Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 13:36:53

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220315 пъти)
 
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: март 06, 2012, 13:41:18 »

действително авокадото има много мазнини, но мазнините, които се съдържат в авокадото, се усвояват лесно и бързо от организма, тъй като са ненаситени мастни киселини, има много минерални вещества, микроелементи и витамини. Ако примерно едно ядене ти е само авокадо или салата с авокадо няма проблем около 200 -250 калории е.

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: март 06, 2012, 13:49:41 »

Обожавам авокадо.Аз избирам светло зелено/тоест не е това тъмното/, гладко,леко продълговато/заразлика от тъмно зелените/ и леко меко.като се натисне с палеца поддава съвсем леко.Право го на салати,сосове,гуакамоле.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: март 06, 2012, 13:58:51 »

Аз да се похваля, че със сестра ми правихме домашно суши с пушена пъстърва и авокадо smile беше мнооого вкусно.А и торта направих пак вита с маслен крем, но снимките ми не са в мен.И един съвет ако правите вита торта, трябва да я оставите 2-3 дни преди консумация, ако нямате време трябва да напръскате блатовете с прясно мляко или захарен сироп.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #213 -: март 06, 2012, 14:02:09 »

Маги,чакам снимките аз,и Гери трябваше една торта да покаже,ама не ни показва нищо nea
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: март 06, 2012, 14:09:52 »

Руми, права си, че има разлика с trans fat, обаче поне при мен много бързо се покачваше теглото ми и след като спрях нещата се нормализираха, Сега за една салата сигурно слагам около 1/5 от авокадото. Преди си хапвах по 1-2 големи на едно ядене, може и така само със сол и пипер или пък на гуакамоле. Едно време не можех да погледна авокадо и гуакамоле и то мексиканско, просто ми идеше да го върна, но сега свикнах. Само гледам ако остане от бебе авокадо и банан и го дояждам, толкова мек и сладък крем става, без захар.
Маги, кой ще чака торта 2-3 дни, особено мъжът ми, няма такова нещо. Той даже развали една торта, която трябваше да се желира, каза ми, че нямало проблем за него ще я яде с лъжица и прецака формата smile. Толкова зор за сладко има, че ... smile
Едвам го удържам като правя чийзкейк.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: март 06, 2012, 14:15:14 »

Туити,и аз знам за авокадото,мазничко е наистина.Може лесно да се усвояват мазнините му,но е много калоричен плод и го избягвам.Не ми е особено трудно,предвид факта,че не го и харесвам. tease Гадно ми е и това си е. pardon
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: март 06, 2012, 14:54:24 »

Маги,чакам снимките аз,и Гери трябваше една торта да покаже,ама не ни показва нищо nea
поправям се веднага.Тортата беше уникално вкусна и я препоръчвам с две ръце.

Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: март 06, 2012, 15:02:42 »

Туити, благодаря за скаличките. А рецептата за чийз кейка давала ли си я по-рано в темите?  smile

У нас имаше японско. Ето и едно терияки с телешко от мен по оригиналната рецепта.





Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.

Gucci, коя торта е това от всичките? Изглежда невероятно... Рецепта давала ли си?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: март 06, 2012, 15:09:26 »

Ариелче това е Сочта торта с маскарпоне,шоколад и боровинки.Аз не съм пускала рецепта,ама мисля че някой друг я беше пускал.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: март 06, 2012, 15:26:05 »

То колко да се лесноусвоими, аз тренирах всеки ден и заради него качвах. Но забравих да кажа, че повишава потентността на мъжете, така че те могат да го хапват smile
Гучи как няма да е хубава торта при тези съставки smile
Ариел, оле идвам на гости, обожавам телешко с кръгъл боб.
Давала съм рецептата, ще ти я напиша на лични, за да не търсиш.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #220 -: март 06, 2012, 16:49:37 »

О Гери,може ли рецептата ,какво изкушение е парченцето
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: март 06, 2012, 17:01:56 »

Ариел, аз искам рецептата за телешкото, решила съм да минем основно на телешко и ми трябват добри изпитани рецепти, а тази изглежда добре
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: март 06, 2012, 17:45:49 »

Сочна торта с Маскарпоне,шоколад и боровинки
За блата:
5 яйца
1 и 1/4 ч.ч. захар
5 с.л.  разтопено масло
5 с.л. топла вода
1 и 1/3 ч.ч брашно
1 бакпулвер с ванилия

   За сиропа:
5 с.л. захар
1 и 1/2 ч.ч. гореща вода

  За крема:
500 гр. маскарпоне
125 гр. меко масло
3/4 ч.ч. пудра захар

шоколад,боровинки/пресни или замразени,
За блата се разбиват на сняг белтъците.Добавя се захарта и се бърка докато се стопи захарта.Добавя се един по един жълтъците.Слагат се водата и разтопенето масло и се разбърква.Пресява се брашното и се добавя заедно с бакпулвера към сместа.разбърква се и се изсипва в тавичка покрита с хартия за печене.Удвоява размера си при изпичане.докато е топъл разрязвам блата/правя го с конец или жилка/.Приготвя се сиропа като се кармелизират 5 супени лъжици захар и се добавя докато е горещ водата .Бърка се до получаването на карамелен сироп.С получения сироп се сиропират блатовете.Разбиват се маскарпонето със захарта и маслото до получаване на крем.Маже се блата с получения крем,поръсва се с натрошен шоколад и боровинките.Слага се другия блат.Хубаво се намазва тортата отстрани и се поръсва с ядки или кокос.Отгоре може да се декорира с шоколадова глазура.Ами това е тортата.Лесна и вкусна.Често да си призная незнам на кого е тази диета някъде от нета я взех.След около два часа след приготвянето може да се хапва.Лека е като торта не е тежка.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: март 06, 2012, 18:56:02 »

gucci, благодарско! Толкова е йъми тази торта, че направо нямам думи...  Torte

Румка, давам веднага. И аз много обичам телешко!

Терияки с телешко

* Може да се сервира с бял ориз
* Ястието сладни леко заради соса терияки, както е по оригинална рецепта, имайте го предвид.
* За около 4 души

1. Приготви си 3 купички.
В първата купичка смесваш 2 с.л. соев сос и 1 ч.л. захар (аз за тази рецепта ползвам навсякъде кафява захар, по-здравословна е и е по-малко сладка). Накълцваш 340 гр. телешко на лентички. Слагаш накълцаното телешко в първата купичка да се маринова за около 10 мин. до 1 час.
Във втората купичка смесваш 2 с.л. соев сос, 2 с.л. захар, 1/2 чаша пилешки или телешки бульон, 1 с.л. бяло вино (сладко ако имаш, от тези десерните, ако не с обикновено), 1/4 ч.л. лют червен пипер, 1 ч.л. царевично или друго нишесте (може да се замени в краен случай с брашно). Всичко това се смесва хубаво. Оставяш на страна за най-накрая.
В третата купичка смесваш 3 големи скалидки чесън (пресован), 1 с.л. пресен настърган джинджифил (само ако имаш) и 1 ч.л. мазнина (аз навсякъде в тази рецепта ползвам зехтин).

2. Нарязваш 340 гр. кръгъл зелен боб на половинки. Нарязваш 250 гр. гъби на четвъртини. Аз използвам обикновени гъби предимно, по оригиналната рецепта се използват шиитаке - ако си намериш ползвай тях (http://www.drbiomaster.com/bg/polezna-informacia/interesno-za-lekarstvenite-gubi/19-shiitake) Аз използвах 200 гр. обикновени гъби и 50 гр. шиитаке, защото толкова имах и са супер ароматни и хубави. Заслужава си за вкуса да потърсиш такива, дори и да са изсушени.

3. Запържваш месото в загрят тиган с 1 с.л. мазнина - първо бъркаш непрекъснато за около 1-2 мин., после готвиш до леко покафеняване - около 2 мин. Преместваш в чиста купа. Избърсваш още горещия тиган хубаво с кухненска хартия (използвай хартия върху дървена шпатула или с щипци, за да избършеш хубаво образувания карамел и загорялото).

4. В сега чистия тиган слагаш 1 с.л. мазнина и гъбите. Запичаш докато покафенеят - около 3 мин. Добавяш боба, бъркаш отвреме навреме докато стане на петънца, около 4 мин. Добавяш 1/4 чаша вода в тигана и покриваш да се задуши, около 3 мин. Махаш капака и в центъра изсипваш купичка номер 3 с чесъна, като се запече за около 20 сек., после смесваш със зеленчуците. Връщаш телешкото в тигана и слагаш и 3 стръка млад зелен лук (бялото). Всичко се смесва. Добавя се купичка номер 2 със сместта с бульона и соевия сос. Бърка се докато се сгъсти леко соса, около 30 сек. Сервира се веднага.

Много е вкусно.  smile
« Последна редакция: март 06, 2012, 19:04:26 от Ariel » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #224 -: март 06, 2012, 19:37:02 »

Гери ,мерси
ако можеш да ми дадеш линк или да напишеш рецептата ти за качамак,с яйцето,търся ,но не намирам
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines