Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 17, 2025, 17:00:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 5  (Прочетена 151984 пъти)

wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: юни 05, 2011, 22:20:10 »

моето дете пък не иска да спи с нас  nea
като спи при някого се буди по хиляди пъти нощем, рита, върти се  angry
даже някой път ми се иска да я гушна и да си спим двете, но нямам шанс  cray
и ние се изправяме по хиляда пъти докато си легнем, аз я слагам легнала, тя става и се хили доволно  beating
в един момент много се изморява и започва да мрънка и заспива, хубавото, е че така си ляга по-късно вечер и съответно спи до по-късно сутрин  yahoo

колкото до водата със захар, моята педи ме караше да давам подсладена вода до 6м, в началото за жълтеницата, след това нещо си за черния дроб, но не си спомням точно какво беше  crazy
както и да е, аз доста рано я спрях, но в началото съм давала  huhhuh.gif
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: юни 06, 2011, 22:17:17 »

Момичета преди повече от месец на Яна и се появиха ситни червени пъпчици по коремчето на места дори на цели плюски, веднага я заведох при педиатъра и тя стигна до заключение, че е от нова въведена храна-грах или спанак. Праха за пране, както  памперсите и козметиката не съм ги сменяла от както се е родила и проблеми до тогава не съм имала. Спрях евентулните храни, но пъпките пак се появиха след известно време. Помислих причината да не е от мен и спрях да ям всякакви елергени храни, но днес пъпките отново се появиха с пълна сила и то мното - по цялото коремче, зоната около памперса, подмишница. Възможно ли е да е от претопляне? Чудя се вече дали да не сменя памперсите и перилния препарат? Възможно ли е да е от материи, въпреки че тя постоянно е с памучни бодита? Дали може да се получи обрив при никнене на зъби (вече не знам какво да си мисля).
И най-тъпото е, че педиатъра ни е в болничен и няма как да я прегледа до края на месеца, та ще помоля за координати на частен такъв и добър. Благодаря ви предварително.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #77 -: юни 06, 2011, 22:27:52 »

От памук няма да й стане така. Не е от бодитата. От зьби е вьзможно принципно, но така, както ми звучи е много вероятно да е претопляне. Мисля това, защото казваш, че е в зоната около мишницте и памперса.
Предният пьт, когато й се получиха, топло ли беше?
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: юни 06, 2011, 22:32:14 »

От памук няма да й стане така. Не е от бодитата. От зьби е вьзможно принципно, но така, както ми звучи е много вероятно да е претопляне. Мисля това, защото казваш, че е в зоната около мишницте и памперса.
Предният пьт, когато й се получиха, топло ли беше?

Първия път беше преди около месец и половина, не е било толкова топло. И аз си мислех, че може от претопляне, но май не е, тъй като не бяха изчезнали преди часа за баня.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: юни 06, 2011, 23:32:36 »

Даже и да не е прекалено топло в стаята дето може да се претопли. Така като описваш и на мен ми прилича на претопляне. Крис в началото имаше един упорит обрив с червени пъпки, въпреки че у дома винаги е облечен само с една дрешка, примерно боди с къс ръкав. Почнахме да го оставяме само по памперс и обрива се скри. Между другото, ако Яна плаче много , може и да е от претопляне. Аз поне това установих за моя син-когато е нахранен и сух и продължава да реве му свалям дрешките , оставям го по памперс и ако се успокои , значи е му е било топло, ако не , значи е уморен и се опитва да заспи. Има едно лосионче много леко на Веледа за бебета. Изцяло е на естествена основа и помага много при обриви или раздразнения на кожата. Самата аз го ползвам за моето лице blush
Активен
mademoiselle
Сватбар
Публикации: 224

http://yordanovphotography.com

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: юни 07, 2011, 09:01:23 »

Момичета, имам въпрос. В неделя съм на погача на племенника ми и майка му има нужда от преходна чаша. С мек или с твърд накрайник е по-подходяща, препоръчайте ми марка. Никога не съм се замисляла по този въпрос.  pardon  give_rose
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: юни 07, 2011, 12:10:01 »

Преходните чаши обикновено започват да се ползват около шестия месец и се преминава от мек към твърд накрайник. Естествено всяко дете има различни предпочитания. Аз съм ползвала чаши на Нуби и съм много доволна.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: юни 07, 2011, 20:54:00 »

Хайде аз пак ще досавдам  blush .Изглежда на Крис почват да му растът зъби...ръцете са му постоянно в устата,даже когато го храня се пробва дА си вкара пръстите в устата. В момента е много раздразнен. Не признава нито гърда,нито залъгалки. Чудя се ,дали да му дам малко панадол,който майка ми донесе. Той няма температура и се притеснявам, да не би панадола да му подейства негативно.
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298

« Отговор #83 -: юни 08, 2011, 09:53:26 »

Мен ме интересува дали майката на новородено има нужда от помощ в първите дни. Информирах се, че тогава бебето се кърми на поискване, докато установи режим и всъщност цялото ежедневие му е кърмене и спане. Питам, защото нашите са ентусиазирани да помагат, даже искат да сме в тяхното жилище, понеже ние сме в малко такова и не е удобно да идват да помагат. Много се чудя, аз съм свикнала сама всичко да върша, а и мъжът ми ще помага с домакинството. Но все пак искам да знам ако е толкова сложно и трудно, че майката да има нужда от допълнителна помощ. Докато не минеш по този път, няма как да знаеш  smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #84 -: юни 08, 2011, 10:01:52 »

Зависи за каква помощ става вьпрос и в каква форма си след раждането.

Аз като родих лежах 10 дни. Кьрмех и дьржах бебето, а Фабио пазаруваше, готвеше и ми носеше ядене в леглото. Не са ни лиспвали вьншни хора, особено при положение, че мен много ме болеше, не можех да задьржам газове, та и от него дори ме беше срам и имаше няколко критични ситуации, за които трябваше да се взимат решения, та сьм доволна, че си бяхме само ние, а нямаше и вьншни мнения, които да ме вкарат в дилема.

Иначе определено не бях в сьстояние да скоча и да чистя, готвя и гладя, както си бях представяла.

Ако пак родя, пак ще искам да си прекараме тези супер специални моменти само между нас.

Но признавам, че ако има някой, който да идва по ведньж на ден и без да го виждаш и говориш с него само готви и мие чиниите е супер  Wink
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #85 -: юни 08, 2011, 10:12:19 »

Панадола облекчава,няма да навредиш с 3 деления.
За помоща-бях секцио и ако не беше мама незнам как щеше да е.Таткото ни беше на работа и мама беше помоща.Не отказвай,друго си е мама,стига да не натоварва и да дава съвети:)
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: юни 08, 2011, 12:02:31 »

Искам да ви питам всички онези играчки, дрънкулки и т.н. как да ги дезинфекцирам и с какво да ги измия, нищо че са нови?
А шишетата и бибата?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #87 -: юни 08, 2011, 12:04:19 »

Шишетата и бибата ги преваряваш 5мин, а играчките аз ги мия с Веро и изплаквам хубаво, а което се пере-го пера  good
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: юни 08, 2011, 12:15:48 »

Miri,аз също съм давала панадол.Това,което описваш с Крис,при нас започна още във втория месец и зъбки имахме в 6-тия.Беше труден предиод.Отказваше да  суче или сучеше помалко много често... трудно беше.Когато отказваше да суче,а беше гладен му мажех венците с гелче,което изстудява и го кърмех.А когато беше много  крив -само Панадол бебе ни помагаше.И аз в началото се чудех дали даму давам, исках  с възможно най-малко лекарства да минем,но реших,че пред  това да го гледам как се мъчи по-добре Панадол.Той никога не е имал температура ,но много се мъчеше от зъбоникненето  angry Студени играчни също помагат-но малко.Давай му да  гризка праз.Това също много ни помогна,докато излязоха първите зъбки,после вече цели парчета започна да гризе,но в началото ни помагаше.
uliaulia, аз също имах помощ в началото,но  сега си мисля,че варианта на inaxastra е идеалния.Защото наистина дететосамо спи и яде.А и при нас беше така,че хем  баба му иска да му се радва,хем аз искам да си го гушкам-така де в началото  майката трябва да си свикне и да се напасне с бебето.Да може да усеща кога от какво има нужда.Според моя  опит в начало жената има нужда само от помощ в домакинството, а за  детето едва къмкрая на 1 вия месец.Тогава започват да будуват по1-3 часа на ден и кърменето малко се е по установило и наистина може някой да го гушка или да го занимава.Но в началото тосе буди само да яде и пак заспива.С един бебефон,човек може и  душ да си вземе  tease
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: юни 08, 2011, 13:41:51 »

След раждането майка ми стоя две седмици в къщи и съм много доволна. Помагаше предимно с домакинската работа, но също така ми вдъхваше увереност и спокойствие за кърменето, къпането и т.н. След десетина дни, обаче се оправяхме сами.
uliaulia, мисля, че е добре първите дни да сте във вашето жилище. Хем на вас ще ви е по- спокойно, хем бебето ще започне да свиква с миризмите, обстановката и т.н. Ще си изградите навици.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: