Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:24:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 7  (Прочетена 203476 пъти)

miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
Публикации: 793

"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"

Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: март 27, 2013, 14:49:26 »

Malia ние правихме погача и беше супер.Много хубаво си изкарахме:)Също така на 40 дни ходихме в църквата за чиста молитва.
За коликите какво да ти кажа...гадна работа  diablo Ние вече минахме 3 месеца и още не са отминали напълно.Пробвала съм всички капки но без резултат,даже имах чувството,че след като ги ползвах няколко дни нещата ставаха по-зле  crazy Най-много помага една торбичка с течбост която се загрява в микровълновата и след това се слага на коремчето,сешоара и гушкане.

Искам да попитам какъв слънчезащитен крем ползвате за бебоците?На нас ни предстои пътуване до една слънчева страна а нашия малък мъж е доста бял smile
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: март 29, 2013, 19:33:17 »

На нас за колики ни помагаше анасон и топла кърпа на коремчето и гушкане.

Аз да попитам на някой случвало ли се е бебето да падне от леглото на земята (на паркет) и да се удари?
Тази сутрин оставих бебка (на 4месеца и 1/2) на спалнята и се обърнах да сипя мляко в шишето. Точно за секунда и тя се е обърнала и се изтупка на земята по гръб. Не знам дупето или главата изтропа понеже не видях самото падане а чак когато падна. Милата се разплака и сега се чувствам най-ужасната майка на света. ИЗглежда е добре- няма признаци за сътресение, яде, смя се, говори си, рита си след това, оглежда се, прави си обикнпвените неща както преди, но все пак чувството че падна е гадно и не мога да си простя невниманието.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Публикации: 949

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: март 29, 2013, 20:31:54 »

Анита81, не си най-ужасната майка на света! Случват се такива неща и на най-добрите родители. Ние имахме подобна случка на Бъдни вечер,малката беше на 3 и половина месеца,когато падна от дивана на пода,но по корем.Плака и се стресна доста,а аз не знаех на кой свят съм.Усещането е много гадно и мен лично ми трябвахе седмици,че даже и месец за да позабравя случката.Ние веднага я заведохме в спешното,за да съм сигурна че няма нищо.Казаха да я наблюдаваме първите 24 часа-за повръщане,връщане на храна,губене на съзнание..
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

« Отговор #393 -: март 29, 2013, 20:56:14 »

Анита, почти няма бебче, което не е падало. И на нас ни се случи, беше много гадно, но ни научи да внимаваме повече. После идва един момент като прохождат, когато падането е ежедневие. Аз сега го оставям малкия на земята или в кошарата и той пак намира начин да уцели точно някоя играчка като залитне и падне. Скоро беше паднал от едно лъвче, докато го гледаше свекър ми за половин час. Стана ми гадно, но пък поне си призна човека. Стават тези работи, не се обвинявай. smile
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: април 11, 2013, 16:50:49 »

Здравейте, мами
Аз имам пак въпрос. От 1 седмица се налага да давм 30-60мл АМ на мойта беба и от тогава всеки ден има по малко кръв в акото. Един ден пробвах без АМ и нямаше, не знам съвпадение ли е или не. Смених АМ с друга марка и пак има. Става въпрос за мъничко кръв но все пак я има. Не е запечена за да е от напъни. ходихме на лекар и той ни рпати в спешното за най-сигурно понеже той нямал инсрумент за да провери. Седяхме в спешното 2 часа-там  я сложиха в най-неспешните случаи. Тя огладня, размрънка се, стана и скучно и накрая си тръгнахме като решихме че сигурно само АМ ще е. Ама сменихме марката и вчера и днес пак има малко след като и дам АМ.Четох в нета а и доктора каза че може да е ялргия към млечния протеин в АМ. ИЗбягвам млечните продукти но вчера ядох кекс и след това имаше. Вечерта обаче не бях яла нищо млечно а тази сутрин пак има кръв. Та въпроса ми е случвало ли ви се е такова нещо и каква е била причината? Днес имаме час при елкар пак и направо ще питам за хипоалергично АМ ама тук е само с рецепта и не знам ще ни го предпишат ли.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

« Отговор #395 -: април 11, 2013, 17:33:53 »

Анита, аз като малка съм била така. Но малко по-голяма, може би след годинката. Това е продължило  може би 2 години и са ме подложили на какви ли не изследвания и в крайна сметка не са установили причината. Но аз съм била страшно злоядо и запечено дете. Иди си на лекар да ти е мирна главата.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: април 11, 2013, 21:41:15 »

Анита, ние изживяхме такъв кошмар с Ели, когато беше на 5-6 месеца. Още по-лошо при нас беше, че тя тогава си беше изключително на кърма и детската гастроентероложка не изключи вероятност от алергия към....кърмата ми sad Много ми беше трудно да го приема. Тя й направи пълни изследвания и ехограф на стомахче и какво ли оше не. Пускахме изследвания на кръв (от вена....) и от пръст, на урина, на акито. При това няколко пъти. Бях станала спец по цвета, мириса и консистенцията на последното. Всеки ден я държах в течение какво е и прочие. Имахме такива кървави жилки 2-3 пъти, но и аз бях изплашена. То си е притеснение наистина. Да, може да не е нищо сериозно, но определено трябва да настояваш и да пуснете изследвания, за да се види черно на бяло че е ок! Като с това не целя да те отчайвам, защото много добре знам какво ти е в момента, а само да ти кажа да не оставяш нещата така.
При нас лекарката препоръча да започна захранване и като го направих, в 6ти месец, с безмлечна оризова каша, всичко просто приключи! Преди това подложи и мен на доста строга диета в продължение на около 2 седмици.

Не се шашкай, следи всичко и дерзай с изследванията! Успех и моля те сподели как върви... good
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: април 11, 2013, 22:24:04 »

Анита,отиди на лекар за да си спокойна ти.
а иначе бяха публикували линк с различните акита-запазила съм го.
Виж го ,може да го погледнеш.
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html
(ЗА ГНУСЛИВИТЕ-ДА НЕ ГЛЕДАТ!)
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: април 12, 2013, 06:17:44 »

мерси, момичета

Утре ще ходим пак в спешното, че явно само там ще направят каквото трябва. Поискахме да предпишат хипоалергично АМ понеже четох че при алергия към млечния протеин се ползва хипоалергично АМ, но отказаха а мога да го купя само с рецепта. Ще видим утре как ще е но съм на 90% убедена че е от АМ. Днес не съм давала и не е имала кръв. На всичкото отгоре днес на прегледа се оказа че беба е загубила тегло. Миналата седмица беше 6420кг, а днес 6346кг, та доктора ептен се шашна, пък и нас покрай него.
« Последна редакция: април 12, 2013, 06:19:49 от Anita81 » Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: април 12, 2013, 19:50:39 »

Малко новини след прегледа в спешното днес.

Първо след като я притеглиха се оказа че всъщност няма загуба на тегло а даже е качила малко, от което следва че кантара на вчерашния лекар не е в ред. Прегледаха я и казаха че най-вероятно е заради алергия към млечния протеин в АМ. Предписаха и хипоалергично АМ и казаха да не ям млечни продукти. Странно обаче как докато бяхме само на кърма съм си яла млечни продукти и не е имало проблеми, а проблемите възникнаха от както дохранвам с АМ? Надявам се с хипоалергичното АМ всичко да е наред.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #400 -: април 12, 2013, 21:10:56 »

Анита, наистина трябва да си спокойна. Всичко ще е наред smile
А иначе като те чета се чудя къде е педиатъра ви в случая? За мен първата и най-важна част от живота на детето е правилния избор на педиатър! Много главоболия може да спести... Ако този не става си потърси друг girl_wink

Иначе адекватен съвет за дадената ситуация не мога да ти дам, нямала съм такъв проблем.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: април 13, 2013, 19:10:53 »

Момичета ,кога мога да започна да ползвам летният кош на количката ?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: април 13, 2013, 19:23:28 »

фийби,по принцип след шестия месец е т.н.летен кош, добре е ортопед да прецени,ако детето е по стабилно,само иска да става и се развива добре може и по рано пети месец,то като гледам някои майки още от новородени возят бебетата в летни кошове без напълно легнало положение,но всеки си преценявя.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: април 13, 2013, 19:28:46 »

Руми,ами той и в зимния кош има положение ,в което да му се повдига главичката.Аз сега го използвам ,защото от 2-3 дни голям рев и в момента ,в който е напълно легнал ,иска да става и плаче.Даже стои така с повдигната главица и задържа за поне 30 сек.Просто вече ни е абсолютно невъзможно да излизаме с количка.Аз нямам намерение да го слагам седнал ,но поне леко повдигнат ,когато нервничи ,а като си спинка или е по спокоен то е ясно ,че напълно легнал.Та се чудя какво да правя??
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #404 -: април 13, 2013, 23:51:33 »

пробвай Фийби, важното е детето да не се затормозява, ние нашата мома още от 4-ти месец се принудихме да сменим коша и я возих на най ниската степен /т.е. полулегнало, ама защото е по открита и Изабел всичко виждаше и в последствие реването при разходките спря.
Децата се развиват и искат да виждат повече, говори с ортопед за всеки случай, но не мисля че ще е проблем щом се  опитва да се изправя вече.
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: