Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 20:39:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3 (Прочетена 147984 пъти)
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
Re:Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
«
Отговор #330 -:
април 14, 2013, 19:16:07 »
Моят съвет е да слагате води от 1,5, защото има много такива, които биха я отворили за много малко, но и никой друг не може да я ползва после
Така, че по-добре повече от 1,5.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #331 -:
април 14, 2013, 19:19:21 »
Цитат на: casky в април 14, 2013, 19:16:07
Моят съвет е да слагате води от 1,5, защото има много такива, които биха я отворили за много малко, но и никой друг не може да я ползва после
Така, че по-добре повече от 1,5.
[/
Това нео не го разбрах, как така?
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #332 -:
април 14, 2013, 19:50:13 »
Това също ни го обясниха в ресторанта. Вместо да слагате на всеки вода по 500мл слагате по две примерно от 1,5 на маса, като свършат зареждат. Защото има много хора, които биха отворили вода за много малко, но после съседа не може да я ползва, а като са по 1,5 си сипват в чашата и не се захабява
«
Последна редакция: април 14, 2013, 19:52:41 от casky
»
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674
«
Отговор #333 -:
април 14, 2013, 21:12:11 »
Цитат на: ratatui в април 14, 2013, 18:54:07
За скъпия алкохол си права и може да се разберете в ресторанта да се сервира само това, което вие сте занесли, но за безалкохолни...на такива мероприятия вода и безалкохолни вървят доста и според мен гостите небива да са лишени от такива неща. А и е напълно възможно някой от гостите да няма много пари в себе си и какво след 3 безалкохолно да стои жаден или да се моли някой др да му плати
Не искам да създавам конфликти, просто си казвам мнението. Ако аз съм гост няма да ми е приятно да трябва и водата да си плащам.
Ratatui, за никакви конфликти не може да става въпрос
Всеки си споделя мнението
Аз просто споделям как ние сме решили въпроса с допълнителните поръчки
А що се отнася до вода, безалкохолно, алкохол и ядки и мезета - ние си ги вкарваме и мислим да са в доста голямо количество за да останат дори
Искаме гостите ни да се веселят до сутринта, а за тази цел трябва да има пиене, ядене и музика
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #334 -:
април 16, 2013, 00:09:26 »
Ако някой се интересува от утре тоест вече днес :-) водка Собиески Супериор е на 8,99 лв в ТМаркет :-)
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #335 -:
април 16, 2013, 08:56:55 »
Елчо, мерси за инфото...бих се възползвала, но моето злато казва, че е много рано да купуваме алкохола
Иначе и уиски бях намерила по-евтино, но...той "Не та не"...имало време.
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #336 -:
април 16, 2013, 09:08:37 »
О моя ме е оставил на самотек - всичко вече взех и бирата поръчах и ми остана водката, но аз обичам червеният Собиески повече и ще изчакам да видя дали и него няма да го пуснат на промоция че миналат година по това време пускаха промоции по 7,5 за 0,700 а това си е без пари. Ама ние сме бая преди теб вие имате време де - те лятото сега ще пускат пак промоции. Но да ти кажа на промоция излиза много по-евтино в сравнение с всеки склад - така че понякога по-добре по-рано - аз нашият тюламор го взех за 19,00 лв , а по складовете беше по 21,00 лв- вярно 2 лева ама 2 лв тук, два лева там що да им ги давам и виното пак на промо го взех по 3,70 лв и спестих някои и друг лев за повечко бира:-)) Всеки си знае сам за себе си де и зависи искате ли да връщате алкохола - ние освен бирата нищо няма да връщаме така решихме и затова пазаруваме по промоции още от след нова година. Ако някой се интересува мога да следя при нас какви промоции има и да ви казвам :-)
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #337 -:
април 16, 2013, 09:19:15 »
Ами ние може би само водката и безалкохолните ще върнем, защото почти не пием такива напитки
Активен
dideto5
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #338 -:
май 07, 2013, 18:27:12 »
А какво шампанско купувате?
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #339 -:
май 07, 2013, 19:35:27 »
Ами, ние за сега мислим за това на мартини розовото. Искаме да е някакво, което да ни харесва на вкус, а не някакво гадно, което да пием на сила едва ли не.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #340 -:
май 07, 2013, 20:18:30 »
Шампанизираното розе на Мартини е много, много хубаво
И на мен много ми харесва. Аз също мислех да взема такова, но кумата настоя тя да го вземе и е взела друго много хубаво шампанско, също розе
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #341 -:
май 07, 2013, 21:09:38 »
Ние сме и двамата големи почитатели на пенливите вина. Сред любимите ни са френските шампански и затова смятаме да си ги внесем от областта Шампаниер във Франция, проблема е, че неможем да вземем гоямо количество, но плана е такъв, че смятаме да връчим на всеки пътуващ гост по две бутилки и така мисля ще се съберат накрая достатъчно за всички гости
Освен това за мнгоо специални случаи винаги присъства при нас и бутилка ДонПериньон, а сватбата е повече от специален случай, дълго обмисляхме дали да вземем за ритуала само за нас и кръстниците една бутилка, но в крайна сметка мисля, че не е много честно спрямо останалите гости ние да пием едно, а те друго, а да купим за всички от това питие, би било безбожно и неоправдано скъпо.
Шампанизираното Мартини и аз го харесвам и го намирам за добра алтернатива.
Идея от мен, която ние мислим да изпълним за нашия уелкъм дринк е Аперол, като добавка към Шампанското. Моята любима лятна напитка е АперолШпритц: Просеко с аперол и газирана вода, много разхлаждащо, тържествено и пенливо, перфектната тържествена напитка според мен за лятна сватба!
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #342 -:
май 07, 2013, 23:11:39 »
Цитат на: Мрявка в май 07, 2013, 21:09:38
Ние сме и двамата големи почитатели на пенливите вина. Сред любимите ни са френските шампански и затова смятаме да си ги внесем от областта Шампаниер във Франция, проблема е, че неможем да вземем гоямо количество, но плана е такъв, че смятаме да връчим на всеки пътуващ гост по две бутилки и така мисля ще се съберат накрая достатъчно за всички гости
Освен това за мнгоо специални случаи винаги присъства при нас и бутилка ДонПериньон, а сватбата е повече от специален случай, дълго обмисляхме дали да вземем за ритуала само за нас и кръстниците една бутилка, но в крайна сметка мисля, че не е много честно спрямо останалите гости ние да пием едно, а те друго, а да купим за всички от това питие, би било безбожно и неоправдано скъпо.
Шампанизираното Мартини и аз го харесвам и го намирам за добра алтернатива.
Идея от мен, която ние мислим да изпълним за нашия уелкъм дринк е Аперол, като добавка към Шампанското. Моята любима лятна напитка е АперолШпритц: Просеко с аперол и газирана вода, много разхлаждащо, тържествено и пенливо, перфектната тържествена напитка според мен за лятна сватба!
Много добра идея за уелкъм дринк е това с ликьорчето, пенливо вино и газирана вода, да ви го направи коктейлмайстор...иначе са скъпички хубавите френски пенливи вина, обожавам ги, особено горенаписаното и Моет и Шандон...има едно българско "Магура", рядко се намира , а е много добро, на Винарията в Пловдивски Панаир видях и доста други качествени български марки, потърсете в Интернет.
«
Последна редакция: май 07, 2013, 23:19:09 от djdimi
»
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439
«
Отговор #343 -:
май 09, 2013, 10:03:01 »
Ние вчера пихме Магура, наистина е хубаво, но доста силничко се оказа
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
Публикации: 132
«
Отговор #344 -:
май 09, 2013, 13:30:50 »
При нас уелкъм дринк също ще има. От ресторанта ни предложиха да ни направят коктейл от виното, което сме избрали (на Логодаж) + сода + лимони. Казаха, че се получавало много добре. Виното ни е много ароматно и ще стане точно като шампанско, но по-плодово.
В крайна сметка за около 110 човека гости ние решихме да имаме 30-40 литра домашна ракия, 12 х 0.7 уиски, 2 бутилки водка, 1 бутилка джин, 2 бутилки мастика, бира кой колкото иска (от ресторанта е). С мокър бар ще сме, така ще има по-голямо разнообразие за гостите
Дали е достатъчно?
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25