Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 16:31:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
За нежеланите гости на сватба
Страници: [
1
]
2
3
...
6
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За нежеланите гости на сватба (Прочетена 54620 пъти)
Marina12
Любопитен
Публикации: 29
Бъдещата съпруга ;)
За нежеланите гости на сватба
«
-:
май 14, 2012, 14:11:28 »
Искам да ви попитам нещо.
Моят вече съпруг иска да покани на нашата сватба неговите кумове от предишния брак, мотивирайки, че те са добри приятели и направили много неща за него (моята забележка: включително и кумували на сватбата му, която се свършила с мръсен развод след няколко месеци).
Аз съм категорично против. Мисля, че това е абсолютно неприемливо. Как мога да му обясня моята позиция?
Какво мислите?
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
Отг: За нежеланите гости на сватба
«
Отговор #1 -:
май 14, 2012, 14:13:13 »
Иска да кумуват и на вашата сватба ли или само като гости?
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #2 -:
май 14, 2012, 14:42:14 »
аз не мисля че има нещо лошо, стига да не те мразят и да нямат лошо отношение лично към теб.
Активен
Marina12
Любопитен
Бъдещата съпруга ;)
«
Отговор #3 -:
май 14, 2012, 15:29:39 »
Цитат на: manuella в май 14, 2012, 14:13:13
Иска да кумуват и на вашата сватба ли или само като гости?
Само като гости
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #4 -:
май 14, 2012, 15:34:13 »
Те имат ли вина за развода? Защото иначе не виждам каква е връзката с написаното от теб :"моята забележка: включително и кумували на сватбата му, която се свършила с мръсен развод след няколко месеци" Ти познаваш ли ги? Ако сте в лоши отношения е разбираемо защото не искаш да присъстват. Ако не, не мога да разбера какъв е проблема да бъдат поканени.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #5 -:
май 14, 2012, 16:14:39 »
теб те е страх да не се пренесе лошият късмет и на Вашата сватба ли или ти неприятни
Активен
Marina12
Любопитен
Бъдещата съпруга ;)
«
Отговор #6 -:
май 14, 2012, 21:55:44 »
Цитат на: Tsutsi в май 14, 2012, 16:14:39
теб те е страх да не се пренесе лошият късмет и на Вашата сватба ли или ти неприятни
Първото, наистина ми е страх за лошия късмет.
Второто, те познават много добре неговата бивша, и сигурно, ще споделят с нея "пикантни детайли" за моята сватба. Могат да дават на нея адреса на хотела, и тя ще се появи там и направи пореден скандал. Не искам нищо да развали нашето настроение в този прекрасен ден.
И третото, може би, най-значително, обвинявам ги, че не са го предупредили, каква аферистка е тази мома, макар и са приятели.
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #7 -:
май 14, 2012, 22:07:03 »
Т.е. не сте си близки като семейни приятели един вид? В такъв случай тактично кажи на мъжа ти, че биха те притеснявали, но не му казвай това за лошия ксмет.
Ще реши, че си измисляш безумни оправдания. А ти до сега показвала ли си му, че не ги харесваш? Те как се отнасят към теб?
Активен
Marina12
Любопитен
Бъдещата съпруга ;)
«
Отговор #8 -:
май 15, 2012, 09:20:56 »
Цитат на: alla в май 14, 2012, 22:07:03
А ти до сега показвала ли си му, че не ги харесваш? Те как се отнасят към теб?
Ами, се отнасят към мен, както към поредната жена в живота му. Очевидно, мислят, че ще се разведем много бързо. За мен това е доста неприятно, въпреки че той е сигурен, че съм жената, определена от съдбата за него и не обръща внимание на нищо повече.
Не мога да обясня защо, обаче ме са неприятни, са хора от неговото минало, от предишни брак му, защо трябва да ги влачим в нашето настояще?! Но съпругът ми настоява, че трябва да ги поканим.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #9 -:
май 15, 2012, 09:25:13 »
лошо е че той не зачита емоциите ти в случая. Обяснявала ли си му нещата, така както гиобясни на нас в последния си пост- това за поредната жена и т.н.?
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #10 -:
май 20, 2012, 17:39:00 »
Кажи му какво мислиш, смятам че ще те разбере. Щом имаш неприятно чувство или нямаш никакво желание тези хора да дойдат, смяташ, че ще кажат на бившата му жена и се опасяваш от скандали на сватбата ви - просто му сподели всички тези неща и кажи, че не ги искаш на самата сватба.
Активен
yl
Професор
Публикации: 319
«
Отговор #11 -:
май 20, 2012, 17:46:48 »
Щом ти е неприятно поговори с него, но щом са му били кумове сигурно наостина са близки и ще му е приятно да са там. Не дай си боже един ден да се заженя пак, ще искам най-близката ми приятелка(вече и кума) да е с мен
Активен
sporty
Ентусиаст
Публикации: 63
Re:За нежеланите гости на сватба
«
Отговор #12 -:
април 12, 2013, 11:50:58 »
Здравейте момичета,бих искала да ми помогнете,ако може с малко съвети,незная дали въпросът ми има отношение точно към тази тема,но реших тук да пиша,ако не съм оцелила,извинявам се предварително....Става въпрос за каненето на колеги на сватбата...Нашият колектив не е голям,около 15-ина човека,но няма да имам възможността да поканя всички....Измежду колегите ми със сигурност има такива,които искам да присъстват и такива,които да не присъстват,но някак си ми е нудобно да поканя определни единици,а други не...не ми се слушат коментари после..Една приятелка ме посъветва като знак на уважение да поканя само ръководителите,но пък със сигурност ще има коментари от сорта на това,че се подмазвам...В крайна сметка всеки си прави сметката,както се казва,но не е толкова лесно...Ще се радвам да чуя няколко ваши мнения....
А по отношение на проблема на Марияна,аз споделям нейното мнение,разбирам,че ще и е крайно неприятно присъствиетона тези "бивши кумове"...Мисля,че половинката ти,ако държи на теб(а това би трябвало да е така,след като ще сключвате брак) би трябвало да те рзабере правилно и да се постави на твое място...
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #13 -:
април 12, 2013, 12:06:51 »
спорти, във фирмата на моя годеник в последните 3 години само в неговия екип (около 10 души) имаше 4 сватби и сега нашата е 5-та. Всеки си канеше, с който е близък. Никога не си еднакво близък с всички и мисля че е нормално да не се поканят всички. От тези 4 сватби бяхме канени само на 1 и не сме се сърдили на никого, напротив, не бихме се чувствали добре на сватбите на другите, защото не сме близки с тях.
Не знам какви са ви отношенията, но ако не ти пука, просто покани, който ти е на сърце!
Ако това ще ти развали отношенията с колегите, покани най-най близките примерно 1-2 души (но не само шефовете, това е малко странно).
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477
«
Отговор #14 -:
април 12, 2013, 15:16:34 »
И аз съм на същото мнение, не може да поканиш всички
Най-близките и шефовете и готово
Активен
Страници: [