Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:20:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3  (Прочетена 147958 пъти)

cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278

28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: април 05, 2013, 09:19:00 »

браво машка!ето потвърждение на думите ми! smile
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #256 -: април 05, 2013, 12:23:36 »

За храната ние имаме 5 - 6 госта, които са вегетарианци или вегани, за тях ще има отделно меню. Другите ги питаме за алергии или непоносимост към нещо, но нищо повече. Като в ресторанта сме предупредили, че ще има допълнителни поръчки на храна, със сигурност  pardon Имаме 2-3 госта, които ще си поръчат, няма да ги спирам  pardon За децата също ще има отделно меню.

Най-добре е да се вземат напитки от склад или дистрибутор с опцията да се върнат неотворените бутилки, така и да вземете повече няма да тежи на бюджета  pardon
За това изобщо не става дума, то клони все едно да ги оставиш гладни pleasantry За алкохол от склад е много удобна опция и ние така процедирахме, но имахме познати, не сме търсили и не знам до колко позволяват. Предполагам, че и по-трудно все ще се намерят такива smile
А пък и ако държите всички да са "доволни" вземете направо 50 бутилки Бушмилс, няма да има разочаровани biggrin Това с питането си е нож с две остриета, дано е ясно girl_wink И още един таралеж в гащите girl_wink
« Последна редакция: април 05, 2013, 12:25:41 от casky » Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: април 05, 2013, 12:41:04 »

О, аз съм сигурна, че и 50 бутилки Бушмилс да вземем пак ще има недоволни, че примерно няма ракия  tease
Нямам предвид, да се пита всеки гост какво пие, а просто да се вземе предвид общата "тенденция". Сигурна съм, че на нашата сватба ще има 2 мацки, които и Мартини ще искат, но заради тях няма да взема Мартини  tuktuk
От приятелите ни зная почти всеки какво пие - кой уиски, кой водка, кой ракия и т.н., ние това ще вземем предвид. Основно по сватбите се предлага ракия, но при нас приятелите ни пият уиски, няма да ги карам за пият ракия  Wink Ще има достатъчно количество уиски.
Роднините също зная какво пият - ракия и вино, за тях също ще има достатъчно количество.

А за връщане на алкохол, все повече складове го предлагат. На нас ни предложиха и от ресторанта тази възможност - те поръчват алкохола, плащаме изпитото количество на доставни цени, управителят ни показа фактурите с цените  pardon
Мисля, че трябва да се питат доставчиците за тази опция  smile
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #258 -: април 05, 2013, 12:50:11 »

На нас ни предложиха и от ресторанта тази възможност - те поръчват алкохола, плащаме изпитото количество на доставни цени, управителят ни показа фактурите с цените  pardon

И на нас това ни предложиха и според това какви цени ще обявят мислим да приемем, защото това си е в крайна сметка едно бягане и нерви по-малко.

А по въпроса какъв точно да е алкохола и ние мислим да следваме тенденцията, защото да се харесва на абсолютно всеки няма как да стане.

Ние в момента обмисляме идеята, да си наемем барман, който да прави коктейли вечерта/ноща, някой да е правил подобно нещо и какви ли е заплатата за една вечер на такъв човек?
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #259 -: април 05, 2013, 12:57:11 »

Това с бармана е много интересна идея, но мисля че ще е доста трудно, тъй като едва ли има барман, който да си ходи с алкохола и безалкохолното и с различните чаши. Може би ако вие решите няколко коктейла, купите си продуктите и си наемете барман ще стане - не вярвам да е много скъпо да дойде човек за няколко часа.

Ма сега и аз се замислих за идеята, много би било яко, макар и да не звучи много лесно за изпълнение. smile
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: април 05, 2013, 12:59:55 »

Това за бармана е много е добра идея  Bravo Особено, ако има външен бар  smile
А за заплащането на т.н. Flair бармани, зависи как ще го намерите - дали чрез агенция за събития или директно ще говорите с него.
Преди няколко години /2 - 3/ хонорарът им започваше от 300 лв нагоре, зависи колко е известен, на какви състезания ходи и колко награди е спечелил  pardon
Бихте могли да посетите някои нощни заведения в града, където ще е вашата сватба, да видите барманите и директно да си говорите с тях. През лятото обикновено на външните барове стоят именно такива момчета, които по атрактивен начин приготвят напитките  pullpigtails

Сега видях предния коментар на Vivi smile

Най-добре е да се използва готов бар в локацията на сватбата, но напитките се осигуряват от клиентите/младоженците, като ще е нужно да се вземат и ликьори, за да се правят коктейли.

Вече, ако локацията няма такъв бар на разположение, може да се наеме оборудване за него - самия бар, чаши и т.н. и т.н. Тогава вече крайната сума няма да е малка  pardon
« Последна редакция: април 05, 2013, 13:04:37 от ma6ka_ » Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #261 -: април 05, 2013, 13:01:20 »

С бармана е даже много яко, ама трябва да му се подсигури какво ще бърка...много ясно, че не си го носи в джоба pleasantry Колко пари ще взема -  ами това не е по-различно от фото и видео, зависи какъв барман искате biggrin Не вярвам да е по-малко от 150-200лв. плюс нощувки и куверт, това ясно.

Ей за това е хубаво да имаш много познати danceg
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ

« Отговор #262 -: април 05, 2013, 13:02:21 »

О да, ние мислехме само нашите любими коктейли, около 8-10 на брой, които ще напишем на дъска http://www.stylemepretty.com/gallery/picture/868381/, а продуктите или ще си купим или от ресторанта ще осигурят отново. Само се чудя такъв барман дали ще струва скъпо за една нощ. smile
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ

« Отговор #263 -: април 05, 2013, 13:10:26 »

Това за бармана е много е добра идея  Bravo Особено, ако има външен бар  smile
А за заплащането на т.н. Flair бармани, зависи как ще го намерите - дали чрез агенция за събития или директно ще говорите с него.
Преди няколко години /2 - 3/ хонорарът им започваше от 300 лв нагоре, зависи колко е известен, на какви състезания ходи и колко награди е спечелил  pardon
Бихте могли да посетите някои нощни заведения в града, където ще е вашата сватба, да видите барманите и директно да си говорите с тях. През лятото обикновено на външните барове стоят именно такива момчета, които по атрактивен начин приготвят напитките  pullpigtails

Да има супер бар, който точно искахме да използваме, идеята ми дойде наскоро и не съм се разтърсила още, имам и няколко познати, от които единия дори печели световни конкурси и обикаля постоянно с бутилките, но аз по-скоро предпочитам някой по-обикновен, защото тези коктейли ще са определени и не трудни за изпълнение, че смятам, че и някой не толкова навътре в барманската работа ще се справи, един мой мн добър приятел е супер барман, но как да го накарам да седи зад бар на сватбата, не върви  Wink, а и аз самата съм баржена  danceg, работила съм дълги години по дискотеки и барове, но и аз да бъркам котейли на сватбата ми не върви  Bravo, нооо незнам сигурно няма да се сдържа и ще се намърдам и аз зад бара по някое време :-))))
« Последна редакция: април 05, 2013, 13:14:09 от Мрявка » Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: април 05, 2013, 13:13:27 »

Щом локацията на сватбата има такъв бар, говори направо с тях smile
Със сигурност го използват през летните месеци и биха могли да осигурят барман  pardon
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ

« Отговор #265 -: април 05, 2013, 13:27:37 »

Да днес говорих, но за нощните часове не осигурявали и сега трябва да звънна насма натам, това няма да е проблем, аз просто исках да видя дали някой е правил подобно нещо и колко му е излязло.
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439

« Отговор #266 -: април 08, 2013, 20:46:16 »

аз съм алеригична към скариди,ако ми сервират скариди аз трябва да не ям и да обеснявам вероятно на всеки защо не ям,да не говорим ако ми сервират пилешко или заешко.трябва да остана гладна.ако стане бих станала и си тръгнала,ще се обидя много и повече няма да потърся този човек.
а какво става ако има вегетарианец или пък още по-лошо веган-ще му сервирате мазна сготвена пържола?вие си знаете!
и за алкохола изказах просто свое мнение.всеки си знае!
Чак пък да се обидиш много и да си тръгнеш, че и да не го потърсиш  shok Леле, радвам се, че нямам такива гости. Не се засягай, но това е много тесногръдо мислено. Само да вметна, че моята сатба е около 140 човека, е мога ли да питам всеки какво ще пие и яде....Знам, че има вегетерианци и за тях е има риба, а не месо, но дотам.
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278

28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: април 09, 2013, 09:22:33 »

а нали знаеш че има вегетариаци които не ядат риба?за мен ще е крайно обидно да ми сервират пилешко или заек!аз неги ям и това значи да не пипна чинията.в нашето семейство ни ядем доста неща и всеки се съобразява с другия.по твоята логика аз трябва дане се съобразя с това и тогава за какво ги каня тези хора?на моя мъж брат му не яде примерно еклерова торта и той ще си поръчва друго.и тай като мен яде само свинско,а аз да му поръчам друго колкото да отбия номера и да се сърдя че не го яде?въпрос на разбиране.но определено няма да ми стане приятно ако не се съъобразят с мен.след като не са ме уважили защо са ме поканили?определено ще си променя мнението за този човек.
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #268 -: април 09, 2013, 09:34:53 »

Ничий капризи не задоволявам, слава Богу нямам и толкова претенциозни pleasantry Не ми се мисли ако трябва да питам 100 човека дали искат свинско, пилешко, заек, пуйка, риба,  агнешко, водка, мартини, бейлис, уиски, ракия, вино и всякакви там щуротии дали ще ми остане ред да мисля, че съм булкаааа girl_wink

И честно казано ако някой си тръгне от сватбата ми заради подобно нещо, изобщо няма да му "рева". Само по себе си говори за кой колко съм значела...и чий ден е въпросната сватба!
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: април 09, 2013, 10:01:08 »

Явно навсякъде ги има хората, които отиват на сватба, за да се наядат. Ако е тооооооооооолкова голям проблемът, може деликатно да се каже на младоженците, когато ви канят, че не ядете месо. В цялата подготовка и т.н няма как да се мисли дали Пешо яде домати или свинско...Всеки си има претенции, младоженците няма как да задоволят всички капризи,а и не са длъжни.
А такива претенциозни гости, които са готови да си тръгнат заради храната, не пожелавам на никоя булка!
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: