Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 17, 2025, 18:42:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 5  (Прочетена 152193 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: юни 29, 2011, 14:21:40 »

И на мен ми казват лекари, че до 38 градуса не се води температура, която да е нужно да се сваля. Нашата след двойните ваксини все е малко над 37.5 и давам Панадол. Не съм сигурна обаче, че съм права, защото е вярно, че организмът трябва да се пребори сам с тази температура (не твърде висока) и че е нормално да вдигне, защото нали с ваксината се вкарват разни гадове в тялото, за да се произведат антитела. Тоест, нормална реакция е. Но сякаш не мога да издържа и давам Панадол-а.
Меря я с дигитален, под мишничката, но не веднага като е станала от сън например, а 10-ина минути след това, за да се охлади след спането. Мисля, че отчита вярно, защото аз дори и на пипане, и с целуване по челцето разбирам, че е вдигнала температура и термометърът го потвърждава.
По принцип в зависимост от мястото (в дупе, уста, подмишничка), където се мери темп с електронния, се коригира стойността с някакви десети, но това си го пише на опаковката на термометъра.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: юни 29, 2011, 14:51:22 »

Аз имам няколко питания:
1. Кога започнахте да миете зъбките?
Имаме вече 6 зъбчета.Вчера и дадох да гризка морков и после забелязах, че има остатък забил се между венеца и зъбчето, което ме наведе на мисълта, че може би е време за четка и паста.Вие какви четки и пасти сте ползвали?
2. До кога да давам преварена вода?Писна ми вече това преваряване.
3. Имаме лишеи по тялото sad Педи каза да я мия няколко дни само с вода, без никаква козметика, изписа Фенистил 2х8 капки и това е.Случвало ли се е при вас такова чудо и как процедирахте?Сега ме е страх да въвеждам нови храни sad
4. Какви гърнета използвате?На нас ни подариха едно, но детето хич не му се седи на него.Освен това ми се струва твърде голям отвора за нейното малко дупе.
Предварително благодаря на отговорилите give_rose
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: юни 29, 2011, 16:30:13 »

Относно термометрите аз категорично се отказах от електронните - при температура около 40, той показваше 37. bad Минах си на живачния, хубав-лош поне показва вярно. 
Моят електронен термометър е от нисък клас,но не съм отчитала грешки.Мерила съм няколко пъти Т(и на себе си,и на мъжа ми) с него и с живачен и показанията са еднакви.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #123 -: юни 29, 2011, 17:08:22 »

Съгласна съм за имунитета, но като виждам,че не пада давам. Иначе лекар ми е казвал,че при продължителна Т се натоварва много сърцето и да не чакам дълго време.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: юни 29, 2011, 18:51:35 »

Тук се използват само електронни термометри - в родилния дом ми мериха температурата на челото, с едно докосване само отчита резултат, а сега на дребка и я меря с електронен, който обаче показва с около градус по-ниско от живачния (поне нашия де, не знам дали всички са така). Просто си качвам един градус нагоре и това е  pardon

Валка - ще ти кажа тук при нас какви са съветите за зъбките, защото съвсем скоро имахме разговор в детския център с една зъболекарка. Та - съветват дори още да няма зъби детенцето, венците да се масажират ежедневно, с четка за зъби (аз вече започнах)- раздадоха ни едни четки, но те не са нещо специално, най-обикновени, просто мънички, за дечица. А после - дори едно зъбче да се покаже, да го мием - най-напред само с вода, но когато станат вече 3-4 зъбчета с паста за зъби, като на четката да се слага паста, колкото едно грахово зърно и да не ни е страх, ако децата изяждат част от нея, защото няма абсолютно никаква вреда за организма им!

За другите неща не мога да помогна.
Активен
Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #125 -: юни 29, 2011, 20:20:29 »

Аз пък скоро в клипчето на една мама от ютюб чух, че нейния лекар казал, че до 1 година няма нужда да се мият зъбите и пастата не е полезна. Само да се "забърсват" с намокрена пеленка зъбките след ядене и това е. Явно навсякъде имат различно мнение и човек трябва да пита зъболекаря си... Спомням си че майка ми започна да ползва четка за зъби още при първото зъбче на сестра ми.  pardon
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: юни 29, 2011, 20:48:14 »

Вале за четката и пастата ако ти кажа че още не съм почнала...Ужас, срам!! Мисля че е крайно време  blush

Вода спрях да преварявам .... не помня всъщност, имахме период в който редувах преварена и изворна и той беше около 7-8м. Постепенно минахме само на изворна.

Гърнето ни по препоръка на Вярка е Чико, най обикновенно, няма музики или нещо зашеметяващо, но пък явно формата е супер, защото Дияна седи с кеф, за разлика от предишното, в което само като седнеше се разпищяваше  angry

За лишейте не знам.....Пробвай така както е казал лекарят, пък ако не минат тогава търси нещо по специално, знам че на Д-р Тайс има хубави балсами за тяло за такъв проблем  Wink
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: юни 29, 2011, 21:54:22 »

Аз имам няколко питания:
1. Кога започнахте да миете зъбките?
Имаме вече 6 зъбчета.Вчера и дадох да гризка морков и после забелязах, че има остатък забил се между венеца и зъбчето, което ме наведе на мисълта, че може би е време за четка и паста.Вие какви четки и пасти сте ползвали?
2. До кога да давам преварена вода?Писна ми вече това преваряване.
3. Имаме лишеи по тялото sad Педи каза да я мия няколко дни само с вода, без никаква козметика, изписа Фенистил 2х8 капки и това е.Случвало ли се е при вас такова чудо и как процедирахте?Сега ме е страх да въвеждам нови храни sad
4. Какви гърнета използвате?На нас ни подариха едно, но детето хич не му се седи на него.Освен това ми се струва твърде голям отвора за нейното малко дупе.
Предварително благодаря на отговорилите give_rose

1- Зъбките ни казаха,че още с първото трябва да се мият.По 1път на ден.И при нас е голям кеф миенето.Дори през деня му давам четка да си чеше венците с нея.Пастата и четката   са тези
   и тези за чесане на венците

3. Имаме лишеи по тялото- и ние имахме,сменяхме шампоани,козметика,различни лекари различни мнения.Някои ни казаха,че било от водата,да го къпем по-рядко,кожата се изсушавала.Накрая една лекарка ни каза,да  избягваме банан-повечко морковчета и ябълки ,без банани и за сега не са излизали повече.

Имаме същия проблем.В БГ купих на Чико и аз по препоръка на мама от форума и  good  е му беше много удобно.Но тук имаме от тези с огромната дупка и ще търся на чико.
Надявам се да съм ти била полезна.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: юни 30, 2011, 00:40:08 »

Вале, една приятелка ползва шампоана на Адерма за чувствителна кожа, защото детето й беше получило лишеи по тялото след ходене на море. За около седмица отшумяха, но не го къпеше всеки ден. Фенистила е добро решение в такива случаи на нас много ни помогна след като получи обрив от храна. Хайде дано скоро да се оправя снахата.

За четките-аз му давам на малкия да си дъвче една със силиконови връхчета за 6+ месеца голямо забавление пада. Иво купи едни от Джъмбо 3 броя са в опаковка за различна възраст. Ако искаш ще снимам опаковката и ще ти я пратя да ги видиш. Що се отнася до пастата немога нищо да кажа, както видяхте, ние още си нямаме зъби. Girl_hide
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: юни 30, 2011, 09:24:22 »

1. Ние почнахме с миенето на зъбите при 5-6 поникнали зъбчета. Сменяла съм различни видове четки. Харесваш си някоя в магазина за съответната възраст. Ползваме пастата на Вадемекум с ягода.
2. След 6-я месец минахме на изворна вода без преваряване.
3. За лишеите- Нахткерцен на д-р Тайс
4. Гърне не ползваме  blum На Дари така и не й хареса тази вещ. Вземи на Чико, щом всички момичета го хвалят.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: юни 30, 2011, 13:04:07 »

За лишеите си мисля, че при децата с по-суха кожа просто се появяват и ще си отшумеят и сами...Аз се борих с тях около 3 месеца...ползвала съм какво ли не...сега мия с хума и от нея като че ли започнаха да се скриват...мажа с Веледа и себа мед...редувам ги...все още има, но не се забелязват, а само се напипват...не мога да си представя да я лиша от къпането...то и е такова удоволствие, а и вече се поти...Банан не сме яли...колкото до морковите...логично е да помагат...за тях не съм се сетила...
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: юни 30, 2011, 19:52:22 »

Момичета, може ли да питам нещо тези от вас, които вече са си водили бебенцата на море и на плаж - кои са най-необходимите неща - лично аз се сещам за крем против изгаряне, бански със защитен фактор, очила, съответно хавлийки и др такива, но..... нищо друго pardon А понеже ще ходим в Гърция на море и не ми се иска да се озова там и да ми липсва нещо важно, за което не съм се сетила и да няма откъде да си го намеря  sad
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: юни 30, 2011, 21:13:13 »

Aлбенчик аз бих взела някой задължителни неща от аптечката - нещо срещу температура и нещо против повърщане и разстройство Wink
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: юни 30, 2011, 21:51:14 »

И да добавя към поста на Гери, нещо срещу ухапване от насекоми, комари...
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: юни 30, 2011, 22:24:31 »

Боже, ние ходихме, ама аз не съм  и носила и половината от изброените...слънцезащитното, шапка с периферия, да покрива лицето и раменцата, панадол за всеки случай, и останалото са обичайните неща, ама Ралица е малка и не шава, а и не се храни (на пюрета е)...ако си играеше на пясъка бих и взела бели памучни дрехи да я покриват цялата...точно четях статия за вредата от слънцето...направи ми впечатление, че чужденците масово се къпеха я с тениски, я с шалове...Носихме и басейнчето, и чадър, който слагахме под този, който наемахме и голямо шалте или хавлия, под която да има чаршаф...просто с този пясък е голям кошмар...
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: