Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 01:27:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 16
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 16 (Прочетена 216273 пъти)
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: "Покупки за бебето и детето" 16
«
Отговор #195 -:
юни 22, 2012, 01:11:44 »
Диди, тези лепенски от къде ги купуваш? Продават ли се совбодно в аптеките по нашия край?
Елиминк, пробвала ли си двете помпи? При мен няма абсолютно никъкв ефект Исис-а.
Просто явно не съм направена за ръчни помпи, но всичко е строго индивидуално, затова по-добре да пробваш ако можеш.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #196 -:
юни 22, 2012, 11:26:59 »
La Fleur,не искаш ли нещо за спомен-голям албум за снимки,ваучер за фотосесия,номизматична монета.
По практичните неща-детски прибори за хранене(има интересни сребърни),детски съдове(аз имам комплекти чаша,чиния,купичка).Повечето вериги детски магазини предлагат ваучери,който можеш да използваш след известно време,когато имаш нужда от нов гардероб.
Миналина,свободно се продават по аптеките.6бр лепенки са около 3лв.
С моя дружка обмисляхме в какво може да разтворим масло от цитронела за същата цел.Е не открихме топлата вода-има Бочко защитен лосион с масло от цитронела.Ето го:http://www.multipharm.eu/product/1429/bochko-losion-s-ekstrakt-ot-tsitronela-protiv-uhapvane-ot-nasekomi-150ml.html
Активен
_Roxy_
Ентусиаст
Love is in the air...
«
Отговор #197 -:
юни 22, 2012, 17:01:01 »
Момичета, тепърва ми предстои да избирам бебешки артикули.
Сега съм на вълна шишета. Та въпроса ми е: каква марка бихте препоръчали, за новородено колко броя трябват (1 за мляко и 1 за вода)? За сега май клоня към Томи Типи или Чико.
А, и още нещо: една позната ми беше споменала, че имало нова практика до 6м на детето да не се дава вода. Това го правели в Англия. На мен ми се вижда абсурдно.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #198 -:
юни 22, 2012, 17:19:05 »
За шишетата не знам, защото никога не сьм имала, но ако детето е на кьрма вода не се дава до захранването т.е до 6ия месец. Ако е на АМ не знам.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #199 -:
юни 22, 2012, 17:23:25 »
Аз съм на Томи Типи,доволна съм. Аз купих комплекта, и се оказа че съм имала нужда. Вода давах, още в Родилния ми казаха че може,просто по препоръка на СЗО нямало нужда. За мен всеки организъм има нужда от вода. Естествено без захар.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #200 -:
юни 22, 2012, 19:43:50 »
Ние ползваме Dr Brown's шишета. Много съм доволна.
По-назад се обсъждаха колелета, триколки и т.н. Според вас какво е по-удачно за едногодишно, проходило дете( Никола ходи самичък от 3 дни и предполагам че до рд ще е съвсем самостоятелен): количка за яздене/бутане или такова колело:
http://www.misto-bg.com/puky/pukylino.htm
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
«
Отговор #201 -:
юни 22, 2012, 23:07:25 »
Цитат на: _Roxy_ в юни 22, 2012, 17:01:01
Момичета, тепърва ми предстои да избирам бебешки артикули.
Сега съм на вълна шишета. Та въпроса ми е: каква марка бихте препоръчали, за новородено колко броя трябват (1 за мляко и 1 за вода)? За сега май клоня към Томи Типи или Чико.
А, и още нещо: една позната ми беше споменала, че имало нова практика до 6м на детето да не се дава вода. Това го правели в Англия. На мен ми се вижда абсурдно.
Roxy, и аз от 1 седмица се занимавам усърдно по темата с шишетата. За начало не мисля да купуваме, но исках да ги имам в списъка и ако се наложи да имам готовност за купуване. Обобщено От това което изчетох по немските и бг статии, важно е шишетата да са BPA- free. Мисля, че вече се произвеждат само такива шишета. Следващата опция между която може да се избира са:
1. PP (Polypropylen) - вид пластмаса, която е сравнително мека и променя лесно формата си при по висока температура
2. PES(Polyethersulfon) - отново е изкуствена материя, но е по твърда и наподобява стъкло. При повечето проведени тестове шишетата на авент pes, печелят по горни позиции. И двата вида са BPA- free.
3. Стъклени шишета - общо взето най- сигурният вариант, че няма вредни материали, но са по- тежки и чупливи.
Следващото, което трябва да се реши е от каква материя да са бибероните- силикон или каучук....всичко зависи от конкретните изисквания на родителите...струва ми се, че цяло висше образование завърших по темата и отново няма еднозначен отговор
Надявам се поне малко да съм била полезна...
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #202 -:
юни 22, 2012, 23:19:15 »
Аз съм с две ръце ЗА шишетата на NUK! Качествени във всяко отношение. Все пак са немски
Всичките ни шишета са били и са на тази марка, както и бибероните залъгалки, защото са ортодонтски
Аз в началото бях си взела само 2 стъклени шишета: едно мъничко - 100 и няколко мл и едно по-голямо. Едното за чайче или вода, другото - ако се наложеше АМ. За щастие, голямото не се наложи да го ползваме през първите 6-7 месеца
, а малкото доста рядко, защото кърмените бебенца не са фенове на водата.
Добре е да са стъклени шишетата през първите 5-6 месеца, защото са безвредни, не отделят миризми и по-трудно се амортизират. Няма шанс да го счупи детето, защото в първите месеци то не може да си го държи само. Това че е тежко поради същата причина не би трябвало да те възпира, ако се решиш на стъклени.
Пластмасови започнах да ползвам след 6-7 месец, когато вече сама си хващаше шишето. По-леки са, но по-бързо се вмирисват, няма как, и се сменят с нови по-начесто.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #203 -:
юни 23, 2012, 07:39:20 »
Аз съм си купила шишета 2 малко и голямо, стъклени на Nuk. Всичките ми приятелки с малки дечица ми ги препоръчаха, но изрично казаха с каучуков биберон (поне за първите 6 месеца, ако изобщо се използват тези шишенца, защото ако бебето е на кърма- няма да трябват).
Активен
dodo23
«
Отговор #204 -:
юни 23, 2012, 11:27:40 »
Ако някой ще ви помага за бебето,даже да е на кърма пак ще ви трябва шише-моята хубост сучеше през 2 часа,така че за едно отиване до града,оставях шише с мляко.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #205 -:
юни 23, 2012, 12:31:47 »
Да, бибероните е препоръчително да са каучукови през първите месеци - по-меки са
Силиконови започнах да взимам след 6-ти - 7-ми месец.
Активен
radi.
Сватбар
«
Отговор #206 -:
юни 23, 2012, 16:14:11 »
и ние сме с Нук имаме 2 шишета едно малко стъклено и едно голямо пластмасово, което купих защото за някакъв период отказа да суче от мен pardon помпата за кърма също ми е Нук вакумна и съм страшно доволна.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #207 -:
юни 23, 2012, 16:53:59 »
Капризче, ако искате задължително колело вземето му с четири колелца без педали.Ще се бута сам на него.Племенника е на година и четири месеца, има камион голям, с четири колела, качва се на него и се бута и то от месец някъде, а проходи на 10 месеца.Преди просто не му беше интересен.В началото като проходи откри и катеренето и целта беше нагоре и все нагоре.Сега вече знае до къде може да се качи и откри бутането и ръчкането на камиона.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #208 -:
юли 02, 2012, 21:06:18 »
И аз да споделя за шишетата.
От както е родена използвам само стъклени, никога не ги е чупила (само аз съм тази, която ги е чупила
), безвредни са и винаги с каучук, марката е Chico. Имам едно пластмасово за вода, но тя от както се е родила вода не пие.
Като се роди имах едно голямо и 2 малки шишета. Сега си има само ч голямо.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
юли 02, 2012, 21:47:41 »
Местя си въпроса,че го пуснах в грешна тема.
На нас ни предстои втори рожден ден и всички ме питат за подаръци..От една страна го намирам супер,че не тръгват да взимат какво да е,а наистина искат да ни подарят нещо което да ни е в употреба,но пък съм в голям Х-кс какво да отговарям.Ние всичко май му взимаме от което има нужда.Сега последно купихме това колелце
Имаме и триколка,една тук и една в България.Имаме и голям мотор ,които се движи с батерии и Виктор го кара с кеф.Имаме и басейн и многоо топки.
Мислехме за кола,но не с батерии,а с педали.Да я кара и да върти педалите,за да се изморява.
Всички идеи са добре дошли.
И да споделя ако някой друг се чуди като мен.
Имаме вкалче с дървени релси (Brio),сигурно има и други марки.Но мисля,че е чудесен подарък.Моето момче всеки ден играе с него и вече сам може да сглобява кръг от релсите и си слага вагончетата.Също и дървени купчета са много занимателни.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...