Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 20:21:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3 (Прочетена 147959 пъти)
flyin
Сватбен ГУРУ
Re:Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
«
Отговор #150 -:
ноември 20, 2012, 20:52:55 »
Elcho, ти би трябвало да си знаеш най-добре гостите, седни и помисли реално кой колко пие. Аз също мисля, че количеството на твърдия алкохол и виното е прекалено много.
Не мога да се сдържа: "
л
уиски", "вид
я
[алкохол]", момичета, тук не е конкурс по правопис, ама НАИСТИНА ЛИ?
«
Последна редакция: ноември 20, 2012, 21:16:09 от flyin
»
Активен
ra4e1
Сватбар
Публикации: 177
«
Отговор #151 -:
ноември 20, 2012, 23:06:41 »
Грешка, "Я" е над " А" на клавиатурата ми, sorry
Вида алкохол.
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #152 -:
ноември 20, 2012, 23:23:26 »
Цитат на: flyin в ноември 20, 2012, 20:52:55
Elcho, ти би трябвало да си знаеш най-добре гостите, седни и помисли реално кой колко пие. Аз също мисля, че количеството на твърдия алкохол и виното е прекалено много.
Не мога да се сдържа: "
л
уиски", "вид
я
[алкохол]", момичета, тук не е конкурс по правопис, ама НАИСТИНА ЛИ?
Ей за бога това не е ли дребнаво. Не целя да губя времето на хората със спорове но беше ли нужно да го правиш. Да допуснала съм грешка пишейки - нито знаеш в каква атмосфера пиша и имам ли възможност да си преглеждам поста след това, но не ти е и работа да знаеш. И какво като се е случило - много беше важно да го изтъкнеш така ли. Честно казано ми стана много неприятно и чувството пишейки в този форум - положително и винаги предизвиквайки усмивка просто изчезна и ако това ти е била целта постигна я - но хора всякакви- всеки с приоритети си.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #153 -:
ноември 21, 2012, 16:53:08 »
Цитат на: ELCHOOOOOOO в ноември 20, 2012, 17:57:01
ми мислех да са литър
Ами слагай по 8 бутилки от вид, но по-малки...примерно 700мл. Иначе имаш три вида, ако сложиш на по 8 маси литър са ти общо 24 литра, което е много
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #154 -:
ноември 21, 2012, 17:49:12 »
Цитат на: casky в ноември 21, 2012, 16:53:08
Ами слагай по 8 бутилки от вид, но по-малки...примерно 700мл. Иначе имаш три вида, ако сложиш на по 8 маси литър са ти общо 24 литра, което е много
Да права си и аз се замислих да купим по 0.700 л. Така ще е по-добре.
И друго се замислих - не е съвсем по темата , но не видях къде другаде да си задам въпросът - навсякъде, където проучвах за кувертите при разглеждане на ресторантите ме питаха за свободна консумация- била съм на доста сватби и не съм си поръчвал допълнително, явно се случва често - макар че при осигурен алкохол и неограничено количество безалкохолни какво ли може да си поръча човек, но се отклоних. Мисълта ми - на тези които вече са минали по този път доплащали ли сте допълнителни поръчки - защото да си призная това не беше перо което бях предвидила- пропуснах го и се тревожа дали няма да добие огромни размери и да оплескам бюджета.
«
Последна редакция: ноември 21, 2012, 17:51:44 от ELCHOOOOOOO
»
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #155 -:
ноември 21, 2012, 17:54:23 »
При нас например алкохолът си го внесохме, но бирата остана да е от ресторанта и ние го поехме. Ходила съм на сватби, където бирата си я плащаха тези, които си я поръчваха. Плюс това ти предвиждаш по 2-3 безалкохолни - най-често газирани и вода. Има хора, които не пият газирано или водата от 0,5 напр. не им стига. На нашата сватба се изпи страшно много вода.
Другото са кафетата. По правило кафе в ресторант си е сума, не е като в кафене или от машина за по 50 ст. със сметаната...
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #156 -:
ноември 21, 2012, 18:08:17 »
Ми при нас куверта ни включва неограничено количество от всички видове безалкохолни в това число и вода и нат. сокове( малко по-висока е цената , но поне тези няма да ги мисля). Бира ще си внесем - значи ми останаха кафетата - макар че аз пих кафе там и е 1.50 ако не се лъжа- по 50-60бр е 80-90 лв- хи-хи мали бая кафе ще е това :-) Но пак е поносимо - на мен ми говореха за цифри от 200 лв и нагоре.
Активен
ra4e1
Сватбар
«
Отговор #157 -:
ноември 21, 2012, 21:13:51 »
Цитат на: ELCHOOOOOOO в ноември 21, 2012, 18:08:17
Ми при нас куверта ни включва неограничено количество от всички видове безалкохолни в това число и вода и нат. сокове( малко по-висока е цената , но поне тези няма да ги мисля). Бира ще си внесем - значи ми останаха кафетата - макар че аз пих кафе там и е 1.50 ако не се лъжа- по 50-60бр е 80-90 лв- хи-хи мали бая кафе ще е това :-) Но пак е поносимо - на мен ми говореха за цифри от 200 лв и нагоре.
Всичко зависи от това дали е вечерна сватбата, но повече от 15 кафета е трудно да има, като цяло ми се струва гадно гостите да плащат или поне аз мразя на сватба да ми търсят пари за вода или кафе ,
Сложете лимит на какво може да е на свободна консумация, ние нямахме неограничени безалкохолни и за около 120 човека(плюс децата) имахме само 200 лв накрая, това бяха още много вода, сокове,безалк.,15или16 кафета, 5-6 бири и една бутилка розе.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #158 -:
ноември 21, 2012, 21:22:18 »
Аз съм била на сватба, на която трябваше да си поемем консумацията /отделно от предвиденото/, а за пиене имаше само домашно вино и ракия.
Малко е кофти да отидеш на сватба и да си плащаш.
Ние поехме отделните поръчки - бира, кафета, натурален сок. Казаха ми, че за човек се предвижда средно около 2 лв. допълнителни разходи. При нас бяха по-малко.
Но ако тези поръчки ви притесняват, тогава сложете лимит !
забележките за правопис не ги приемай лично и обидно, а като възможност човек да разшири знанията си
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #159 -:
ноември 21, 2012, 22:10:35 »
А да си поемат гостите поръчките и дума не може да става - ние каним ние плащаме. А за лимит ще видим - може би към 200 лв ще помоля да ме предупредят. Но както отбелязах ние/ресторанта още с куверта ще осигури всичко освен кафето ( е ако някой иска коктейли или мартини ще си поръча отделно- ама като си познавам хората едва ли ще има такива :-)))
А за другото не ми се коментира - беше въпрос на неволна грешка в бързината и ми стана криво зареди коментара,но не си заслужава да се занимаваме с темата - не си струва.
Активен
ra4e1
Сватбар
«
Отговор #160 -:
ноември 21, 2012, 22:48:19 »
Другия вариант е да има един човек,който да отговаря за тези запитвания и сервитьорите да не притесняват вас,виж да има някой от твоя страна за това и за храната,в колко да сервират,да знаете бройката на хора/куверти,кой ще следи да не ви приберат бутилки с алкохола(пълните) след сватбата. Може да са глупави тези неща за някои, но не всички сватби имат сватбени агенти все пак,а случаите когато сервитьорите си правят каквото искат са много
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #161 -:
ноември 22, 2012, 10:19:46 »
Цитат на: ra4e1 в ноември 21, 2012, 22:48:19
Другия вариант е да има един човек,който да отговаря за тези запитвания и сервитьорите да не притесняват вас,виж да има някой от твоя страна за това и за храната,в колко да сервират,да знаете бройката на хора/куверти,кой ще следи да не ви приберат бутилки с алкохола(пълните) след сватбата. Може да са глупави тези неща за някои, но не всички сватби имат сватбени агенти все пак,а случаите когато сервитьорите си правят каквото искат са много
За съжаление няма кого да натоварим с тези задачи от семейството - а и не ми се иска да си тормозя най-близките било роднини или приятели с това- на една сватба бяхме шафери и ни бяха натоварили с всичко- то не беше организация, цветя , тичане преди тях от ритуалната в църквата , в ресторанта, настаняване на гости , решаване на проблеми с допълнително изникнали гости, разнасяне на всеки да се подпише в сватбената книга, раздаване на подаръците и. тн и т.н. вместо да се забавляваме само търчахме напред назад цял ден и честно казано аз много от сватбената веселба не я усетих ( бяхме като сватбени агенти :-)) така че няма да мъча най-близките си приятели така - искам да се веселят с мен пък с милото ще решаваме проблемите в крачка. Чувала съм че Акорд са доста коректни така че се надявам да не ме измамят ама то ще си покаже :-))
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #162 -:
ноември 22, 2012, 20:45:07 »
За допълнителните поръчки аз много се чудя дали да плащаме такива. Не за друго, но съм се наслушала за гости, които си поръчват бутилки уиски, ред були и т.н. Ако говорим за кафета, сокове и т.н е друго. Може би ще предупредя персонала кое да се записва на наша сметка, не съм решила още.
Колкото до кафетата, включени в куверта, предупредете гостите, че има такива, защото на сватбата на познат те си бяха платили 90 лв за кафета, но никой не си поръча, може би защото гостите не знаеха, че имат тази възможност.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #163 -:
ноември 23, 2012, 09:21:27 »
Ние бяхме предупредили ресторанта, че плащаме бира, води, сокове, кафета... Но който иска по-различен алкохол от предложения, да си го плаща. Не можем да осигурим на 150 човека коктейли или уискита от по 100 лв бутилката. Добре е да предупредиш в ресторанта, според мен. Може да сложиш и лимит на допълнителните поръчки или поне да те предупредят като минете лимита
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #164 -:
ноември 23, 2012, 11:29:01 »
Ние също бяхме предупредили, че "специални" поръчки не поемаме
Активен
Страници:
1