Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 11:05:29

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 191606 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: ноември 28, 2011, 18:03:29 »

Светле, и аз я ;правих миналата седмица, мисля че я гледах по Ютилисима и стана супер, но там беше с тесто, не бутер. Аз обожавам ананас и карамел. Но вече не ям теста, аз и преди не хапвах де, само докато бях бременна, сега отслабвам lol)
Браво, много вкусен изглежда, а и сигурно е така . smile И аз правя само за мъжа ми ,но гледам, че е той иска да отслабва, че много го гледам smile
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: ноември 28, 2011, 23:03:48 »

Само да добавя, че може да се сложи и повечко ананас и по-нагъсто да са парченцата. Аз просто в момента, когато реших да го правя имах в къщи само една консерва, но и така беше много вкусно  girl_wink

tweety bird аз хубаво гледам да не ям от нещата, които правя, но като се разнесе ароматът из цялата кухня.... трудно се устоява. Не че искам точно такива неща да уча малкия да яде, но започнах да му давам когато правя мъфини или кекс, и като че ли му харесва. Та вече си имам причина да се опитвам да правя по-здравословни неща. Несъмнено ще е добре за всички ни.
« Последна редакция: ноември 28, 2011, 23:10:35 от svetli » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: ноември 29, 2011, 10:50:41 »

svetli , по-добре да яде такива неща, които ти правиш и знаеш какво слагаш, отколкото да купуваш боклуците в които не се знае какво има. Аз като майка съм против изкушенията , които децата обичат. Като напрмер барни ,което било без консерванти....глупсти....желирани бонбони без консерванти и оцветители...досега бяха и изведнъж стана модерно да не са. То ако са естествени щяха да се развалят така бързо както домашните. Сори за оффтопика.
За да не е напразно ето една снимка.

Някой правил ли е кекса, който престоява 6 седмици преди Коледа? Сиропирал се всеки де. Т няма време де, но може и за по-малко седмици , ако някой е пробвал да каже.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: ноември 29, 2011, 15:57:30 »

И аз съм на същото мнение относно консервантите и оцветителите и за това гледам да няма много достъп до такива неща.
Аз точно този коледен кейк не съм го чувала дори, но мисля тази година да опитам да направя от английския коледен пудинг. Все още не съм търсила рецепта, така че, ако някой разполага с изпробвана такава, ще се радвам да я сподели!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: ноември 29, 2011, 17:29:42 »

svetli, то това е същия пудинг според мен като гледам рецептата е същото, много изсушени плодове и ядки и там се сиропира , но оригинала на рецептите май отнема 20 часа направата.
Ето и снимка на английския пудинг.
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #320 -: ноември 29, 2011, 18:39:37 »

За Английския Коледен Кейк виж в Бг-мама,има цяла тема. Много вкусно нещо, но е трудоемко.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #321 -: ноември 29, 2011, 19:56:39 »

tweety bird,аз за това си купих формички с мечета като Барни та да ги  приготвям в къщи ще ви пусна снимка ,,че сега бързам да ставам
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: ноември 29, 2011, 23:15:55 »

Браво juji , онзи ден видях такива формички smile

Светли сега съм убедена, че това е един и същи кекс smile

Може да го направите по бавната рецепта, но може и много бързо, а може и хипер хипер бързо smile
Като на това клипче.
http://www.youtube.com/watch?v=m6hYeiqRXao
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: ноември 30, 2011, 01:13:42 »

Точно това имах в предвид. Всъщност малко различни неща са. Точно едното е пудинг, а другото кекс и разликата е основно в това, че едното се пече, а другото се вари на водна баня или както е в клипчето - в микровълновата. Може би, обаче, като вкус стават подобни или еднакви. Пудингът също така се фламбира преди сервиране. Така като гледам рецептата на кекса - сочната страна на проблема  girl_wink  се постига със дългото сиропиране, докато при вареният на водна баня пудинг - ами той си е сочен, защото всички сокове остават вътре. Ако ми остане време ще пробвам и двете и тогава ще видим  smile
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #324 -: ноември 30, 2011, 08:08:07 »

Клипчето много ми допадна,утре ще се прави:) Само не разбрах какво беше това черното,което сипа. Нещо не чух-връщах, ама..
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: ноември 30, 2011, 11:14:40 »

Клипчето много ми допадна,утре ще се прави:) Само не разбрах какво беше това черното,което сипа. Нещо не чух-връщах, ама..
Меласа.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: ноември 30, 2011, 11:50:09 »

Ау че вкусно и ефектно този пудинг! Нареждам се сред желаещите да опитам и се надявам да намеря време да го приготвя за коледа.

Понеже се говореше за здравословна хара, подкрепям с две ръце и се надявам да има повече такива рецепти тук;

Една от мен от снощната салата (като на салата, всички продукти се смесват smile ):
- корен целина (около 200 гр, настърган )
- две ябълки (настърргани или нарязани на малки кубчета )
- 250 мл кисело мляко
- начукани орехи (около шепа)
- малко ситно нарязан лук
- 1 и 1/2 сок от лимон
- индийско орехче, сол и пипер на вкус
- магданоз


Без излишна мазнина, много свежа, става бомба. Ако не обичате нагарчащата целина, то тя чудесно се съчетава в тази салата с лимона и ябълката и вкуса е в пъти по приятен.


Оригиналната рецепта е от тук (на френски) : http://cuisine.journaldesfemmes.com/recette/319077-salade-de-celeri-rave-aux-pommes-et-noix
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: ноември 30, 2011, 14:07:11 »

Аз си мислех вместо меласата да ползвам мед, но ако някой знае къде се продава меласа ще се радвам да сподели.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: ноември 30, 2011, 14:32:24 »

Ето тук има меласа : http://www.bioslunceluna.com/shop/catalogsearch/result/?q=%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: ноември 30, 2011, 14:38:05 »

Миналина, супер свежа салатка smile
Светли, аз също мисля да правя този на водна , обаче много часове 4 часа smile, н0о пак по-добре от 6 седмици.
Меласата може да се замени със захарен петмез , сироп , сироп от нар, а според мен и мед става.
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines