гаден и едва оживях докато мине, ама ако знаете какво е след втората година...  shok  girl_impossible  GROAN
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #418 -: април 18, 2013, 10:27:00 »

Фийби в предаването не говореха за конкретна страна, така че не мога да ти отговоря със сигурност. Но пък определено не мисля, че другаде е баш като тук NO Отделно беше много отдавна, тогава моят син беше бебе, и не помня детайли. Иначе това, че вълна я е заляла не е проблем, въпроса е да не е постоянно повтарящо се действие (според мен). Но определено където и да е водата не е като едно време, както казах и аз имам проблеми от плаж...сега имам едни петна, които ако не мажа всяко лято си стоят по-светли от кожата ми и ме зарадваха, че това няма оправяне и ще трябва да се мажа до края на живота ми всяко лято pleasantry

А за зверчето - конкретно за плаж понеже там компромиси не правя (просто за мен риска е прекалено голям, за да му се връзвам на номерата), ако ме ядоса или не ме слуша вдигам цирка и тръгвам. Така го научих даже да спи под чадър ако иска на плаж Wink А и като цяло съм на този принцип.

За шапката и аз мисля, че е добре да имаш две. А и аз по принцип всичко вземам по две, защото се мокрят. Даже и две тениски мъкна с нас...после сме като катун докато се замъкнем, но... pleasantry

Весела почивка ви желая smile
« Последна редакция: април 18, 2013, 10:30:55 от casky » Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #419 -: април 18, 2013, 13:18:34 »

Мисля, че ако някой има отговор на тоя вьпрос, ще му дадат Нобелова Награда  pardon

Ако случайно разбереш и мен ме интересува  good

И да се оплача: мислех си, че тоя период е най-гаден и едва оживях докато мине, ама ако знаете какво е след втората година...  shok  girl_impossible  GROAN
inaxastra, недей така да ни отчайвашшш.........  Oh my ...
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: