Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:14:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3  (Прочетена 147950 пъти)

petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: април 11, 2013, 21:13:48 »

за летните сватби, като моята за 75 човека -> 40 литра ракия
25 литра бяло вино
максимум 10 каси бира(това са над 200 броя бутилки 0,5 литра)мисля,че ще стигне
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: април 11, 2013, 21:49:40 »

Момичета, ние си направихме статистика (още не окончателна тъй като имаме да питаме още доста гости) за алкохола и за безалкохолните. С имейл помолихме всеки да попълни една малка анкетка: топ 3 алкохолни напитки, които предпочита като 1 е най-предпочитаното. Също, дали предпочита натурален сок или газирано.
за сега става много сполучливо и мисля, че ще можем да направим по-реална прогноза за това от кое колко е добре да вземем. Питаме ги за 3, а не само за едно, защото ако на някой номер 1 му е, примерно, тъмна бира или узо, но няма други гости (или има но много малко), които да са посочили това, то за този гост ще гледаме номер 2. За безалкохолните не сме питали за конкретен вид, а само дали газирано или не.

Има един двама, които са написали конкретната марка алкохол дори, което надали ще се случи, но все пак, ако имате време и желание - струва си да се поразпита.

Относно бирата. Миналото лято бях на две сватби на близки хора. На сватбата на брат ми, която беше на 28 юли, се изпиха само 20 бири, а стояхме до 4 сутринта. Беше в Банско и не беше непоносима жега, но си беше юли месец все пак...Мисля, че 200 бири са прекалено много дори за сватба от 140-150 души. Но, както някои от вас казаха, всеки познава гостите си най-добре. smile
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #317 -: април 11, 2013, 23:11:39 »

Много амбициозно е това с анкетата. Аз например пия каквото ми се пие в зависимост от настроението и много трудно бих казала. Зависи и от храната все пак и от локацията, часа и компанията. smile

Но всеки си знае. Ние не сме мислили за количества, но ще има от всички по известни алкохоли по много, защото моите пият много, ама много! smile Бира мисля изобщо да не взимаме, но знам, че ако вземем ще се изпие, ако свърши твърдото, ако не, няма никой да я близне, понеже не е морска сватба и на никого няма да му е до бира.

Мисля, че всеки може разумно да прецени според компанията и естеството на сватбеното тържество. smile
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: април 12, 2013, 06:02:24 »

имам гости,които не биха близнали ракията,но за сметка на това целогодишно пият бира, и за тях не е проблем да си изпият няколко бутилки,а и юли месец в жегата,на хората няма да им е много много до ракия,поне аз така мисля
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: април 12, 2013, 07:20:43 »

Ракията ще я направя 50л, за бялото вино се чудя дали 30л е достатъчно, за бирата- имам познати, които си пият по 5-6 бири без проблем, та затова по-добре да има. Предполагам половината алкохол ще остане, защото се надявам хората да танцуват много. Все пак сватбата не е банкет, та да седиш цяла вечер и да пиеш.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #320 -: април 12, 2013, 11:12:42 »

А, момичета, ако примерно на някой му се пие нещо, което го няма, ще позволявате ли да се поръчва на свободна консумация и кой плаща в този случай?

На мен хич не ми се иска да прехвърчат касови бележки по масите и не знам как е най-добре. sad
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: април 12, 2013, 11:24:25 »

И ние още не сме решили окончателно, но така или иначе при нас ще има много алкохол спрямо гостите ни, обаче все си мисля, че някой, ако иска нещо по-различно да си го поръчва и плаща сам, защото след това, ако ни дадат една сметка от 200-300 лв, че и повече за допълнителни поръчки, няма да тръгнем да разпитваме кой какво е поръчвал, а ще я платим..
Например на някой не му харесва уискито на масата и иска 12 годишно.. Ами да си го поръчва на свои разноски Wink
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: април 12, 2013, 14:32:16 »

Може да инструктирате персонала да предупреждава при евентуални поръчки, че вие не го поемате това. Примерно вие решавате и поемате всички кафета, безалкохолни, но не поемате алкохол поръчан от ресторанта.
Или пък казвате, че поемате сметка до 300лв., когато наближи лимита ви някой ви казва и ако решите да не поемате повече, пре следващи поръчки персонала казва на госта, че това сам трябва да си го плати.
Дано да сте разбрали какво се опитвам да кажа!
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #323 -: април 12, 2013, 15:56:06 »

Аз ви съветвам никой да не ви занимава в деня на сватбата, още по-малко за пиене... Ако ще се решава какво ще е на свободна консумация да е ПРЕДИ това и направо информирайте в ресторанта предварително Wink
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Публикации: 368

Луда от любов

Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: април 14, 2013, 15:27:26 »

И аз стигнах до същото заключение като casky. Няма да се занимавам - решила съм да кажа на ресторанта че поемаме само топли напитки ( главно защото ще има и деца а и е дневна сватба кафето според мен ще върви доста), безалкохолни на корем са включени в куверта и толкоз - при количеството алкохол което сме предвидили и разнообразието му толкова от нас.
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: април 14, 2013, 18:46:50 »

Ние мислихме да плащаме допълнителните поръчки в ресторанта, но след като коментирах въпроса с една приятелка, която  има много опит по сватби като управител на ресторант, коренно си промених решението Wink Нищо няма да поемаме..пърмо има възможност да бъдем излъгани от персонала относно количеството на поръчките, второ - когато хората си пийнат почват да се отпускат с поръчките и както се изрази аверчето ми: "Ще има някой пийнал роднина, който ще иска да поръча от кеф някой марков алкохол щото любимия му племеник се жени или нещо подобно".....В крайна сметка правим богато меню с много храна и алкохол така че си мисля, че щом човек е приел да присъства ще може да си позволи едно кафе Wink Пък ако му се пие Джак Даниелс, а не Бушмилс - ми да си го плати  pardon Поне сред моите гости знам че има 2-3, които не са от най-съобразителните и не искам да рискувам да им платя изгъзиците колкото и брутално да звучи biggrin
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #326 -: април 14, 2013, 18:49:04 »

Ние алкохол на свободна консумация нямахме и имахме над 300лв сметка над от свободна консумация...можете да си направите сметката ако имахме и алкохол колко над щеше да е....гостите бяха 65 girl_wink
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: април 14, 2013, 18:54:07 »

За скъпия алкохол си права и може да се разберете в ресторанта да се сервира само това, което вие сте занесли, но за безалкохолни...на такива мероприятия вода и безалкохолни вървят доста и според мен гостите небива да са лишени от такива неща. А и е напълно възможно някой от гостите да няма много пари в себе си и какво след 3 безалкохолно да стои жаден или да се моли някой др да му плати nea
Не искам да създавам конфликти, просто си казвам мнението. Ако аз съм гост няма да ми е приятно да трябва и водата да си плащам.
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #328 -: април 14, 2013, 19:00:48 »

Е, те безалкохолните са ясни...и кафетата. По принцип на нас много хубави ни го обясниха. Първо, че безалкохолните ни бяха на 500 в бутилки, имахме и доста вода. Много хора пият твърдо с вода и съответно безалкохолните остават. Когато имате по 2 на човек от 250 или едно от 500 си е почти достатъчно. Много малко над тази бройка ще имате от свободна консумация girl_wink Другото хубаво на 500, или на 250 затворени е, че може да се подменят. Така че е добре да не ги отваряте, за да си ги сменят по желание smile
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439

« Отговор #329 -: април 14, 2013, 19:05:28 »

Лично аз на сватба за 6 часа примерно ще изпия поне 2л. вода, а безалкохолно не пия. Аз мисля да има поне по 2 води от 500 в куверта, няма как август да останат.
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: