Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 07:29:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 4 "  (Прочетена 170052 пъти)

m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: декември 22, 2011, 21:15:07 »

КАпризче тиквата се води плодово пюре и аз започнах с нея и ми се получи добре После въведох тиква с морков тиква с нещо си и тиквата си остана и до последното пюре че без нея ми се запичаше
 Колкото до киселото млякор аз имах фаворит Верея Когато излезнаха репортажите за фалшивите млека точно Вереята беше единственото - казаха го по телевизията което е добро що годе но е по-кисела  Сега взимам Бор Чвор което по БДС е Табу Него успешно го използвам за подквас а щом мога да заквася с него значи има точно каквото му трябва и е без консерванти
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: декември 22, 2011, 22:13:22 »

Ели, според мен е по-добре да го дадеш в 11 ч .
 Защо си смени мнението за започване с плодове пюре, вие на колко хранения сте на ден?
По нататък ще си смените режима, но ако остане същия можеш да даваш плодче/ плодво пюре към 11 , като се захраните добре и към 12- 13 ч зеленчуковото smile

Ох, Боги, ми не знам и аз защо. Бях си решила по принцип да започна с тиква, после да вкарам картоф и после морков. После педиатърката каза ябълка и аз хайде на ябълките. Обаче сега си се върнах на първоначалното мнение за тиквата. Просто и аз не знам кое е най-добре...

m_eleva19 аз до колкото знам тиквата я водят към зеленчуковите, но да ти кажа вече толкова се обърках с това захранване, че вече в нищо не съм сигурна...

Ани, ако захранвах с плодови пюрета не се замества хранене, ако е със зеленчукови, замествам обедното в даден момент. За това се чудя кое точно е обедното при нашия режим...
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: декември 22, 2011, 22:21:09 »

m_eleva19, мерси за включването! give_rose Днес разгледах млеката и взех "Родопчанка". Пише, че е произведено в с. Бял извор, Ардино, та се надявам да е една идея по-истинско. А и пише, че съдържа само прясно мляко и закваска. В повечето други пишеше, че имат и сухо мляко nea
Капризче, ние сме със същия режим на хранене - 11ч, после 15ч. Почудих се, почудих и реших така: на първо хранене, тоест 7.30-8.00ч давам АМ; в 11ч - каша или някакво пълнозърнесто плодово пюре; в 15ч. ни е същинския обяд - зеленчуково или месно пюре. Реших, за себе си, че няма смисъл от даването на зърнени каши надвечер, което за нас е в 18ч, защото те имат висока енергийна стойност, а денят е към края си. Затова ги давам предиобед - за енергия.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: декември 22, 2011, 23:27:42 »

Ели,аз бих дала пюрето в 11!В случай на алергична реакция ще имаш повече време да реагираш.
Не се тормози с това,кое е вярно и грешно-следвай инстинкта си и предпочитанията на Никола.
Така или инъче след 10 години нови теории ще твърдят,че нашето захранване не струва.

Не разбирам защо се твърди,че плодовото пюре не замества хранене?!
У нас се замества.Давала съм както за обяд,така и за вечеря плод.Ако ми е по-малко като количество(защото си ги правя),добавям сухар или бисквита.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: декември 22, 2011, 23:50:35 »

Диде, предполагам, че казват, че не замества, защото няма висока енергийна стойност и не дава ситост задълго. Поне принципно си е така. И аз за основно хранене ям плодове, само ако съм на диета. Но това са си мои разсъждения good Виж, с добавен сухар или бисквита, вече малко се променят нещата мисля.
Пък то си е и до дете, в крайна сметка. Ако издържа до следващото хранене, не е лакомо и въпреки това наддава добре - няма проблем. Аз не експериментирах, защото Елица никога не е качвала кой знае колко.
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: декември 23, 2011, 08:59:45 »

Не се тормози с това,кое е вярно и грешно-следвай инстинкта си и предпочитанията на Никола.
Така или инъче след 10 години нови теории ще твърдят,че нашето захранване не струва.
И ние заместихме първо обедното хранене с зеленчуково пюре.
А после следобедното с плодово. Защо да не се замести с плодово. Да плод е и не засища толкова, но като беше по-малък Цецко си му стигаше. После към плодовото пюре прибавях бисквити, а сега добавям плодово пюре към киселото мляко с бисквити и става чудесно.
Успех с захранването и направи това което смяташ за правилно gu6
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: декември 23, 2011, 10:20:06 »

Ние понеже не ядем много плодови пюрета,давам плодовете с кашата.Не мога да кажа към кой вид да отнесеш тиквата,но аз лично я добавям към зеленчуковите пюрета,макар и сладка(особено последната беше толкова сладка,че се почудих дали в съда е нямало захар tease).Хапваме я с картоф,морков и в други комбинации.  good И нашия режим е същия и процедирам по същия начин като сънрай.
Млякото в 7-8ч.,към 10-11ч. попара,14-15ч. зеленчуково пюре и така.Аз лично давам кашата за вечеря,за да я засища повече и да не се буди през нощта.Но пък Лора не пие повече от 140мл. мляко през деня,та за това. pardon
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: декември 23, 2011, 10:25:22 »

Капризче, да ти кажа наистина е доста сложничко с това захранване и се иска доста търпение и воля от твоя страна, ние отдавна сме на обяд само на зеленчуково пюре, но докато намеря и разбера точно какво харесва и каква комбинация ми се отели вола sad
Първо трябваше само  един зеленчук да въведа, започнах с картоф, добре, захраних и после започнах да го смесвам с други, с морков и тиква. Обаче в един момент си реши, че не иска и два дни ми отрови живота,та какво ли не съм смесвала докато разбера какво обича и разбрах, че обича по-сладичко да й е и съответно добавям малко сок от ябълка и много го яде така. Всичко си зависи от капризите на детето, това е трудното да му улучиш вкуса. Всичко става постепенно, а от другата седмица мисля да пробвам с каша, да заместя следобедното хранене.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #233 -: декември 23, 2011, 12:40:09 »

Аз, плодово пюре или плод давам за десерт или между храненията.Никога не съм давала за основно ядене.Нашето захранване не беше стриктно първо зеленчуците после плодовете,всичко вървеше едновременно.  Докато дойде време да замести обяда минаха около 3мес и вече беше опитала повечето плодове и зеленчуци за нейната възраст. Аз не бързах да заместя, според мен най-важното е бебетата да си пият млякото, а другото давах да опита, колкото й се ослади толкова. Успех с захранването! good
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: декември 23, 2011, 12:53:22 »

Момичета, благодаря ви за отговорите и съветите, както и за разбирането. За плодовото пюре и аз мислех, че с него ще заместя следобедното хапване, но една позната, която ходи гастроендокринолог за консултация за захранването ми каза, че той и казал да дава по 40 гр плодово пюре сутрин и по 40 гр следобед между храненията. На обед е заместила със зеленчуково пюре към което в последствие добави месото и жълтъка. И накрая каша добави за вечерното хранене. Но сега я спря, че малката започна много да наддава. Другите хранения са и на мляко. Детето е на 8 месеца.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: декември 23, 2011, 14:18:42 »

Само да вметна,че от кашите не се пълнее. smile Това е пълна заблуда.Естествено,не да се дава по 3 пъти на ден,максимумът е 2. good Ако някой смята,че прави услуга на детето си,лишавайки го от каша,се лъже. Ето малко информация за кашите:
Цитат
Кашата е зърнена храна - ценна и нужна. Тя е въглехидрат, без който мозъкът не може да се развива и изобщо да функционира. В бебешкият период кашата е всъщност основният доставчик на зърно, а оттам и на въглехидрат+плодовете.От кашата не се пълнее.
Кашите съдържат и мляко, ясно е защо е важно за бебетата. Млякото е протеин. И без него не може.

Колкото повече бебето расте, толкова и калорийният прием трябва да нараства, защото и нуждите на организма от енергия нарастват. Мозъкът се развива ултраинтензивно, когнитивните процеси, моториката търпят огромни развития. И за да се случва това е нужна и въглехидратна храна, наравно с другата.
« Последна редакция: декември 23, 2011, 14:38:00 от carlyangel » Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: декември 26, 2011, 18:56:59 »

Крис не яде каши sad . Пробвах всякакви, добавях и плодове, но не ги иска. Плюе ги и ми бута лъжицата. Явно консистенцията не му харесва. Започнах да му давам пълнозърнест хляб, който той си държи и гризка. Плодове също не обича много. Но месо и зеленчуци никога няма да откаже. Единствено тоя грах не го иска. Пробвах с масло, без, намачкан, на зрънца. Все още нямаме заместено хранене. Друго, което ми прави впечатление е , че през деня не винаги иска да яде твърда храна, но вечер си я търси. Хапва си солидно, но пак изпива около 90мл мляко. Не е от пълните деца, при последната консултация ни казаха че теглото му е 15% от растежа или нещо такова.
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: декември 26, 2011, 20:00:05 »

Само да вметна,че от кашите не се пълнее. smile Това е пълна заблуда.Естествено,не да се дава по 3 пъти на ден,максимумът е 2. good Ако някой смята,че прави услуга на детето си,лишавайки го от каша,се лъже. Ето малко информация за кашите:

Мерси за информацията. Ще и кажа като я видя  give_rose
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: декември 26, 2011, 20:35:43 »

Мири,и ние вървим по-слабички,но това в никакъв случай не ме притеснява.Честно казано,за мен най-важното е детето да е жизнено и здраво.И Лора не обича плодови пюрета,добавям и плод в кашите,но пък и кога да го давам това плодово пюре?Имаме 3 заместени хранения.Тя между тях не желае нищо друго,освен вода.Мляко пие доста-към 200мл. на хранене.  smile
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: декември 27, 2011, 15:31:51 »

Реших да предложа на малката цвекло.Предполагам,че като всички кореноплодни,ще трябва да го сваря(не ми се смейте,не познавам този зеленчук huhhuh.gif).
Как да съхранявам  вече нарязаните и почистени парчета-във фризер дали е добре?
Или в буркан,който да се стерилизира....
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: