Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 21:04:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3 (Прочетена 148022 пъти)
artemida777
Професор
Re:Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
«
Отговор #180 -:
декември 13, 2012, 00:29:07 »
nikoletasss, няма никакво правило за шампанското. Отворете си каквото на вас ви харесва. Никой няма да ви върне.
Присъединявам се към въпроса за алкохола. Какво е прието да се слага? Знам какво пият някои от гостите, но за други нямам представа и се притеснявам да не остане някой пренебрегнат.
«
Последна редакция: декември 13, 2012, 00:34:26 от artemida777
»
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #181 -:
декември 13, 2012, 10:49:52 »
Искам да споделя моя опит - за сватба от 70 човека се изпиха:
5л. ракия, 8 бут. * 0,700 мл уиски, 15 бут. бяло вино, 5 бут. червено вино и около 0,200 мл водка, 5 бири. Поръчаха се 5 кафета и това е
Ред Бул, никой не пи, не се поръчва и друг алкохол. Интересно беше, че имахме сладък и солен бар с чаши шампанско - всичкото се изпи - хората ставаха да си взимат допълнително
Нямаше пияни гости, което на мен много хубаво впечатление ми направи
Активен
djuliani
Любопитен
Публикации: 28
«
Отговор #182 -:
декември 15, 2012, 12:16:33 »
Здравейте,мойта сватба е на 27 януари,и много се чудя колко алкохол да взема.50 човека сме,пият ракия ,но не и прекалено..Съвеетт..
Активен
nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194
«
Отговор #183 -:
януари 03, 2013, 12:49:27 »
И ние все още се чудим за алкохола. Вие какво уиски взехте Black Ram или нещо по-добро. Също така искам да попитам за уелкъм дринка за около 100 човека, колко бутилки с шампанско според вас трябват. И също така се чудя дали трябва да има чаша уелкъм дринк за всеки, тоест 100 чаши или е достатъчно да са по-малко.
Цитат на: djuliani в декември 15, 2012, 12:16:33
Здравейте,мойта сватба е на 27 януари,и много се чудя колко алкохол да взема.50 човека сме,пият ракия ,но не и прекалено..Съвеетт..
Според мен трябва да има задължително вино и ракия, като доколкото чета туп, противно но очакванията ми, се пие повече бяло отколкото червено. Ние решихме да има и уиски и бира, като едва ли ще се пие много бира, но все пак да има.
Отначало мислехме да има около 30-40 литра домашна ракия, 50бут бяло и 50бут червено вино. Но след като прочетох темата тук, видях, че се пие максимум около 40бут вино общо и се набляга на уиски и ракия. Решихме, че е по-добре да има разнообразие.
Активен
djuliani
Любопитен
«
Отговор #184 -:
януари 03, 2013, 12:53:41 »
Зимна сватба..едва ли ще се пие бяло вино,аз съм поръчала 20 литра червено,ракия домашна от баща ми ще е малко,15 бутилки от 500 мл.така че е чудя още колко?Уиски,мисля Бушмилс,Джеймисън,знам ли 12-13 бутилки,и 2 литра водка..
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #185 -:
януари 03, 2013, 15:47:18 »
Имайте в предвид, че доста от жените пият основно бяло вино... Да не говорим, че част от по-възрастните гости също пият бяло, поради проблеми с кръвното
Активен
nikoletasss
Сватбар
«
Отговор #186 -:
януари 03, 2013, 15:54:34 »
Цитат на: djuliani в януари 03, 2013, 12:53:41
Зимна сватба..едва ли ще се пие бяло вино,аз съм поръчала 20 литра червено,ракия домашна от баща ми ще е малко,15 бутилки от 500 мл.така че е чудя още колко?Уиски,мисля Бушмилс,Джеймисън,знам ли 12-13 бутилки,и 2 литра водка..
Сватбата на InLove_Girl беше декември и доколкото чета са изпити 15 бяло и едва 5 червено
Цитат на: InLove_Girl в януари 03, 2013, 15:47:18
Имайте в предвид, че доста от жените пият основно бяло вино... Да не говорим, че част от по-възрастните гости също пият бяло, поради проблеми с кръвното
Абсолютно! Мислим да вземем 30бяло и 20 червено, смятам, че ще стигнат.
За уискито се чудя доста. Бих искала да е по добро, но като сметна, че ще имаме около 12,13 маси, като смятам поне по две на маса, мисля, че ще излезе соленичко да е вносно. Излиза ми около 400-500лв само за уиски. Знам ли...
Активен
djuliani
Любопитен
«
Отговор #187 -:
януари 03, 2013, 16:00:57 »
И аз толкова го смятам,но българско не искам,бяло вино може и да взема 3-4 бутилки.Но едва ли някой ще пие,и бира мисля да взема..Че има хора,дето само това пият..
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #188 -:
януари 03, 2013, 16:06:54 »
Цитат на: nikoletasss в януари 03, 2013, 15:54:34
Сватбата на InLove_Girl беше декември и доколкото чета са изпити 15 бяло и едва 5 червено
Абсолютно! Мислим да вземем 30бяло и 20 червено, смятам, че ще стигнат.
За уискито се чудя доста. Бих искала да е по добро, но като сметна, че ще имаме около 12,13 маси, като смятам поне по две на маса, мисля, че ще излезе соленичко да е вносно. Излиза ми около 400-500лв само за уиски. Знам ли...
много хора споделят от опит че когато има ракия, уискито не е наложително да е скъпо или в много бройки, според мен може да си спестиш тези пари
Активен
nikoletasss
Сватбар
«
Отговор #189 -:
януари 03, 2013, 16:14:10 »
Бялото вино смятам, че ще е по вървежно и по друга причина. Масово на сватби се поръчват ястия от пилешко, най-масово е и всеки го обича. С бялото месо, обаче се консумира бяло вино. Може би вие сте решили кувертите ви да са със свинско, телешко или агнешко. Свинско и агнешко, обаче, поне според мен е рисков избор, масово хората не обичат агнешко, а свинско вече много избягват по здравословни причини. Телешкото е харесвано от всички месо, но пък е доста сухо и особено като се приготви от по-рано, както ще е в случая, ще стане на гьон, докато му дойде ред. Ти си знаеш, но е редно виното да се съобрази и с това, което ще се яде.
Цитат на: emmmmmy в януари 03, 2013, 16:06:54
много хора споделят от опит че когато има ракия, уискито не е наложително да е скъпо или в много бройки, според мен може да си спестиш тези пари
И аз смятам така, а и това, че е българско, не означава, че задължително е лошо, мисля, че блек рама е що-годе приличен.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #190 -:
януари 03, 2013, 16:26:41 »
Не знам как вървят цените на Блек Рам, но до скоро в Лидл продаваха Джони Уокър червен етикет на 17.00 лв, при нас такова беше уискито и от склада го взехме на 19.20 лв. Според мен не е нужно да има бутилка за всяка маса. Имайте го като вариант - 3-4 бутилки, ако някой си поръча - да му носят от вашето
Активен
nikoletasss
Сватбар
«
Отговор #191 -:
януари 03, 2013, 16:37:07 »
Мерси за инфото @}->--Ще ми кажеш ли колко бутилки и напълнени чаши бяхте подготвили за уелкъм дринка. Блек Рамът е около 10.00-11.00 лв за бутилка от един литър. Смятам, че ще е по добре да има на всяка маса, защото иначе няма и да разберат сигурно, че може да се поръча. Смятаме така да процедираме с пиенето, всичко на масата и всеки си сипва, каквото иска. Относно количеството - не мога да рискувам да има само няколко бутилки, ако повече хора решат да пият и да се окаже, че има по 0.50гр и свърши, ще е доста кофти. Наистина не знам...може и много да бъркам с разсъжденията си, но и родителите ми смятат по-този начин - дали е български алкохол, вносен или домашен, трябва да има достатъчно да стигне, ако всички решат да пият само от единия вид. Т.е. 20литра ракия, 20литра уиски,българско или вносно, но все по 20литра и тн. Дано сте ме разбрали...
Активен
djuliani
Любопитен
«
Отговор #192 -:
януари 03, 2013, 16:42:10 »
Ние сме класици,мешана скара,така че защо да не червено вино..Ако ме питате мен щях да избера риба,или морски дарове,но сама щях да си ям...Голям проблем ми е пиенето.В Метро не е ли по ефтино?
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #193 -:
януари 03, 2013, 16:47:09 »
Нико, ние разбираме какво те притеснява, но да знаеш че гостите ако са от нормалните, както се надяваме, питат какво има и пият каквото има останало. Никой няма да се нацупи че нещо е свършило.Ясно е че няма как да предвидиш точно, може да купиш по 20 литра , но и може да изпият над това количество- така че няма как да се застраховаш. При нас така се получи- купихме разнообразие от безалкохолни примерно, а хората си пиха само един и същи тип ( примерно фанта).Другото остана. На Сопот пък бях занесла и уиски и вино и бира- пи се само бира и сокове, другото остана. Искам да кажа че са непредвидими и да действаш смело, не ги мисли толкоз.
Джулиани, в Метро е евтино ако следиш промоциите, иначе назад в темата сме писали кое е за предпочитане за безалкохолни като цени, кой магазин за твърд алкохол и т.н. За София сме писали де.
Активен
djuliani
Любопитен
«
Отговор #194 -:
януари 03, 2013, 16:53:11 »
Да за София ме интересува,ще чета на зад тогава,че чак да следя..Не..Аванти?Меик 98?
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...