Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 21:59:00
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 16
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 16 (Прочетена 216253 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: "Покупки за бебето и детето" 16
«
Отговор #300 -:
август 06, 2012, 13:20:13 »
Ами,
Светли
, абсолютно същия е и нашия. Естествено, че отгоре с чаршаф. Аз и без това го слагам върху спалнята ни и за да не се размества, че е по-малък, определено трябва да го фиксирам с нещо отгоре. Затова подпъхвам чаршафче.
Потенето при различните деца е различно, както и при възрастните. Ели не е чак с мокра глава, но се изпотява повече, отколкото като спеше на спалнята без протектора.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #301 -:
август 06, 2012, 20:58:01 »
Аничка
, мерси за съвета
Ти ме подсети да питам дали дрешките се стесняват от прането? Да не стане да купя за новородено и да се стесни от прането и хич да не стане. Засега съм взела само 1 за новородено-най-много още 1 да взема и мисля другите да са за 3 месеца, дори да са големи не мисля че е фатално.
И да питам също какви дреболийки е нужно да си купя? Направих си списък с разни неща и бих се радвала ако дадете съвет кое е настина нужно и кое излишно или да добавите нещо: ето го:
дрешки
2-3 шапчици
7-8 чифта чорапки
1 жилетка или якенце за излизане
2-3 лигавника
2-3 шишенца за мляко и вода
помпа за кърма
термометър
дрънкалки
2-3 одеалца- 2 за кошарата и 1 за количката
2-3 чифта чаршафи
бейби телефон
стерилизатор за бутилки
ножичка за нокти
2-3 чифта ръкавички
бебешки принадлежности за къпане
коритце
кърпи за лице и тяло
мокри кърпички
май това се сещам за момента
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #302 -:
август 06, 2012, 21:57:06 »
Ръкавички бих взела повече - поне още 1-2 чифта. Много се мокрят от лапането.
Бих добавила:
повивалник
памперси
пелени - тензухени/ бархетни -аз имах десетина тензухени и 4-5 бархетни
в зависимост от това дали става студено при вас - терлички/ пантофки
физиологичен разтвор, тампони за уши - от бебешките, удебелените
памук; риванол и Панадол - бебешката аптечка
Това се сещам засега. Все пак е и строго индивидуално и може да се променят нещата в движение.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #303 -:
август 07, 2012, 02:58:12 »
sunray
, а за какво се ползва този физиологичен разтвор, извинявам се за невежеството?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #304 -:
август 07, 2012, 04:13:24 »
Момичета, да това е единствения вид протектор, който и аз съм виждала, но се надявах, че от фирма до фирма ще има разлика в качеството.
От раждането бях сложила върху матрачето един найлон (под чаршаф), но за 2 години той се разкъса и сега не мога да намеря същия. Искам да споделя, че с него нямахме никакъв проблем, а Влади рядко е бил мокър. Сега след като започнахме да махаме памперса се оказа, че не може без такова нещо. Влади не ще да спи на леглото, сам си сваля памперса и спи без такъв затова спешно трябва да направя нещо. надявам се като купя да не се окаже, че съм сгрешила с модела или нещо такова, защото покрай нашето лечение все по-често мисля кои разходи са важни и кои не чак толкова
Anita81,sunray хубаво те е подсетила за пелени. Аз ползвах и продължавам даже да ползвам доста. Шапчици и ръкавички не слагах, но това е въпрос на личен избор, сезон и индивидуалности на детенце. Чорапки също ползвах по-рядко, защото все ми се струваше, че му стягат, а и гащеризончетата си имат пришити чорапчета. Шишета - надявам се да не ви потрябват толкова много и да се кърмите
.......
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #305 -:
август 07, 2012, 07:27:06 »
Анита, и аз нямах нужда от толкова много ръкавички и шапчици, но наистина си е до детето и атмосферните условия. За шишетата - аз купих само едно, ползвах го за вода (всъщност май основно за чайче против колики) докато минахме на преходна чашка и изобщо не ми потрябваха повече. В този смисъл те съветвам да изчакаш с покупката на много шишета.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #306 -:
август 07, 2012, 09:50:15 »
Анита
, физиологичния разтвор се използва за овлажняване на нослето, както и за намокрянето на тампоните да уши и носле - за да е по-лесно и нежно почистването им. Има размекващо действие, един вид.
Аз шапчици не съм ползвала вкъщи - строга препоръка от неонатарожката в болницата, нищо че Ели е февруарско бебче. За навън обаче март месец, когато беше на месец, няма как да не се използва. При Анита за навън пък със сигурност ще трябват, защото, ако не се лъжа ще роди още по-рано през зимата. Но за вкъщи и аз не препоръчвам - изнежват се излишно дечицата.
А ръкавичките на нас ни трябваха, защото Ели се драскаше много, а от друга страна пък често ги наквасваше с лигички и нямаше как да я държа с мокрите.
За шишетата съм съгласна с момичетата - аз имах едно по-голямо, евентуално за АМ, и едно мъничко - за вода/ чайче. Това за АМ почнах да го ползвам чак след 7-8 месец, както и това за водата, защото докато кърмех не пиеше вода - чак със захранването.
Малинката
, аз, докато Ели беше бебенце, ползвах един протектор, който изглежда просто като плътен, мек бархет и не бих предположила да е непромокаем. И да е, не е имало повод да разбера. Той не запотяваше, но и той беше за спасяване на положението при лек пропуск от памперс, ама за БЕЗ памперс и евенутално напишкване, не вярвам да свърши работа...
Активен
leni_beni_
«
Отговор #307 -:
август 07, 2012, 10:29:20 »
malinkata
, може да вземеш от тези пелени като чаршафи . Има големи размери като за легълце. Аз взимам от най-малкия размер (40/40) и му слагам само под дупето. Той не се начурква, но за всеки случай да има нещо .
Активен
dodo23
«
Отговор #308 -:
август 07, 2012, 12:30:03 »
Аз не съм използвала ръкавички-имах един чифт в комплект с дрешки,които съм слагала веднъж.Бях чела статия,че слагайки ръкавички се ограничава сетивното развитие на детето.За 3м се одраска само един път,така че и защитната им функция е под съмнение.
Шапчица съм слагала удома вечер,през първите 10 дни,защото бяха много ниски температурите.Навън използвах може би само около месец(април-май.)
Лени,имаш предвид еднократните чаршафи ли?
«
Последна редакция: август 07, 2012, 12:39:28 от dodo23
»
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #309 -:
август 07, 2012, 12:47:13 »
Лени ме подсети за тези памперс-чаршафи, както им казват
Аз взех от по-големия размер, при това цял пакет. Ели ужасно много се върти, докато спи и прецених, че ми трябват по-големите. Това, разбира се, още повече влияе на запотяването. Аз поради друга причина не ги ползвам обаче - много шумолят и се набират отдолу.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #310 -:
август 07, 2012, 13:01:25 »
Диди, да , еднократни са . Както казва sunray , точно памперс-чаршафи ги водят . Аз само веднъж съм купувала -4 бр. взех и още си имам от тях .
Моите не шумолят. И Никола се върти, но ако не е разместен чаршафа, и пеленката не е разместена
Абе аз съм доволна
Може да вземе 1 бройка и да се пробва
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #311 -:
август 07, 2012, 16:12:45 »
много мерси, момичета
за шапчиците при мен са задължително нещо понеже тук зимата стига до -30 някой дни, а бебка ще се роди живот и здраве ноември, така че цяла зима ще си е. За шишенцата и аз се надявам да не ми потрябват, но съм виждала доста майки хем да кърмят, хем да хранят бебета с шишенца, та се чудя защо, след като имат кърма ползват шишенца. Може ли да ми разясните-като кърмиш не ти трябват шишенца според мен, нали така?
За ръкавичките мисля да взема 1-2 пък ако ми потрябват повече ще купя допълнително.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #312 -:
август 07, 2012, 16:25:32 »
Аз лично шише никога не сьм използвала и нямам.
Някои майки, които кьрмят цедят и дават от шише, за да не са постоянно "вьрзани" за бебето и да може някой да го нахрани на тяхно място.
Преди да родя ме беше страх дали ще се справя с кьрменето, което за мен беше много важно и бях решила да не купувам шишета, за да не се изкушавам при трудностите, които могат да вьзникнат, а и психически да се настроя кьм гьрда, а не кьм шише (така бях чела). Аптека има под нас и ако имаше крайно критична ситуация, винаги можеше да се изтича и да се купи едно шише.
По твоя списьк чорапките ми се видяха твьрде много. Ние имахме 3-4 чифта и ни бяха достатьчно. Рькавички Марта не тьрпеше. Имах, но не сьм го ползвала.
Кьде сте, че ми стана любопитно за температурата?
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #313 -:
август 07, 2012, 16:26:12 »
Anita81
, според мен трябва да имаш поне 5-6 одеялца, защото се цапат бързо. Аз си купих 3 пухкави и 4 термични, които да не позволяват да се прегрява бебето, на дупчици. Също както са те посъветвали останалите мами, пеленки - за увиване, за смяна, за над чаршафчето, въобще мулти функционални са.
Иначе ръкавичките при нас не влязоха в употреба, тя ги сваляше непрекъснато и накрая се отказах да ги слагам. Шампчици слагам само като излизаме навън и времето е по-хладно, вкъщи не.
Също аз лично все още не й режа ноктите с нокторезачка, а само ги пиля. За чистенето на нослето, пробвах с физиологичен разтвор, с клечки за уши с предпазител, с обикновена помпичка, но най лесно за за мен става с помпичка и тръбичка, която се засмуква. Купи си и крем за подсичане на дупето. Аз започнах да я мажа от началото няколко пъти на ден профилактично и нямам проблем с това. Също бебешко олио, някои мами ползват зехтин или преварено обикновено. С олио мажа гънчиците най-вече.
Други 2 неща, които аз лично намирам полезни са столче или май се нарича шезлонгче за ваничка, освен ако не е с вградена, както и термометър за водата. Специално кошче за памперси, които се увиват с целофан, за да не мирише.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #314 -:
август 07, 2012, 17:03:34 »
inaxastra
, в Канада сме и по точно в провинция Квебек и предполагам сте чували, че тук зимата си е доста студена. Има дни в които с вятъра температурите стигат -25-30 и тогава не е за излизане изобщо. Затова за мен шапчиците са необходимост при излизане зимата.
А за крем за подсичане знам, но съм го изпуснала в списъка
много сте ми полезни със съветите и много благодаря.
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...