Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 06:46:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 4 "  (Прочетена 169798 пъти)

*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #240 -: декември 27, 2011, 16:31:38 »

Във фризера,леко бланширани. Преди варенето ги накисни малко във вода с оцет-за нитратите и да убиеш вкуса на пръст. Аз редовно го включвам в менюто,по-малко. Сладни леко. И не се плаши после от цвета на "остатъка"smile
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: декември 27, 2011, 16:56:14 »

mwpo,благодаря! give_rose
Не се сетих да бланширам,но ще го направя!
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: декември 27, 2011, 16:58:07 »

Мири, как ви е теглото, че вървите "слабички"? На мен Крис ми изглежда съвсем в норма good Ели сега е около 8500, и тя не е от по-големите бебета, но пък е дълга smile (76 см) Засега.
Иначе и ние сме като вас - зеленчуци и месо не отказва, освен когато не предстои пробиване на зъбче. Ели пък процедира по друг начи със сухата храна. Обича да си яде пюрето, в комбинация със пшенично-ръжен сухар, например. Преди ядеше само пюре, но сега пюрето + сухара + сиренцето, и е предоволна! Някак си покрай сухата храна, изяжда и другата. Определено обича да гризе сухари, което малко ме изненада, защото са доста твърди, а има зъбки само отпред. Но пък по-добре сухар, отколкото хляб pardon
АМ пие все по-малко (сутрин и след баня основно), но пък аз давам масълце и сирене, за да са й млечни храненията и да не замествам още.
Аз цвекло не съм давала, като се замисля, но може и да опитам. Само да остане време и за него, че други съм наредила на дневен ред.
« Последна редакция: декември 27, 2011, 16:59:52 от sunray » Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: декември 28, 2011, 14:43:06 »

Цвекло може да сложите при другите зеленчуци в супа. Малко супата става леко червена, но пък е вкусно. Аз съм давала също сок от цвекло, морков и ябълка или каквото друго имам, може да се добавят и цитруси. Става много вкусен и полезен сок.
Скоро четох една статия, която много ме изненада. В нея пишеше, че пълнозърнест хляб или сухари се дават на детето чак след третата година. Това било, защото стомахчето все още не можело да ги преработва и го затормозявали.  girl_impossible
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #244 -: декември 28, 2011, 16:10:59 »

Скоро четох една статия, която много ме изненада. В нея пишеше, че пълнозърнест хляб или сухари се дават на детето чак след третата година. Това било, защото стомахчето все още не можело да ги преработва и го затормозявали.  girl_impossible

Освен това фибрите затрудняват абсорбцията на желязото  good
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: декември 28, 2011, 16:42:37 »

То ту така, ту иначе. Няма излизане от лабиринта с толкова информация blum Но пак благодаря за споделеното инфо! smile
Освен това, предполагам трябва доста сухар да изяде, че да повлия особено на абсорбацията на желязото crazy Най-много е изяждала 2/3 от един сухар, при това единичен случай. Обикновено си гризка за кеф, тоест не изяжда повече от половин сухар.
Идеално положение няма, така че търсим оптималното и това е give_rose
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #246 -: декември 28, 2011, 18:31:26 »

Освен това, предполагам трябва доста сухар да изяде, че да повлия особено на абсорбацията на желязото crazy

Разбира се  good

Ама аз дори не бях разбрала, че това се казва вьв врьзка сьс сухара. А ти не си и писала, че сухара ви е пьлнозьрнест, ей  blum

Тази информация си беше отделно.

За мен означава, че ако се даде 200г пьлнозьрнест продукт (ориз, жито или друго) се храносмила по-трудно от 200г рафиниран такьв (това вече го бяхме обсьждали нагоре).

И ако се дават твьрде много фибри (и не само ами и фитати и не си спомням какви други вещества, но мога да го проверя), желязото няма да се усвои така добре, както ако се избегнат гореспоменатите.

Затова пьк вит С подобрява абсорбцията и е хубаво да се капва по малко лимон, когато се дава железна храна, както и да се смесват хемово и нехемово желязо (защото нехемовото (растителното)) не се усвоява добре.

Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: декември 28, 2011, 19:30:01 »

На мен педиатърката,когато започвахме глутена,изрично ми подчерта,че сухарите трябва да бъдат бели,а не пълнозърнести.Повтори ми го няколко пъти. good
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: декември 28, 2011, 22:03:53 »

На мен педиатърката не ми е казвала нищо и на малката и давах пълнозърнест сухар защото от другите ми се задръсти и сега давам пълнозърнест хляб със попарата и овесени смлени ядки защото иначе акане веднъж на 5 дена и няма такъв кошмар сега с новата педиатърка ще го коментирам Аз тогава рових в нета ама май не съм намерила достатъчно инфо sad
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: декември 28, 2011, 22:59:13 »

Ми, сухара, който давам аз е на Елит - пшенично-ръжен. Определено й се отразява добре на изхождането. Не че е имала запек досега, просто сякаш й урегулира обмяната crazy

Освен това, давам и веднъж дневно пълнозърнеста плодова каша, обикновено в 11 crazy Оф, сега ме вкарахте в дълбок размисъл за тия фибри sarcastic Сори за въпроса, ама... Ако спра да давам пълнозърнести храни, с какви конкретно да ги заместя? huhhuh.gif Мислех, че са полезни, защото дават енергия, а то...Инче, кажи ми кои зърнени продукти са рафинирани, наистина се омотах, признавам си blush give_rose
Това за вит. С, означава ли, че като давам авокадо, например, мога да капна няколко капки лимон, за да се абсорбира по-добре желязото от него? Нали то съдържа много.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #250 -: декември 28, 2011, 23:25:09 »

Дани, на авокадото можеш да капнеш лимон, да.

Пьлнозьрнестите храни дават точно толкова енергия, колкото и рафинираните дори по-малко, защото са по-богати на фибри, сьответно са по-ниско калорични (малко по-ниско). Ползата от тях е, че са им запазени всички останали вьщества - минерали, витамини, олигоелементи и баластни вещества, докато в рафинираните има само енергия и нищо повече.

Не знам как да ти кажа кои са пьлнозьрнести. Всяко зьрно може да е пьлнозьрнесто или рафинирано. Пьлнозьрнесто означава, че не са му махнати люспите, нито зародиша. Т.е зьрното е използвано цяло, както си е. На рафинираното зьрно му е взета само сьрцевината. Като купуваш си пише по принцип. Аз не познавам добре това, което има по магазините в Бьлгария  sad Сьответно сухарите Елит не ми говорят нищо, но на тях би трябвало да пише. Това, че са пшенично-рьжени не значи, че непременно са пьлнозьрнести.

В рафинираните продукти сьщо често има остатьци от химикалите, с които се извьршва рафинирането (олиото е добьр пример за това).
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: декември 28, 2011, 23:28:17 »

Ами ние не сме имали проблеми с изхождането.Щом ходи веднъж на 5 дни,не мисля,че е от белия хляб.Не знам и аз.Просто пълнозърнестите продукти са трудносмилаеми за толкова малко дете,а и не виждам голяма полза от тях на този етап pardon.
Няколко капки лимон са добра идея. good
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: декември 28, 2011, 23:43:05 »

Инче, благодаря за подробното инфо give_rose Изясниха ми се нещата. Пак ще погледна етикетите значи.
Може би пак бих давала и пълнозърнести продукти, но в по-малки количества. И едните, и другите си имат плюсове, както ти добре си описала good
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: декември 29, 2011, 23:43:17 »

Да се похваля, че и ние се захранихме. От 3 дни сме на пюре от тиква. Много добре му понася на дребния. Всеки ден се справя все по-добре с храненето. Първия ден ядохме 2 лъжички половин час, а днес 6- за 10 мин. Задобрява детето. Сдобихме се с домашни ябълки, ще имаме и круши скоро, освен това домашно заешко. Много съм доволна, ще го пробваме с домашни продукти. Сега се чудя кога да започна с плодовете.  И да ви питам още нещо. Вчера и днес малкият е много енергичен. Дали е възможно да е от новата храна? Просто е нещо страшно, като го вкараме във ваната се къпем с него и аз и баща му. Като го гушнеш подскача, пищи, луда работа е  tease tease tease Има енергия за 5 бебета.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: декември 30, 2011, 14:15:02 »

Ели,браво за захранването!Колкото напредваш,толкова по-лесно ще ти бъде да определяш продукт,количество и време за хранене.
Не мисля,че може да има пряка връзка между новата храна и енергията на Ники.По скоро бебчето ти расте и открива нови възможности smile

Ина,Дани,Светли,аз съвсем се оплетох от всичко казано до тук относно зърнените храни  crazy
Правилен ли е извода,че е по-добре да се дават овесени ядки(понеже са пълнозърнести),пред овесена каша,която може да не е пълнозърнеста?
Погледнах си пакетите-на овесените ядки пише,че са пълнозърнести;на сухарите-около 30% пълнозърнесто брашно,но един куп съставки,които не харесах.
И ако се дават твьрде много фибри (и не само ами и фитати и не си спомням какви други вещества, но мога да го проверя), желязото няма да се усвои така добре, както ако се избегнат гореспоменатите.
Според теб колко е твърде много?

Използвате ли фиде за бебешките ястия?
Давате ли грис?
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: