Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:04:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3  (Прочетена 148021 пъти)

elistoilova
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: април 03, 2013, 14:57:26 »

Ние на този етап за 80 човека сме предвидили:
30 бутилки гроздова ракия по 0,500л.
20 бутилки анасонова ракия по 0,500л.
25 бутилки бяло вино по 0,750л.
15 бутилки червено вино по 0,750л.
Всичко това е домашно.

Разбрали сме се с ресторанта, че задължителната ракия ще я превърнат в бутилки водка, а ние ще си донакупим и внесем от същата водка. Все още не сме решили колко общо водка и уиски да има.
Бирата е от ресторанта, който иска да си поръчва.
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
**
Публикации: 132

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: април 03, 2013, 18:26:03 »

ma6ka_ много много благодаря
Ние още обмисляме какво ще е количеството алкохол. Засега със сигурност сме решили, че ще има домашна ракия (около 10 годишна), уиски, бяло вино, бира. Разпитваме гостите, но никой досега не е искал водка, така че може да вземем най-много 1-2 бутилки ако случайно на някой му се допие. Като цяло още събираме предпочитания за алкохол, но основно уиски, ракия, бира и вино се иска от гостите.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #242 -: април 04, 2013, 23:07:31 »

Ще ме извинявате, ама никога когато съм била на сватба не са ми питали преди това какво ще пия blush Разбирайте го както искате girl_wink
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278

28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: април 05, 2013, 00:16:19 »

според мен е редно при такива големи сватби да се пита.бях писала съм  и в темата за ресторантите,но го пиша и тук-ние обяснихме на всички какво ще е менюто и питахме всеки по отделно има ли забележки.все пак има хора с алергии,непоносимост към дадени неща и други причини поради които не консумират определени неща.по отношение на пиенето съм запозната кой какво предпочита и няма да ги питам,но при повече хора определено идеята е добра.нали не искате неприятни изненади на сватбата?пак и това най-малко е уважание което всеки ще уцени подобаващо.от друга страна ще ви спести нерви,време,чудене какво и колко до се купи,както и определено ще ви спести пари. :)помислете и върху това всеки да може да си поръча свободно в ресторанта. smile
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #244 -: април 05, 2013, 00:21:45 »

Според мен това няма нищо общо с уважение (все пак всеки знае че е на сватба и не е най-важната фигура, а пък и ако не му харесва си има бар), но пък да питаш 100 човека, при положение че половината едва ти казват в повечето случаи дали изобщо ще дойдат pleasantry...както и да е girl_wink
Активен
cherry_lady1984
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: април 05, 2013, 00:36:33 »

според мен определено не е правилно да се подценява този въпрос.от гастрономическа гледна точка няма да пиша защото не искам да спамя/ще обясня защо мисля така на друго място ако някой ме попита/.интересно обаче ако за сватбата купите 10 бутилки водка да кажем а се изпие примерно 1 какво става?трябва ли и с това да се занимаят младоженците да търсят вариант да ги върнат обратно?според мен много по-лесно е в поканите да се напише отдолу че при положителен  отговор трябва да ви кажат какви са им предпочитанията.иначе дали всеки ще може да поръчва свободно е друга тема.
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #246 -: април 05, 2013, 00:41:32 »

Ами то тогава да ги питаме и всички поотделно какво обичат, че да си изберем менюто nea Това е деня на МЛАДОЖЕНЦИТЕ, дайте да не издребняваме...не вярвам да има "сърдити"...
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
**
Публикации: 132

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: април 05, 2013, 05:48:38 »

Е ние не сме питали всички гости какво искат да пият, нито сме имали време, нито и намерение. Питала съм колегите си, с които съм си всеки ден на работа (не че те не си казаха и без това), питала съм и 4-5 по-близки приятели. Може би не съм се изразила правилно. Ние горе долу знаем предпочитанията на хората, но все пак не правим сватби всеки ден и се интересуваме и от опита на останалите.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: април 05, 2013, 08:39:35 »

И аз не смятам да питам гостите какво ще пият. Това си е сватба в крайна сметка, с каквото почерпим - такова biggrin
Решили сме да има домашна ракия (татьова), уиски, бяло/червено вино. Отделно от ресторанта ще се поръчват безалкохолни и бира.
Сега трябва да се уточнят количествата.... това е доста трудно поне за мен. Става въпрос за около 100 човека, като младите са около 30.
Наистина не знам как да ги смятам  angry
Активен
elistoilova
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: април 05, 2013, 08:42:21 »

И ние горе-долу знаем какви са предпочитанията на хората, но е трудно да се угоди на всеки.
Например един приятел пие само бира и то Stella, хубаво, за него ще набавим такава, ами ако друг пиещ бира не иска така, ами Загорка например. Ние сме младоженци все пак, не сме бар.
Също така ако някой ме попита отсега какво ще пия на дадено събития аз откъде да знам?
Защото аз сега мога да кажа бяло вино, пък след няколко месеца да ми се пие бира.
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: април 05, 2013, 08:46:08 »

И ние нямаме намерение да питаме гостите какво пият, все пак това е НАШАТА СВАТБА, ще има 20 годишна ракия , бяло и червено вино, ракия и уиски най-вероятно , но да видим как ще определим количеството и на мен ми е много чудно  crazy
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: април 05, 2013, 08:50:15 »

Ама не стига че сте положили усилия и сте ги поканили, давате пари, пък и ще ги питате. Момичета, пазете си нервите, моля ви се smile. Накрая като вземат да се глезотят гостите, от много инфо, та да се чудите какво да ги правите. Алкохол какъвто съм преценила и колкото сме могли финансово, сме занесли. Като имах надеждата, че не идват само да се напият. Те мен уведомиха ли ме като докараха още един човек допълнително, едното от семействата? Неее. smile
Имам наблюдението че на доста места им остава от ракията, особено когато е домашна и по-силничка. Не знам нагоре коя мацка беше изброила, ама ми се сториха доста шишетата smile. Изказвам мнение само, ако е от помощ на някого ,разбира се. CHEERS

п.с. Знаейки това предварително, за майтап и за да докажа на мъжа ми, се обадих пред него на едни роднини, питах ги децата какво пият. Че като почнаха- детето едното пиело само швепс еди какъв си, ама с лимон. а другото само ябълков сок, ама на Флорина, студен, ама не от хладилник pardon. Жената не пиела около 50 вида алкохол, но вода пък имала по-широк диапазон Bravo - Горна баня или Трънска трапезна. Така не съм се смяла от години, на физиономията на половинката, бях пуснала телефона на високоговорител. Eeager
« Последна редакция: април 05, 2013, 08:54:49 от emmmmmy » Активен
cherry_lady1984
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: април 05, 2013, 09:00:10 »

аз съм алеригична към скариди,ако ми сервират скариди аз трябва да не ям и да обеснявам вероятно на всеки защо не ям,да не говорим ако ми сервират пилешко или заешко.трябва да остана гладна.ако стане бих станала и си тръгнала,ще се обидя много и повече няма да потърся този човек.
а какво става ако има вегетарианец или пък още по-лошо веган-ще му сервирате мазна сготвена пържола?вие си знаете!
и за алкохола изказах просто свое мнение.всеки си знае!
Активен
elistoilova
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: април 05, 2013, 09:11:03 »

cherry_lady1984, всеки сам си решава и си е прав за себе си!
Ти виждаш нещата по различен начин и действаш така, както смяташ за редно.

Аз си мисля, че ако някой от гостите има по-специални нужди/претенции, то е редно при даването на поканите ТОЙ/ТЯ да си кажат. В такъв случай младоженците ще се съобразят със сигурност. Но ако тръгнеш да питаш специално 80-100 човека по отделно какво ще предпочитат, то тогава ще имаш 80-100 различни отговора. Не можеш да угодиш на всички! И ако някой от гостите ми идва на сватбата само, за да се наяде и напие, то тогава по-добре да не идва.

Малко излизаме  Offtopic вече.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: април 05, 2013, 09:13:59 »

За храната ние имаме 5 - 6 госта, които са вегетарианци или вегани, за тях ще има отделно меню. Другите ги питаме за алергии или непоносимост към нещо, но нищо повече. Като в ресторанта сме предупредили, че ще има допълнителни поръчки на храна, със сигурност  pardon Имаме 2-3 госта, които ще си поръчат, няма да ги спирам  pardon За децата също ще има отделно меню.
За алкохолът е добре до някъде да се съобразите с предпочитанията на гостите. Примерно наша сватба е лятото, но роднините от моя страна почти не пият бяло вино, затова ще има и червено вино в не малко количество.
Като човек занимавал се с организация на събития, за напитките мога да кажа, че са били достатъчни, когато е останало неизпито количество от тях. Ако нещо свърши, значи не е стигнало. Имайте предвид, че хапването и пийването на сватба продължава повече от 5 часа. За 5 часа една жена със сигурност може да изпие 1л вино и да се чувства добре, да не се е замаяла  pardon
Най-добре е да се вземат напитки от склад или дистрибутор с опцията да се върнат неотворените бутилки, така и да вземете повече няма да тежи на бюджета  pardon
« Последна редакция: април 05, 2013, 09:16:20 от ma6ka_ » Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: