Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 15:02:16

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220428 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: февруари 22, 2012, 09:02:53 »

Аз креп карамела го правя с 1 л мляко и 6 яйца.така че според мен на 650 мл можеш да сложиш 4 яйца и няма да имаш проблем с изплуването на кексовата смес и с стабилността на крем карамела.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: февруари 22, 2012, 14:20:23 »

Привет от мен .
Аз направих канелоните със сос Болонезе и се получиха много вкусни ,но за съжаление не чак толкова красиви за снимки smile
Тази вечер съм решила да направя сирене по шопски - много леко за хапване и вкусно.
Трябва да се ориентирам и в най-скоро време в използването на маскарпонето ,за да не го разваля без време
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #62 -: февруари 22, 2012, 14:36:50 »

Аз креп карамела го правя с 1 л мляко и 6 яйца.така че според мен на 650 мл можеш да сложиш 4 яйца и няма да имаш проблем с изплуването на кексовата смес и с стабилността на крем карамела.
И аз като gucci слагам на 1 литър прясно мляко 6 яйца и 6 супени лъжици захар ( за крем карамела)

Ние сношо бяхме на сиренце пане и прясна салатка - доста лека вечеря както fiibi_bg казва smile
За тази вечер все още не съм измислила какво ще вечеряме- момичета давайте бързо по някой друга идея за лесна и бърза вечеря smile
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: февруари 22, 2012, 14:51:24 »

Днес бях в командировка в Стара Загора и за мое голямо щастие си купих купички за крем брюле, това ми е любимия десерт и си търсех купички от достаааа време, но намирах само супер скъпи, и така вече си имам 8 купички за 18 лева.
Досега не съм правила крем брюле и ще ви помоля за класическата рецепта, ако може изпитана, за да зарадвам себе си smile blum
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: февруари 22, 2012, 18:13:28 »

Руми, не мога да ти помогна. Мъжът ми не яде крем карамел, аз съм си правила веднъж досега за 2г само за мен, но не му се старах толкова да не завира водата, че да не стане на шупли, беше ми гладък въпреки всичко, но аз по принцип като готвя е на око.
Аз днес направих балеринките на мама smile Много ги обичам, защото в тестото се слага крема сирене, и са със захар и стават солено-сладки.

Направих си и супа Шрек smile със спанак, карфиол, броколки, праз, морков много малко прясно мляко, кисело, без олио и без сметана. Стана супер.

А ето ако ви се иска по-сладки сладки, може да ги напълните със сладко, еее каква тафталогия smile


Аз нали пити нямаше да правя, обаче сега съм си набелязала 3 пити плюс още по толкова сладки, соленки, хлебчета, кифлички....ужас, добре, че не съм пофтенлива. smile Не , че не си хапнах от балеринките де.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: февруари 22, 2012, 21:56:45 »

tweety bird дай моля те рецепта за тези балеринки. Много интересно ми изглеждат!
roumyana аз съм си харесала ето тази рецепта за крем брюле http://utilisima.bg/24kitchen/krem-bryule но не съм я пробвала още. Доколкото знам е добре да го направиш с животинска, а не с растителна сметана. Имай го предвид, когато избираш сметана в магазина, че май повечето е растителна.
Активен
JANET_1
Професор
****
Публикации: 314



Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: февруари 22, 2012, 22:05:04 »

Момичета да сте пробвали Маслинова каша  blush една колежка ми е препоръча ,но ... никога не бях чувала за такова нещо  pardon  blush blush blush
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: февруари 22, 2012, 22:27:52 »

Аз искам да попитам дали някой знае как се прави китайският ориз със зеленчуци и китайските спагети.Купила съм пакет тънки азиатски спагети,но незнам-да ги варя ли или да ги пържа  pardon
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: февруари 23, 2012, 08:16:28 »

http://prikachi.com/images/655/4435655J.jpg
Правиш тесто от:
250гр маргарин, масло по избор
250гр крема сирене
5с.л. кисело мляко smile
1 бакпулвер
ванилия
600гр брашно
Разточва се като за баница горе долу, малко по-дебело и ре режат кръгове с чаша.
http://prikachi.com/images/656/4435656u.jpg
Поръсва се обилно със захар.
След това се затваря кръга, става полумесец и пак се поръсва.
http://prikachi.com/images/658/4435658i.jpg
След това отново със захар. Накрая се прегъва още веднъж, затварят се отдолу с натиск на пръста поръсва се със захар и се пекат на 180 С докато станат по краищата кафяви.
Използвай кухненска хартия, защото захарта пада по тавата и се захаросва.
Ако искаш по-сладки просто като се изпекат отваряш леко и слагаш вътре.
Много бързо става, но като че ли крема сиренето от едно време беше хубаво, защото намирам лека разлика във вкуса, но като цяло са бързи и за гости и за кафенце.
Джанет, аз обожавам маслинова паста, но си я купувах от магазин в Америка. Хубава е за мазане на хляб, за някоя предястие да се сложи в купичка и да си топиш. Вътре имаше микс от маслини, зехтин, зелени подправки и натрошено сирене. Ставаше просто невероятен вкус.
Matsinka, нудълса( спагетите) оризови ли са? По принцип не може да ги пържиш направо ще станат хрупкави и не може да им сложиш зеленчуци вътре например. Ето прочети това:
http://purpleperl.hubpages.com/hub/How-To-Cook-Chinese-Noodles
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: февруари 23, 2012, 10:12:20 »

JANET_1  в по-големите вериги магазини продават на щанда с маслините маслинена паста.Според мен не може да се яде директно много е силна на вкус.Аз я правя с извара и сол на вкус става страхотна разядка.Може и със сирене както Туити е казала.Друго което се сешам, че правя едни охлювчета от бутер тесто с нея, за гости са страхотни, акоискаш ще ти пусна рецептата smile

Аз довечера ще готвя едно свинксозадушено с цели картофи и мисля да направя ориз към него smile Ще видим за какво ще ми дойде музата.За десерт имаме мъфини с ябълка и топинг, много ги обичам тях.
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #70 -: февруари 23, 2012, 10:17:47 »

Маслиновата паста е много вкусна,за мен. Купената е малко солена, но става за сандвичи, за брускети, разредена с малко зехтин за сос за салата.
Аз си правя домашна, едни познати гърци ми казаха, много е вкусна , но и аз обожавам маслини. Ще го напиша, ако някой иска да си направи
Пастет от маслини
около 200-300 грама маслини без костилка-черни или зелени
1 филия хляб, накисната във вода,отцедена-като за кайма
половин опаковка майонеза
1-2 сварени яйца.
Всичко се пасира, мазнина не се слага, подправки също. Мажа на филийка, използвам за салати, на пица съм слагала.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #71 -: февруари 23, 2012, 10:44:16 »

Аз искам да попитам дали някой знае как се прави китайският ориз със зеленчуци и китайските спагети.Купила съм пакет тънки азиатски спагети,но незнам-да ги варя ли или да ги пържа  pardon


Знам, че ориза трябва да се изпържи преди да е сварен ,тоест всяко зрънце да се "оваля" в мазнината.Баща ми умира за ориз , и това е една от любимите му храни и направен по този начин става божествен.
Сега се разрових в нета и намерих една рецепта,в която пише ,че оризът трябва да се свари и тогава да се изпържи  crazy странно....но ми се струва че ще стане като кал ....
Ето и линка : http://recepti.kulinar.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F-1121
« Последна редакция: февруари 23, 2012, 16:40:38 от Bibsi8792 » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: февруари 23, 2012, 15:55:12 »

Да, бибси, иначе няма как да се сготви после, първо се вари, после се пържи.
Аз направих половин доза от едни сладки пак по рецепта на мама, излезоха доста около 40. Утре ще ходим при свекърите и те хапват сладки доста.

Честно да кажа, аз обичам по-сиропираните неща, сладки не обичам, но иначе са вкусни.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #73 -: февруари 23, 2012, 16:19:01 »

Да, бибси, иначе няма как да се сготви после, първо се вари, после се пържи.
Туити не е така ,баща ми сигурно изял досега ориз колкото един китаец - винаги пържи ориза суров за да се оваля в мазнина и след това го вари и няма никакъв проблем по време на варенето.
Така,че не мога да се съглася ,че неможе да се сготви (че не увира)
На мен лично ми харесва повече така ( по описаният от мен начин) от колкото по другия ,но всеки има вкусови предпочитания smile

Нещата на снимката изглеждат доста апетитно smile
« Последна редакция: февруари 23, 2012, 16:32:20 от Bibsi8792 » Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: февруари 23, 2012, 16:21:08 »

Ето една рецепта за ориз със зеленчуци по китайски
ориз
4 супени лъжици мазнина
2 скилидка чесън
ситно нарязан 1 чили пипер, без семената
 нарязани на ситно 700гр зеленчуци (моркови, праз, чушки, бебе царевица, китайско зеле, бобови кълнове, зелен млад грах)
100 мл соев сос
100 грама доматен кетчуп
1 ч.л. смлян джинджифил
4 ч. л. кашу, печено
  Приготвяне не ориза, според инструкциите на опаковката. Загрейте олиото в тиган. Чесън и чили и моркови, праз и чушки запържете добре за около 5 минути . Добавете зеленчуците и задушете за около 1 до 2 минути до изпаряване на водата. Соев сос, доматен кетчуп и джинджифил се разбъркват, добавят към зеленчуците и се готви покрито 10 минути.Добявете ориза и поръсете с кашу.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines